Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Pszichológiai trükkök
  2023-02-18 21:09:01, szombat
 
  - Ha azt szeretnéd, hogy valaki kényelmetlenül érezze magát beszélgetés közben, rendszeresen nézz a homlokára.

- Ha a beszélgetőpartnered kikerüli a kérdést, vagy valamit nem mond el neked, hagyj szünetet beszélgetés közben, úgy, hogy közben a szemébe nézel. Hogy ne legyen kínos a helyzet ő folyamatosan beszélni fog.

- Ha barátságot szeretnél kötni valakivel, mondjuk az irodában, akkor kérdezz tőle valamit, mindegy, hogy tudod-e rá a választ. Ez jobban összehozza az embereket.

- Amikor felteszel egy kérdést és közben bólintasz, egyfajta pozitivitást sugárzol a másik ember felé, így valószínű meg is kapod azt a pozitív választ, amire vártál. Ezt a módszert leginkább a vendéglátók használják, így a vendégek többet vagy drágább ételeket rendelnek.

- Ha beszélgetés során, időről időre bólogatunk, akkor a beszélgető partner érzékenyebb lesz a szavainkra, úgy, hogy ő mit sem sejt az egészből.

- Amikor nyilvános beszédet tartasz, mindig vigyél magaddal egy üveg vizet. Ha úgy érzed, hogy elfelejtetted a szöveget, csak igyál pár kortyot, és közben senki sem veszi észre, hogy valójában szünetet tartottál az elfelejtett szöveg miatt.

- Ha valaki bámul rád, kezdd el nézni a cipőjét. Hidd el, ez teljesen összezavarja.

- Ha azt látják a barátaid, hogy valami miatt nagyon aggódsz, akkor egy idő után ők is elkezdenek aggódni, függetlenül attól, hogy érintettek-e a dologban vagy sem.

- Ha nem aludtál jól, határozottan mondd ki hangosan, hogy "Jól aludtam." Furcsán hangzik, de, ha igazán magabiztos vagy, akkor az agyad el fogja hinni, hogy valóban jól aludtál.

- Az emberek azokra a dolgokra emlékeznek jobban, ami a nap elején és végén történt. Minden, ami a két időpont között történt elfelejtődik. Ezért az interjúkat nagyon koránra vagy nagyon későre kell tenni, hogy a munkáltató megjegyezzen, és ne vessz el a többi jelölt között.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Szép világoskék hosszúruha
  2023-02-18 20:53:25, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Hosszúruhás hölgyek   
Szép zöld hosszúruha
  2023-02-18 20:52:20, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Hosszúruhás hölgyek   
Gyönyörű mályvaszínű hosszúruha
  2023-02-18 20:51:27, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Hosszúruhás hölgyek   
Szép kékruhás hölgy
  2023-02-18 20:49:29, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Hosszúruhás hölgyek   
Elegáns szüre hosszúruhás hölgy
  2023-02-18 20:46:49, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Hosszúruhás hölgyek   
Avokádó és a fogyás
  2023-02-18 20:32:03, szombat
 
 



Az egyik leggyakrabban hangoztatott tévhit a fogyás-elhízás témakörében az, hogy a túlsúly, illetve elhízás kialakulásának legfőbb okozói a zsírok. A zsírokról eleve nem lehet általánosságban beszélni, hiszen a szó sok eltérő tulajdonságú táplálékra utal az állati eredetű telített zsíroktól kezdve egészen a növényi alapú többszörösen telítetlen zsírokig.

Az utóbbi évek kutatásai azt mutatják, hogy a finomított szénhidrátoknak sokkal nagyobb szerepük van az elhízás kialakulásában, mint a legtöbb zsírnak.

Az avokádó egy kiváló lúgosító gyümölcs, mely rengeteg értékes tápanyagot tartalmaz.

