Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Itt jön a Bíró
  2022-12-14 20:56:29, szerda
 
  Itt jön a Bíró

,,Ami volt, régóta megvan, és ami lesz, már régen megvolt; és az Isten előkeríti azt, ami tovatűnt." (Prédikátor 3,15)

Isten haragja elfeledett tanítás, még az evangéliumi egyházakban is. A probléma részben a meghatározásunkban rejlik. Amikor a harag szót használjuk, hajlamosak vagyunk a féktelen haragra gondolni. Bár ez igaz lehet az emberi haragra, Isten haragjáról messze nem ez az igazság. Íme egy működő definíció: Isten haragja az Ő elszánt ellenségessége a bűnnel szemben, annak mindenféle megnyilvánulásában. Ha azt mondjuk, hogy ez "megállapodott" ellenségesség, az azt jelenti, hogy Isten szentsége nem tud és nem is akar együtt élni a bűnnel semmilyen formában.

Isten haragja az Ő szent gyűlölete minden szentségtelen dologgal szemben. Ez az Ő igazságos felháborodása mindazzal szemben, ami igazságtalan.

Kérlek, vedd figyelembe ezeket a különbségeket. Isten haragja nem féktelen düh, bosszúálló keserűség, vagy hogy Isten elveszíti a türelmét. A Biblia több helyen is azt mondja, hogy Isten "lassú a haragra" (Nehémiás 9:17; Zsoltárok 103:8). Isten soha nem "veszti el a türelmét" úgy, ahogy mi tesszük.

A harag az, ami akkor történik, amikor a szentség találkozik a bűnnel.
Harag az, ami akkor történik, amikor az igazságosság találkozik a lázadással.
Harag az, ami akkor történik, amikor az igazságosság találkozik az igazságtalansággal.
Harag az, ami akkor történik, amikor a tökéletes jó találkozik a tiszta gonosszal.

A harag Isten "természetes" válasza a bűnre a világegyetemben. Nem nézheti el azt, nem kacsinthat rá, nem tehet úgy, mintha nem lenne ott. Amíg Isten Isten, addig nem nézheti el a bűnt. Amíg Isten Isten, nem nézheti közömbösen, hogy teremtménye elpusztul. Amíg Isten Isten, nem tudja könnyelműen elbocsátani azokat, akik lábbal tiporják az Ő szent akaratát.

Isten ítélete a bűn felett (ebben az életben) általában nem a tűz és kénkő fajtából való. Ez ritkán történik meg. Amikor Isten meg akar ítélni egy közösséget vagy egy nemzetet, egyszerűen hagyja, hogy a bűn természetes útját járja. Ha ragaszkodunk ahhoz, hogy elpusztítsuk magunkat, Isten azt mondja: "Rendben, menjetek csak, pusztítsátok el magatokat. Nem foglak megállítani titeket." Hagyja, hogy menjünk a dolgunkra. Az emberi faj igazi ítélete az, hogy az ember elfordult Istentől, és ezt nem veszi észre.

Mi Isten ítélete, amikor az emberek elfordulnak tőle? Isten "átengedi" őket a saját eszközeiknek. Hagyja, hogy a saját vágyaikat kövessék. Nem próbálja megállítani a szakadékba való meteorszerű zuhanásukat. Isten "magára hagyja" az emberi fajt azzal, hogy hagyja, hogy az emberek azt arassák, amit vetnek. Ennél szörnyűbbet nem is lehetne elképzelni. Amikor az emberek gondolkodásukban "elhagyják" Istent, Isten is "elhagyja" őket. Ő tiszteletben tartja a döntéseinket. Ha egy férfi vagy egy nő úgy dönt, hogy nélküle akar élni, azt mondja: "Rendben. Élhetsz nélkülem is. A végén még megbánod. De ha ez a döntésed, tiszteletben tartom".

Igazságos Bíró, kegyelemért imádkozom, hogy ma az igazságosság útját választhassam. Ámen.

Ray Pritchard
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Spurgeon - December 15
  2022-12-14 20:27:19, szerda
 
  "Bízzál, fiam, megbocsáttattak bűneid." Mt 9,2b


Az Úr legelőször azzal a fő bajjal foglalkozott, ami ezt az embert megtámadta. Nem azzal kezdi, hogy meggyógyítja bénaságából, noha ez elég sok szenvedést okozott neki; mert a bűn sokkal gonoszabb, mint akármilyen izombénulás. A bűn még a halálnál is rosszabb; ezért Jézus ezzel kezdi: "Bízzál, fiam, megbocsáttattak bűneid."

