Belépés
nobi94.blog.xfree.hu
Csak az számít, hogy tudd, mit akarsz, és küzdj érte. Vigyázz az útra, melyre lépsz, mert az élet útja kétes és nehéz. Ha lépsz, fontold meg léptedet! Koczkás Norbert
1994.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Szabadítsátok ki Willy-t! 2.
  2022-03-30 16:42:01, szerda
 
  Free Willy 2: The Adventure Home (1995)
Nemzet: amerikai
Stílus: családi, kaland, dráma
Hossz: 90 perc

Miről is szól a film?
Borzalmas környezeti katasztrófa történik az öböl közelében, egy nyersolajat szállító
tanker zátonyra fut és hatalmas
mennyiségű olaj
kerül a vízbe. A három bálna, élükön Willyvel az öbölben rekednek, s ha hamarosan nem kapnak segítséget, elpusztulnak. Jesse és társai életüket is kockára teszik, hogy barátaikat megmentsék. De Jesse-t a kíméletlen üzletemberek és a katasztrófa mellett más is aggasztja, féltestvére, Elvis, aki anyjuk halála miatt náluk tölti a nyarat. A Szabadítsátok ki Willyt! folytatása megható történet az ember és állat barátságáról, és a napjainkban igencsak aktuális környezetszennyezés hatásairól.

Szereplők:
Jesse
Elvis
Nadine
Randolph Johnson
Glen Greenwood

Itt nézheted meg:
https://videa.hu/videok/film-animacio/szabaditsatok-ki-willyt-2.mozifilm-EIqM8vGI g2fRfHmx

 
 
0 komment , kategória:  Műsor (rajzfilm , film...)  
Rém Rom
  2022-03-30 16:33:12, szerda
 
  A Rém Rom (eredeti cím: Monster House) 2006-ban bemutatott egész estés amerikai 3D-s számítógépes animációs film, amelyet Gil Kenan rendezett. A film egy házról szól, ami, miután tulajdonosa elhagyja, feléled, és az összes tárgyat, ami a közelébe kerül, beszippantja magába - a gyerekeket is. A film producerei Robert Zemeckis és Steven Spielberg voltak. Amerikában 2006. július 21-én, Magyarországon 2006. augusztus 17-én mutatták be a mozikban.

Miről szól a film?
A filmnek három tizenéves gyerek a főszereplője: DJ, Chowder, és Jenny Bennett. DJ szülei elutaznak a hétvégére, és egy gyerekcsőszre, Zee-re bízzák gyermeküket. Házukkal szemben az öreg és mogorva Nebbercracker (Steve Buscemi) háza, aki minden gyepére esett tárgyat elkoboz.
Sajnos Chowder labdája is a gyepre esik, de DJ bevállalja, hogy utánamegy és visszahozza. Nebbercracker egy pillanat alatt ott terem, és DJ-t a magasba emelve fojtogatja, mikor összeesik, és elviszik a mentők. DJ és Chowder azt hiszik, meghalt, de mielőtt felfoghatnák mi történt: Nebbercracker háza életre kel, és folytatja az öreg munkáját.
A fiúk elhatározzák, hogy szembeszállnak a házzal, és megpróbálják legyőzni.Közben csatlakozik hozzájuk Jenny, aki sütit árulva botlott bele a házba, és segít a fiúknak.
Már közel járnak, mikor visszaérkezik Nebbercracker, törött karral, és segít nekik legyőzni a házat... amit tulajdonképp Nebbercracker meghalt feleségének a szelleme irányít.

Itt nézheted meg:
https://videa.hu/videok/film-animacio/rem-rom-ICt0iYg3aXnyRvIQ


 
 
0 komment , kategória:  Műsor (rajzfilm , film...)  
Napoleon – Kis kutya, nagy pácban
  2022-03-30 16:30:35, szerda
 
  A Napoleon - Kis kutya, nagy pácban (eredeti cím: Napoleon) 1995-ös japán-ausztrál családi kalandfilm, amelyet Michael Bourchier, Mario Andreacchio és Mark Saltzman írt,
a film egy golden retriever kölyökkutyáról szól,
amely megszökik városi otthonából, hogy vadon éljen. Útja során sok állattal találkozik.
A film volt a legdrágább független produkció, amelyet Dél-Ausztráliában készítettek.

