Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Fütyülj munka közben
  2023-01-05 20:36:03, csütörtök
 
  Fütyülj munka közben

,,Rájöttem tehát, hogy az a jó és szép, ha az ember eszik, iszik, és élvezi a jót minden fáradozása nyomán, amivel fárad a nap alatt egész életén keresztül, amelyet Isten adott neki, mert ez jutott neki. Ha pedig Isten valakinek gazdagságot és kincseket is adott, és megengedte neki, hogy azt élvezze, kivegye belőle a részét, és örüljön fáradozása eredményének: ez Isten ajándéka. Az ilyen nem sokat gondol élete múlásával, mert Isten megengedi, hogy szívből örvendezzen." (Prédikátor 5,17-19)

Néhány hónappal ezelőtt a feleségemmel együtt ebédeltünk néhány barátommal, akik egy másik államból érkeztek hozzánk. Amikor elkezdtük az étkezést, észrevettem, hogy a férj sokkal nyugodtabbnak tűnt, mint amilyennek már régen láttam. Hamarosan megtudtam a nyugodt viselkedésének okát. Hallotta, hogy egy lelkész egy egyszerű imát javasolt minden új nap kezdetére. A lelkész arra kérte hallgatóit, hogy huszonegy napon keresztül folyamatosan imádkozzák ezt az imát. Barátom, akit Samnek fogok hívni, elmondta, hogy kipróbálta, és hogy az ima mélyreható változást hozott az életében.
Ekkor a felesége is közbeszólt, hogy ő is drasztikus változást vett észre rajta. Mielőtt a napot az imával kezdte volna, Sam gyakran feszülten tért haza a nap folyamán vele történt dolgok miatt. Most, jegyezte meg az asszony, Sam nyugodtan és jó hangulatban tért haza. Miközben hallgattam, azon tűnődtem, vajon milyen ima tud ilyen változást elérni. Később Sam elmagyarázta, hogy számára az volt a kulcs, hogy az imát abban a pillanatban imádkozta, amikor felébredt - még mielőtt felkelt volna az ágyból. Még azt is elmondta, hogy aznap reggel fél ötkor ébredt, így elimádkozta az imádságot, majd visszaaludt.
Maga az imádság az egyszerűség lényege. Így hangzik: "Mennyei Atyám, Te vagy a felelős mindenért, ami ma velem történik - legyen az jó vagy rossz, pozitív vagy negatív. Kérlek, tégy hálássá mindenért, ami ma történik velem. Ámen.
Azt hiszem, Salamon szívből helyeselné ezeket a gondolatokat. Amikor a barátom elmesélte nekem a történetet, hangsúlyozta, hogyan működik ez az ima. "Nem változtat meg semmit rajtam kívül, de mindent megváltoztat bennem. A körülményeim nem változnak, de a hozzáállásom igen." És ezért tűnt olyan nyugodtnak, amikor ebédeltünk.
A Prédikátor 5. fejezetének utolsó verseiben a kulcsszó Isten. Derek Kidner bibliamagyarázó megjegyzi, hogy Salamon három versben négyszer említi Istent - minden alkalommal azért, hogy emlékeztessen minket arra, hogy a boldogság titka az, hogy bármit is kapunk, azt úgy fogadjuk el, mint ami a mennyből volt küldve számunkra.
Ez a lényege Sam imájának, hogy emlékezzünk arra, hogy minden, ami az utunkba kerül, a mennyországon keresztül érkezik, a szerető Istentől, aki a felelős. Kérhetlek arra, hogy imádkozzátok Sam "titkos" imádságát a következő huszonegy napban? Nézd meg, hogy az Úr nem tesz-e csodát a szívedben.

Mennyei Atyám, Te vagy a felelős mindenért, ami ma velem történik - legyen az jó vagy rossz, pozitív vagy negatív. Kérlek, tégy hálássá mindenért, ami ma velem történik. Ámen.

Ray Pritchard
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Minden... ellenem van
  2023-01-05 19:39:07, csütörtök
 
  Minden...ellenem van

,,Apjuk, Jákób ezt mondta nekik: Elveszitek tőlem gyermekeimet! József nincs meg, Simeon sincs meg, és még Benjámint is elviszitek?! Engem sújt mindez!" (1Mózes 42,36)

Amikor fizikai fájdalom gyötör, szükségünk van a Vigasztalóra. Néhány fájdalom elviselhető, de bizonyos fájdalmak éles agyarai a természetünk csontvelőjébe hatolnak, és borzalmasan átfúrják magukat az agyunkon és a lelkünkön. Az ilyen fájdalmakhoz sok kegyelemre van szükség.
Amikor a fejed lüktet, amikor a szíved lüktet, amikor a szervezeted felborul, természetes, hogy Jákobbal együtt azt mondod: "Mindezek a dolgok ellenem vannak." Panaszkodunk a gondviselésre, de itt az ideje, hogy az ígéretet erőteljesen alkalmazzuk. ,,Ne félj, mert én veled vagyok, ne csüggedj, mert én vagyok Istened! Megerősítelek, meg is segítelek, sőt győzelmes jobbommal támogatlak" (Ézs 41:10).
Amikor annak látjuk minden jelét, hogy a fájdalom fokozódni fog, amikor a sebész rettegett késére várunk, ha fenn akarunk tartatni a szenvedés alatt ami a testet borzongásra készteti, szükségünk van Isten megtartó szelídségére. "Ne félj, mert én veled vagyok." Ez az ígéret, mint a fülemüle éneke, akkor a legédesebb, ha az éjszakában halljuk.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2022.12 2023. Január 2023.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 129 db bejegyzés
e év: 2155 db bejegyzés
Összes: 35935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3980
  • e Hét: 15691
  • e Hónap: 45003
  • e Év: 232805
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.