Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Spirituális gyakorlatok: Kapcsolat a tulajdon lényeddel
  2023-01-04 23:41:30, szerda
 
  Lényed kapcsolatban áll a saját testiségeddel, szellemiségeddel és lelki aspektusaiddal. E gyakorlat révén kapcsolatot létesítesz saját lényed energiájával, minek folytán többet megtudsz önmagadról mint az egészről és szeretettel közelíthetsz lényed minden alkotóeleméhez. A tulajdon lényeddel történő kapcsolatfelvétel sok, önmagadra vonatkozó kérdésre segít választ adni.

Affirmáció
Létesíts kapcsolatot saját tulajdon lényeddel és fogadd el önmagadat olyannak, amilyen vagy.
A gyakorlat lefolyása:
Feküdj a hátadra, karjaid legyenek a tested mellett, lábaidat hajlítsd be. Tested lazuljon el és figyelmedet irányítsd saját lényed belsejére.

A földdel fekve egyesülj és lélegezz lazán és nyugodtan. Fordítsd figyelmedet fejed középpontja felé és képzeld el, hogy egy gyönyörű vidéket átszelő úton haladsz. Az út elvezet téged arra a helyre, amely erőt és bizalmat ad neked.

Hogyan néz ki ez a hely? Vannak-e itt növények, víz vagy állatok? Figyelmesen nézz körül a helyszínen, helyezkedj el kényelmesen és használd ki a kialakult atmoszférát.

Hagy vezessen el tested arra a helyre, ahol nyilvánvaló kapcsolatot érzel a saját lényeddel. Már belső kapcsolatot létesítettél saját lényeddel, érzed a vele való kapcsolatot. Abban az esetben, ha ez nehéznek tűnik a számodra, akkor ezt a fajta egyesülést először a saját gondolataidban képzeld magad elé.

Érintéssel hogyan észleled a saját lényeddel való kapcsolatot?
Ha akarod, oda helyezheted a kezed és kedvesen üdvözölheted a lényedet.

Ha nyilvánvaló kontaktusba kerülsz a saját lényeddel, akkor képzeld saját aurádat egy fehér vászonnak. A vásznon saját lényed képét látod.

Hogyan néz ki ez a kép? Hagy jöjjön létre a képe, de ne értékeld. Van valami kérdésed a saját lényedhez vagy éppen ellenkezőleg a lény akar neked valamit mutatni vagy mondani?

Fogadd el, ami bekövetkezik és légy hálás a kontaktusért és az információkért.
Ezt követően saját elképzelésedben ezt a képet a vászonról tedd át a saját napodba és onnan a lényi energia hagy áramoljon saját kifinomult energetikai mezőjébe és testébe. Lélegezz nyugodtan, mélyen, majd lassan oldd fel a koncentrációdat.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Az univerzum mindent megad neked
  2023-01-04 23:35:58, szerda
 
  Minden gondolatod egy üzenet, melyet az univerzumba küldesz ki. Az univerzum pedig mindig IGEN-t mond a gondolataidra, az energiádra és az érzelmeidre. Ezért amit kiadsz magadból, azt kapod vissza - ha akarod, ha nem. Tudatosítsd magadban, hogy mi az, amit kérsz. Ez egy szükséges lépés a szupervonzás erejének kifejlesztése felé, mert világos párbeszédet alapoz meg az univerzummal. 

A szupervonzás hatalmának egyik legnagyobb akadálya az, hogy ellenállunk annak, hogy jól érezzük magunkat. Sokkal kényelmesebben érezzük magunkat félelemben, mint örömben és hitben. Megtanultunk bízni a félelemben, így védjük magunkat a csalódásoktól, a fájdalomtól vagy attól, hogy kiváltson belőlünk valamit.

Annyira megszoktuk már a félelemmel teli világképeket, hogy nem bízunk abban, hogy a dolgok jók is lehetnek. Tudat alatt azt érezzük, hogy ha a jóra fókuszálunk, az kontrollvesztéssel és bizonytalansággal jár.
Üdvözöld az értékességedet és a boldogságodat, mely felkészít téged arra, hogy igényt tarts mindarra, amit bevonzol majd.

A szupervonzáserőd egyik fő akadálya az attól való félelem, hogy nincs elég. A hiány energiája miatt alacsony frekvencián rezgünk, elriasztjuk azt, amit szeretnénk, és ezáltal még több hiányt teremtünk.
 Hamar meglátod, hogy a bőség energiájába helyez, ha másoknak is többet kívánsz. Jó érzéssel tölt el, ha azt szeretnéd, hogy mások is jól érezzék magukat.

