Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
A kemény igazság gyógyító ereje
  2023-01-15 20:35:45, vasárnap
 
  A kemény igazság gyógyító ereje

,,Jobb a bölcsek dorgálását hallgatni, mint ha az ostobák énekét hallgatja valaki. Mert olyan az ostoba nevetése, mint a tövis ropogása a fazék alatt. Ez is hiábavalóság!" (Prédikátor 7,5-6)

Megjegyzem, Salamon azt mondja, hogy "jobb" hallgatni a bölcsek dorgálására. Jobb, de nem könnyebb. A legtöbb nap sokkal szívesebben hallgatom a bolondok énekét. Ezt megtehetem, ha bekapcsolom a rádiót, és átpörgetem a tárcsát. De egy bölcs ember dorgálása? Azt nehezebb megtalálni - és nehezebb elfogadni.
Az évek során a kérdés mindkét oldalán álltam már. Néha szembesítenem kellett egy másik embert a viselkedésével. Nem számít, hányszor tettem meg, még mindig rettegek attól, hogy felvegyem a telefont, és azt mondjam: "Nem tudnánk találkozni? Van valami, amiről beszélnem kell". Sokkal jobban szeretek a jó hírek hozója lenni - az, aki azt mondja: "Gratulálok! Most nyert 10 millió dollárt", mint azt, hogy "Azért jöttem, hogy lefoglaljam a kocsiját". Mivel tudom, hogy az emberek néha lelövik a rossz hírt hozó hírvivőt, inkább nem is hozom a rossz hírt. De néha nincs más lehetőség.
Ahogy végigtekintek az évek során, világosan látom, hogy amikor mégis megtettem ezt a telefonhívást, az eredmények hosszú távon szinte mindig pozitívak voltak. Az biztos, hogy a kezdeti reakció gyakran harag és tagadás; de ahol baráti és szeretetbeli kötelék van, ott a kemény igazságot is ki lehet mondani. És amikor az igazsággal végül szembenézünk, az felszabadít bennünket, ahogy Jézus mondta (János 8:32).
Néha én is voltam már egy bölcs ember dorgálásának a címzettje. A legnehezebb része a dorgálásnak az, hogy megkülönböztessük, hogy bölcs embertől származik-e vagy sem; lehet, hogy egy nyűgös kritikustól. Ezt nem mindig tudom jól megítélni - mivel nincs meg bennem a megkülönböztetés adománya -, de vannak közeli barátaim, akik segítenek kiválogatni a dolgokat, megtartani a halat és kidobni a csontokat.
Egyik sem könnyű vagy kellemes - akár megdorgálni, akár megdorgáltatni -, de mindkettő elengedhetetlenül szükséges az egészséges lelki növekedéshez. Isten ismételten olyan helyzetekbe hoz minket, ahol ki kell mondanunk az igazságot, és ahol meg kell hallanunk az igazságot. Boldogok az igazmondók - és az igazságot hallgatók - mert ők szabadok lesznek.

Uram, köszönöm a barátokat, akik eléggé törődnek velem ahhoz, hogy elmondják nekem a kemény igazságot. Imádkozom a kegyelemért, hogy meghalljam a hangodat a szavaikon keresztül. Ámen.

Ray Pritchard
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Eljön az ő békessége
  2023-01-15 07:22:08, vasárnap
 
  Eljön az ő békessége

,,Fordítsa feléd orcáját az ÚR, és adjon neked békességet!" (4Móz 6,26)

Kedves hívő testvérem, teljesen meg kell bíznod az Úrban mindenben. Bízzál benne mindenkor (Zsoltárok 62:8). Bízz az Ő szárnyainak árnyékában (Zsoltárok 91:4). Bízz az Ő arcának világosságában (Jel 1:16).
Néhányan csak az arcának mosolyában tanultak meg bízni, de meg kell tanulniuk bízni az öklének csapásaiban is. Isten vezessen el minket erre! Nem, mondjátok, - én soha nem jutok el odáig - de ti biztosan el tudtok jutni! Nem mondta-e valaki a régiek közül: ,,Ha meg is öl engem, mégis bízom benne"‖ (Jób 13:15)? Pontosan erre gondolunk.
Isten gyermekei sokféle tapasztalaton mennek keresztül. Ma a szíved az áldozat helye, holnap csatatér. A lelked viszont templom és cséplőszék. De bármilyen hullámvölgyeid is vannak, soha nem távolodsz el a rendelt és kijelölt helyedtől. Isten kegyelméből ott vagy, ahol vagy, és ahol leszel. Soha nem fogsz ténylegesen eltávolodni az Úrtól. A végtelen szeretet megtart téged.
Amióta bízol az Úrban, voltak olyan időszakok, amikor úgy érezted, hogy nem kaptad meg a várt támogatást és vigasztalást. És mégis megérkezett. Most elhagyod Őt, és máshol keresed? Isten óvjon tőle! A legrosszabb esetben is jobb a mi evangéliumunk, mint a világ a legjobb esetben. Inkább meginnám Krisztus boros hordójának seprőjét, amikor a szemek savanyúak, minthogy lenyeljem a hitetlenség szüretelésének legédesebb borát. Higgyetek az evangéliumban, akár azonnali vigaszt nyújt, akár nem. Inkább legyünk Isten kutyái, mint az ördög kedvencei.
,,Fordítsa feléd orcáját az ÚR, és adjon neked békességet!" (4Móz 6,26).

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2022.12 2023. Január 2023.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 129 db bejegyzés
e év: 2155 db bejegyzés
Összes: 35935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 209
  • e Hét: 11920
  • e Hónap: 41232
  • e Év: 229034
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.