Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Köszönöm...
  2023-01-29 18:40:42, vasárnap
 
  Köszönöm...

A lét sors-taván átzúgó szelet,
A jajba göngyölt sok szeretetet,
Ábrándos álmok bús elmúlását,
Rohanó lábam megállítását,
A kétségek közt vergődő hitet,
A gondok árját, a vérző szívet,
A sóhajt, ami próbák közt vészel,
A fájdalmat, mit életem észlel,
A kemény próbát, mely porba döntött,
Nagy kegyelmedet, mely rám kiömlött,
A most érkező bús őszi képet,
Mely küszöbömre ismét rálépett,
A növekedő sok őszi árnyat,
S mi menny felé vonz - a lelki szárnyat,
A sötét felhőt, mely egem födi,
A könnyzáport, mi arcom öntözi,
S azt, hogy velem vagy fájdalmak hídján,
A próbák között lehajolsz hozzám
És átsegítesz vészen, viharon,
Míg a révbe jut életcsónakom,
S kebledre zársz, amint elköltözöm:
ISTENEM!
KÖSZÖNÖM!

Dénes Ferenc
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Köszönöm, Istenem...
  2023-01-29 18:28:22, vasárnap
 
  Köszönöm, Istenem...

Hogy szent szíved bús könnyeimre
még mindig figyel,
s áldott szavad hangzik még felém...
hogy utamon nem hagysz magamra,
nem ölsz meg, mint halálra méltót,
de megtapostad ama régi kígyót,
mely tönkretette emberéletünk...
hogy szívemben van égő vágy utánad,
hogy mindent, mindent megtalálok Nálad,
mire szükségem van...
hogy bűneimet még meg tudom bánni,
az elveszettek sorsát tudom szánni,
hogy szabad sírni, szabad mosolyogni,
s gyarló életem Tehozzád vonszolni,
hogy egedből még rámragyog a nap,
s aki Hozzád jön, mind kegyelmet kap...
hogy van még ruhám és van kenyerem,
hogy van még IGE és van KEGYELEM,
s hogy e kegyelemből,
Fiad érdeméért
- ígéreted szerint -
a mennyet elnyerem:
KÖSZÖNÖM, ISTENEM!

Dénes Ferenc
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Szegényes oltárom
  2023-01-29 17:55:29, vasárnap
 
  Szegényes oltárom

Kegyelmes Istenem!
Oltárom - szegényes.

Nem bikák és tulkok, bárányok, gerlicék,
szeplőtlen állatok választott kövérjét
rakom ma oltárra.
- Fakult életlombok, őszi széltől hajtva,
tépett virágszirmok, szívemről szakítva,
kopottan, száradtan, alig illatozva,
lettek összegyűjtve,
emlékként, hálaként,
s az oltárra rakva...
És most alágyújtok!
Szikrát csiholok ki próbák acéljával
létsorsom megtörött kemény kovakövén,
s ha múló életem elernyedt taplója
szikrát kap s meggyullad
szívem áldozata
s égni, lobogni kezd,
szálljon fel a lángja
én Istenem, Hozzád...
fogadd kegyelmesen,
kérlek, vedd kedvesen
megtört gyermekszívem
ÉGŐ ÁLDOZATÁT.

Dénes Ferenc
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Megsegített minket az Úr
  2023-01-29 17:37:25, vasárnap
 
  Megsegített minket az Úr

,,Sámuel pedig vett egy követ, és felállítá Mispa és Sén között, és Ében-Háézernek nevezte el, mert mondá: Mindeddig megsegített minket az Úr!" (1Sám 7,12)