Ezt bizonyítja az USA-ban a nyolcvanas években indított ,,fat free" (zsírmentes) mozgalom, melynek következtében a zsírokat drasztikusan csökkentették az ételeikben, minden ,,fat free" lett és az eltelt 25 év alatt az amerikaiak a duplájára híztak. A be nem vitt zsírok helyett szénhidrátokat fogyasztottak, de a szervezetünk a szénhidrátokból könnyedén képes zsírokat szintetizálni.

Bizonyos zsírok kifejezetten elősegítik a teltségérzet kialakulását és fontos szerepük van az egészséges fogyásban.
Avokádó, kalóriák, egyszeresen telítetlen zsírok

Az avokádó kalóriatartalma nem alacsony, 100g avokádó kb. 160kcal energiát tartalmaz. Ezen kalóriák 2/3-a az egészséges, egyszeresen telítetlen zsírokból származik. Az egyszeresen telítetlen zsírok sokkal kevésbé raktározódnak el a szervezetben zsírszövetek formájában, mint a telített zsírok. Ilyen kiváló zsírok még az olíva olajban találhatók nagyobb mennyiségben.

Emellett az avokádóban található olajsav csökkenti a vér LDL-koleszterin szintjét, párhuzamosan pedig növeli a HDL-koleszterin szintet. Az egyszeresen telítetlen zsírok segítik a zsíroldékony vitaminok felszívódását az elfogyasztott ételekből.
Éhségérzet és elhízás

Az avokádó amellett, hogy az értékes tápanyagok, vitaminok és ásványi anyagok különleges tárházát nyújtja, segít csökkenteni éhségérzetünket. Sokan egyébként összetévesztik az éhségérzetet és a szomjúságérzetet, ezért érdemes minden étkezés előtt egy pohár vizet elfogyasztani, főleg mielőtt egészségtelen rágcsálnivalók után néznénk.

Az éhségérzet utalhat arra is, hogy szervezetünk bizonyos tápanyagokat igényel, ezért ha rendszeresen fogyasztunk olyan ételeket, melyek a tápanyagok széles skáláját tartalmazzák, kevésbé leszünk éhesek.

Az avokádó jellegzetes íze, egészséges zsírjai, alacsony szénhidráttartalma, magas fehérje és rosttartalma egészséges teltségérzetet biztosít elfogyasztása után.
Összehasonlítva a magas szénhidráttartalmú ételekkel (kenyér, rizs, tészta, stb.), melyek gyors és magas inzulinszint emelkedést provokálnak a vérben, az avokádó sokkal hosszabb ideig képes elvenni étvágyunkat.

Az inzulin az a hormon, mely a felesleges cukrot eltávolítja vérünkből (bejuttatja a sejtekbe), amit aztán eltárol az izmokban, májban, illetve még gyakrabban a zsírsejtekben (derék, csípő, has körül).

És ha mindez még nem lenne elég, ez az elraktározási folyamat gyakran alacsony vércukorszint kialakulásához vezet, ami megnöveli a szénhidrátok iránti sóvárgásunkat, s ezzel egy ördögi kör alakul ki, aminek az eredménye a túlsúly és az elhízás kialakulása.

A magas szénhidráttartalmú táplálékok fogyasztásának egyetlen helyes időpontja a nehéz fizikai munka utáni időszak, amikor szénhidrát raktáraink kiürülnek.

Ha az avokádót alacsony szénhidráttartalmú összetevőkkel párosítjuk, olyan egészséges ételeket tudunk készíteni, melyek nem elősegítik, hanem gátolják a túlsúly kialakulását.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Diéták és fogyókúrák  
Hasznos gyógynövények
  2023-02-18 20:09:00, szombat
 
  Egyes gyógynövények és fűszernövények nemcsak nagyon finomak, hanem a táplálkozási előnyeik is kiemelkedőek. Ha valaki szeretne rendszeresen fogyasztani ilyen egészséges táplálékokat, akkor mutatjuk is, hogy milyen gyógynövények legyenek otthon, hogy mindig legyen mihez nyúlni, ha betegek vagyunk vagy egész egyszerűen csak szeretnénk extra tápanyagokat bevinni a szervezetünkbe.

