Belépés
nobi94.blog.xfree.hu
Csak az számít, hogy tudd, mit akarsz, és küzdj érte. Vigyázz az útra, melyre lépsz, mert az élet útja kétes és nehéz. Ha lépsz, fontold meg léptedet! Koczkás Norbert
1994.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Nim szigete
  2022-04-28 10:53:37, csütörtök
 
  A Nim szigete (eredeti cím: Nim's island) 2008-ban bemutatott ausztrál ifjúsági kalandfilm. Főszereplői Abigail Breslin, Jodie Foster és Gerard Butler. A történet Wendy Orr azonos című könyvén alapszik.

Miről is szól a film?
A történet három szálon fut a három főszereplővel, akik közben kapcsolatban vannak egymással. Egy fiatal lány, Nim egyedül marad néhány napig egy máskülönben lakatlan, csendes-óceáni szigeten, mert tengerbiológus apja a kutatásai miatt pár napra elhajózik, de viharba kerül és nem tud időben hazatérni a lányához, akinek kedvenc regényhőse Alex Rover. Az Alex Rover regények szerzője, aki súlyos agorafóbiás és San Franciscóban él, szeretne többet megtudni a szigetről, ezért félelmeit leküzdve odautazik, amikor megtudja, hogy a lány megsebesült. A lánynak eközben meg kell védenie a szigetet a ,,kalózok" ellen, akik el akarják foglalni.

Nim (Abigail Breslin) tizenegy éves lány és tengerbiológus apjával egyedül él egy máskülönben lakatlan, csendes-óceáni szigeten, amin egy aktív tűzhányó található. Anyja, Emily, aki szintén tengeri élőlények kutatásával foglalkozott, Nim kicsi korában meghalt, a családi legenda szerint egy kék bálna nyelte el, mert a bálna megijedt egy közeli kalózhajótól. Nim apja Jack Rusoe (Gerard Butler), akit kizárólag egysejtű tengeri élőlények érdekelnek.

Nimnek van néhány barátja, akikkel szoros közelségben él: egy Selkie nevű fóka, egy Fred nevű gyík és egy Galileo nevű pelikán.

Jack egy alkalommal kétnapos tudományos adatgyűjtésre indul, amitől egy újfajta plankton, a protozoa nim felfedezését reméli, amit évek óta kutat. Azt javasolja Nimnek, hogy menjen vele, de Nim azzal érvel, hogy maradnia kell, mivel azokban a napokban várja a kis teknősök kikelését, amiknek segíteni akar. Megbeszélik Nimmel, hogy műholdas telefonon fogják tartani a kapcsolatot, ami az első nap végén meg is történik.

Nim szeret olvasni, kedvenc regényhőse Alex Rover, aki különféle életveszélyes kalandokba keveredik, de mindig kivágja magát. A könyvek írónője a San Franciscóban élő Alexandra Rover (Jodie Foster), aki súlyos agorafóbiában szenved, és az aktuális regényének írása közben elakad főhősének a vulkánból való kiszabadulásánál. Amikor meglátja a National Geographic magazin egyik címlapján a kis csendes-óceáni szigetet, amin egy aktív tűzhányó található, e-mailt ír a tengerbiológusnak, és az e-mailt ,,Alex Rover" néven küldi el, ami felvillanyozza Nimet. Jack távollétében az írónő kérdéseire Nim válaszol. (Alexandra Rover regényírás és később utazás közben nem csak látja az általa kitalált Alex Rovert, hanem vitatkozik is vele - ezt a szerepet is Gerard Butler játssza).

Alexandra a vulkánra vonatkozó kérdést tesz fel, ezért Nim felkerekedik és felmászik a vulkán pereméhez. Lefelé jövet megcsúszik, és bal sípcsontján egy csúnya seb keletkezik, amit meg is ír Alex Rovernek, akitől tanácsot és segítséget kér. Alexandra ettől pánikba esik, mert fóbiája miatt hosszú ideje nem meri elhagyni a lakását. Alexandrában csak ekkor tudatosul, hogy nem Jack Rusoe asszisztensével társalog, hanem egy kislánnyal, aki segítségre szorul.

