Belépés
nobi94.blog.xfree.hu
Csak az számít, hogy tudd, mit akarsz, és küzdj érte. Vigyázz az útra, melyre lépsz, mert az élet útja kétes és nehéz. Ha lépsz, fontold meg léptedet! Koczkás Norbert
1994.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Kacsamesék (sorozat)
  2023-01-23 07:00:25, hétfő
 
  A Kacsamesék (eredeti cím: DuckTales) 1987-től 1990-ig vetített amerikai televíziós rajzfilmsorozat, amelyet a Walt Disney Company készített és a Buena Vista Television forgalmazott.
Műfaja kalandfilm- és filmvígjáték-sorozat. A sorozat főszereplője Dagobert McCsip.

Miről szól a sorozat?
A sorozat főszereplői a Hápburgben (Kacsaháza) lakó Dagobert McCsip, a világ leggazdagabb kacsája, valamint három unokaöccse: Niki, Tiki, és Viki. Ők eredetileg Donald kacsánál, a nagybátyjuknál éltek, de amikor bevonult a haditengerészethez, az Dagobert felügyeletére bízta őket. Dagobert hiába rendelkezik mesés vagyonnal és egy óriási páncélteremmel, tele pénzzel, sokszor zsugori, és még több aranyra vágyik. A legtöbb epizód akörül forog, hogy különböző gonosztevők (mint például a Beagle Boyok vagy Mágika De Spell) megpróbálják megkaparintani a páncéltermének tartalmát. Emellett Flintheart Glomgolddal is meg kell küzdeni a leggazdagabb kacsaságért folytatott küzdelemben. Egyes epizódok a "szerencsecent" körül forognak: ez Dagobert legelső keresménye, egy tízcentes érme, amelynek többen próbálnak megszerezni. Egyes részekben Dagobert és az unokaöccsei különféle egzotikus tájakra utaznak, legendás kincsek nyomában.

A sorozat későbbi részeiben mutatkozik be két új szereplő: Bubba a kőkorszakból hozott ifjú őskacsa, valamint Egyszeregy Tóbiás, a feltörekvő, de balszerencsés könyvelő, aki egyben a városi szuperhős, Robokacsa civil alteregója is. Egyes részek különféle mellékszereplők körül forognak (mint például Kvák kapitány vagy Szaki Dani), de néha felbukkannak olyan karakterek, akik a Dagobert-képregényekből csak epizódszerepben köszönnek be (Gusztáv).

Főbb szereplők:
Dagobert McCsip - Cilinderes, gazdag, zsugori kacsa. Rengeteg sok pénze van, egy hatalmas páncélteremmel. A világ leggazdagabb kacsája. Leginkább csupán azt akarja, hogy minél több pénze legyen, minthogy bármi jóra elköltse. Az egyetlen dolog, amit Dagobert a pénznél is jobban szeret, az a családja. Először Skóciában élt szüleivel, aztán kiköltözött Amerikába. Mióta szerencse centet kapott, azóta érzi magát szerencsésnek.
Donald kacsa - A matrózkacsa, Dagobert unokaöccse. Hajó útra indul, ahová nem viheti unokaöccseit. Átmenetileg Dagobertre bízza, hogy gondjukat viselje az unokaöccseinek.
Niki - A piros ruhás kacsafiú, aki Donald első unokaöccse, nagy-nagy bátyja viseli gondját átmenetileg.
Tiki - A zöld ruhás kacsafiú, aki Donald második unokaöccse, nagy-nagy bátyja viseli gondját átmenetileg.
Viki - A kék ruhás kacsafiú, aki Donald harmadik unokaöccse, nagy-nagy bátyja viseli gondját átmenetileg.
Webby - Rózsaszín masnis kacsalány, Beakley asszonyság unokája, Dagobert befogadja a házába a nagymamájával.

 
 
0 komment , kategória:  Műsor (rajzfilm , film...)  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2022.12 2023. Január 2023.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 6 db bejegyzés
e év: 36 db bejegyzés
Összes: 220 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 86
  • e Hét: 274
  • e Hónap: 745
  • e Év: 5477
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.