Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Ne félj!
  2022-12-29 21:15:10, csütörtök
 
  Ne félj!

,,Ezek után az események után így szólt az ÚR Abrámhoz látomásban: Ne félj, Abrám! Én vagyok a pajzsod: jutalmad igen bőséges." (1Mózes 15,1)

Az Úr látomásban jelent meg Ábrámnak, és ezt mondta: - Ne félj, Ábrám! Én vagyok a te pajzsod, a te rendkívül nagy jutalmad" (1Mózes 15:1). Ezek a szavak nem sokkal azután hangzottak el, hogy Ábrám átadta unokaöccsének, Lótnak a területválasztást. Lót azt választotta, ami a legjobbnak tűnt, a Jordán jól öntözött síkságát. Ábrahám azonban Isten országára és az Ő igazságosságára tekintett. Így ő semmit sem veszített.
Ekkor megjelent az Úr, és mintha azt mondta volna: - Unokaöcséd, Lót abban bízott, amit látott. A saját ítélőképességének hajlamait követte, és azt választotta, ami a közvetlen előnyére nézve a legjobbnak tűnt. Ábrám, ne félj, nem fogsz veszíteni, mert én vagyok a te pajzsod és rendkívül nagy jutalmad. A jó részt választottad, és azt nem veszik el tőled. Ne aggódj."
A pátriárka válaszolhatta volna: "Uram, te vagy az én örökségem és poharam, te tartod kezedben sorsomat. Osztályrészem kies helyre esett; igen, jó örökségem van" (Zsoltárok 16:5-6). Szeretteim, láttatok másokat veszteségeket szenvedni, és ez valószínűleg lehangolt benneteket. Függetlenül attól, hogy mi történik, ne ijedjetek meg. Isten a ti védelmetek és menedéketek a nyomorúságotok napján (Zsoltárok 59:16). Őbenne leszel a legnagyobb biztonságban. Lehet, hogy lesznek veszteségeid és nyomorúságaid, de nem fognak elhatalmasodni rajtad. Isten ereje fog megtartani téged. Ő fog megszabadítani téged minden megpróbáltatásból és nyomorúságból. Ő lesz a pajzsod és az igen nagy jutalmad.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Hogyan lehet Istent feldühíteni
  2022-12-29 20:33:55, csütörtök
 
  Hogyan lehet Istent feldühíteni

,,Jobb, ha nem teszel fogadalmat, mint ha fogadalmat teszel, és nem teljesíted. 5Ne engedd, hogy beszéded vétekbe ejtsen téged, és ne mondd az Isten követének, hogy az csak tévedés volt. Miért háborodjék föl Isten szavadon, és miért tegye tönkre kezed alkotásait? Bizony a sok álommal és a sok beszéddel együtt jár a hiábavalóság. Ezért féld az Istent!" (Prédikátor 5,4-6)

És most egy szót az istentiszteletről. Az élet oly sok kemény valóságának figyelembevétele után mintha Salamon emlékeztetni akarna minket arra, hogy az igazi imádat révén kapcsolatba kerülhetünk az élő Istennel. (Valójában Louis Goldberg bibliakutató a Prédikátor 5:1-7-et egyfajta közjátékként írja le a könyvben.)

De még itt is vannak figyelmeztetések. Amikor imádkozol, először hallgass (1-3. v.). Ha fogadalmat teszel Istennek, tartsd be azt (4-6. v.). Végül pedig állj félelemmel Isten előtt (7. v).

Ez arra késztet, hogy néhány jó és néhány rossz hírt osszak meg veletek az istentiszteletetekkel kapcsolatban. A jó hír az, hogy bárhol imádhatod Istent. Egyetértek azokkal, akik azt mondják, hogy nem kell templomba menned ahhoz, hogy Istent imádd. Ez igaz, és sok ember, aki templomba jár, egyébként sem imádja. Szokásból jönnek, vagy azért, hogy a barátaikat lássák. Az istentisztelet az utolsó dolog, ami eszükbe jut. Bármikor és bárhol imádkozhatsz, amíg megpillantod Isten szentségét. Ha meglátod Istent, imádni fogod, bárhol is vagy.

Ez a jó hír. A rossz hír ugyanolyan rossz, mint amilyen jó a jó hír. Bár Istent bárhol imádhatod, nem imádhatod Őt félszívvel. Nincs olyan, hogy félszívű imádat. Ó, van vallási rutin és ismétlődő rituálé, de az igazi imádat megragadja az elmét, a szívet és a lelket.

Egyszer egy rádióinterjú során megkérdezték tőlem, hogy miért tűnik olyan sok egyháztag közömbösnek a hitét illetően. Azt mondtam a riporternek, hogy azért, mert a templomaink tele vannak olyan emberekkel, akik nem hisznek Istenben. Ők elméleti keresztények és gyakorlati ateisták. A szájukkal tisztelik Istent, de úgy élnek, mintha nem is létezne. Közönyösek, mert Isten untatja őket. De ahogy Ravi Zacharias rámutatott: "Amikor az ember unja Istent, még a mennyországnak sincs jobb alternatívája".

A második világháború sötét napjaiban William Temple, Canterbury akkori érseke az angol néphez intézett rádióbeszédében kijelentette: "Ezt a világot egyetlen dolog mentheti meg a politikai káosztól és az összeomlástól, mégpedig az istentisztelet".

Ez abszurdnak hangzik? Hallgasd meg hogyan határozza meg az istentiszteletet: "Imádni annyit tesz, mint Isten szentsége által felélénkíteni a lelkiismeretet, Isten igazságával táplálni az elmét, Isten szépsége által megtisztítani a képzeletet, megnyitni a szívet Isten szeretete előtt, az akaratot Isten céljainak szentelni." Ha valóban ez az istentisztelet, akkor talán igaza volt az érseknek. Csak az istentisztelet menthet meg minket. És addig nem fogjuk imádni Istent, amíg unjuk Őt. És Isten addig fog untatni bennünket, amíg meg nem pillantjuk az Ő szentségét.