Miről is szól a film?
Varázslatos történet egy tízhetes golden retriever kutyakölyökről, aki szó szerint nagyobb harapásokkal eszi az életet, mint bírná.
Kíváncsisága miatt egyszer csak egy váratlan hőlégballon-utazáson találja magát, s ezzel megkezdődnek fantasztikus kalandjai az ausztrál ősvadonban.
Ez az egzotikus, ám gyakran
nagyon veszélyes vadvilág elképesztő helyzetekbe sodorja a bátor kiskutyust,
de szerencsére nemcsak ellenfelekre, hanem barátokra is talál, akiknek
segítségével sok izgalmas kaland után talál haza.

Itt nézheted meg:
https://youtu.be/JWwnkkiyEn0

 
 
0 komment , kategória:  Műsor (rajzfilm , film...)  
Úton hazafelé – Egy hihetetlen utazás
  2022-03-30 16:25:54, szerda
 
  Az Úton hazafelé: Egy hihetetlen utazás (eredeti cím: Homeward Bound: The Incredible Journey) 1993-ban bemutatott amerikai film állatokkal a főszerepben. Az élőszereplős játékfilm rendezője Duwayne Dunham, producerei Jeffrey Chernov és Franklin R. Levy.

Miről is szól a film?
Lutri, a fiatal Amerikai bulldog meséli el hármójuk történetét. Lutri kölyökkorában kóbor kutya volt, majd állatmenhelyre került. Nem érzi magáénak a házat, ahol lakik, és Jamie-t, a család legfiatalabb tagját sem tartja a gazdájának. A házban lakik még Árnyék, egy golden retriever, idősebb, tapasztalt kutya, aki gyakran tanítgatja Lutrit, de ő nem nagyon hallgat rá. Árnyék gazdája Jamie bátyja, Peter Burnford. A harmadik állat Szeszi, egy colourpoint perzsa macska, akinek gazdája a család lánytagja, Hope.

Bob Seaver (Robert Hays) feleségül veszi Laura Burnfordot (Kim Greist), akinek három gyermeke van. Nem sokkal az esküvő után a család kirándulni megy San Franciscóba, így a gyerekek állatait a család egyik barátjához, Kate-hez (Jean Smart) viszik, aki egy ranchon él. Az állatok nem értik, mi történik, amikor gazdáik az idegen helyen hagyják őket. Kate pár nappal később állatokat megy terelni, így a két kutyát és a macskát egy segítőjére hagyja, aki azonban azt hiszi, hogy Kate magával vitte az állatokat. Árnyék ugyanis azt gondolja, hogy a gazdájával valami baj történt, azért nem jön érte, ezért elhatározza, hogy hazamegy. Lutri és Szeszi kis habozás után követik.

Az állatok azt gondolják, hogy mindössze a közeli dombra kell felmenniük, és onnan már látni fogják az otthonukat, azonban amerre csak néznek, hegyeket látnak. Árnyék ösztöneire hallgatva vezeti őket hazafelé. A szabadban töltött félelmetes éjszaka után a folyóhoz mennek reggelizni. Ott Szeszi karmainak segítségével sikerül néhány halat fogniuk, azonban Lutri reggelije addig ugrál, amíg medvebocsok közelébe ér. Lutri elijeszti a bocsokat, azonban a dühös anyamedve elől mindhárman elfutnak.

Egy másik folyónál Szeszi a gyors sodrású folyóba esik, ahonnan sem a maga erejéből nem tud kimászni, sem Árnyék nem tudja kimenteni, pedig utána ugrik a vízbe. Szeszi egy vízesésnél a mélységbe zuhan. A kutyák azt gondolják, hogy meghalt, ezért szomorúan, de tovább mennek.

A félig megfulladt Szeszit kisodorja a víz a partra, ahol egy idős természetjáró kimenti, és a kalyibájába viszi. Szeszi a gondos ápolástól és a kapott kecsketejtől erőre kap és már másnap barátai után indul.

Szeszi nélkül nehezebben megy a halfogás, de Árnyék kitartóan próbálkozik vele. Eközben Lutri a parton egy pumát vesz észre. Villámgyorsan menekülniük kell, azonban a puma követi őket. Menekülés közben Lutri elmondja Árnyéknak, hogy a ház közelében hova rejtett el csontokat és hogy a tévé távirányítóját a libikóka közelében ásta el. Árnyéknak erről eszébe jut egy csel: ő megmutatja magát pumának és maga után csalja, miközben Lutri egy bizonyos helyen várakozik. Amikor a puma a megfelelő helyre ér, Lutri ráugrik a lapos sziklára, aminek másik végére a puma lépett. A puma a levegőbe repül és a folyóba esik. A kutyák diadalmas ugatásba kezdenek, amit Szeszi meghall, és hamarosan újból együtt a csapat.

Lutri szeretne közelebbről megismerkedni egy
tarajos süllel, az azonban néhány tüskéjét a kutya orrába szúrja. A tüskék mélyre fúródtak, még Szeszi sem tudja őket kipiszkálni.