Isten veled van, bárhová is mész. Szárazföldön vagy tengeren, nappal vagy éjszaka, soha nem lehetsz egyedül. Lehetetlen Atyád birodalmából kiutazni (Zsoltárok 139:8). Lakhatsz itt vagy ott, lakhatsz kastélyban vagy viskóban, mégis mennyei Atyád nagy házában leszel. Az Ő háza hatalmas. ,,Az én Atyám házában sok lakóhely van" (János 14:2).
Isten minden szükséges dologról gondoskodik. Nehéz megpróbáltatásokon mentél keresztül. Elszenvedted az özvegység keserűségét, vagy szegény vagy, és az ellátmány, amit kapsz, kevés. Mégis életben vagy. Élelmed megadatott neked, és a vized biztos (Ézs 33:16). Ruhád kopott, de nem elnyűtt. Az Úr eddig is megsegített téged (1Sám 7,12). Jehova-Jireh volt a te éneked; az Úr gondoskodott rólad.
A kis madarak a téli reggelen a csupasz ágakon ülnek és énekelnek. Hó borítja a földet, és nem tudják, honnan jön a reggelijük. Mégis énekelnek, és Isten gondoskodik róluk. Ritkán látni olyan verebet, amelyik éhen hal; általában az ég madarai jóllaknak. Jézus azt mondta: ,,Nézzétek az ég madarait, mert azok nem vetnek, nem aratnak és nem gyűjtenek pajtába; a ti mennyei Atyátok mégis táplálja őket. Ti nem vagytok-e értékesebbek náluk?" (Mt 6:26).
Talán szeretnél egy ketrecben élni, rendszeresen táplálkozni és nyugdíjat kapni. Hiszem, hogy a kalitkába zárt madarak hamarabb meghalnak, mint azok, akikről Isten gondoskodik. Tehát jobb az Úrban bízni, mint másokban bízni. Ő nem hagyta és nem is fogja hagyni, hogy nélkülözzél. Vedd az Ő szavait biztosítékul: ,,Bízzál az Úrban és jót cselekedjél; e földön lakozzál és hűséggel élj. Gyönyörködjél az Úrban, és megadja néked szíved kéréseit" (Zsoltárok 37:3-4).

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Szólj, Uram
  2023-01-29 17:01:24, vasárnap
 
  Szólj, Uram

,,Azért ezt mondta Éli Sámuelnek: Menj, feküdj le, és ha újból szólít, ezt mondd: Szólj, URam, mert hallja a te szolgád! Sámuel elment, és lefeküdt a helyére."

Szólj, Uram, mert hallja a te szolgád. (1Sámuel 3:9) Lehet, hogy nem tudod, hogy a két lehetőség közül melyiket válaszd. Egyes barátok arra biztatnak, hogy az egyik tervet kövesd, mások pedig arra, hogy a másikat. Ha a legjobb belátásodat használod, és igyekezel lépteidet Isten Igéje szerint irányítani, választ fogsz kapni. Isten egyértelmű útmutatást fog adni neked.
Vigyed nehézségeidet a bölcsesség Istenéhez, és terjesszed elébe helyzetedet. Mondj le saját akaratodról, és ünnepélyesen vágyj arra, hogy megismerd Isten akaratát. Ezután várd, hogy valamilyen módon - mert Istennek különböző módjai vannak - választ kapj a Magasságostól. Tedd ezt az imádságoddá: ,,Szólj, Uram, mert hallja a te szolgád."
Mindennapi életünkben teljes mértékben el kell ismernünk Istent. El kell ismernünk Őt a mindennapi élet mindennapi ügyleteiben. Ha nem tesszük ezt, akkor, mint az izraeliták a gibeonitákkal, a legegyszerűbb ügyletben is elárulhatnak minket, és tartósan becsaphatnak bennünket (2Sám 21:9).
Domine dirige nos, ,,Uram vezess minket", nemcsak London városának, hanem a mennyei polgároknak is jó mottó. Ez az én tanácsom: Vidd nehézségeidet Isten elé imádságban, és mondd: ,,Szólj, Uram, mert hallja a te szolgád." Ne azt kérd Istentől, hogy erősítse meg a véleményedet, hanem azt kérd tőle, hogy a te véleményedet igazítsa az Ő igazságához.
Kövesd Isten egyszerű Igéjét, ahogyan megtalálod. Hagyd, hogy a Szentlélek áradjon a szent lapra, és olvasás közben hallani fogod a Mester szavát: "Ez az én Igém." Ő fogja azt erővel lelkedhez juttatni. Nem lesz kétséged, amikor szíved így kiált: ,,Szólj, Uram, mert hallja a Te szolgád!".