Fahéj mindig legyen az éléskamrában, mivel segít a vércukorszint kiegyensúlyozásában, illetve az emésztőrendszer egészségének fenntartásában is a segítségünkre lehet.

A rozmaringot nagyon sokan kedvelik, hiszen kellemes ízt kölcsönöz a sült húsoknak. Nem csak ennyi előnye van, hiszen tele van értékes antioxidánsokkal, nem mellesleg fokozza a vérkeringést is.

A fokhagymát nagyon sok magyar ember kedveli, és ez nem véletlen. Nemcsak nagyon finom, hanem rendkívül egészséges is, hiszen gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatásokkal is rendelkezik, az immunrendszer megerősítésében is aktívan részt vesz. Bioaktív hatóanyaga az allicin, amely sokat segíthet az influenza és a megfázás kivédésében.

A kurkumát is egyre többen kedvelik, hiszen ez az aranysárga fűszer csökkenti a szervezetben kialakuló gyulladásokat, de használhatjuk még a bőrápolásban, továbbá a fogyókúránk során is hű barátunk lehet, ezen felül az egyik legjobb természetes szer az ízületi gyulladás tüneteinek a kezelésében.

A pitypanggyökeret is egyre többen kedvelik és használják ki előnyös tulajdonságait. A gyógynövénynek nagy szerepe van a szervezet méregtelenítésében, a puffadás csökkentésében, a vízhajtásban és az emésztés elősegítésében.

A csalán nagyon jó méregtelenítő. Ezen kívül hisztamint is tartalmaz, így blokkolva a szervezet hisztamintermelését és csökkentve az allergia tüneteinek kialakulását. Emellett nagyszerű gyulladáscsökkentő hatásokkal is rendelkezik.

A kamilla is csökkenti a szervezetben kialakuló gyulladást és nyugtató relaxánsként is működik. Ha nem tudunk aludni, csak annyi a dolgunk, hogy lefekvés előtt elfogyasztunk egy csésze kamillateát. A kamilla ezen kívül megnyugtatja a gyomrot és az emésztésre is pozitívan hat.

A gyömbér antibakteriális és vírusellenes hatásokkal rendelkezik. Csökkenti a megfázás tüneteit, mégpedig oly módon, hogy csillapítja a szervezetben kialakuló gyulladást.

A levendula kiegyensúlyozza az idegrendszer működését, oldja a szorongást és a stresszt, illetve nyugtató hatásait is kiélvezhetjük.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Az öngyógyítás ősi maja módszere
  2023-02-18 20:05:19, szombat
 
  A modern orvostudomány is azt állítja, hogy a betegségek 85%-a pszichoszomatikus eredetű. Azt mondhatjuk, hogy mi magunk hozzuk létre őket. Ezért nyugodtan kijelenthetjük, hogy ha arra gondolunk, hogy rosszul érezzük magunkat és beteggé válunk, akkor gondolhatunk arra is, hogy jól érezzük magunkat és akkor egészségesek leszünk. Az egészségünk állapota valójában az elménk hatalma az anyag felett. Minél idősebbek vagyunk annál könnyebb előidézni a betegség-egészség állapotát.
Megtanuljuk felismerni a tüneteket és a betegségek előidézésének mestereivé válunk. Az elmének, az agyunkon keresztül működve végtelen ereje van. A régi maják tudták ezt és megtanulták fegyelmezni magukat, hogy elérhessék céljaikat. Mindennap megjelennek olyan katalizátorok, amik nagyon könnyen képesek létrehozni egy nemes betegséget. A tünetek automatikusan megjelennek a sejtmemória mágiáján keresztül. Betegek leszünk, mert a körülményeink indokolják azt. Mindannyian a szokások teremtményei vagyunk. Ezért önmagunk meggyógyítása, szokásaink és sejtmemóriánk megváltoztatásának a kérdésévé válik. Úgy tűnhet, hogy az erősebb akaratú embereknek sokkal jobb esélyei vannak, de ez nem szükségszerűen van így. A 'gyengébb akaratú' nincs megterhelve merev, beprogramozott mintákkal és készen áll arra, hogy elfogadja a változást a szokásos eljárás előnyei nélkül is. Mindkét lábunk kényelmesen a földön van, mégis könnyen elmozdíthatjuk bármilyen helyzetbe, akaraterőnktől függetlenül. A napi meditáció növeli a nyitott elme kapacitását. A meditáción és a vizsgálódás más formáin keresztül a gyógyításra szoruló egyensúlytalanság azonosíthatóvá válik. Ez nem szükségszerű, de nyilvánvalóan hasznos. Az általános gyógyítás, ellentétben a speciális gyógyítással, nagyon hatékony lehet.