Jack Rusoe eközben a nyílt tengeren viharba került, a műholdas telefon antennája és a kis hajó árbóca eltört és víz ömlik be a hajótestbe, amit folyamatosan szivattyúzni kell. A hajó körül cápák kezdenek úszkálni. Jack nem tud jelentkezni, ezért Nim aggódni kezd.

Nim folyamatosan figyeli a látóhatárt egy távcsővel, apja visszatértét várva, ehelyett egy nagy kirándulóhajó tűnik fel, tele turistával. Először a hajó kapitánya és néhány matróz száll partra, és megfelelőnek tartják a szigetet a turisták ,,megkopasztására". Nim úgy dönt, nem fedi fel magát és minden eszközt bevet, hogy a betolakodókat elűzze. Felmászik a vulkánhoz, és tüzet gyújt a belsejében, hogy a turisták azt higgyék, ki fog törni.

 
 
0 komment , kategória:  Műsor (rajzfilm , film...)  
Elátkozott Ella
  2022-04-28 10:49:29, csütörtök
 
  Elátkozott Ella
Ella Enchanted (2004)
Nemzet: amerikai, ír, brit
Stílus: romantikus, vígjáték, fantasy, családi
Hossz: 95 perc

Miről is szól a film?
Születése napján Ella értékes
ajándékot kapott a Tündérkirálynőtől:
az engedelmességet, de ez egyben
átoknak is bizonyult.
Ella semmilyen körülmények közt
nem tud ellenállni, bármit kérnek tőle,
bármit, még ha az valami
gonoszság lenne is.
Fáradtan attól, hogy annyiszor kihasználták, barátjával, a Beszélő Könyvvel
felkerekedik, hogy megkeresse a Tündérkirálynőt, és visszaadja neki az ajándékot.
Az egyszerű kirándulás hamarosan
kalandos utazássá válik, tele ogrékkal, óriásokkal, rossz mostohanővérekkel,
és a nagy ellenséggel: Charmont hercegének gonosz bácsikájával, aki meg
akarja szerezni a koronát és a
királyságot.

Szereplők:
Ella
Sir Edgar
Char herceg
Slannen
Dame Olga

Itt nézheted meg a filmet :
https://videa.hu/videok/film-animacio/elatkozott-ella-2004.-bMp0EAB4DyqVQC3m




 
 
0 komment , kategória:  Műsor (rajzfilm , film...)  
Holnapolisz
  2022-04-28 10:43:18, csütörtök
 
  A Holnapolisz (eredeti cím: Tomorrowland) 2015-ben bemutatott amerikai sci-fi film, amelyet Brad Bird rendezett.
A forgatókönyvet Damon Lindelof, Brad Bird és Jeff Jensen írta. A producerei Damon Lindelof, Brad Bird és Jeffrey Chernov. A főszerepekben George Clooney, Hugh Laurie, Britt Robertson, Raffey Cassidy és Tim McGraw láthatók.
A film zeneszerzője Michael Giacchino. A film gyártója a Walt Disney Pictures és az A113 Productions, forgalmazója a Walt Disney Studios Motion Pictures. Műfaja sci-fi film, misztikus film és kalandfilm.

Amerikában 2015. május 22-én, Magyarországon 2015. május 28-án mutatták be a mozikban.

Miről is szól a film?
Frank egykor zseniális feltaláló volt, de már belefáradt az egészbe.
Casey viszont egy nagyon okos, lelkes lány, akit hajt a tudományos kíváncsiság.
Most egy közös küldetésre vállalkoznak: megpróbálnak egy helyet felfedezni
valahol a térben és időben,
melyet úgy hívnak: Tomorrowland.
Amit találnak, az örökre megváltoztatja a világot.

Tomorrowland (2015)
Nemzet: amerikai
Stílus: misztikum, sci-fi, akció
Hossz: 130 perc

Itt nézheted meg az előzetest :
https://youtu.be/GCxfsVUCoi8




 
 
0 komment , kategória:  Műsor (rajzfilm , film...)  
80 nap alatt a Föld körül Willy Foggal
  2022-04-28 10:35:33, csütörtök
 
  A 80 nap alatt a Föld körül Willy Foggal (eredeti cím: La vuelta al mundo de Willy Fog, 'Willy Fog világ körüli útja') 1983-ban vetített spanyol-japán televíziós rajzfilmsorozat, amely Jules Verne 80 nap alatt a Föld körül című regénye alapján készült. A szereplőket mind különböző állatok formálják meg, Willy Fog például oroszlán. Először a Spanyol Televízióban vetítették. Zenéjét a Mocedades együttes adja elő.