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Egy jobb módja az imádkozásnak
  2023-01-29 16:03:08, vasárnap
 
  Egy jobb módja az imádkozásnak

,,Lásd, erre jöttem rá - mondja a Prédikátor -, mikor egyik gondolatról a másikra haladtam, hogy megtaláljam a végső következtetést, amelyet még most is keresek, mert nem találtam meg: ezer közül egy becsületes embert találtam, de asszonyt nem találtam azok között. Lásd, csupán arra jöttem rá, hogy Isten az embereket becsületeseknek teremtette, csakhogy ők mindenféle okoskodásokhoz folyamodtak." (Prédikátor 7,27-29)

Egy dolgot rögtön tisztázzunk. Nem hiszem, hogy Salamon a 28. versben a férfiak és a nők értékét általában véve viszonylagos összehasonlítást akart tenni. Ez nem lenne igazságos, és a következtetése sem lenne helyes. Ne feledjük, hogy Salamon tökéletes nőcsábász volt. Mi mással lehetne magyarázni a több száz feleséget és ágyast - akiknek többsége idegen nő volt, akiknek vallása ellentétes volt az élő Isten imádatával? Azok között a nők között - az idegen nők között - nem talált egyetlen olyan nőt sem, akit ,,becsületesnek" lehetett volna nevezni.
A férfiaknál sem sokkal jobb a mérleg - ezerből egy. Ennek a szakasznak a kulcsa a 29. versben rejlik: Isten becsületesnek teremtette az embert. Ez a kijelentés visszavezet bennünket az Édenkertbe és Isten eredeti tervéhez az emberi faj számára. Ez a világ jelenleg nem helyes, mondja Salamon, de ez nem Isten hibája. Az emberek az érzéki örömöket keresték, és alantas vágyaikat követve messze eltávolodtak Istentől. Mindez az Ézsaiás 53:6-ra emlékeztet: "Mindnyájan, mint a juhok, eltévedtünk, mindegyikünk a maga útjára tért".
Évekkel ezelőtt hallottam valakitől, hogy nem szabad azt imádkozni, hogy "Uram, áldj meg engem", mert néha egyszerűen nem vagyunk olyan emberek, akiket Isten meg tud áldani. Néha - attól tartok, túl gyakran - énközpontú életet élünk, és csupán azt kérjük Istentől, hogy pecsételje rá áldását a személyes ügyeinkre.
Van egy jobb módja az imádkozásnak, és ez így hangzik: "Uram, kérlek, mutasd meg nekem, hogy mit áldasz meg a világban, hogy részese lehessek ennek." Lényegében ahelyett, hogy arra kérnéd Istent, hogy igazítsa magát a te akaratodhoz, azt mondod: "Uram, mutasd meg nekem, mit teszel, és engedd, hogy részese legyek". Vagy másképp fogalmazva: ahelyett, hogy arra kérnéd Istent, hogy áldja meg a te napirendedet, azt a kiváltságot kéred Istentől, hogy csatlakozhass az Ő napirendjéhez, és azt a magadévá tehesd.
Valóban nagy különbség van e két imádság között. Ne felejtsd el az elvet: Tudd meg, hogy Isten mit áld meg, és aztán menj, és légy részese ennek.

Uram, nem azt kérem, hogy áldd meg a napirendemet, hanem azt, hogy mutasd meg nekem a Te napirendedet, hogy áldottá váljak azáltal, hogy azokat a dolgokat teszem, amelyek számodra fontosak. Ámen.

