Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Bőrproblémák orvoslása gyógynövényekkel
  2022-12-23 21:02:50, péntek
 
  Bőrproblémák orvoslása gyógynövényekkel - vörös lóhere, fokhagyma, fahéj, zöld tea

Egyes gyógynövények a bőrápolási rutinunkban is helyet kaphatnak. A legtöbb gyógynövény ugyanis nagy mennyiségű gyulladáscsökkentő vegyületet és antioxidánst tartalmaz, amelyek tápanyagként szolgálnak a bőr és a haj számára.

Az egyik remek gyógynövény nem más, mint a kamilla, amely természetes gyulladáscsökkentő és nyugtató hatásokkal rendelkezik. A gyógynövény csökkenti a bőrpírt, a viszketést és a duzzanatot, és nagyszerű alternatívája például a kortizonnak. Áztassunk be forró vízbe egy-két kamillatea filtert, majd tegyük azt a fagyasztóba. Ezután helyezzük az irritált bőrterületre, hamarosan az enyhülés is jelentkezik.

A fahéj is sok antioxidánst tartalmaz, amely nagyon hatékony a bőrt ért károsodásokkal szemben. A fahéjból készíthetünk egy remek teát, és így is kiélvezhetjük a bőrre gyakorolt pozitív hatásait. Sőt csak így érdemes az eredményeket várni, mivel külsőleg alkalmazva irritációt is okozhat.

A fokhagyma nagyon hatékony megoldás lehet, ha vékonyhaj-problémával küzdünk. Ahhoz, hogy a haj vastag szálú és egészséges legyen, a szőrtüszőknek tápanyagokra van szükségük. Ha nem viszünk be elegendő tápanyagot az ételekkel a szervezetünkbe, akkor a hajunk gyenge, fakó és törékeny lesz. A fokhagymában egy olyan aminosav található, amely szinte új életre kelti a hajhagymákat és jelentősen megnöveli a haj erejét.

A zöld tea magas koncentrációban tartalmaz egy katekin nevű vegyületet, amely erős gyulladáscsökkentő, antioxidáns hatással rendelkezik és figyelemre méltó az anti-aging hatása is. A zöld teának abban is kiemelkedő a szerepe, hogy kissé ,,vastagabbá varázsolja" az epidermiszt, illetve gyorsítja a sebek gyógyulását és meggátolja annak az enzimnek a termelődését a bőrben, amely a bőrpigmentáció kialakulásáért felelős.

A vörös lóhere segít megnyugtatni a viszkető, vörös és irritált bőrfelületet, ezért gyógyír lehet az ekcémások számára. A vörös lóhere segítségével a méreganyagok kiürülnek a szervezetből. Ez azért fontos, mert ezek gyulladást keltenek, majd pedig kialakul az ekcémás bőr. A vörös lóherét tea formájában is fogyaszthatjuk.

A kurkuma erős gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. Antioxidáns hatása miatt segíthet a melanóma elleni küzdelemben. A kurkuma tumorgátló hatása is segíthet ennek a betegségnek a leküzdésében.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Zöld tea a hajápolásban
  2022-12-23 21:00:08, péntek
 
 



A zöld teát emberek milliói fogyasztják világszerte. Nagyon finom és még az egészségünket is védi, amit a teában található antioxidáns vegyületeknek köszönhetünk. A zöld tea többek között egy katekin nevű vegyületben gazdag, amely nemcsak a szívbetegségektől, hanem akár még a rákos megbetegedésektől is megóvhat bennünket.

A zöld tea előnyei nem merülnek ki ennyiben, hiszen akár még a hajápolásban is nagy hasznát vehetjük. Napjainkban nagyon sokan küzdenek például hajhullással. Ez a probléma éppúgy érintheti a férfiakat és a nőket is. A hajhullásnak számos oka lehet, beleértve a mindennapos stresszt, az egészségtelen táplálkozást, az autoimmun betegségeket vagy éppen a hormonális változásokat.

A zöld tea azonban egy olyan vegyületben - EGCG - gazdag, amely sokat segíthet a hajhullás problémájának megszüntetésében. Nők esetében ha megnövekszik a tesztoszteronszint a szervezetben - ami általában a menopauza szakaszában szokott bekövetkezni - akkor az EGCG csökkenteni tudja a tesztoszteron okozta hajhullást.

Ez a vegyület a haj növekedésére is serkentőleg hat, hiszen fokozza a szőrtüszők működését, jó hatással van a fejbőr vérkeringésére, azaz serkenti azt és megakadályozza az újabb hajhagymák, szőrtüszők károsodását is.

Amennyiben a szőrtüszők nem jutnak elegendő oxigénhez és tápanyaghoz, akkor is hajhullás következik be. Ha valakinek nem jó a keringése, akkor is számolni kell ezzel a problémával. A zöld tea azonban nagyon sokféle tápanyagot biztosít a haj és a fejbőr számára, így akadályozva meg a hajhullást és segítve elő a haj növekedését.

Hogyan használjuk a zöld teát a hajápolásban? A zöld teát belsőleg is fogyaszthatjuk, hiszen ily módon is megadjuk a szervezetünknek azokat a tápanyagokat, amelyekre nagy szüksége van, de más módon is alkalmazhatjuk.

Használhatunk olyan sampont és hajbalzsamot, amely eleve tartalmaz zöld teát, de zöldtea-kivonatot, -illóolajat is csepegtethetünk a samponunkba és a hajkondicionálónkba. Az is nagyon jó megoldás, ha készítünk 1,5-2 liter zöld teát és hajmosást követően ezzel öblítjük le a hajunkat, amelyet már nem kell kimosni a hajból.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2022.11 2022. December 2023.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 278 db bejegyzés
e év: 3235 db bejegyzés
Összes: 49256 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 321
  • e Hét: 3899
  • e Hónap: 23761
  • e Év: 199636
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.