Miről is szól a sorozat?
Willy Fog, a feddhetetlen angol úriember a 19. század harmadik harmadában fogadást köt klubja többi tagjával, hogy nyolcvan nap alatt megkerüli a Földet, bizonyítva, hogy a közlekedés mennyit fejlődött abban az időszakban. Mivel mindene a pontosság, egy jelentős pénzösszeget kockáztatva megfogadja, hogy Kelet felé elindulva Európa, Ázsia, a Csendes-óceán, Észak-Amerika és az Atlanti-óceán keresztülutazásával pontosan nyolcvan nap múlva a klubba fog visszaérkezni. Tüstént nekiáll csomagolni, hogy új inasával, Rigodonnal és kis barátjával, Ticóval útra keljenek. Dolgukat azonban nehezíti Transfer, egy galád figura, akit Fog klubbéli ellenlábasa fogad fel, hogy amiként csak lehet, szabotálja Fog útját, valamint nyomában lohol még Dix, a Scotland Yard nyomozója, lomha társával, Bullyval, akik le akarják tartóztatni, mert őt gyanúsítják a Bank of England kirablásával. Kalandos útjuk során megmentik Romy hercegnőt is, hogy együtt utazzanak tovább, és a kalandok folytatódnak, miközben az idő egyre szorít...

Eltérések az eredeti regénytől:
Az egyik legfontosabb eltérés a regénnyel szemben, hogy a sorozathoz három új karaktert találtak ki (Tico, Bully és Transzfer), továbbá egyes szereplők nevét megváltoztatták. Ennek ellenére mégis a regény egyik legpontosabb feldolgozása. A másik fontos eltérés, hogy a legtöbb akadályt Transzfer állította, továbbá a sorozat sokkal részletesebben meséli el a történetet, mint a regény. Érdemes megemlíteni, hogy a 19. és a 20. részben történt incidensek (a bivalyok átkelése a vasútvonalon, az összeomló híd és az indiánok támadása) csak puszta véletlenek voltak a regényben. Egy bizonyos fokig a befejezést is megváltoztatták. A regényben Fog szétosztja a nyereményét Passepartout és Fix felügyelő között, míg a sorozatban erre nincs semmilyen utalás, sőt a történtek után Dixet és társát lefokozzák közlekedési rendőrnek.

Főbb szereplők: Willy Fog, Rigodon, Tico, Romy, Transfer, Dix, Bully



 
 
0 komment , kategória:  Műsor (rajzfilm , film...)  
Olivér és társai
  2022-04-28 10:29:36, csütörtök
 
  Az Olivér és társai (eredeti cím: Oliver & Company) 1988-ban bemutatott amerikai rajzfilm, amely Charles Dickens Twist Olivér című regényének feldolgozása, állatszereplőkkel. A 27. Disney-film rendezője George Scribner. Az animációs játékfilm producere Kathleen Gavin. A forgatókönyvet Vance Gerry, Joe Ranft, Kirk Wise, Gary Trousdale és Kevin Lima írta, a zenéjét J. A. C. Redford szerezte.

Miről is szól a film?
New York zajos forgatagában egy utcasarkon kiscicák keresnek maguknak új szerető gazdit. Szinte mindegyikük új otthonra lel, azonban egyikük nem: ő pedig Oliver, egy narancssárga kis cirmos cica, akit végül a városra lecsapó vihar menekvésre kényszerít.