Az az egyszerű gyakorlat, hogy másoknak is jót kívánunk, az elfogadás energiájába visz, és a bőség érzése gyorsan még többet vonz be abból, amit szeretnél az életedbe. Ha szívből szeretnéd azt, hogy mások is bőségben éljenek, a szerencséd megsokszorozódik.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Amit keresel az életben, annak megteremtésére születtél
  2023-01-04 23:33:26, szerda
 
  Az életed nem véletlenül történik. Nem valamiféle hiba. Te választottad, hogy ide jössz, ebbe az életbe és testbe, mivel minden inkarnáció egy lehetőség a tanításra és a tanulásra.

Nem minden volt eleve elrendelve számodra az út során - mindig volt választásod. Minden lecke és kihívás a korábbi lépések megfejtése volt, akár egy labirintusban, ami mindig csak annyit tár fel, hogy néhány lépéssel közelebb kerülhess önmagadhoz.

A félelem és akadályok perceiben talán távolabb kerültél attól, aki ma vagy, ahhoz azonban, hogy megtalálj valamit, sokszor előbb el kell veszítened azt. Minden kihívás, amivel szembesültél, egyben lehetőséget is jelentett számodra. Lehet, hogy ezt nem volt mindig könnyű észrevenni, de mindig volt mit tanulni. Valamit, ami segíthet meggyógyítani mások szívét. Minden lépés, amit megtettél, errefelé hozott téged - erre a pontra, ahol felismered, hogy több vagy, mint amennyinek hitted magad. Sokkal több.

Az Univerzumban létezel, de az Univerzum is benned létezik. Ez arra emlékeztet, hogy az életednek értelme van, és most egy olyan helyre érkeztél, ahol értelmes életet élhetsz. Amit keresel, annak megteremtésére születtél.

A leckék és kihívások lehetőségek a tanításra. A történetednek gyógyító ereje van. A gondolataid, lépéseid és energiáid hozták számodra azt a lehetőséget, hogy szolgálj, szolgáljanak téged, és céltudatos életet élj.

Nem kötelességed ismerni az út minden lépését, ha azonban elfogadod ennek az életnek a küldetését, a lehetőségek olyan kapui fognak feltárulni előtted, amelyekkel jobb hellyé teheted ezt a bolygót, mint amilyen az érkezésed előtt volt.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Hatékony módszerek az idegbecsípődés csillapítására
  2023-01-04 23:26:30, szerda
 
  Legyen szó egy hirtelen mozdulat, vagy mögöttes állapotok okozta idegbecsípődésről, az alábbi módszerek hasznosak bizonyulhatnak panaszaink enyhítésében.

Mi az az idegbecsípődés?
Idegbecsípődésnek azt nevezzük, amikor egy idegre vagy idegcsoportra az azt körülvevő porcok, csontok, izmok vagy más szövetek fokozott nyomást gyakorolnak. Ugyan idegbecsípődés szinte bárhol előfordulhat a testben, leggyakrabban a nyak, a vállak, a hát, a derék, a csuklók, a könyökök és a térdek területén alakul ki.

Mi állhat az idegbecsípődés hátterében?

Az idegbecsípődésért számos életviteli és egészségi tényező felelős lehet, ezek közé tartoznak például a hirtelen tett mozdulatok, egyes sérülések, ízületi gyulladások, köztük a reumatoid artritisz, az elhízottság, a terhesség, a porckorongsérv, valamint a cukorbetegség is.

Miről ismerhető fel az idegbecsípődés?
Idegbecsípődés esetén legtöbben bizsergést, szúró vagy égő érzést és zsibbadást tapasztalnak az érintett területen.

Hogyan enyhíthetjük az idegbecsípődés okozta panaszokat hatékonyan?
Az idegbecsípődés a legtöbb esetben idővel magától elmúlik. Szerencsére néhány otthon is alkalmazható módszerrel azonban egyszerűen elősegíthetjük a tünetek enyhülését. Lássunk ezek közül néhányat!

Testhelyzet
Az idegbecsípődés helyétől függően próbáljunk ki különböző, enyhülést hozó álló, ülő, vagy akár fekvő testhelyzeteket. Ha tehetjük, maradjunk ebben a helyzetben amíg csak lehetséges - és amíg kényelmes. Amikor újra elkezdünk mozogni, legyünk óvatosak, és a fájdalom visszatérése esetén hagyjuk abba az azt okozó tevékenységet.

