Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Hihetetlenül könnyű és finom
  2023-01-19 17:48:26, csütörtök
 
  Szükséges anyagok
1 pohár meleg tej (200 ml)
1 pohár meleg víz (200 ml)
1 teás pohár növényi olaj (100 ml)
1 tojás fehérje
2 evőkanál cukor (40 gramm)
1 csomag instant élesztő (10 gramm)
5 csésze liszt (600 gramm)
1 teáskanál só (8 gramm)

A magasföldszintre hajtani
100 gramm vaj

A töltelékhez
100 gramm cheddar sajt

A fentiekhez
1 tojássárgája
mák

https://www.youtube.com/watch?v=3hPnw5jUTpc
 
 
0 komment , kategória:  Olcsó, finom és házias recepte  
Érdekes- kaptam
  2023-01-19 16:00:55, csütörtök
 
  Hát kedveseim ezt olvassátok és tessék véleményezni, ha kérhetem.

Nekem tetszik,van benne valami pimaszul őszinte!
Érdekes- kaptam, köszönöm, - megosztom
Mit tegyünk a 60. felett...
. . . . mert az idő nem áll meg . . . .
20 alapszabály:
1. Itt az ideje, hogy felhasználja azt a pénz, melyet egész élete során megtakarított. Saját magára költse el, ne őrizze tovább, hogy azok élvezhessék, akik nem ismerik a megszerzéséhez szükséges áldozatot, s akik általában nem is tartoznak a családhoz: vejek és menyek! Ne feledje, nincs annál veszélyesebb, mint egy elképzelésekkel teli vej. Figyelem! Bármilyen csodálatosnak tűnik, ez nem a beruházások ideje, mindezek csak gyötrelmeket hozhatnak Önnek, és életének ebben a korszakában sok békére és nyugalomra van szüksége.
2. Ne aggódjon tovább a gyermekei és unokái pénzügyi helyzetéért; ne érezze magát hibásnak, amiért a pénzét saját magára költi. Feltehetőleg, Ön a gyermek- és ifjúkorukban minden lehetségest megadott nekik, mint például jó nevelést. Ezért, most már övék a felelősség.
3. Az Ön korában már ne tartson el senkit a családjában; legyen egy kicsit önző, de uzsorás semmiképp. Éljen egészséges életet, nagyobb fizikai megterhelések nélkül. Tornázzon mérsékelten és táplálkozzon helyesen.
4. Minden esetben a legjobbat és a legfinomabbat vegye meg, végül is saját magának lesz. Ne feledje, hogy ebben a korban kiemelt cél az, hogy a pénzt saját magára költse el, kedvteléseire és szeszélyeire. Halála után, a pénz csak gyűlöletet és haragot szít.
5. Kicsinységek miatt ne aggódjon. Az életben minden múlandó, a szép perceket meg kell őrizni, s a rosszakat mielőbb elfeledni.
6. A korától függetlenül, tartsa mindig élve a szeretetet.
7. Minden pillanatban mutatkozzon tisztán, naponta fürödjön meg; legyen hiú, járjon el a fodrászhoz, vágassa le a körmeit, menjen el bőr-gyógyászhoz, fogorvoshoz, és mértékkel használjon illatszereket és krémeket. Ha már Ön nem is olyan csinos, legalább legyen jól ápolt.
8. Ne legyen túl modern, igyekezzen mértéktartó lenni. Szomorú idős embereket fiatalok számára készített frizurával és öltözékben látni.
9. Olvasson könyvet és újságot, hallgasson rádiót, nézzen jó műsorokat a tévében, lépjen be az internet világába, küldjön és válaszoljon meg
e-maileket, hívja fel a barátait. Legyen mindig tájékozott.
10. Tartsa tiszteletben a fiatalok véleményét, még ha néha tévedésben vannak.
11. Soha ne használja a "bezzeg az én időmben" kifejezést, mert az Ön ideje most van.
12. Ne essen abba a kísértésbe, hogy a gyerekeivel vagy az unokáival éljen, bár néha-néha vendégként ellátogat hozzájuk. Inkább fogadjon házvezetőnőt, aki társasága Önnek és közreműködik az otthoni feladatokban, és csak akkor hozza meg ezt a döntését, amikor már nem bírja tovább, vagy már nagyon közeleg a vég. Nagyon szórakoztató lehet generációjához tartozókkal együtt élni, és ennél fontosabb, hogy nem okoz majd gondot senkinek.
13. Legyen valami hobbija, mint az utazás, a séta, a főzés, az olvasás, a tánc, egy macska vagy egy kutya kölyök nevelése, növények termesztése, a kártyázás, golfozás, internetezés, festés, önkéntes munka végzése, vagy valaminek a gyűjtése. Tegye azt, amihez kedve van, és amihez megvannak az anyagi lehetőségei.
14. Fogadjon el minden keresztelőre, diploma-kiosztóra, születésnapra, esküvőre vagy konferenciára szóló meghívást. Látogasson múzeumot, menjen ki a természetbe..., a lényeg az, hogy mozduljon ki otthonról egy kis időre. De ne sértődjön meg, ha nem hívják meg, mert néha ez nem is lehetséges. Amikor fiatal volt, bizonyosan Ön sem hívta meg a szüleit mindenre.
15. Beszéljen keveset és halljon többet, mert az élete és a múltja csak saját magát érdekli. Ha valaki az ügyei felől érdeklődik, legyen rövid és igyekezzen jó és kellemes dolgokról beszélni. Sose panaszkodjon valamire. Beszéljen halkan és tisztelettel.
16. Ne kritizáljon semmit, fogadjon el minden helyzetet, ahogy van. Minden múlandó. Gondoljon arra, hogy visszatér otthonába, a megszokott életébe.
17. A fájdalmak és a nyűgjei mindig jelen lesznek, még problematikusabbakká teszi azokat, mint amilyenek, ha beszél róluk. Igyekezzen csökkenteni jelentőségüket. Végül is ezek csak Önt érintik, és csak az Ön és orvosa problémái.
18. Idős emberként, minden időben fanatikusként imádkozva és fohászkodva, ne vonzódjon annyira a valláshoz. A jó hír az, hogy hamarosan személyesen fogalmazhatja a kéréseit.
19. Nevessen, nevessen sokat, nevessen mindenen, ön egy szerencsés ember, önnek volt egy élete, egy hosszú élete, és a halál csak egy újabb bizonytalan szakasz lesz, mint amilyen bizonytalan volt az egész élete.
20. Ne izgassa fel magát, ha valaki azt mondja önnek, hogy most nem csinál semmit. A legfontosabb már megtörtént: ön és jó, vagy rossz élet története, már megtörtént!
Emlékezzen Mario Benedetti szavaira:
"Ne add fel, kérlek, ne engedj, még ha éget is a hideg, még ha harap is a félelem, még ha lemegy is a nap és eláll a szél. Lelkedben van még tűz, álmaidban van még élet, mert minden nap egy új kezdet, mert most van itt az ideje és ez a legjobb pillanat".