Az idő jobbra fordulásával Oliver megismerkedik Dodgerrel, egy Jack Russel terrier kutyával, akivel közösen egy hot dog árus portékáját elcsenik. Persze Dodger vinné magával az összes zsákmányt, faképnél hagyva Olivert, ám a cica követi őt rejtekhelyére. A kikötőben Fagin tagbaszakadt bárkáján rá is lel a bandára, akik jó ízzel fogyasztják a lopott csemegét: Tito a csivava, Einstein a német dog, Rita a perzsa agár, és Francis az angol bulldog. A kezdeti ellenséges fogadtatás után megbarátkoznak a kis cirmos jövevénnyel és maguk közé fogadják. Az idillt később Sykes, a gonosz uzsorás és két dobbermanjának, Roscoe-nak és Desotonak a látogatása szakítja félbe. A kövér "üzletember" figyelmezteti Fagint, hogy 3 napja van adósságának törlesztésére, különben baja eshet neki és a kedvenceinek is.

Fagin és a csapata Oliver kiegészítésével az összetákolt mopedjével megy portyázni a városba. Egy limuzint szemeltek ki maguknak, amiből a rádiót ki akarják lopni. A remek csapatmunkába azonban hiba csúszott be: a hátsó ülésen utazó Jenny Foxworth meglátja Olivert, akit magához vesz, hogy hazavigye. Kutyabarátai tehetetlenül nézik, ahogy Olivert elviszik a puccos autóban.

Új és szép, tágas otthonában a kiscica azonban gyorsan beilleszkedik, mi több: örömmel tölti el, hogy az egyébként magányos gazdija szeretettel (és rengeteg étellel) halmozza el. Egy valaki azonban nem örül az új "családtagnak": Georgette, a család díjnyertes, meglehetősen beképzelt uszkárja ellenségként tekint Oliverre. Előszeretettel segít az időközben mentőakcióra érkezett Dodgernek és a többi ebnek abban, hogy elvigyék a cicát.

Visszatérve a bárkára Oliver meglepődik, és elmagyarázza a kutyabarátainak, hogy Jennynek szüksége van rá. Ekkor Fagin felfedezi, hogy Oliver nyakán immáron egy csinos nyakörv díszeleg, amin újdonsült tulajdonosának neve és címe is rajta áll. Ekkor áll elő azzal az idétlen ötlettel, hogy a cicáért cserébe váltságdíjat követel, amit aztán odaadhat Sykes-nak. A tervével el is dicsekszik a gengszternek, aki szkeptikusan fogadja azt.

A találkozóra végül csak Jenny megy el és kéri Fagint, hogy adja oda neki Olivert, mert nincsen semmije. Az ügyetlen zsebmetsző végül meglágyul és odaadja a cicát. Nem úgy Sykes, aki végig figyelte az eseményeket és elrabolja a kislányt és az üzemébe hurcolja. Fagin, Dodger, Francis, Einstein, Tito, Rita, Oliver és Jenny kutyája Georgette is elindul, hogy kimentsék az elrabolt lányt.
Sykes telepén ismét taktikusan, mindenki végzi a maga feladatát a mentőakcióban, ám mikor Jenny-t kiszabadítják Sykes két dobbermanja állja el az útjukat. Itt lép közbe Fagin az összetákolt robogójával és kimenti a sarokba szorított Dodgeréket.

Kezdetét veszi a hajsza New York utcáin és a metróban. A Brooklyn-i hídon folyik az üldözés, amikor Sykes két vérszomjas dobbermanjának támadását Oliver hárítja el. Desoto és Roscoe az áramvezető sínen leli vesztét. Sykes pedig a vele szembejövő szerelvénybe rohan bele, miután méretes autójával nem tudta elkerülni az ütközést, míg Dodgerék igen. A hős Oliver úgy tűnik, hogy életét vesztette, de mégsem, hisz Jenny szeretetére feléled, így az egész baráti társaság ujjong örömében.

Másnap Jenny születésnapját ünneplik a kislány villájában, ahol mindenki jól mulat, és végre Tito meghódítja Georgette szívét is. Winstone a ház komornyikja jó híreket közöl Jennyvel: hamarosan hazaérnek a szülei is. Oliver ezek után elmondja barátainak, hogy marad a kislány mellett, de soha nem felejti el Dodgert, Francist, Ritát, Einsteint illetve Fagint, és ígéretet tesz arra, hogy meg fogja őket látogatni. Így a szabados életvitelű Fagin és csapata elindul tovább New York végtelen utcáin...

