Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Spurgeon - December 4
  2022-12-03 22:14:37, szombat
 
  "Ezt pedig azért kérdezte tőle, hogy próbára tegye, mert ő már tudta, mit fog tenni." Jn 6,6


Vizsgáljuk meg ezt a kifejezést: "Ő már tudta". Jézusnak mindig teljes a tudása.

"Ó", mondod, "én nem tudom, mit kell tennem." Igen, ez jellemző sokszor ránk: tanácstalanul törjük valamin a fejünket. Jézus azonban tudta, mit kell tennie. Ez drága vigasztalás. Tudta, milyen sok ember volt a környezetében. Tudta, mennyi kenyeret fogyasztanának el. Tudta, mennyi halra lenne szükségük, és hogyan kell táplálnia a tömeget. Mindent tudott már azelőtt, mielőtt megtörtént volna.

Szeretett testvérem, Isten megkísértett gyermeke! Jézus mindent tud ügyedről, azt is, hogyan akar újra egyenesbe hozni. Ne gondold, hogy bármiről is tájékoztatnod kellene őt. "Mert tudja a ti Atyátok, mire van szükségetek, mielőtt még kérnétek tőle."

Az imádság nem arra való, hogy az Úr tudomására hozzunk valamit. Ahhoz, hogy átsegítsen benneteket mostani szenvedéseiteken, nincs szüksége arra, hogy szegényes ismeretetekkel kiegészítse az ő korlátlan tudását. Ő tudja, hogyan vigye azt véghez, amit tenni akar. - Az Üdvözítő mindig tudta, hogy mit kell tennie, és soha nem sietett. Drága Urunknak felséges nyugalma volt, mivel tökéletes pontosság jellemezte. A késedelmeskedők sietnek; de ő, aki soha nem késik, soha nem is siet!

Jézus nemcsak azt tudja, mit akarsz tenni, hanem azt is, amit ő fog tenni. Az a szándéka, hogy valami nagy dolgot tegyen érted és segítsen neked. A végén azt mondjuk majd: "Áldott legyen az Úr!"

Nagy félelem uralkodott el rajtunk, de Urunk nagyszerűen megsegített. Ő ezt nem véletlenül és nem a körülmények közrejátszásával tette. Sokkal inkább tökéletes bölcsességgel tudta, amit tenni akart, és mindent megtervezett elejétől a végéig, hogy a mennyei fejedelemségek és hatalmasságok örökké arról a kegyelemről és szeretetről, bölcsességről, hatalomról és gondoskodásról énekelhessenek, amit olyan gazdagon tanúsított népe iránt. - Ha már most látnánk hitben a dolgok végét, máris magasztalnánk Urunk nevét, aki előre eltervezte tökéletes váltságművét és sohasem tért el dicső tervétől.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Spurgeon - December 3
  2022-12-03 22:09:36, szombat
 
  "Így szólt Fülöpnek: 'Honnan vegyünk kenyeret, hogy ezek ehessenek?' / Ezt pedig azért kérdezte tőle, hogy próbára tegye, mert ő már tudta, mit fog tenni." Jn 6,5-6


Azzal a szándékkal tette fel Jézus ezt a kérdést Fülöpnek, hogy több ponton is megvizsgálja.

A hitét akarta ezzel próbára tenni. Mit szól erre Fülöp? Ha erős hite van, azt válaszolja: "Nagy Mester, nem szükséges kenyeret venni. Te nagyobb vagy Mózesnél, aki alatt a nép mannát evett a pusztában. Csak egy szót szólj, és mannaként fog hullani a kenyér, s mindenki jóllakik."

Ha nagy hite lett volna Fülöpnek, talán azt válaszolja: "Te nagyobb vagy Elizeusnál is, aki néhány árpakenyeret kapott és azzal táplálta a tanítványokat. Uram, ezt te is könnyen megteheted."

Ha még nagyobb lett volna Fülöp hite, talán azt mondja: "Uram, nem tudom, hogy lehet kenyeret vásárolni, de az van megírva: 'Nemcsak kenyérrel él az ember'. Te képes vagy arra, hogy jóllakjon ez a nagy tömeg testi kenyér nélkül is, anélkül, hogy kenyérbe harapnának."

Az Úr kérdése felfedte Fülöp kishitűségét, mert elkezdte a filléreit számolni ahelyett, hogy Isten mindenhatóságára emelte volna tekintetét. Félek, hogy mi sem vagyunk mentesek e vád alól, hiszen egykor még Mózes is éppen így követte el a hitetlen számítgatások bűnét. "Hatszázezer gyalogos van ebben a népben, amely között vagyok, és te ezt mondod: Húst adok nekik enni egy álló hónapig?!" (4Móz 11,21) Emlékezzetek Isten válaszára, amit elcsüggedt szolgájának adott: "Hát olyan kevés az ÚR ereje? Majd meglátod, beteljesedik-e az én beszédem, vagy sem." (4Móz 11,23)

Ennek alapján bízzunk mi is Isten hűségében, amely csodálatos módon fog megnyilvánulni. Kételkedésünk viszont mindig Urunkkal szembeni bizalmatlanságból fakad. Ezért tartsunk bűnbánatot!

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2022.11 2022. December 2023.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 139 db bejegyzés
e év: 1575 db bejegyzés
Összes: 35932 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2483
  • e Hét: 8729
  • e Hónap: 38041
  • e Év: 225843
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.