2023-01-11 16:15:35, szerda
|
|
|
Ígértem többeknek a svéd gombasaláta receptjét. Én általában így készítem:
A gombákat vékony szeletekre vágom fel. A csiperke nagyon kiváló, abból én a barnát szeretem, de kerülhet bele egy kis szárított vargánya, vargányapor, s más gomba is.
Egy serpenyőben az olívaolajon megpárolom a hagymát és a fokhagymát, (lehet sima olaj is, zsír nem jó), amire aztán rádobom a felszeletelt gombát. Addig pirítom a gombát, amíg lehetőleg elfő az összes leve, de közben sózom, borsozom ízlésünknek megfelelően.(Egyes recept kakukkfüvet, tárkonyt rozmaringot is említ, én ettől ódzkodnék, elviszi az ízeket másik irányba.)
Egy kevés sűrített paradicsomot öntsünk rá, egy citrom levét facsarjunk ki, és a jól megmosott citrom héjából reszeljünk egy csöppet bele.
Néhány recept cukrot is tetet bel, én balzsamecetet csurrantok rá, s teszek bele babérlevelet. Persze kóstolgatom, mindenkinek a saját szája íze szerint kell elkészíteni, s az arányokat is kitalálni.
Aztán elpárolom belőle a folyadékot. Kihűtöm, majd pirítósra kenem.
|
|
|
0 komment
, kategória: Általános |
|
|
|