Nyújtás
A legtöbb esetben a becsípődött ideg a pihenésnek és az óvatos átmozgatásnak köszönhetően legfeljebb néhány napon belül elmúlik. A körültekintően végzett nyújtó és masszírozó gyakorlatok segíthetnek az idegbecsípődés enyhébb eseteiben, hiszen csillapíthatják az idegekre nehezedő nyomást. Ha a nyújtás során a fájdalom fokozódik, tartsunk szünetet, vagy hagyjuk abba a nyújtást teljesen, és próbálkozzunk más módszerrel.

Jeges borogatás
Friss sérülés esetén a jeges borogatás az egyik leghatékonyabb módszer az idegbecsípődés enyhítésére. Egy csomag konyharuhába bugyolált fagyasztott borsó csodákat tehet. Körülbelül 15 percnyi jegelés után tartsunk legalább 30 perc szünetet. A szövetek sérülésének, valamint az irritáció elkerülése érdekében ügyeljünk rá, hogy a jég ne érintkezzen közvetlenül a bőrrel.

Meleg pakolás
Ha a kezdeti, erősebb fájdalom csökken, alkalmazhatunk meleg pakolást, például egy meleg vízbe mártott törölközőt az idegbecsípődés enyhítésére. A hő nem csak az izmokat képes ellazítani a becsípődött ideg körül, hanem fokozhatja a véráramlást is, ami tovább segíti a gyógyulási folyamatot. A jegelést, valamint a meleg pakolást kerüljük bőrsérülés esetén, valamint ha az érintett területen krémet, permetet, vagy más bőrön alkalmazható készítményt használunk.

Helyileg alkalmazható készítmények
A fájdalomcsillapító, izomlazító és -regeneráló készítmények kiválóak a fenti kezelési módszerek kiegészítésére. Igény szerinti gyakorisággal alkalmazhatunk természetes összetevőkből álló permeteket, krémeket és balzsamokat.
Forrás : Link

Megjegyzés : Az egyik leghatékonyabb fájdalomcsillapító a MOTTÓ TAPASZ ( CzI )
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Kollagénnel a csontok egészségéért
  2023-01-04 23:21:27, szerda
 
  A kollagén nem csak bőrünk, hajunk és körmeink, hanem csontjaink egészségének megőrzéséhez is nélkülözhetetlen!

Mi az a kollagén?
A kollagén a legnagyobb mennyiségben előforduló fehérje a szervezetben. A kötőszövetek fő összetevőjeként az inakban, az ínszalagokban, a bőrben, és a csontokban is megtalálható, és feladatai közé tartozik például a bőr rugalmasságának megőrzése, valamint a csontszövetek felépítése és a csontok erősségének fenntartása.

A kollagén szerepe a csontok egészségének megőrzésében

Természetes, hogy az életkor előrehaladtával csökken a kollagén mennyisége a szervezetben, ez pedig negatív hatást gyakorol a csonttömegre és a csontsűrűségre is. Tanulmányokkal igazolták, hogy a kollagénveszteség többek között olyan állapotok kialakulásához vezethet, mint például a csontritkulás előfutárának tartott oszteopénia, más néven csontsűrűség-csökkenés, vagy súlyosabb esetekben az oszteoporózis, vagy közismertebb néven csontritkulás. Az alacsony csontsűrűség következtében sajnos a csonttörések kockázata is megnövekszik.

A kollagén étrenden keresztüli pótlásával, legyen szó kollagénben gazdag ételekről, vagy kollagént tartalmazó étrend-kiegészítőkről, a csontok ritkulása és bomlása szerencsére lassítható, és ezáltal csökkenthető a csontritkulás és más, a csontokat érintő betegségek kockázata is. 

Vizsgálatok szerint azoknál, akik csonterősítő vitaminok és ásványi anyagok, mint például a D-vitamin és a kalcium mellett rendszeresen fogyasztanak kollagént, számottevően alacsonyabb a csontlebontást elősegítő fehérjék szintje, mint azoknál, akik nem pótolják a kollagént. A kollagén rendszeres, megfelelő mennyiségű pótlásának köszönhetően lassítható a csontsűrűség csökkenése, sőt egyes esetekben a csontsűrűség akár növelhető is.
Hogyan lassíthatjuk le a kollagénvesztést, és fokozhatjuk a kollagén szintjét természetesen és hatékonyan?

A kollagénszint csökkenése egy természetes folyamat, melyet nem lehet elkerülni. Azonban fontos szem előtt tartanunk, hogy bizonyos tényezők felgyorsíthatják, vagy akár le is lassíthatják azt.