Ahogy továbbhaladnak, egy elveszett kislányt találnak az erdőben. Mivel nincs szívük otthagyni, éjszaka mellette maradnak és melegítik. Másnap a szülők és egy mentőcsapat megtalálják őket, mert Árnyék ugatása oda vezeti őket. A mentőcsapatban lévő két vadőr felismeri az elveszett állatokat, mert a család plakátokat rakott ki, amivel keresi őket. Ezért az állatokat befogják és egy állatmenhelyre viszik őket, ahol állatkórház is van. Itt kiveszik a Lutri orrába fúródott tüskéket. Lutri azonban korábbi rossz emlékei alapján azt hiszi, hogy rossz helyre került, ezért figyelmezteti a többieket. Szeszinek sikerül elmenekülnie, de Árnyékot bezárják egy ketrecbe. Szeszi azonban visszalopózik és kinyitja a ketrecének zárját. Addigra a műtőben kiszedik a tüskéket Lutri orrából. Árnyék megtámadja a műtőt, Szeszi pedig maga után csalja a férfit aki el akarja kapni Árnyékot. Végül mindhárman kereket oldanak, a kutyák a kerítés alatt kiássák magukat.

Eközben a vadőrök értesítették a szülőket, így az egész család boldogan énekelve megy az állatmenhely felé, ahonnan az állataik nem sokkal korábban elmenekültek.

Az állatok végre megpillantják a város épületeit. Vasúti sínekhez érnek, amin átkelve Árnyék korhadt deszkára lép és egy sáros gödörbe zuhan. Szeszi és Lutri hiába biztatják, hogy másszon ki, Árnyék azt mondja, hogy nem fog menni, mert már túl öreg a mászáshoz, ezért Lutri leereszkedik hozzá és a lelkére beszél.

A család a kertben együtt kosárlabdázik. Jamie azt mondja, hogy Lutri ugatását hallja, és valóban feltűnik a kutya, amint kis gazdája felé rohan. Nem sokkal később megérkezik Szeszi is, akit Hope örömmel ölel magához. Peter szomorúan látja, hogy hiába várja Árnyékot, hiszen a hazavezető út hosszú volt, a kutya pedig öreg. Nem sokkal később azonban feltűnik a sántikáló Árnyék. Peter örömmel fogadja. Lutri úgy gondolja, hogy végre neki is van otthona.

Itt nézheted meg:
https://videa.hu/videok/film-animacio/uton-hazafele-1993.mp4-12-even-aluliak-szam ara-a-megt-J1VBN4GTcn3CLuet


 
 
0 komment , kategória:  Műsor (rajzfilm , film...)  
Az utolsó akcióhős
  2022-03-30 16:19:56, szerda
 
  Az utolsó akcióhős (eredeti cím: Last Action Hero) 1993-ban bemutatott amerikai fantasztikus akció-filmvígjáték, amely az akciófilmek műfajának és kliséinek kigúnyolásáról szól. Akciófilmek számtalan paródiáit tartalmazza további filmek formájában a filmen belül.

Miről is szól a film?
A történet egy hosszú kaland, ami akkor kezdődik, amikor egy Daniel "Danny" Madigan nevű fiú varázslatos módon átkerül egy szürreális világba, ahol egy kitalált hős, Jack Slater (Schwarzenegger) játszik. Slater a Jack Slater akciósorozat hőse, egy félelmet nem ismerő LAPD nyomozó, akinek a parancsnoka, Dekker hadnagy azért ordibál vele mindig, mert folyamatosan megszegi a szabályokat.

Amióta az édesapja meghalt, Danny lóg a suliból, helyette inkább filmeket néz a barátjával Nick-kel, egy öregembernél, aki a megszűnőben lévő Pandora mozit működteti New Yorkban. Nick meghívja Danny-t a Jack Slater 4. privát vetítésére, és ad neki egy varázsjegyet, amit eredetileg ő kapott Harry Houdini-tól. A vetítés előtt Nick eltépi a jegyet, az egyik felét odaadja Danny-nek, a másik felét pedig beleteszi a jegy dobozba. Pár perccel a film kezdése után Danny félbeszakított jegye elkezd fényleni, és egy, a filmben lévő dinamit kiszáll a képernyőn keresztül, Danny mellé esik és felrobban. Amikor Danny felébred, Slater kocsijának hátsó ülésén találja magát, miközben üldözik őket Los Angelesen keresztül, a Slater 4. világában. Megpróbálja meggyőzni Slatert, hogy ők most egy filmben vannak, Slater viszont semmi szokatlant nem lát a világában, ami magába foglalja Whiskers-t (Danny DeVito), egy rajzfilmben szereplő macskafigurát és egyben nyomozót, egy fekete-fehér képet Humphrey Bogartról, furcsa harci páncélzatba öltözött női hivatalnokokat, és sok más karaktert egyéb Schwarzenegger filmekből (láthatjuk például a T-1000-et is a Terminátor 2-ből).

