Belépés
sandrapolke.blog.xfree.hu
A gondolkodás szabadsága Böröndi Lajos
1954.06.19
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Negyvennégy éve történt
  2022-07-29 15:04:27, péntek
 
  Megnősültem.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Most itthon
  2022-07-27 06:08:04, szerda
 
  Szombaton jön a lányom és az unokám, maradnak egy kicsit. Szandra három hétig, aztán viszem Drezdába. Szeretné, ha Cottbusba is elmennénk. Akkor megyünk.
A jövő héten elviszem Lívinek Köszegdoroszlóra a német tankönyveket, majd ő Ausztriába átszállítja.
Augusztus 20-án Deák Ernőhöz megyünk Burgenlandba. Az idén nyaralást nem terveztünk.
Ma délelőtt Győr, munkaügy.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újvidék-Balatonföldvár
  2022-07-25 06:55:50, hétfő
 
  Pest rendben lévő volt. Amiért mentem, azt elvégeztem. NFK, minisztérium, Iskola utca. A vonatok is pontosak voltak. Másnap délután bepakoltunk, és elmentünk Szakály Sanyiékhoz Pestre. Forgalmas út volt, rendőrkonvoj kísérte a szlovák buszokat a focimeccsre. Sanyiéknál aludtunk, majd másnap korán elindultunk Újvidékre, ahol Sanyinak volt egy előadása. Arról volt szó, hogy ott is alszunk, de Éva lába a műtét után nem jött még teljesen rendbe, így a szállást lemondtuk. Tiszaszigetnél mentünk át, és Bácstopolyán mentünk fel a pályára. Szép magyar településeken autóztunk át, de sajnos az iszonyú szárazság ott is pusztított. Sanyi a VERITASról beszélt, majd ebéd, és haza. Már Pesten "koszoltunk" a Torockó étteremben, Alvás, majd Sanyi ment dolgozni, mi meg Évával és a kutyussal lementünk Földvárra. Sanyi apai házába. Fürdés, majd immár négyesben vacsora. Késő délután egy kis somogyi kirándulás, megnéztük Törökkoppányban Sanyi szülőházát. Aztán másnap haza.
Sokat beszélgettünk, jó és szép néhány nap volt.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ma Budapest
  2022-07-19 06:33:38, kedd
 
  Régen voltam, van néhány elintézni való dolog. Sietnék haza is, hisz a hét többi napja sem lesz eseménytől mentes.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szemlélődés
  2022-07-17 06:50:15, vasárnap
 
  Azt veszem észre magamon, hogy lassanként másként nézek a világra, mint néhány éve, s nem is szólva a korábbi évekről. Valaha fontosnak vélt dolgok mára nem tűnnek annak. Nem mondom, hogy alapvetően feje tetejére állt bennem a világ, de jelentéktelenebbé vált. Nem érdekel például a megjelenés. A leendő könyv igen, de az, hogy egy folyóirat verset hozzon tőlem, kevésbé. Az elmúlt héten kaptam egy folyóiratot (Magyar Múzsa), benne könyvemről egy recenzió. Két nap múltán olvastam el. Egy-egy írás elkészítése után sincs már az az érzés, hogy minél előbb jelenjen meg.
Például ami a Moson értéktárban van (Irodalmi élet Moson vármegyében), az nem csak a kérés miatt készült el, hanem mert kidolgoztam érettségi tételként. Pedig szép a kiadvány, a tanulmányért még fizettek is. A Behódolt welszi bárdokról írt ismertetésem Deák Ernő szerint kiveri majd a biztosítékot. (Így írták a címet nem Wales) Szerintem az csak azt bizonyítaná, hogy ugyanazt a könyvet másként olvastuk. De nem izgat.
Nem fontos annyira a reakció, az a fontos, hogy én magamat hogyan fogalmazom meg ezekben a dolgokban. Olyan pedig, hogy irodalmi élet, nincsen. Volt, de megszűnt, tönkrement. Vannak művek, és van kis számú olvasó. A mennyiség egyébként sem csap át minőségbe.
Az öregedő lélek iratja ezt velem? Lehet. A világ egyébként is túl veszélyes hely lett a magamfélék számára.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lassítva
  2022-07-12 07:22:28, kedd
 
  Hogy az NKA pályázat is készen van, elkezdhetek Lengyel Feri fordítás kötetével foglalkozni. Vékony lesz, gyakorlatilag a belívek gyorsan rendben lesznek, a borítóval kapcsolatban még konzultálnom kell. Érdekes könyv, Josef Guggenmos versei magyarul. Szerintem júliusban készen leszek, Ferin múlik a többi.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem unatkozok
  2022-07-06 06:59:20, szerda
 
  Most három hét itthon, aztán megint sűrűbb lesz. Egy kis Újvidék, majd jönnek a lányomék.
Jó a hűvösebb idő, így próbálom rehabilitálni a kertet. Minden érni kezd, a cukkinit kicsit elnagyoltam, az öt bokor terem bőben. Tegnap rakott vajbab cukkinivel és egy kis darált hússal. A vajbabbal is kellett valamit kezdeni, Volt főzelék is, és savanyítottunk néhány üveggel.
Közben a kulturális alaphoz is készítem a pályázatot a verseskönyvre, már csak a banki igazolás hiányzik a számlavezetésről. Tegnap a szinopszist is megírtam. A végső kihallgatás december tájékán jelenik meg. Akkor szeretném a Feljegyzések a Hold túlsó oldaláról című könyvet is kihozni, de lehet, hogy átcsúszik a jövő évre.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Necpál, Toporc
  2022-07-03 16:45:58, vasárnap
 
  És irhatnám még Manint is és persze Késmárkot. Csütörtök délután pattantunk lóra, hogy Toporcon részt vegyünk Irányi Dániel táblaavatóján, amit az evangélikus templom falán helyeztek el.
Az autót Szencen hagytuk a Csemadok üdülőjében, s átszálltunk Jenőhöz. Maninban szálltunk meg a hegyek között egy panzióban, itt is kosztoltunk. Nagyon kedves ukrán nő volt a szállásadónk, nem volt drága az étel sem. Én a három nap alatt nem ettem húst, az első este is maradtam a káposztalevesnél és a brindzás haluskinál. Kitűnő volt.
Másnap Necpálra mentünk, itt született Petőfi édesanyja, az evangélikus templomban van emléktáblája, itt a lelkész úr kalauzolt bennünket. A Fő téren emlékműve van Petőfinek. Késmárkon aludtunk, majd másnap Toporc. Irányi toporci, akár Görgey, akinek a kúriája szörnyű állapotban van.
Irányi egyébként '48-as, odafelé megnéztem az életrajzát.
Aztán uzsgyi haza, este nyolckor itthon voltunk.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2022.06 2022. Július 2022.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 8 db bejegyzés
e év: 148 db bejegyzés
Összes: 3561 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 150
  • e Hét: 6907
  • e Hónap: 8914
  • e Év: 53887
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.