Itt nézheted meg:
https://videa.hu/videok/film-animacio/oliver-es-tarsai-1988.-74-perc-amerikai-ani macios-film-vEdvUoWPHKGaswvy

 
 
0 komment , kategória:  Műsor (rajzfilm , film...)  
Hófehérke és a hét törpe (1937)
  2022-04-28 10:26:14, csütörtök
 
  A Hófehérke és a hét törpe (eredeti cím: Snow White and the Seven Dwarfs) 1937-ben bemutatott amerikai rajzfilm, amely a Grimm fivérek Hófehérke című meséje alapján készült. Az első világhírű Disney-film, amit David Hand rendezett. Az animációs játékfilm producere Walt Disney.

Miről is szól a film?
Hófehérke, a csodaszép hercegnő mostohájával, a királynővel él. A hiú úrnő fétékenységében ócska ruhákba öltöztette a lányt, és alantas munkákat bízott rá, hogy szépsége megfakuljon. Volt a királynőnek egy varázstükre, amelytől minden nap megkérdezte ki a legszebb a vidéken, és amig azt felelte ő az, a hercegnő biztonságban volt. Évek múltán, egyik nap viszont a tükör azt felelte, a királylány szebb a mostohánál. Ugyanaznap Hófehérke megismerkedik egy jóképű herceggel, akivel megtetszenek egymásnak. A királynő mérgében megparancsolta a vadásznak hogy vigye ki az erdőbe, és ölje meg. Bizonyságul pedig a lány szívét kérte egy díszes ládikában.

A vadász egy tisztásra csalja Hófehérkét, és éppen amikor végezne vele megsajnálja, és bocsánatért esedezik majd hagyja elmenekülni az erdőbe az úrnő haragja elől.. A magányos és megrémült hercegnő az erdei állatok segítségével egy kunyhót talál, melynek feltételezése szerint hét árva gyermek a tulajdonosa. Az állatkák segítségével, kitakarítja a házat, még finom vacsorát is főz. Igazából a hét törpe - Tudor, Vidor, Morgó, Szundi, Szende, Hapci és Kuka tulajdonában ál, akik egy bányában dolgoznak. Hazatérve a tiszta házat látván, gyanítják hogy valaki a házukban járt. Az emeleten megtalálják az alvó királylányt, aki miután elmeséli szomorú történetet, a törpék megsajnálva befogadják, feltéve ha gondját viseli a háznak. Így teltek a napok: Nappal a bányában dolgoztak, este pedig kis háziasszonyukkal mulattak.

Eközben a tükör mindent elmondott a királynőnek, aki rájön hogy bizonyságul egy vadkan szívét kapta. Titkos szobájában egy varázsital segítségével vénasszonyá változik, és mérgezett almát készít, mert miután Hófehérke beleharapna, mély álomba merülne és a törpék azt hinnék hogy meghalt, tehát eltemetnék. Másnap miután a törpék munkába indultak, megjelenik a háznál egy megkínálja a lányt a mérgezett gyümölccsel, amit végül elfogadva beleharap, és ájultan összeesik. Az állatok figyelmeztették a törpéket, akik visszatérve üldözőbe veszik a boszorkányt, akit egy szikla tetején ér el a vég: Belecsap a villám, és a szakadékba zuhan.

A törpék megtalálják a királylányt, de nem tudnak segíteni rajta. Üvegkoporsót készítenek, és egy évig virrasztanak mellette. A herceg egyszer arra járva megtalálja a lányt, és csókjával életre kelti őt. A törpék és az állatok ujjongva nézik, amint a herceg elviszi szeretett hercegnőjüket a birodalmába.
 
 
0 komment , kategória:  Műsor (rajzfilm , film...)  
videó vicces 2.
  2022-04-03 12:33:28, vasárnap
 
 
Mr Bean - Epizód (part1) 2. Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2009-02-17 15:58:29
feltöltő: nobi94
nézettség: 5756
szavazatok: 3
kommentek: 0
kulcs: mr bean, part, epizód, vicces, funny,
kategória: baki/vicces
leírás: Epizód (első rész) - Back to School

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2022.03 2022. április 2022.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 7 db bejegyzés
e év: 41 db bejegyzés
Összes: 220 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 41
  • e Hét: 141
  • e Hónap: 612
  • e Év: 5344
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.