Kimutatták, hogy mind az étrend, mind egyes életmódbeli tényezők hatással vannak a szervezet kollagéntermelésére. Az egészségtelen táplálkozás, a dohányzás, valamint a túlzott alkoholfogyasztás gátolhatja azt, míg a tápanyagokban gazdag táplálkozás segíthet szervezetünknek a kollagén előállításában. Az étrendből bevitt kollagén szintén képes beépülni szervezetünkbe, így a kollagénben gazdag ételek rendszeres fogyasztását is érdemes megfontolnunk.

Hogy mit érdemes étrendünkbe iktatni a kollagénszint fokozásának érdekében, és ezáltal a csontok egészségének hosszú távú megőrzéséhez? 

A C-vitamin kulcsfontosságú a kollagén előállításához, ezért az azt tartalmazó zöldségek és gyümölcsök mindennapos fogyasztása alapvető. 

A kollagén természetesen megtalálható az állati kötőszövetekben, például a halakban, a húsokban, valamint a porcokban és a bőrben. A zselatint tartalmazó élelmiszerek, mint például a csontleves vagy a kocsonya remek természetes forrásai a kollagénnek.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Csontritkulás...  
A gyömbér jótékony hatásai
  2023-01-04 23:17:12, szerda
 
  A gyömbért évezredek óta, világszerte alkalmazza az emberiség a legkülönbözőbb panaszok csillapítására. Ezek közé tartozik például a májfunkciók javítása, a koleszterinszint csökkentése, a tesztoszteronszint növelése, valamint a menstruációs fájdalmak csillapítása egyaránt. A gyömbért számos vidéken alkalmazzák a fentiek mellett a hasmenés enyhítésére is. Az emésztőrendszerre gyakorolt jótékony hatásait nem csak a felhasználói beszámolók, hanem klinikai vizsgálatok is igazolják.

Természetes segítség hasmenés és gyomorbántalmak esetén

A gyömbér akár friss, akár szárított és porított gyökeréből készült tea nem csak antioxidáns, gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító és antibakteriális hatással bír, hanem képes megnyugtatni a gyomrot és tonizálni az emésztőrendszert is. Egy nemrég végzett kutatás szerint a gyömbér nem csak a hasmenés leküzdésében segíthet, hanem csillapíthatja a hasmenéssel gyakran együttjáró hasi görcsöket, gázokat, valamint hányinger ellen is kiváló. Ezen tulajdonságainak köszönhetően enyhíti a legkülönbözőbb gyomorbántalmakat, és jótékonyan hat a gyomor és az emésztőrendszer általános egészségére is. A gyömbértea rendszeres fogyasztása továbbá segíthet a hasmenés során elvesztett folyadék pótlásában is, ezáltal csökkentve az esetleges kiszáradás kockázatát.
Hogyan alkalmazzuk a gyömbért a hasmenés kezelésére?

Hasmenés esetén a gyömbér tea formában való fogyasztása a legelőnyösebb. Ennek elkészítéséhez hámozzunk meg és reszeljünk le egy evőkanálnyi friss gyömbért, helyezzük egy bögrébe, majd öntsünk rá forró vizet. Hagyjuk állni 5-10 percig, majd szűrjük le. Ha az erősebb ízt kedveljük, a gyömbért tovább is áztathatjuk, illetve akár szűrés nélkül is fogyaszthatjuk a gyömbérteát. Ízlés szerint citrommal és mézzel ízesíthetjük

Mire ügyeljünk a gyömbér alkalmazása során?

Ugyan általában nem kell káros mellékhatásoktól tartanunk, azt fontos megemlíteni, hogy a gyömbér alkalmazása egyes esetekben ellenjavallt lehet. Ide tartoznak többek között a terhesség, a szoptatás, valamint olyan betegségek, mint például a vérzési rendellenességek, a cukorbetegség, egyes szívbetegségek, illetve az epekövek is.

A potenciális gyógyszermellékhatások elkerülése érdekében ajánlott orvosunk tanácsát kérni a gyömbér alkalmazása előtt az esetleges szövődmények kiküszöböléséhez. A véralvadásgátlók és vérhígítók, a cukorbetegség esetén alkalmazott készítmények, a vérnyomásgyógyszerek, valamit egyes szívbetegségek esetén alkalmazott gyógyszerek szedése ellenjavallt lehet a gyömbérrel egyidejűleg.

Ritkán ugyan, de előfordulhat, hogy a gyömbér további emésztőrendszeri zavarokat, például gyomorégést vagy gázokat okoz az arra érzékenyeknél, így ha ezeket tapasztaljuk, hagyjuk abba alkalmazását.

