Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Madárka télen gif
  2023-02-17 19:44:32, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Teáskancsó ház
  2023-02-17 19:40:49, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Spirituális-Fantazi  
Erdei házikó
  2023-02-17 19:39:42, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Spirituális-Fantazi  
A fertőzések nagy harcosa: kakukkfű
  2023-02-17 15:04:29, péntek
 
 



A kakukkfüvet már hosszú idő óta használják a Földközi-tenger partvidékén, amely egyébként e gyógynövény őshazája is. A régebbi korokban még halottak balzsamozására is használták a kakukkfű értékes kivonatait. Természetesen a gyógynövénynek nagyon sok egészségre gyakorolt pozitív hatása létezik.

A kakukkfű az egyik legjobb gyógynövény, amelyhez fordulhatunk, ha fertőzés elleni küzdelemhez keresünk valamilyen természetes módszert. A kakukkfű ugyanis antibakteriális, gombaellenes és vírusellenes tulajdonságokkal rendelkezik. A kakukkfűnek nagy szerepe van az immunrendszer fokozásában is, ily módon segít a különféle fertőzések gyors és hatékony leküzdésében.

A gyógynövénynek a szépségápolásban is nagy hasznát vesszük, hiszen kiemelkedő antibakteriális hatásánál fogva nagyon hasznos lehet az akne kezelésében. Hogyan használjuk? Készítsünk kakukkfűteát, várjuk meg, míg lehűl, majd mártogassunk meg benne egy vattakorongot és ezzel mosogassuk az arcbőrünket.

A láb gombásodása sok embernek okoz kellemetlenségeket. Ez ellen is használhatjuk a kakukkfüvet, hiszen remek gombaellenes hatásokkal rendelkezik. Hogyan használjuk? A legjobb, ha teaként vagy olajként alkalmazzuk a kakukkfüvet. Nincs is más dolgunk, mint esténként olyan vízben áztatni a lábunkat, amelybe előzőleg kakukkfűteát, illetve -olajat öntöttünk. Ismételjük addig a kezelést, amíg a problémánk fennáll.

A hajhullás is sok embernek okoz gondot, főleg a hideg, téli hónapokban. Ennek sok oka lehet: például a sapka viselése, a lakás száraz levegője, a napfény hiánya, illetve a nem megfelelő tápanyag-ellátottság is oka lehet a hajhullásnak.

Mit tehetünk? Használjunk kakukkfüvet, hiszen nagyon eredményes a hajhullás megállításában.

A kakukkfűben található illóolaj nem pusztán a hajhullás esetén jelenthet segítséget, hanem a hajnövekedés serkentésében is. A gyógynövénynek nagy szerepe van a fejbőr vérkeringésének serkentésében. Ha megfelelő lesz a fejbőr vérellátása, akkor ezzel elegendő tápanyaghoz jutnak a hajhagymák, ami viszont megakadályozza, hogy a hajszálak kihulljanak.

A kakukkfű ezen kívül fényessé és egészségessé varázsolja a hajszálakat. Hogyan alkalmazza? Készítsen kakukkfűteát. Mosson a szokásos módon hajat, majd a lehűlt kakukkfűteával öblítse le a haját.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Mitől duzzadnak meg a nyirokcsomóink?
  2023-02-17 11:48:48, péntek
 
  Amikor betegek vagyunk, legyen szó kisebb vagy nagyobb betegségekről, azt tapasztalhatjuk, hogy a nyirokcsomóink megduzzadnak. A megduzzadt nyirokcsomók azt is jelezhetik, hogy valamilyen fertőzés vagy betegség zajlik a szervezetben.

A nyirokcsomók a test számos pontján megduzzadhatnak, például a nyakban, az áll alatt, a hónaljban és az ágyékban. Milyen okok állhatnak a nyirokcsomó-duzzanat hátterében és milyen betegségek válthatják ki a nyirokcsomó duzzanatát? Most erre adjuk meg a válaszokat.

A nyirokcsomók nagyon gyakran akkor duzzadnak meg, ha megfáztunk vagy influenzásak lettünk. Ilyenkor az influenzavírusok bekerülnek a nyirokcsomókba és ez az oka, hogy azok akár óriásira is duzzadhatnak. Ilyenkor nincs is másra szükség, csak extra pihenésre és nagyon sok folyadékra, elsősorban vízre vagy ízesítés nélküli gyógyteákra, és hamarosan a nyirokcsomók is a megszokott méretűek lesznek.

A duzzadt nyirokcsomók gyakran valamilyen fülfertőzés miatt alakulnak ki. Ilyenkor a nyaki nyirokcsomók duzzadnak meg. Néha olyan súlyos is lehet egy-egy ilyen fülfertőzés, hogy nem kerülhetjük el az orvost és a gyógyszereket sem.

A nyirokcsomó akkor is megduzzadhat, ha egy-egy fogunkkal vannak gondok. Például tályog is keletkezhet a fogban, az ínyben, ami szintén fájdalmas nyirokcsomó-duzzanattal jár együtt. A tályog tele lehet olyan baktériumokkal, amelyek bekerülnek a véráramba és akár fájdalmas nyirokcsomó-duzzanatot is okozhatnak. Ilyenkor a leggyakrabban az áll alatt keletkezik nyirokcsomó-duzzanat.

A szervezetben kialakulhatnak gyulladásos állapotok, például ilyen az ízületi gyulladás is. Ez a betegség is oka lehet a duzzadt nyirokcsomók kialakulásának. Azok, akik ebben a betegségben szenvednek, kaphatnak olyan gyógyszereket, amelyek úgymond elnyomják az immunrendszer működését, ami nem fog olyan hatékonyan működni, így nagyobb lesz az esélye a fertőzések és ezzel együtt a duzzadt nyirokcsomók kialakulásának. Ilyenkor a nyirokcsomók duzzanata elsősorban az áll alatt, a nyakban és a hónaljban jelenik meg.

A bőrfertőzések is okai lehetnek a duzzadt nyirokcsomók kialakulásának. Ilyenkor ugyanis a baktériumok - a sérült bőrfelületen keresztül - nagyon könnyen és gyorsan be tudnak jutni a véráramba és a nyirokrendszerbe, majd nyirokcsomó-duzzanatot okoznak.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2023.01 2023. Február 2023.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 320 db bejegyzés
e év: 1993 db bejegyzés
Összes: 49208 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 361
  • e Hét: 1324
  • e Hónap: 14315
  • e Év: 190190
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.