 
 
0 komment , kategória:  Család  
Bécsi kuglóf
  2023-01-19 15:37:04, csütörtök
 
  Hozzávalók
500 g finomliszt
35 g friss élesztő
125 ml tej (langyos)
150 g cukor
5 db tojás
1 csipet só
125 ml habtejszín
75 g mazsola
4 ek rum
150 g vaj
1 db

citrom
2 ek porcukor ( a díszítéshez)

Elkészítés
A mazsolát beáztatjuk a rumba. A citrom héját lereszeljük. A vajat megolvasztjuk.
A lisztet beletesszük egy nagyobb tálba, a közepébe mélyedést csinálunk. Belemorzsoljuk az élesztőt, összekeverjük a tejjel, egy kevés cukorral és egy kis liszttel.
Letakarjuk és 15 percig pihentetjük.
Utána hozzáadjuk a maradék cukrot, a tojásokat, a sót, a tejszínt, a vajat és a citromhéjat.
Addig dagasztjuk, amíg el nem válik az edénytől és hólyagos nem lesz.
Hozzáadjuk a lecsöpögtetett mazsolát és jól átgyúrjuk.
Kivajazott kuglófformába tesszük, konyharuhával letakarjuk és meleg helyen 15-20 percig kelni hagyjuk.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra és kb. 50 percig sütjük az alsó rácson. Félidőben érdemes egy fóliával letakarni, hogy ne barnuljon meg nagyon.
A formában hagyjuk kihűlni.
Végül porcukorral megszórjuk.

Tízperces kuglóf

Hozzávalók

4 db tojás
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 dl étolaj
1dl tej
20 dkg liszt
fél csomag sütőpor
1 csipet só
2 ek kakaó

Lépések

A tojássárgákat kikeverjük a cukrokkal, majd hozzáöntjük az étolajat, a tejet és a sütőporral elkevert lisztet is.
A tojások fehérjét verjük fel, majd forgassuk óvatosan bele a tésztába.
Lisztezett-vajazott kuglófformába öntsük a massza kétharmadát. A maradék tésztába tegyük bele a kakaóport, keverjük el alaposan, majd a kuglófformában lévő tésztára kanalazzuk.
Előmelegített sütőben 15 percig magas, majd további 40 percig alacsonyabb hőfokon süssük. Ízlés szerint tehetünk bele meggyet, mazsolát, diót, stb.