1. lépés: Most vizsgáljuk meg a technikát. Válasszunk olyan helyet és időpontot, amikor legkevésbé zavarnak bennünket. Üljünk vagy álljunk, az utóbbi a javasolt helyzet. Álljunk egy szék vagy valami stabil tárgy mellé, mert egyensúlyvesztés könnyen előfordulhat. Álljunk egyenesen, lazán, mindkét karunk oldalunk mellett. Szemünket csukjuk be. Ne válasszunk sötét szobát vagy fény nélküli területet. Valamilyen fény jelenléte fontos.

2. lépés: Képzeljünk el egy baseballütő méretű smaragdzöld színű fényoszlopot, amely belép a mellkasunkba, egyenesen a szívünkbe. Engedjük, hogy ez az éteri fény keresztülmenjen a szívünkön
egészen a gerincvelőig. Most lássuk, hogy ez a gyógyító/szeretet energia felemelkedik a gerincvelőnkben és belép az agyba. Érezzük, ahogy az agyunk megduzzad ettől az energiától. Érezzük a terjeszkedő nyomást a halántékunknál és a homlokunknál. Töltsük fel teljesen az agyunkat a Teremtőnk szeretetével és gyógyító energiájával kb. két percig.

3. lépés: Most állítsuk meg a bejövő zöld fényt a mellkasunknál. Helyezzük bele gondolatainkat a fejünket nyomó zöld fénybe arról, hogy milyen gyógyulást szeretnénk. Lássuk, ahogy ez az intelligens energia lassan belép a gerincvelőnkbe a koponyaalapnál. Az idegrendszerünket vezetőként használva engedjük a zöld fényt lassan, nagyon lassan, lefelé haladni. Lássuk, ahogy ez a fénykorong
lefelé halad a testen keresztül, akár egy lift. Állítsuk meg a zöld korongot 20-30 másodpercre a test bármely részén, amit kritikusnak tűnik, mint a szív, gyomor stb. Érezzük, hogy a méreganyagok kilökődnek ellazult testünkön keresztül. Érezzük a megtisztulást a zöld gyógyító korong feletti részeken. Érezzük, hogy az elménk ellazul, ahogy a folyamat folytatódik.

4. lépés: Két vagy három perc alatt a zöld korong keresztülhalad az egész testünkön és kilép talpunkon keresztül. A tisztító zöld fény egy kis része kilépett bőrünk pórusain, míg más része az ujjainkból. Az idegrendszerünkön keresztül az egész testünket megtisztítottuk, belülről kifelé, minden méreganyagtól és negatív hatástól. Nyisd ki a szemed. Kapaszkodj a székbe, ha szükséges. Lehet, hogy szédelegsz egy kissé. Állj csendben. Ne mozogj. Gondolkozz! A gyakorlat kb. 5 percet vett igénybe. Ha akarod ismételd meg idáig a gyakorlatot, de kettőnél ne többször! Ha szükséges 12 vagy 24 óra múlva megismételheted ezt a sorozatot.

