Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Helyezd Isten kezébe sorsodat
  2022-12-24 20:49:06, szombat
 
  Helyezd Isten kezébe sorsodat

Már mindent feladni készültem.
Magamban meghánytam-vetettem:
elfogadjam-e az áthelyezést,
amelyet nagyhatalmú főnököm
"fekete leves" ígéretével
próbált félelmetesebbé tenni?

Emberi előrejelzés szerint
tízévi lelkészi szolgálatom
így is úgy is a pusztában landolt.
A kocka végleg el volt vetve,
jó megoldás már nem születhetett,
választani két rossz közt lehetett.

A baj elkerülhető lett volna,
ha szolgálati utasításra
lelkiismeretem ellen vétek,
és a szegedi gyülekezetben
kizárok néhány oszlopos tagot,
akik "pártunkat és kormányunkat"
képviselő főnökömnek
meglehetősen útjában voltak.
Nemet mondtam, és mindenki tudta:
itt már nincs helye kompromisszumnak.
Menni vagy maradni, majd' ugyanaz,
bár a jóakarók kis csapata
célszerűbbnek a maradást látta.
Ez volt emberileg logikusabb.
Biztos választ az Úrtól sem kaptam.

Váratlanul mégis az Úr üzent,
elhívatásomban megerősített.
Most már tisztán láttam, mit kell tennem,
egyértelművé vált küldetésem,
mert megértettem egy igazságot:
a szolga sorsa Ura kezében van.

Az üzenet nagyon egyszerű volt,
mint amilyen a prófétai szó,
amelyben nincs alku, csak küldetés.
Válaszoddal kimondtad sorsodat.
A szombati szolgálatom után
hazatérve, a lépcsőházban várt
Agárdiné Zarka Médi, aki
férjével - Pityuval - egyeztetve
egész röviden, csak ennyit mondott:

"Laci! Ha nem vállalod a helyezést,
mert úgy érzed, hogy igazságtalan,
magad vetted kezedbe sorsod és
családod sorsának irányítását,
amiért te leszel a felelős.
De ha hiszel a Gondviselésben,
akinek magad elkötelezted,
az Úr lesz veled, Ő felel érted."

Ennyi volt, és nem volt szükség többre.
Egy hivatástudattól áthatott
lelkészfeleség szavai által,
az Úrtól mindenre választ kaptunk.
Másnap szépen összecsomagoltunk,
hétfőn már Tiszafüreden voltunk.
Döntésemet sosem bántam meg.

Mondd meg az Úr minden szolgájának:
Aki megfogta az eke szarvát,
annak egyszer meg kell tanulnia,
hogy sorsa teljes biztosítéka
annak az Istennek kezében van,
aki elhívta a szolgálatra.

Nincs mitől félned,
ő felel érted.
Csak bízd rá magad!

Erdélyi László
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Egyedül a csúcson
  2022-12-24 20:08:18, szombat
 
  Egyedül a csúcson

,,Láttam a nap alatt ilyen hiábavalóságot is: Van egyedülálló ember, akinek nincs senkije, sem fia, sem testvére, még sincs vége fáradozásának; nem elégszik meg a gazdagsággal, és nem mondaná: Ugyan kiért fáradozom, és kiért vonom meg magamtól a jót? Ez is hiábavalóság és elhibázott dolog." (Prédikátor 4,7-8)

Mielőtt tovább olvasol, menj vissza, és olvasd el újra a fenti két verset. Hangosan. Most gondolkodjatok el egy pillanatra. Kit ismersz, akire illik ez a profil? Szerintem minden ember, aki olvassa ezt a könyvet, ismer legalább egy olyan embert, mint akit Salamon a 7-8. versekben leír.

Most, hogy már van egy név a fejedben, szeretném leírni ezt a személyt. Azt hiszem, jól ismerem őt. Sokszor találkoztam vele. Ez az ember mindennél jobban hisz a kemény munka értékében és a jól végzett munkában rejlő méltóságban. Valószínűleg nős, és legalább három gyermeke van, akiknek a fényképét a tárcájában hordja. Szereti a feleségét, és többet gondol rá, mint azt ő maga gondolná. Igaz, hogy sokáig dolgozik - gyakran reggel hatkor már elmegy, és csak este hét után jön haza.

A munkahelyi nyomás olyan óriási, hogy egy-két órát vesz igénybe, mire kikapcsolódik, ezért este nem sok időt tölt beszélgetéssel. Annyira fáradt, hogy csak annyit tud tenni, hogy elolvassa az újságot, nézi egy keveset a tévét, majd fáradtan lefekszik aludni. Túl magas a vérnyomása, tudja, hogy mozognia kellene, a diétája nem a legjobb, és néha ingerlékeny, és kiakad a családjára - és később megbánja.

Igaz, hogy hetven órát dolgozik hetente, de nem tartja magát munkamániásnak. Egyszerűen szereti a munkáját - és jól végzi. És szerencsére szép fizetést tud hazavinni, és jó dolgokat tud biztosítani a családjának. Egyszer azt tervezi, hogy lelassít és beleszagol a kávéba. De nem ma. Belekortyol a kávéjába, és elindul az ajtó felé, mielőtt a családja észrevenné, hogy elment.

Egy este hazaérkezik, és a családja eltűnt. Amíg ő dolgozott, a gyerekek felnőttek, a felesége visszament a főiskolára, és saját karriert talált, a gyerekek elköltöztek, és most a ház üres. Nem tudja elhinni. Az igazgatótanács most nevezte ki vezérigazgatónak. Most nincs kivel megosztania a jó hírt. Eljutott a csúcsra - egyedül. Ez is értelmetlen.