Szent Atyám, nyisd meg a szememet, hogy valóban lássalak Téged, és miután megláttalak, úgy lássam magam, ahogyan Te látsz engem. Imádkozom, hogy szent legyek, amiként Te szent vagy. Ámen.

Ray Pritchard
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Spurgeon - December 31
  2022-12-29 07:33:27, csütörtök
 
  "Senki sem bánja gonoszságát, és nem mondja: 'Mit tettem'?!" Jer 8,6


Milyen komolyan érint bennünket az évek gyors tovatűnése! Még sohasem éltem át életemben olyan rövid esztendőt, mint a jelenlegi év; és minél idősebb leszek, annál rövidebbek lesznek az évek.

Édesapád ma talán hatvan vagy hetven évre tekint vissza, és azt mondja: "Fiam, hamarosan neked is rövidebbnek tűnnek majd az esztendők." El is hiszem, ez bizonyára úgy lesz.

De még komolyabb dolog, hogy ismét elmúlt egy év, és bizony közületek még sokan nem tértek meg! Ugyanolyan távol vagytok Istentől, mint az előző évben is voltatok. Sőt, már a halálhoz és a pokolhoz jutottatok közelebb, mivel nem tesztek bűnbánatot.

Még nem keményedtetek meg teljesen, hiszen szert tettetek néhány komoly tapasztalatra. Kérlek titeket, válaszoljatok erre a kérdésre: "Mit tettem?" Hamarosan elegendő időt kaptok, amikor válaszolnotok kell erre a kérdésre; de akkor már túl késő lesz. Talán azt kérded: "A halálos ágyamon fog ez megtörténni?" Nem, mert akkor még nem túl késő; amíg ég az élet lámpása, a bűnös még Istenhez fordulhat. De ha elszáll az életlehelet, túl késő megkérdezni: "Mit tettem?"

Az élő Istenre mondom, aki előtt szolgálok, hogy én ama napon Isten kegyelméből igazoltan állok meg lelkiismeretetek előtt. Akkor nyilvánvaló lesz, hogy ezen a napon hűséges tanú voltam érdeketekben. Figyelmeztettelek titeket olyan komolyan, amennyire csak tehettem.

Rábeszélő tehetségem végéhez ért. Még egyszer kérlek tehát titeket: Meneküljetek Jézushoz! Sürgetve unszollak: Meneküljetek Krisztushoz. Keressétek kegyelmét és tekintsetek rá! Vagy pedig - saját magatok lesztek felelősek, ha elvetitek komoly figyelmeztetésemet.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Spurgeon - December 30
  2022-12-29 07:24:56, csütörtök
 
  "Sámuel pedig fogott egy követ, felállította Micpa és Sén között, és elnevezte Eben-Háézernek, mert ezt mondta: Mindeddig megsegített bennünket az ÚR!" 1Sám 7,12


Gondoljatok arra, hogy az izráeliták nem álltak meg babérjaikon pihenni, nem vonakodtak használni fegyvereiket, hanem harcoltak, és közben Isten mennydörgött. Mialatt Isten villámai az ellenség szemébe világítottak, ők is serényen forgatták kardjaikat és megéreztették velük fegyvereik erejét.

Harcolnunk kell, mert az Úr harcol értünk; hatalmas csapást kell mérni az ellenségre. Azonban a csapáshoz való erő és a siker is teljesen tőle van. Nem azt mondták ezek az emberek: "Mindezidáig Sámuel bátorított minket!" Nem, hanem: "Mindeddig megsegített bennünket az ÚR!"

Nos, meg kell vallanotok, hogy minden igazán nagy dolgot csak az Úrtól lehet kapni. Nem feltételezhetitek, hogy ember műve lehetne olyan nagy dolog, mint a bűnből való megtérés, vagy az egyház újbóli megelevenedése. - Amikor Péter a hajó oldalán horgászott és egy szép halat fogott, mondhatta: "Ezt jól csináltad, Péter!" De amikor úgy tele lett a csónak halakkal, hogy süllyedni kezdtek, akkor már nem gondhatott magára. Nem, hanem ezekkel a szavakkal borult le Jézus előtt: "Menj el tőlem, mert bűnös ember vagyok, Uram!" (Lk 5,8)

Munkánk nagysága annak megvallására késztet, hogy az ehhez szükséges erőnek Istentől kell jönnie, tőle egyedül. Jákób megvallotta, amikor átkelt a Jordánon: "Hiszen csak egy vándorbottal mentem át itt a Jordánon, most pedig két táborom van." (1Móz 32,11) - Legyen áldott Isten, ez nem lehet ember műve! Ezért kell ráírni az Úr nevét a határkőre. - Ebben a dologban állandóan szenvedélyes felindultsággal beszélek Isten mellett. Ha gyülekezetként vagy egyénenként nem adunk dicsőséget folyamatosan Istennek, lehetetlen, hogy munkálkodjon általunk. - Sok csodát láttam, de még sohasem láttam olyan embert, akit előbb vagy utóbb ne hagyott volna el Isten, amiért magának tulajdonította munkájáért a dicsőséget. Minden kegyelemért és tisztességért, amit nekünk adományozott Isten, jöjjünk és mondjuk: "Mi vagyok én és mi atyám háza, hogy gondolsz rám?"

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2022.11 2022. December 2023.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 139 db bejegyzés
e év: 1575 db bejegyzés
Összes: 35935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 8234
  • e Hét: 19945
  • e Hónap: 49257
  • e Év: 237059
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.