5. lépés: Öngyógyításunk befejezéseként hozzuk be ismét a szívünkbe a zöld fényt, a gerincvelőhöz és engedjük, hogy a hátunkon felfelé haladva elérje az agyat. Ez alkalommal engedjük, hogy a gyógyító/szeretet energia keresztülmenjen fejünkön és tetejéről forrásként felfelé folyjon. Szikrázó zöld fényként csendesen lefolyik testünk körül, szeretet kupolát alkotva, maradj benne és oszd meg a többi emberi lénnyel is, beleértve a növényeket, állatokat, akik ki vannak téve a te mozgó gyógyító/szeretet energiádnak és a környezetedben vannak. Itasd át magadat és a kupoládon belül mindent, egyetlen végtelen Teremtőnk zöld fényével. Végezetül oszd meg gyógyító/szeretet energiáidat Föld Anyánkkal, egy fényoszlopot alkotva, aminek mérete megegyezik a kupolád átmérőjével- és behatol a földköpenyig, kb. 600 kilóméterre lefelé. Mikor valahova mész mindig vidd magaddal a kupolát és a zöld fényoszlopot, amivel gyógyító/szeretet energiát adsz kimerült Föld Anyánknak bármerre is jársz. Ez a felelőssége/kötelessége mindazoknak, akik azt választották ebben az inkarnációjukban, hogy pozitív módon szolgálják a mi egyetlen végtelen Teremtőnket.
A Nagy Szellem áldása legyen rajtatok!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Immunerősítés
  2023-02-18 19:46:21, szombat
 
  Az immunrendszerünk megvéd a kórokozóktól, megküzd a különféle betegségekkel és a szervezetünk gyulladásos folyamataival. A megfelelő tápanyagok, vitaminok és ásványi anyagok bevitelével, a rendszeres mozgással és az elegendő mennyiségű pihenéssel erősíthetjük az immunrendszerünket. Lássuk, hogy pontosan melyek a kulcsfontosságú tápanyagok és milyen típusú immunerősítőket érdemes szedni.

A szervezet működését meghatározzák a genetikai adottságaink, ám nagymértékben befolyásolhatjuk azt az életmódunkkal, mindennapi szokásainkkal és a táplálkozásunkkal is.

Az alábbiakra érdemes kiemelt figyelmet fordítanunk az immunrendszerünk támogatása érdekében.


Aludjunk eleget
Egy egészséges felnőttnek 6-10 óra alvásra lehet szüksége, de egyénenként változhat hogy mely értékhez esik közelebb az alvásigényünk.

A nem megfelelő, vagy rossz minőségű alvás kimeríti a szervezetet, gyengíti az immunrendszert és hajlamosíthat fertőzésekre, megbetegedésekre.


Rendszeres mozgás
A rendszeres, könnyű mozgás (kb. heti 150 perc) gyorsítja a sejtek regenerálódását, csökkenti a gyulladásokat és erősíti az immunrendszert is.

Stressz csökkentése
Az állandósult stressz gyulladásokat okozhat és negatívan befolyásolja az immunsejtek működését.

A rendszeres mozgás, a meditációs technikák elsajátítása, az örömszerző hobbik rendszeres művelése, vagy - ha szükséges - terapeuta igénybevétele segíthet a stresszel való megküzdésben.

Hidratálás
A megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás (elsősorban tiszta víz, vagy édesítetlen gyümölcstea, zöld tea) nemcsak serkenti az anyagcserét, de támogatja az immunrendszer működését is.

Egy átlag embernek körülbelül napi 2-3 liter folyadékra van szüksége (25 kg/liter).

Szükséges immunerősítők, tápanyagok

A kiegyensúlyozott táplálkozás és a megfelelő minőségű és mennyiségű tápanyagbevitel kulcsfontosságú az immunrendszer működése szempontjából.

Az alábbi vitaminokat és ásványi anyagokat elsősorban táplálkozással, másodsorban étrend-kiegészítő immunerősítő készítményekkel vihetjük be a szervezetbe.


C-vitamin
Ha egészségről beszélünk, szinte mindenkinek a C-vitamin ugrik be először. Nem véletlen, hisz a vízben oldódó vitamin aktívan segít megküzdeni a kórokozókkal, erős antioxidánsként harcol a szabadgyökök ellen, amelyek a rákos megbetegedések, a szív-, és érrendszeri betegségek kockázatát növelik és gyorsítják az öregedés folyamatát is.