Lassíts le, Uram, hogy ne ugorjak le a sínekről, és ne tegyem tönkre az életemet. Ámen.

Ray Pritchard
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Spurgeon - December 25
  2022-12-24 19:37:44, szombat
 
  "Azután adott a királynak százhúsz talentum aranyat, igen sok balzsamot és drágakövet. Sohasem hoztak annyi balzsamot, mint amennyit Sába királynője adott Salamon királynak." 1Kir 10,10


Azok, akik szeretnék megismerni Jézus Krisztus dicsőségét, mindent átadnak neki, amijük csak van. Semmi sincs, ami oly nagy örömöt szerezne Jézusnak, mint népe szeretete. Mi igen szegényesnek és csekélynek értékeljük szeretetünket, de ő nem így gondolja - ő olyan nagyra becsül minket: életét adta, hogy megváltson bennünket. Sohasem gondol arra, hogy "rossz üzletet csinált", sőt, örül szeretetünk minden szikrájának.

De mit teszünk mi Krisztusért? Neki adjuk a pénzünket? Talán nincs 120 talentumod, de hozd egyszerűen azt, amid van: imádságodat, életedet, szavaidat, amik Jézus mellett szólnak, gyermekeid nevelését, betegek látogatását, tévelygők megnyerését, visszaesők visszatérítését. Mindezek a királynő fűszereihez hasonlítanak, és kedves ajándékok a Felségesnek.

Amikor a királynő átadta adományát Salamonnak, azt tapasztalta, hogy a király is királyi bőkezűséggel ajándékozta meg. A királynő semmit sem veszített. Mindent átadott, amije volt. Azonban Salamon is ugyanolyan sok mindent adott neki, és bizonyossággal mondhatjuk, hogy felülmúlta őt a király nagylelkűsége.

Mondom nektek, Jézus Krisztus sohasem lesz adósotok. Ó, nagy nyereség bármit is adni Jézusnak! Mi csupán filléreket adunk neki, ő viszont "nagy bankjegyeket" ajándékoz nekünk.

Mi munkáséveket adunk neki, tőle pedig örökké tartó nyugalmat kapunk. Elviselünk érte egy kevés szenvedést, ő meg nagy örömöt ad helyébe. Milyen nagy király a mi Üdvözítőnk, aki beteljesíti övéinek a kívánságát, ha jót kívánnak! Zörgessetek, és az ajtó megnyittatik nektek. "Nyisd ki a szádat, és én megtöltöm." (Zsolt 81,11)

"Legyen a te hited szerint." (Mt 8,13) Milyen pompás ígéreteket adott azoknak, akik alázatosan folyamodnak hozzá, akik mindenekelőtt Krisztus után vágynak, s csak azután azokra az áldásokra, amiket ő ad.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Spurgeon - December 24
  2022-12-24 19:32:50, szombat
 
  "Dél királynője feltámad az ítéletkor ezzel a nemzedékkel együtt, és elítéli ezt a nemzedéket, mert ő eljött a föld végső határairól, hogy meghallgassa Salamon bölcsességét." Mt 12,42


A királynő legeslegelőször Salamonhoz ment. A hit útja azzal kezdődik, hogy Jézus Krisztushoz megyünk. Vannak, akik a kiválasztás tanával akarnak először foglalkozni, és elbuknak a megbotránkozás kövén. Mások a Mózes öt könyve okozta nehézségeket akarják eltakarítani az útból, vagy meg akarják oldani a geológia rejtélyeit.

De ha bölcsek lennének, azonnal magához a Mesterhez mennének. Nem olvasok arról, hogy a királynő a pohárnokot, vagy a király hatalmas embereit kérdezi, hanem Salamont keresi fel. Saját ajkáról akarja hallani nehéz kérdéseire a választ, hogy megértse bölcsességét. - Menj Istenhez Jézus Krisztus által, aki a kereszten függött, elmélkedj az általa szerzett engesztelés titkáról, szánd oda magadat neki hitben, és elkezded megérteni hatalmas Salamonunk bölcsességét. Ha nem is tudsz megérteni minden tanítást, majd képessé tesz a Szentlélek, hogy megragadd Isten személyét, és ez elég.

Amint Sába királynője a királynál volt, "szóla vele mindenekről, amelyek szívén voltak." [Károli ford.] (1Kir 10,2) Ez az útja annak, hogy megismerjük az Urat. Mondjatok el neki mindent, ami a szívetekben van: tárjátok fel kételkedéseteket, félelmeteket, szívetek keménységét és hogy nem vagytok készségesek bűnbánatot gyakorolni. Aki készen áll Krisztus megismerésére, az kezdi ismerni önmagát is. - Ezentúl a királynő nehéz kérdéseket is intézett Salamonhoz. Nem tudom, mik voltak ezek annak idején. Azt azonban tudom, számotokra, ha Jézushoz jösztök, ezek lesznek a nehéz kérdések: "Hogy tud Isten egyszerre kegyelmes és igazságos lenni? Hogy tud a bűnösnek megbocsátani, és mégis méltányosan megbünteti a bűnt? - Nos, az Úr Jézus megsebesített kezére és lábára fog mutatni. Nagy engeszteléséről fog beszélni nektek, amint Isten szentsége félelmetes módon megmutatkozott Krisztus helyettes elégtételében, Isten igazságában és határtalan szeretetében. - Ha mindent megvallotok neki, ami a szívetekben van, és készek vagytok tanulni tőle, Jézus Krisztus nektek is válaszol minden kérdésetekre.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2022.11 2022. December 2023.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 139 db bejegyzés
e év: 1575 db bejegyzés
Összes: 35935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 9820
  • e Hét: 21531
  • e Hónap: 50843
  • e Év: 238645
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.