A fenti információk tájékoztató jellegűek! Hosszú ideig fennálló, nehezen szűnő, gyakran visszatérő, vagy súlyosbodó panaszok esetén forduljunk orvoshoz!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A glükozamin jótékony hatásai
  2023-01-04 23:08:40, szerda
 
  A glükozamin jótékony hatásai és fogyasztásának legjobb módja

Porcokat érintő panaszok?
Ízületi gyulladások?
Fájdalmak?
A glükozaminnal egyszerűen és hatékonyan enyhíthetjük panaszainkat.

Mi az a glükozamin?

A glükozamin egy olyan kulcsfontosságú vegyület, mely a szervezetben természetesen termelődik. A porcok egyik építőelemeként megfelelő szintje elengedhetetlen az ízületek egészségének megőrzéséhez, és az ízületi bántalmak megelőzéséhez, valamint csillapításához. A glükozamint kis mennyiségben az étrenden keresztül is bevihetjük, illetve igény szerint azt nagyobb koncentrációban tartalmazó étrend-kiegészítő formájában is fogyaszthatjuk.

Milyen előnyökkel jár a glükozamin rendszeres pótlása?
Az ízületi fájdalmak csökkentése

Klinikai vizsgálatok és felhasználói beszámolók szerint a glükozamint tartalmazó készítmények mindennapi alkalmazása segíthet csökkenteni az ízületi fájdalmakat és javítani az oszteoartritiszben, más néven artrózisban vagy ízületi porckopásban, illetve más ízületeket érintő betegségekben szenvedők mozgékonyságát.
Az ízületi porckopás progressziójának lassítása

Tanulmányok szerint a glükozamin nem csak a fájdalmat lehet képes csökkenteni, hanem jelentősen lassíthatja az ízületi porckopás progresszióját is. Ezt számos felhasználói visszajelzés is igazolja, így ajánlott lehet önmagában, illetve más készítmények kiegészítéseként is alkalmazni.
A reumatoid artritisz tüneteinek csillapítása

A reumás vagy reumatoid artritisz, vagy más néven sokízületi gyulladás egy hazánkban is gyakori autoimmun betegség, kifejezetten idős korban. A glükozamint tartalmazó étrend-kiegészítők jelentősen enyhíthetik a betegség jellemző tüneteit, mint például a gyulladások, a fájdalom, az ízületi merevség és a csökkent mozgékonyság.
A hátfájás és a lumbágó enyhítése

Ugyan a glükozamin főként az ízületi bántalmaktól szenvedők körében népszerű, jótékony hatásai azok számára is enyhülést hozhatnak, akik gyakran szenvednek hátfájástól, vagy a lumbágóként is ismert derékfájdalomtól.
Hogyan emelhetjük a glükozamin szintjét?

A glükozamin szintjének emelésére a szervezetben fogyaszthatunk természetes, vagy akár szintetikus glükozamint tartalmazó készítményeket is. Ugyan néhány étel, mint például a kagylók, a csirkeláb, a porcokat tartalmazó levesek, vagy a kocsonya tartalmaz némi glükozamint, fogyasztásukkal sajnos nem tudjuk jelentősen és tartósan emelni a glükozamin szintjét, így ezek kiegészítéseként ajánlott a glükozamint koncentráltan tartalmazó készítmények fogyasztása. A test különböző területein jelentkező gyulladások, fájdalmak, és ízületi bántalmak esetén alkalmazásuk kitűnő választás lehet.

Ajánlott termék a glükozamin szintjének emelésére és az ízületeket és porcokat érintő panaszok kezelésére: Mannavita Arthro4 - Az Arthro4-ben található zöldkagyló a glükozamin és az ízületek egészségére szintén jótékonyan ható omega-3 zsírsavak egyik legnépszerűbb forrása.

A zöldkagyló képes regenerálni és erősíteni a porcokat, illetve természetesen csökkentheti a gyulladásokat és a fájdalmat is. Az Arthro4 továbbá kurkumát, ördögcsáklyát és boswelliát is tartalmaz. A kurkumát évezredek óta használja az emberiség ízületi gyulladások és a test más területein jelentkező gyulladások csillapítására.
Az ördögcsáklya erős gyulladás- és fájdalomcsillapító, valamint duzzanatlohasztó hatással is rendelkezik, a boswellia pedig az egyik leggyakrabban és leghatékonyabban alkalmazott gyógynövény, ha porcbántalmakról van szó. 

A fenti információk tájékoztató jellegűek! Hosszú ideig fennálló, nehezen szűnő, gyakran visszatérő, vagy súlyosbodó panaszok esetén forduljunk orvoshoz!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2022.12 2023. Január 2023.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 461 db bejegyzés
e év: 1993 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4031
  • e Hét: 12813
  • e Hónap: 44299
  • e Év: 249000
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.