C-vitamin tartalmú ételek: gyümölcsök, zöldségek - citrusok, kivi, szilva, cseresznye, eper, csipkebogyó, kelbimbó, brokkoli, paprika, paradicsom, kelkáposzta, petrezselyem.


A C-vitamin-hiány tünetei
Fáradékonyság, rossz közérzet, fertőzések, ínyvérzés, nehezen gyógyuló sebek hívhatják fel a figyelmünket a C-vitamin hiányára.

Ha szükséges C-vitamin tartalmú étrend-kiegészítőkkel is kiegészíthetjük a táplálkozásunkat.


D-vitamin
A D-vitamin amellett, hogy a csontrendszert, a fogakat és az izomrendszert támogatja, az egyik legfőbb eleme az immunrendszer működésének is.

Napfény hatására a bőrben képződik vitamin, ám tél végére kiürülhetnek a szervezet raktárai és fontos pótolni is, mert elsődleges szerepe van a kórokozók elleni védekezésben is.

D-vitamin tartalmú ételek: belsőségek, tejtermékek, tojás, tengeri halak.


A D-vitamin-hiány tünetei
Hangulatingadozások, izomproblémák, fertőző betegségekre való fogékonyság, csontritkulás, törékeny csontok, ínybetegségek.


E-vitamin
Az E-vitamin, azaz a tokoferolnak nevezett vegyület többek közt a sejthártya épségét védi, illetve a vörösvérsejtek képzésében, az izmok és egyéb szövetek kialakításában segédkezik.

Az E-vitamin a szív és érrendszeri betegségek kockázatát csökkenti, valamint meggátolja a béta-karotin és a C-vitamin oxidációját, ezzel támogatva az immunrendszerünk működését.

E-vitamin tartalmú ételek: növényi olajok, húsok, máj, tojás.

Az E-vitamin-hiány tünetei

Gyakori fertőzések, bőrszárazság, izomgyengeség és hajhullás jelezheti az E-vitamin hiányát.

B-vitamin

A B vitaminok támogatják az idegrendszert, a haj, a bőr egészségét, az izmok, valamint a bélrendszer, az agy és a máj működését is.


A B-vitamin-hiány tünetei
B-vitaminok hiányában például fáradtság, izomkárosodás, bőrproblémák, koncentrációzavar léphet fel.

A B1-vitaminnak idegvédő hatása van, aminek különösen nagy szerepe van téli, napfényszegény időszakban.

B1-vitamin tartalmú ételek: müzli, diófélék, olajos magvak, húsfélék.

B12-vitaminra van szükség a sejtek működéséhez, a vérképzéshez, az idegrendszer támogatására.

B12-vitamin tartalmú ételek: tojás, tengeri halak, olajos magvak, hüvelyesek, tejtermékek.

A B2-vitamin zsírsavak lebontásához, széndhidrátok anyagcseréjéhez, szövetekhez, nyálkahártyákhoz nyújt támogatást.

B2-vitamin tartalmú ételek: zöldségek, pl. spenót, spárga és gyümölcsök, pl. alma, gyömbér.

Ha szükséges és a táplálékkal nem tudunk elegendő B-vitamint biztosítani akkor patikákban és drogériákban kapható komplex B-vitamin készítményekkel is kiegészíthetjük az étrendünket.

Kalcium
A kalcium a csonttömeg felépítéséhez és a fenntartásához szükséges, illetve a fogak épségéhez is szüksége van a szervezetnek kalciumra.

Kalcium tartalmú ételek: tejtermékek, hal, bab, mandula, szójabab, spenót, zabpehely.
A kalciumhiány tünetei
Végtagzsibbadás, szívritmuszavar, haj- és körömproblémák, romlékony fogak, törékeny csontok, csontritkulás.

Magnézium
A magnézium a szervezet energiatermelésében segít, illetve támogatja az izmok, az érrendszer és a szív megfelelő működését.

Magnézium tartalmú ételek: sütőtök, spenót, gabonakorpa, bab, szójabab, kesudió, mandula, dió.