Ray Pritchard
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Csapdába esve a szerelem nevében
  2023-01-29 15:44:45, vasárnap
 
  Csapdába esve a szerelem nevében

,,Úgy találtam, hogy a halálnál is keserűbb az olyan asszony, aki hasonló a vadászhurokhoz: a szíve háló, kezei pedig bilincsek. Aki kedves Isten előtt, az megmenekül tőle, de a vétkes a foglya lesz." (Prédikátor 7,26)

Ha valaki ismerte a szexuális kísértés veszélyeit, az Salamon volt. Elvégre hétszáz felesége és háromszáz ágyasa volt. Ez számunkra talán furcsán hangzik - talán még hihetetlenül is -, de háromezer évvel ezelőtt nem tartották szokatlannak, hogy egy keleti uralkodó hatalmas háremmel rendelkezik. Sok nővel rendelkezni a hatalom és a hatalmas vagyon jele volt.
Nemrégiben valaki megkérdezte tőlem, hogy a Biblia miért nem tiltja közvetlenül a többnejűséget. Azt válaszoltam, hogy a legalapvetőbb értelemben tiltja. Amikor Isten megteremtette Ádámot, nem teremtette Évát, Sallyt, Jennifert és Kathyt. Isten nem teremtett háremet Ádámnak, és nem is adott Ádámnak választási lehetőséget. Kezdetben egy férfi és egy nő kötött egy életre szóló élettársi kapcsolatot, amelyet házasságnak neveztek (lásd 1Mózes 2:24; Máté 19:4-6). Ez az isteni példa amely Isten legmagasabb és legjobb terve az emberi faj számára kizárja a poligámiát.
Akkor miért engedte meg Isten a többnejűséget? Talán ugyanazért, amiért Mózes is megengedte a válást - az emberi szív keménysége miatt. Még azokban az esetekben is, amikor a több feleség Isten tervét segítette elő, mint például Jákob két felesége és két ágyasa, a nők között féltékenység és versengés volt. Maga Salamon a legjobb példa erre. Annak ellenére, hogy az 5Mózes 17:17 kifejezetten megtiltja a királyoknak, hogy több feleségük legyen, ő többször megsértette ezt a szentírási elvet. Végül idegen feleségei elfordították szívét az Úrtól (1Királyok 11:1-4).
Néha azt feltételezik, hogy e házasságok közül sokat azért kötöttek, hogy békés kapcsolatokat alakítsanak ki más országokkal. Például egy király feleségül vette egy szomszédos birodalom királyának a lányát, így biztosítva a békét és a szabad kereskedelmet az elkövetkező évekre. Kétségtelen, hogy Salamon több házassága hozzájárult a béke "aranykorához", amelyet Izrael az ő uralkodása alatt élvezett. De végül az ár túl nagy volt. Halála után a királyság kettészakadt, és a nemzet bálványimádásba csúszott.
Mindez meglehetősen távolinak tűnhet a mi helyzetünktől. Legtöbbünk nem szembesül a poligámia gyakorlásának kísértésével. De pontosan ugyanazzal a kísértéssel szembesülünk, hogy lejjebb adjuk a normáinkat és racionalizáljuk az engedetlenségünket. Túlságosan könnyű számunkra igazolni a kacérkodó viselkedést, a titokban kimondott szavakat és az elhúzódó szexuális fantáziákat, akár házasok vagyunk, akár egyedülállók.
Az idegen férfi vagy nő elfordíthat minket Istentől. Ez fokozatosan, észrevétlenül, minden bizonnyal tudatos beleegyezésünk nélkül történik, ahogy Salamon esetében is történt. Lassan elkezdjük csökkenteni a mércénket - nemcsak fizikailag, hanem lelkileg és érzelmileg is. Hamarosan a szívünket átadjuk valakinek, aki elvezet minket az Úrtól. Ha azt hiszed, hogy ez nem történhet meg veled, gondold át újra.
Ha követjük Salamon rossz példáját, rájövünk szavainak igazságára. Ez a világ tele van olyan férfiakkal és nőkkel, akik nem törődnek Isten igazságával. Mindenki, aki ezt olvassa, nézzen a saját lelkébe. Mi az ára a te tisztaságodnak?

Uram Jézus, Te megmutattad nekünk, hogyan maradjunk tiszták egy tisztátalan világban. Legyen a Te életed a példám, és a Te szavad az útmutatóm. Ámen.

Ray Pritchard
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2022.12 2023. Január 2023.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 129 db bejegyzés
e év: 2155 db bejegyzés
Összes: 35910 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 690
  • e Hét: 9402
  • e Hónap: 21277
  • e Év: 209079
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.