Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/37 oldal   Bejegyzések száma: 364 
Vércukorszint kezelését biztosító gyógynövények
  2022-07-31 22:42:55, vasárnap
 
  A kezeletlen cukorbetegség nagyon veszélyes, hiszen ha a vércukorszint folyamatosan magas, akkor ez rengeteg egészségi problémát és szövődményt okozhat. A cukorbetegséget kezelni kell, mindenképpen orvosi diagnózis és gyógymód szükséges. Léteznek azonban olyan gyógynövények, amelyek nagyon hatásosak lehetnek a magas vércukorszint kezelésében. Amennyiben valaki ezzel a betegséggel küzd és szeretné kipróbálni ezeket a gyógynövényeket, mindenképpen szakorvosi beleegyezés és konzultáció szükséges.

A cikkben említett gyógynövények amellett, hogy eredményesek lehetnek a magas vércukorszint kezelésében, sok-sok tápanyagot is tartalmaznak, illetve rendkívül sok, egészségre gyakorolt hatással rendelkeznek.

Az egyik ilyen gyógynövény nem más, mint a fahéj. Már napi fél teáskanálnyi fahéjjal is eredményesen csökkenthetjük a magas vércukorszintet.

A másik értékes gyógynövény a görögszéna, amely nagyon sok értékes vegyületet tartalmaz. Megtalálhatók benne a fitonutriensek és az aminosavak, amelyek aktívan hozzájárulnak a magas vércukorszint csökkentéséhez és ezzel együtt a 2-es típusú cukorbetegség megelőzéséhez.

A görögszéna naponta kétszer fogyasztva csökkenteni tudja az éhgyomri vércukorszintet, javítja a glükózintoleranciát, és csökkenti a vizelet glükóztermelését.

A görögszénának más pozitív hatása is ismeretes. A cukorbetegeknek nagyon sokféle szövődménytől kell tartani. Az egyik ilyen a magas összkoleszterinszint. A görögszéna azonban ennek csökkentésében is a segítségükre lehet.

A következő remek gyógynövény nem más, mint a koriander, amely gazdag forrása az illóolajoknak és az antioxidánsoknak. A koriandermag-kivonatnak sok pozitív hatása van, többek között javítani tudja az inzulinérzékenységet és a szérumlipidszintet.

A cukorbetegek gyakran szenvednek emésztési gondoktól. Egy kutatás során megállapították, hogy a koriander eredményesen csökkenti az IBS (irritábilisbél-szindróma) tüneteit, mint például haspuffadás, fájdalom és székrekedés.

A szegfűszeg is nagyon hasznos lehet a cukorbeteg személyek számára, ugyanis ezernyi jótékony hatással rendelkezik. Nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat, antociánokat, kvercetint és eugenol vegyületeket. Ezen kívül gazdag forrása a mangánnak, a C-vitaminnak, az omega-3 zsírsavaknak, a K-vitaminnak, a kalciumnak, a káliumnak és a rostoknak. A szegfűszeg csökkenteni tudja a szérumglükózszintet, az összkoleszterinszintet és az LDL-koleszterin-szintet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A depresszió leküzdése gyógynövényekkel és életmódváltással
  2022-07-31 22:40:23, vasárnap
 
  Nagyon sok ember szenved a depresszió miatt. Sokféle tényező kiválthatja ezt a betegséget. A depressziós ember gyakran szenved hangulatingadozásoktól és önértékelési zavarokkal is küzd. Jellemző még a depressziós emberre, hogy elveszíti az érdeklődését és nem lel örömet szinte semmiben sem, emellett megjelenhet a rossz alvás és étvágy, illetve alacsony energiaszinttel és rossz koncentrációval is számolnia kell annak, aki depresszióban szenved.

A hormonjaink is hatással vannak a mentális egészségünkre. A nők a havi ciklus ideje alatt szenvedhetnek depressziós tünetektől. Vannak olyan gyógynövények, amelyek fitoösztrogéneket tartalmaznak. Ezek a fitoösztrogének segíthetnek a hormonális egyensúly fenntartásában és ezzel együtt a depressziós tünetek elkerülésében. Ilyen fitoösztrogéneket tartalmazó gyógynövény többek között a vörös lóhere, a szója, a görögszéna vagy a szőlőmagőrlemény.

A pozitív mentális egészség fenntartásában sokféle táplálék lehet a segítségünkre. Ilyenek például az omega-3 zsírsavak, az árpafű, a búzafű, az acai bogyó és az élelmi rostokban bővelkedő táplálékok.