A magnéziumhiány tünetei
Izomgörcsök, fejfájás, szívritmuszavar, vérnyomásproblémák, hangulatingadozás.


Vas
A vasnak kiemelkedő szerepe van az oxigén- és széndioxid-szállításban, a hemoglobin és a mioglobin szintézisben, a fehérjék képzésében és az enzimek működésében.

Vas tartalmú ételek: hús, hal, tojás, spenót, sóska.

A vashiány tünetei
Fáradékonyság, sápadtság, gyengeség, légszomj, fejfájás, szédülés, hideg végtagok, feszültség.

A vas tartalmú étrend-kiegészítők széles kínálatát találhatjuk a gyógyszertárakban és a drogériákban, ám azt kizárólag szakorvos javaslatára kezdjük szedni.

Cink
A cink egy nyomelem, ami az immunrendszer és az idegrendszer működésére, valamint a sejtosztódásra, sejtképzésre van nagy hatással. A cink segít a kórokozók elleni védekezésben és lerövidítheti a megfázásos betegségek gyógyulási időtartamát is.

Cinktartalmú ételek: marhahús, osztriga, hüvelyesek, olajos magvak, diófélék, valamint táplálékkiegészítők.

A cinkhiány tünetei
A cink hiányára a gyakori fertőzések, bőrproblémák, hajhullás és olykor a látásromlás hívja fel a figyelmet.

Teljes értékű szénhidrát
Ne zárjunk ki minden szénhidrátot az étkezésből, mert szüksége van a szervezetnek az energiára, amit a szénhidrátok tudnak biztosítani.

Teljes értékű szénhidrátokat fogyasszunk, ugyanakkor hagyjuk el a hozzáadott cukrot az ételeinkből.

A teljes értékű szénhidrátok lehetnek például a teljes kiőrlésű gabonák, a zab, a quinoa, a köles, az édesburgonya és a zöldségek-gyümölcsök is.

Ugyanakkor kerüljük a finomított szénhidrátokkal készített termékeket, például a finomlisztet és a cukrozott ételeket, italokat.


Kevesebb zsír, több Omega-3 zsírsav
Fogyasszunk kevesebb zsírt, ám ne hagyjuk ki a táplálkozásunkból az egészséges zsírokat, azaz az egyszeresen és a többszörösen telítetlen zsírsavakat.

Az olajos magvak, a növényi olajok, az avokádó, a tengeri halak vagy a tofu is remek választás arra, hogy telítetlen zsírsavakat adjunk az étrendhez.

Az omega-3 zsírsavak különösen hasznos tápanyagok a szív- és érrendszer valamint az idegrendszer egészségéért. Ezeket a zsírokat omega zsírsav tartalmú táplálék-kiegészítő készítmény formájában is pótolhatjuk, ha szükséges.

Multivitaminok, egyéb készítmények

A multivitaminok speciálisan kifejlesztett étrend-kiegészítő készítmények, amelyek a megfelelő arányban és mennyiségben tartalmazzák a szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat.

Egyéb speciális összetételű, nyomelemeket tartalmazó készítményeket (cseppeket, porokat, kapszulákat) is alkalmazhatunk szakember javaslatára.

Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy ezek a komplex készítmények nem helyettesítik az egészséges étrendet és könnyen túladagolhatóak, így feltétlenül konzultáljunk orvossal mielőtt szedni kezdjük a multivitaminokat.

Természetes immunerősítők - immunerősítő cseppek
Számos természetes immunerősítő növény, fűszer, gyümölcs és zöldség áll a rendelkezésünkre, melyeket nyersen, immunerősítő csepp, por, vagy kapszula formájában is fogyaszthatunk.

Természetes immunerősítők
fokhagyma
grapefruitmag
fekete retek
gyömbér
echinacea
bodza
homoktövis
ginzeng
oregano
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2023.01 2023. Február 2023.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 320 db bejegyzés
e év: 1993 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 389
  • e Hét: 9171
  • e Hónap: 40657
  • e Év: 245358
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.