Ahogy Slater és Danny mennek a tengerpart mentén rossz fiúkat keresve, Danny felismeri - a Slater 4. bemutatójából - a bandafőnök Tony Vivaldi (Anthony Quinn) kastélyát. Slater kétkedésének ellenére bemennek az épületbe és találkoznak Vivaldi angol szolgájával, Mr. Benedicttel. Miután véletlenül meghallja, hogy mi is Danny szerepe a Slater filmben, Benedict követi őket, ahogy meglátogatják Slater lányát, Whitney-t (Bridgette Wilson). Benedict megtámadja a házat néhány bűnözővel, elveszi a varázsjegyet Danny-től, és elmenekül a Slaterrel és Whitney-vel való tűzharc után. Miközben megvizsgálja a jegyet a kastélyban, felfedez egy kaput, ami a valódi világba vezet.

Slater és Danny rájönnek, hogy Vivaldi egy tetőtéri temetésen tervezi megölni a riválisait azáltal, hogy ideggázt rak a testbe. Egy rövid jelenetben Whiskers megmenti Slatert és Danny-t, miután Slater barátja cserbenhagyta őket. Aztán Slater arra utasítja Danny-t, hogy vegyen használatba egy építési darut; közben felkapja a testet és elviszi a helyszínről, majd bedobja a kátrányba Danny segítségével. Röviddel ezután megérkezik Whitney a furgonjával, amit aztán Slater és Danny arra használ, hogy szétzúzza a gazember Vivaldi kastélyát, akit a feldühödött Benedict elárul és megöl. Kialakul egy harc, ami közben Benedict és a komornyikja átesnek a kapun a valódi világba, Slater és Danny pedig követi őket. A valódi New York-ban Slater csalódottan veszi észre, hogy ő csak egy kitalált karakter, és bosszúsan tekint a film íróira (különösen magára Schwarzenegger-re), amiért ilyen nehéz életet találtak ki neki. Amíg Danny édesanyjával beszélget, megtanul érzékeny lenni és elveszti érdeklődését az erőszakos akcióban.

Eközben Benedict rájön, hogy ebben a világban megúszhatja a gyilkosságokat, és azt tervezi, hogy eltörli Slatert a föld színéről azáltal, hogy megöli Schwarzeneggert. Slater rájön Benedict tervére, miután Benedict használja a jegyet, hogy megszökjön egy autós üldözésből, hátrahagyva egy újságot, amin kézzel írott jelek vannak bizonyos filmhirdetésekkel kapcsolatban.

A Jack Slater 4. bemutatóján, egy magával Schwarzenegger-rel való rövid találkozás után Slater szembeszáll a hasfelmetszővel (Noonan), a baltaforgató gyilkossal, aki megölte a kisfiát a Jack Slater 3-ban, és akit Benedict hozott át a valódi világba. Egy tetőn lévő jelenetben, hasonlóan a Slater 3-ban lévőhöz, a hasfelmetsző ledobja Danny-t a tetőről, mielőtt Slater megöli elektromos áram segítségével. Danny nem zuhan le, hanem az épület oldalán kapaszkodik, majd végül Slater felhúzza őt a tetőre, de harcba kerül Benedict-tel, aki mellkason lövi, és azon gondolkozik, hogy összehoz egy hadsereget a filmekben szereplő rosszfiúkból (mint például Drakula, Freddy Krueger, Hannibal Lecter és King Kong), hogy így átvegye a hatalmat a világ felett. Danny egy mozdulattal a földre kényszeríti Benedictet, és így Slaternek sikerül elvennie a fegyverét, és pont telibe lövi Benedict robbanó üvegszemét, amitől a feje szilánkokra robban szét. Ettől viszont a jegy leesik a tetőről, és egy mozi bejáratánál landol, A hetedik pecsét című film előtt. Death (McKellen) átjön a létrejövő kapun, majd követi Slatert és Danny-t Nick mozijába, ahol Danny azt reméli, hogy megmentheti Slatert, ha visszaküldi a saját világába. Death azt javasolja Danny-nek, hogy keresse meg a varázsjegy másik felét, amit utána meg is talál. Ezután Slater és Danny átkerül a Slater 4. filmbe, ahol Slater sérülései jelentéktelenül kicsik. Slater ragaszkodik ahhoz, hogy Danny visszajöjjön a saját világába. A film úgy végződik, hogy Slater elmagyarázza kalandjait Dekkernek, és aztán a naplementében vezeti a kocsiját.