A teljes kiőrlésű gabonák, az ezekből készült kenyerek, péksütemények, tészták, valamint a sovány fehérjék szintén segíthetnek legyőzni a depressziót és a betegséggel együtt járó hangulatingadozásokat.

Nagyon sok olyan életmódbeli tényező van, ami segíthet enyhíteni a depressziót. Ilyen például az egyes helyzetek azonosítása és elkerülése. Nagyon lényeges, hogy az ember ne csak mindig dolgozzon, hanem ki tudjon kapcsolódni és ápolja a barátságait, hiszen a szociális kapcsolatok is segíthetnek a depresszió elkerülésében.

Az alvásnak is nagy szerepe van a melankolikus hangulat elkerülésében, illetve annak is, hogy elkerüljük az olyan stimulánsokat - például alkohol -, amelyek csak fokozzák a depresszió kialakulásának kockázatait.

A rendszeres testmozgás, a friss levegő és a napfény nagyban hozzájárul ahhoz, hogy ne legyünk depressziósak. Ezek mind-mind szerotonint szabadítanak fel a szervezetünkben, amelyről köztudott, hogy közreműködik a hangulat fokozásában, a depresszió elkerülésében.

Egyes gyógynövények is segíthetnek az enyhe és a közepesen súlyos depresszió leküzdésében. Ilyen gyógynövény a citromfű, a levendula, az aranygyökér és az orbáncfű.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Tanulságos
  2022-07-31 21:07:04, vasárnap
 
  Amikor a törzsből valaki rosszat tesz a törzs egy másik tagjával, vagy fájdalmat okoz neki, akkor az illetőt kiállítják a falu közepére, és az egész törzs köré gyűlik.
De ahelyett, hogy valami nyilvános büntetésben részesítenék, két napig folyamatosan sorolják neki mindazokat a jó dolgokat, amiket valaha is tett.

Hogy miért?
Mert a törzs hisz abban, hogy minden egyes ember jónak születik, és szeretetre, békére és boldogságra vágyik. Csak néha, a mindezekre való törekvés közben hibákat vétünk.
És mivel a rossz cselekedeteket segélykiáltásként értelmezik, a törzs összegyűlik a társukért, és segítenek neki újra megtalálni önmagát, a jó természetét.
Emlékeztetik őt arra, hogy ki is valójában.
És erre néha mindenkinek szüksége van!
Részlet Marlo Morgan: Vidd hírét az Örökkévalónak c. könyvéből
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
A Q10 TERMÉSZETES FORRÁSAI
  2022-07-31 00:46:49, vasárnap
 
  Nemrégiben jelent meg egy tanulmány, mely azt vizsgálta, hogy az egyes ételekben mekkora koncentrációban van jelen a koenzim Q10. Az endogén szintézis mellett a CoQ10-hez a szervezet a különböző ételekkel is hozzájut.

A tudományos közönség vegyület iránti nagy érdeklődése ellenére nagyon kevés vizsgálatot végeztek az egyes étrendi összetevők CoQ10 tartalmára vonatkozóan. Az első beszámoló 1959-ben jelent meg, de ekkor még nem tudták az egyes élelmiszerek Q10 tartalmát meghatározni. A tudomány fejlődésének köszönhetően mára már ezek az adatok a kezünkben vannak. Így a következő élelmiszerek ennyi mg/kg koncentrációban tartalmazzák a Q10 koenzimet.

marhaszív 113, marhamáj 39-50, marha izom 26-40
sertésszív 11,8-128,2, sertésmáj 22,7-54, sertés izom 13,8-45
szardínia 5-64, vörös húsú makréla 43-67, fehér húsú makréla 11-16, lazac 4-8, tonhal 5
szójaolaj 54-280, olívaolaj 4-160, szőlőmagolaj 64-73, napraforgóolaj 4-15
rizskorpa 27, kókusz 27
földimogyoró 27, dió 19, szezámmag 18-23, pisztácia 20, mogyoró 17, mandula 5-14
petrezselyem 8-26, brokkoli 6-9, karfiol 2-7, spenót 1-10, szőlő 6-7, kínai kel 2-5
avokádó 10, feketeribizli 3, eper 1, narancs 1-2, grapefruit 1, alma 1

Látjuk tehát, hogy az lélemiszerek közül a húsok és a halak koenzimQ10 tartalma a legmagasabb, hiszen több, mint 50 mg/kilogramm található a marha-, a sertés- és a csirkeszívben és a csirkemájban. A tejtermékekben jóval kevesebb a CoQ10 az állati szövetekhez képest. A növényi olajok is elég magas CoQ10 tartalmúak. A zöldségek közül a petrezselyem és a perilla a leggazdagabb CoQ10 források, de a szakirodalomban jelentős különbségek vannak a CoQ10 szintjeik tekintetében. A brokkoli, a szőlő és a karfiol közepes CoQ10 források. A gyümölcsök és bogyós növények többsége rossz vagy nagyon rossz CoQ10 forrás, amelyek közül az avokádó kivétel, viszonylag magas CoQ10 tartalmával.