 
 
0 komment , kategória:  Dinus és Regi   
Nincs Cím
  2023-01-19 15:22:54, csütörtök
 
  PIO ATYA RÓZSAFÜZÉRE



Ezt a rózsafüzért a hagyományos (Domonkos) rózsafüzér segítségével imádkozhatjuk, azzal a különbséggel,

hogy több imával ,,ki van bővítve" az alábbiak szerint. A rózsafüzér első három titka és a tized titkai

a soron levő hagyományos rózsafüzér titkai szerint mondandók.



Bevezető imák: Könyörögjünk...



1. A mennyei lelkekkel egyesülve kérem, hogy minden ember nevében, és a tisztítótűzben szenvedő lelkek nevében felajánlott imádságom annyiszor váljék az emberek és a tisztítótűzben szenvedő lelkek üdvére, ahányszor csak Isten irgalmassága érvényesülhet rajtuk, még akkor is, ha felajánlási szándékom kifejezését elmulasztanám.

2. Szent Mihály Arkangyal, védelmezz minket a küzdelemben, a sátán gonosz kísértései ellen légy oltalmunk. Esedezve kérjük: ,,Parancsoljon neki az Isten!" Te pedig, mennyei seregek vezére, a sátánt és a többi gonosz szellemet, kik a lelkek vesztére körüljárnak a világban, Isten erejével taszítsd vissza a kárhozat helyére. Ámen.

3. Urunk, Jézus, áraszd reánk Szentlelked hét ajándékát és tizenkét gyümölcsét, hogy a gonosznak minden támadásától megmeneküljünk. (A Szentlélek 7 ajándéka: bölcsesség, értelem, jó tanács, lelki erősség, tudomány, jámborság és istenfélelem. Gyümölcsei: szeretet, öröm, békesség, türelem, jóság, béketűrés, jámborság, szelídség, hűség, szerénység, önmegtartóztatás és tisztaság.)



Keresztre: Hiszekegy...

Az első nagy szemre: Miatyánk... Dicsőség...

Az első 3 kis szemre: Üdvözlégy

......., aki hitünket növelje...

......., aki reményünket erősítse...

......, aki szeretetünket tökéletesítse...



de kibővítve: ...Asszonyunk, Szűz Mária, Istennek Szent Anyja és a mi Édesanyánk, imádkozzál...



Minden tizedben:

A nagy szemre: Miatyánk... Dicsőség...

A kis szemekre: Miatyánk... Üdvözlégy...



de kibővítve: ...Asszonyunk, Szűz Mária, Istennek Szent Anyja és a mi Édesanyánk, imádkozzál...



Dicsőség...és..."Ó, Mária, szeplő nélkül fogantatott

Szent Szűz, könyörögj érettünk, akik hozzád menekülünk!



(Tehát az öt tizedben: 50 Miatyánk, 50 Üdvözlégy, 50 Dicsőség és 50 Fohász.)



Minden tized után:

1. Szeressük, dicsérjük, áldjuk, imádjuk, dicsőítsük a Legszentebb Szentháromságot és Jézus eucharisztikus Szívét, a könnyező Szent Szűz Szeplőtelen és fájdalmas Szíve által most és mindörökké!

2. Jóságos Pio atya, könyörögj érettünk és imádkozz velünk, s áldj meg minket és az egész világot!

3. Ó, Jézusom, bocsásd meg bűneinket, ments meg minket a pokol tüzétől, és vidd a mennybe a lelkeket, különösen azokat, akik legjobban rászorulnak irgalmadra!



Befejező imádság: Mindenható Atyánk, magunkat és az egész világot örökre Jézus Legszentebb Szívének és Mária Legszentebb Szívének szenteljük. Urunk, Jézus Krisztus, az Atyának Fia, küldd el Szentlelkedet a földre. Ő uralkodjon a világ minden emberének szívében, hogy megmeneküljünk a pusztulástól, a csapásoktól és a háborúktól. A minden nép Asszonya legyen közbenjárónk. Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  Rózsafűzér  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2022.12 2023. Január 2023.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 21 db bejegyzés
e év: 138 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 102
  • e Hét: 3612
  • e Hónap: 5507
  • e Év: 56298
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.