Olyan ez, mint a legnagyobb vadállatra, oroszlánra vadászni, ami az emberi lény legsötétebb erdejében leselkedik. Krisztus szava kiűzi rejtekhelyéből a tisztátalan állatot, és mindenható ereje által széjjeltépi azt.

Lehet, hogy sokféle szomorúság miatt szenvedsz ebben a pillanatban; talán arra törekszel, hogy az Úr elé tárd mindezeket: beteg gyermekedet; szeretett férjedet, aki otthon haldoklik; az üzletedet, ami visszaesett és valószínűleg be kell zárnod; saját betegségedet, ami olyan levertté tesz, hogy alig vagy képes eljönni az istentiszteletre is.

Nos, ne foglalkozz most ezekkel; mert akármilyen súlyosak is, a bűnnel való összehasonlításban jelentéktelenek. Semmi sincs olyan mérgező, mint a bűn. Ez a kígyó halálos marása, ami megmérgezi és lángba borítja egész életünket. Ha ez a rossz elvétetik, végbemegy minden rossz eltávolítása. Ezért kezdi az Úr ezzel: "Megbocsáttattak bűneid!"

Figyeljétek meg, hogy Jézus ennek az embernek minden bűnét ténylegesen megbocsátotta. Nem azt mondta: "Meg kell bocsátani azokat!"; hanem: "Megbocsáttattak!" Azaz "felmentelek minden bűnödtől, amiket csak elkövettél. Ifjúkori bűneidet, férfikorod bűneit, megbénultságod előtti bűneidet, zúgolódásod bűneit, amiket azóta követtél el, mióta betegágyon fekszel: vond össze mindet, és még ha olyan sok is, mint égen a csillag, és tengerparton a homok - akkor is megbocsáttattak bűneid."

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Spurgeon - December 14
  2022-12-14 20:22:16, szerda
 
  "Amikor Jézus látta hitüket, így szólt a bénához: 'Bízzál, fiam, megbocsáttattak bűneid.'" Mt 9,2


A gutaütött hordozói átszakították a tetőt, hogy az Üdvözítőhöz vigyék betegüket. Az emberek feje felett engedték le barátjukat, és az akkor ott feküdt az ágyán az Úr Jézus előtt. Bár nem tudta megmozdítani se kezét, se lábát, de várakozó tekintetével bizonyosan megértette az Úr Jézust. Az Úr nem várta, hogy megszólítsák, hanem a beteghordozók hitére tekintett. Máté azt írja: "Amikor Jézus látta hitüket".

Ki láthatja a hitet? Mi csupán a hit hatását észlelhetjük. És ebben az esetben azok voltak kiváló hitűek, akik elképesztő módon, a tető megbontásával vitték betegüket Jézushoz, jelezve ezzel, hogy bizonyosan hiszik, hogy Jézus meggyógyíthatja.

Mégis, az Úr szeme nemcsak hitük bizonyítékát látta, hanem a hitüket is. Ott állt ez a négy férfi, akiknek a szeméből Jézus kiolvashatta: "Mester, lásd, mit tettünk! Meg vagyunk győződve arról, hogy tettünket helyesled, és meg fogod őt gyógyítani."

Ó, barátaim, jóllehet mi nem láthatjuk a másik keresztyén ember hitét, de láthatjuk annak a gyümölcseit. Olykor azt hisszük, érzékelhetjük a hit hiányosságát; azonban hogy magát a hitet láthassuk, Istentől való megvilágosodásra van szükségünk.

Jézus látta a hitüket, és ma ugyanaz a szem keresi a ti hiteteket is. Bárcsak bűneitek tudatára ébrednétek, és belátnátok hitetek gyengeségét, s hogy a teljes hit lényege abban áll, hogy elfogadjátok bűneitek bocsánatát, ha az Úr Jézus csak egy szót is szól hozzátok.

De ha még oly kicsi is a hitetek, Mesterem meglátja a hit kicsinyke szikráját is, hogy ebből lángra lobbantsa lelki életeteket. Ő Isten Fia. Higgyetek benne és képességében, hogy üdvözüljetek; mert ő ezt meg tudja tenni és készségesen meg is teszi!

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2022.11 2022. December 2023.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 139 db bejegyzés
e év: 1575 db bejegyzés
Összes: 35935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3980
  • e Hét: 15691
  • e Hónap: 45003
  • e Év: 232805
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.