Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Reménycsillagok
  2023-02-21 20:00:22, kedd
 
  Reménycsillagok

Bámulom a szép alkonyatot.
Az ég kék, a nap lehanyatlott.
Én várom az Urat az égből,
Csendben, lelkemnek legmélyéből.
Feladatomhoz, hogy megáldjon,
Próbák között mellettem álljon.
Mert feladataim igen nagyok,
S én erőtlen, méltatlan vagyok.

Csöndes, nyáresti alkonyatban
Szívem mélyen, nagyokat dobban,
Lelkem kamráit szellőztetem,
Az igéket szívembe veszem.
Lelkem emelem magasságba,
Belenézek távol világba...
Csillagok sokezreit látom,
Érettük Istenemet áldom...
Nézem és hívom... csak hadd jöjjenek...
Lelkem egén is tündököljenek...
Erre nekem nagy szükségem van,
Hogy fentről néznek, kell, hogy tudjam...
Lelkemnek hadd legyen reménye,
Megváltómnak dicsőségére...
Hogy ragyogjanak, erre nagy az ok:
LELKEMBEN A REMÉNYCSILLAGOK!

Dénes Ferenc
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Nincs hely a lustáknak
  2023-02-21 19:23:03, kedd
 
  Nincs hely a lustáknak

,,Ha rest az ember, megroskad a gerenda, és ha ölbe teszi a kezét, csöpög a háztető." (Prédikátor 10,18)

A kemény munka keresztény erény. A kemény munkára való felhívás az igazán céltudatos életre való felhívás. Ez azt jelenti, hogy nem pazaroljuk el az életünket, hanem inkább teszünk valamit azokkal a lehetőségekkel, amelyeket Isten elénk helyezett. Ez azt jelenti, hogy ahelyett, hogy kanapéra pazarolnád a napjaidat, úgy döntesz, hogy felkelsz és elfoglalod magad. Oly sok keresztény csak múlatja az időt, nézi a virágokat, tanácskozik az esővel. Az élet játéka zajlik körülöttünk, mi pedig a kispadon ülünk, és mélyen alszunk.
Bár a te munkád különbözni fog az én munkámtól és mindenki más munkájától, a siker elemei mindig ugyanazok: tervezés, előrelátás, szorgalom, lelkesedés és teljes elkötelezettség az iránt, amire Isten elhívott.
Megereszkedtek a szarufák? Állj fel, és tegyél valamit! Szivárog a tető? Állj fel és tömd be a lyukakat.
Van egy világ odakint. Menjetek bele. Ne ülj a pálya szélén. Isten két kezet adott neked; használd őket. Isten hangot adott neked; szólalj meg. Álljatok fel, és Isten nevében tegyetek valamit. Használd az erődet, az intelligenciádat, a látásmódodat, az ajándékaidat és mindazt, amit Isten adott neked, hogy jobbá tedd a világot.
Itt van az alkalmazás. Mi az, amiről tudod, hogy ezen a héten meg kell tenned, ami elintézetlen az életedben? Kevesebb, mint három másodpercbe fog telni, hogy válaszolj erre a kérdésre. Én már tudom, hogy mi az én életemben. Most, hogy tudod, mi az, nevezd meg. Tervezd meg. Ütemezd be. Tedd meg. Bármit is talál a kezed, hogy megtedd, tedd meg minden erőddel, mert abban a sírban, ahová mész, nincs tervezés, nincs előrelátás, nincs munka. Pihenni akarsz? A sír után bőven lesz időd pihenni. Addig is, maradj elfoglalva azzal, amit meg kell tenned.

Ó Istenem, segíts, hogy úgy végezzem a munkámat, mintha a Te hírneved függne tőle. Ámen.

Ray Pritchard
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Útjának szegélye
  2023-02-21 19:08:31, kedd
 
  Útjának szegélye

,,Pedig ez csak a szegélye útjának, és milyen halk az a szó, amelyet meghallunk belőle! Ki tudná hát felfogni hatalmas tetteinek mennydörgő szavát?!" (Jób 26:14)

Bajod és bánatod az Úr megfontolt szándéka szerint van elküldve. Az Ő szilárd szándékában és átgondoltságában rejlik egy cselekedet valódi jellege. Lehet, hogy valaki jót tesz veled, de ha ez véletlen lenne, nem árasztana el a hála. Ha egy barát kedves cselekedete megfontolt szándék eredménye, sokkal hálásabb vagy.
Ne feledjétek, Isten részéről soha nincs meggondolatlan cselekedet. Az Ő gondolatai együtt járnak a kezével. Az Ő szíve van a cselekedeteiben. Annyira sokat gondol az Ő népére, hogy ,,a fejed hajszálai is mind számon vannak tartva" (Lukács 12:7). Nemcsak a nagy dolgokra gondol, hanem azokra az apró dolgokra is, amelyek a nagy dolgokhoz képest mellékesek, mint például a hajszálak száma a fejeden.
Minden nyomorúság időzített és kimért. Minden vigasz szeretetteljes figyelmességgel van küldve, amely értékessé teszi azt. Az Isteni Elme nagy gondosságot tanúsít az Úr kiválasztottjai iránt. Semmi sem történik könyörtelen sorsszerűség eredményeként. Minden körülményedet bölcsességgel rendezi az élő, megfontolt és szerető Isten.
Mennyei Atyánk tudja, mit tesz. Még ha az Ő útja bonyolultnak tűnik is, és mi nem tudjuk kibogozni a szálakat, az Úr mindent tisztán lát. Az Ő szélessége meghaladja látókörünket; az Ő mélysége a legmélyebb gondolatainkat is összezavarja. ,,A Te utad a tengerben volt, a Te ösvényed a nagy vizekben, és a Te lépteidet nem ismerték" (Zsoltárok 77:19).
Amikor eláraszt bennünket a csodálkozás, megaláz az emlékeztető: ,,Pedig ez csak a szegélye útjának, és milyen halk az a szó, amelyet meghallunk belőle!" (Jób 26:14).

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2023.01 2023. Február 2023.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 98 db bejegyzés
e év: 2155 db bejegyzés
Összes: 35918 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1621
  • e Hét: 15195
  • e Hónap: 27070
  • e Év: 214872
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.