A fejlett országokban körülbelül napi 3-6 mg/fő kerül bevitelre, amit elsősorban a húsokból fedeznek. Azt is érdemes megjegyezni, hogy az olajban való sütés 14-32%-kal csökkenti a CoQ10 tartalmat....
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Bromelain és antioxidáns vitaminok a COPD enyhítésére
  2022-07-31 00:37:06, vasárnap
 
  A COPD nem más, mint a krónikus obstruktív tüdőbetegség. Ez a betegség nem gyógyítható, de gyógyszerekkel, egészséges életmóddal és kiegészítőkkel nagyon is jól karban tartható. Mutatunk néhány olyan tápanyagot és kiegészítőt, amelyek nagyon hasznosak lehetnek, ha ebben a betegségben szenvedünk!

A bromelain az ananászban található enzim. Ez az enzim csökkenti a gyulladást, így segíthet azoknak, akik COPD nevű betegségben szenvednek. Az erős gyulladáscsökkentő hatása miatt nagyon hatékony a COPD nevű betegség enyhítésére.

A szervezetünk is termel koenzim-Q10-et. Ez egy erős antioxidáns, amelynek kiemelkedő szerepe van a szív- és érrendszeri betegségek és a rákos betegségek elleni küzdelemben. A koenzim-Q10 egy természetes orvosság is lehet, hiszen növeli a sejtek aktivitását és csökkenti a szervezetben a gyulladást. A koenzim-Q10-zel kapcsolatban az is bebizonyosodott, hogy a COPD azok szervezetében alakul ki nagyobb valószínűséggel, akiknek hiányzik a szervezetéből ez az antioxidáns tápanyag.

A COPD-kezelésnek nagyon fontos részét képezi a rendszeres testmozgás. A szervezet is termel L-karnitint, amelyet többek között zsírégetésre használ. A COPD-betegek esetében az L-karnitin segít az izmok megerősödésében és az állóképesség javításában.

Az A-vitamin, az E-vitamin és a C-vitamin antioxidáns hatásai miatt nagyon hasznos lehet azoknak, akik COPD-ben szenvednek. A krónikus tüdőbetegségben szenvedő egyének általában alacsony antioxidáns vitaminnal rendelkeznek. Pedig ezeknek az antioxidánsoknak a hiánya jelentősen rontja a tüdő funkcionális képességeit.

Egy kutatásba COPD-ben szenvedő betegeket vontak be. A betegek minden egyes nap ezekben a vitaminokban bővelkedő zöldségeket és gyümölcsöket kaptak, aminek az lett a hatása, hogy jelentősen javultak a tüdőfunkcióik.

A csontritkulás különösen veszélyes lehet a COPD-ben szenvedő betegek számára, a gerinc kompressziója ugyanis még nehezebbé teszi a légzést. A D-vitamin azonban szerepet játszik a csontritkulás megelőzésében, illetve a COPD egyéb tüneteink enyhítésében. Ha Ön úgy gondolja, hogy D-vitamin-hiánya van vagy szeretné azt pótolni, előtte feltétlenül egyeztessen a kezelőorvosával!
Forrás : Link

Megjegyzés : ld : A Q10 TERMÉSZETES FORRÁSAI (CzI)
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Csomós harangvirág
  2022-07-31 00:34:23, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Bíbor kasvirág
  2022-07-31 00:33:23, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Törökszegfűk
  2022-07-31 00:32:19, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Rózsaszín wisteria
  2022-07-31 00:31:28, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Margaréták
  2022-07-31 00:30:25, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
     1/37 oldal   Bejegyzések száma: 364 
2022.06 2022. Július 2022.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 364 db bejegyzés
e év: 3235 db bejegyzés
Összes: 49208 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 361
  • e Hét: 1324
  • e Hónap: 14315
  • e Év: 190190
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.