Itt nézheted meg:
https://videa.hu/videok/film-animacio/az-utolso-akciohos-1993-eredeti-akcio-arnol d-schwarzenegger-1sarpLNiIUBJCo0f

 
 
0 komment , kategória:  Műsor (rajzfilm , film...)  
Aladdin (1982)
  2022-03-30 16:10:57, szerda
 
  Az Aladdin és a csodalámpa 1982-ben bemutatott japán animációs fantasy kalandfilm, amelyet a Toei Animation készített Josinori Kaszai rendezésében. A film A világ legszebb tündérmeséi sorozat tagja.

Miről is szól a film?
A félárva Aladdin és társai tolvajlásból fedezik a napi betevőt. Egy nap egy csuklyás férfi leszólítja Aladdint és egy munkát ajánl neki a sivatagban, amiért ezüstpénz jutalmat ad. Messze elhagyják a várost, hosszú út után egy barlanghoz érnek. A férfiről kiderül, hogy egy varázsló. Kinyitja a barlang bejáratát és arra kéri Aladdint, hogy egy lámpát hozzon fel onnan. Varázsló nem léphet be oda, ezért van szüksége Aladdinra. Egy varázsgyűrűt ad neki, ami megvéd minden bajtól. Aladdin elindul a barlang mélyére és egy varázslatos, kincsekkel teli helyre ér. Az Ezer fény termében rá is bukkan a lámpára. Kifelé jövet Aladdin ellenszegül a varázslónak, aki ezért bezárja a barlangba, majd ellovagol. Aladdin megpróbál másik kijáratot keresni, sikertelenül, közben kialszik a tüze és óriáskígyók támadnak rá, de a gyűrű szelleme megvédi és kiviszi őt a barlangból. Elindul hazafelé, társa egy ugróegér lesz.

A kaland után Aladdin megfogadja, hogy felhagy addigi életével, s ezt másnap közli barátaival is, akik nem veszik jó néven és helyben hagyják. Amikor hazaér úgy dönt, hogy eladja a lámpát, hogy legyen pénzük, azonban mikor dörzsölgeti előjön a lámpa szelleme, aki teljesíti a kívánságát, hogy jól megtömhesse a hasát. Másnap mikor elad egy a lakomából származó aranytálat, összefut Badrarbudur hercegnővel, akit elbújtat az őt kereső szolgák elől. Aladdin és Badrarbudur az egész napot a városban töltik és megszeretik egymást, azonban végül a szolgálók visszaviszik a hercegnőt.

Aladdin édesanyja ajándékot visz a szultánnak és azt kéri, hogy a lányát adja feleségül a fiához. A szultán úgy dönt, hogy annak adja a lányát, aki a legtöbb kincset viszi neki. Aladdin, természetesen a lámpa szellemének segítségét használva viszi a legtöbb kincset, így feleségül veheti Badrarbudurt. Egy palotát is építtet a szultánéval szemben, ismét a lámpa szellemének segítségével. Közben a varázsló véletlenül megszerzi a lámpást és Aladdin palotáját édesanyjával és Badrarbudurral együtt Afrikába viteti a lámpa szellemével.

A szultán három napot ad Aladdinnak, hogy visszahozza a palotát és a lányát, különben halál fia. Nehézségek árán a gyűrű szellemének önfeláldozásával eljut a varázsló palotájába, ahol a hercegnőt és anyját fogságban tartja. A hercegnő sikeresen elveszi a lámpát a varázslótól, Aladdin pedig egy repülő szőnyegen felrepülnek a palota tetejébe. A varázsló a nyomukban varázslatokkal próbálja útjukat állni. Mikor Aladdin belelöki a varázslót egy hatalmas üstbe, amiben fekete tűz ég, a homok elnyeli a palotát. Aladdinék egy nagy madár segítségével menekülnek meg. A lámpa szelleme visszaviszi őket és a palotát, mindenki ünnepel. Aladdin végül egy ládába zárja a lámpát, a kulcsát pedig messze elhajítja.

Itt nézheted meg:
https://youtu.be/XU8jLlqJQPM

 
 
0 komment , kategória:  Műsor (rajzfilm , film...)  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2022.02 2022. Március 2022.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 6 db bejegyzés
e év: 41 db bejegyzés
Összes: 220 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6
  • e Hét: 338
  • e Hónap: 809
  • e Év: 5541
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.