Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
"Add még nékünk ma!"
  2023-02-24 20:16:08, péntek
 
  "Add meg nékünk ma!"

Mi Atyánk!
Kezünk kitárva állunk előtted,
Tudva, hogy kebled érettünk dobog,
s kiket Te áldasz, mind, mind, boldogok.
Pihenjen hát rajtunk szent tekinteted,
hogy megnyugodjon, hogy felderüljön
arcunk és szívünk...
Hallgasd meg imánk!
Kezedből eddig is megelégedtünk...
boldog volt atyánk, aki kért,
mert kapott s áldotta Nevedet.
Bőséges volt, mit adtál nekünk
- emberektől ezután sem várunk -,
áldást csak Te tudsz nekünk nyújtani,
kenyerünket Te tudod megadni.

Szent kezed, amely erős, hatalmas,
rögöket porlaszt, patakokat duzzaszt,
záport préselve sötét fellegekből,
harmatot permetez színpompás rónákra,
kalásztengereket szeretve simogat,
hogy elpirul minden kezedhez simuló
búzaszem, s megduzzad az örömtől
kebele - az Élet lehelete van benne -
míg lepattan róla a polyva
s áldott kenyérré változik.

Kenyerünkért esengünk mi is,
bár nincs rá érdemünk,
de tudjuk, de hisszük,
Te alkottad ilyenre életünk,
hogy gondoskodnod kelljen rólunk...
Szereteted tette ezt, Atyánk!
Ha napról napra szent kezedből élünk,
lesz akkor mindig vacsoránk, ebédünk.
Így élnek a folyók, tengerek halai:
kis pontyok, cetek, fókák,
s az erdő vadai: farkasok, rókák,
medvék, tigrisek, sok kis nyúl és hatalmas oroszlán
vagy a picinyke tengelic a fán,
daru és fecske, meg a kis verebecske
- a szürke apróság -
a szérűk szétszórt magvai között.
Mind, mind Tőled várják eledelük,
amint a prédára lesnek,
"adsz nekik... és ők megtelnek
a Te jóvoltoddal"

Szent kezedből élni és csak "MÁRA" kérni,
ez a legszebb példa a gyermeki hitre,
igaz bizalomra
s a gondviselésre...
nem ürül ki akkor a korsó, a véka,
s a szív is megtelik hálával, örömmel.

Mi csak Tenálad, általad élhetünk,
nem vész el akkor s nem lesz boldogtalan
az életünk.
Te vagy mindnyájunk Alkotója,
Gondviselője, megtartója...
Halld meg hát imánk:
"A MI MINDENNAPI KENYERÜNKET
ADD MEG NEKÜNK MA!"

Dénes Ferenc
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Kenyér a víz színén
  2023-02-24 19:25:48, péntek
 
  Kenyér a víz színén

,,Vesd a te kenyeredet a víz színére, mert sok nap múlva megtalálod azt. Adj részt hétnek vagy nyolcnak is; mert nem tudod, micsoda veszedelem következik a földre." (Prédikátor 11,1-2)

Néhány évvel ezelőtt találkoztam Jackkel, egy üzletkötővel, aki harminchét évesen pályát váltott. Megkérdeztem tőle, nem volt-e kockázatos otthagyni tanári állását az értékesítés bizonytalan világáért, különösen, hogy volt egy felesége és egy kislánya, akikkel törődnie kellett.
"Igen, kockázatos volt - mondta Jack -, de mégis megtettem".
Aztán eszébe jutottak azok a szavak, amelyeket az apja mondott neki egyszer: "Fiam, már hatvankét éves vagyok. Egész életemben döntéseket hoztam. Mit gondolsz, ezeknek a döntéseknek hány százaléka volt jó döntés?". Jack úgy gondolta, hogy apja döntéseinek talán 40-45 százaléka volt jó. "Fiam, ez magas. Szerencsés vagyok, ha a döntéseim 33 százaléka jóra fordul.
"Elég idős vagyok már ahhoz, hogy ha akarnám - tette hozzá az apja -, egyszerűen abbahagyhatnám a döntéshozatalt. De ha abbahagynám, ez az arány soha nem változna. 33 százalék maradna, amíg meg nem halok.
"Fiam, ha akarod, most azonnal abbahagyhatod a döntéshozatalt. Ha ezt teszed, soha nem jutsz feljebb, mint ahol most vagy. De ha továbbra is döntéseket hozol - még akkor is, ha félsz -, akkor van esélyed arra, hogy megemeld ezt az átlagot. És ne feledd, általában jobb döntéseket hozol, ahogy öregszel, mert több élettapasztalatod van."
Ez a történet egy nagyszerű elvet illusztrál. A Prédikátor 11:1-2-ben Salamon, aki a világ összes problémáját szemügyre vette, most arra hívja fel olvasóit, hogy ragadják meg az életet, és vállaljanak némi kockázatot. A katasztrófa még mindig ott van a sarkon, de mivel nem tudhatod, hogyan, mikor vagy egyáltalán, hogy eljön-e, a legjobb, ha "kenyeredet a vízre veted", vagyis szorgalmasan végzed a munkádat, hogy később hasznot húzhass belőle.
Salamon általános filozófiájában semmi sem változott: úgy véli, hogy maga az élet múlandó és frusztráló. De ahogy elkezdte befejezni a valóság felé vezető útját, a hangja megváltozik. Vidámabb, pozitívabb, agresszív cselekvésre ösztönzőbb.
Ahol nincs kockázat, ott nincs jutalom sem. Ahogy Pál apostol írta: "Amit az ember vet, azt aratja is" (Galata 6:7). De ha soha nem vetjük el a magot, soha nem aratunk. Ebben az esetben olyan vagy, mint az az ember, aki a földbe rejtette a talentumát (Máté 25:14-30).
Mindannyian nap mint nap döntéseket hozunk az életünk során. Nem vállalsz kockázatot, és megmaradsz ott, ahol vagy. Vagy vállalsz néhány kockázatot, és mint Jack apja, talán megemeled az átlagodat. A döntés rajtad múlik.

Uram, Istenem, növeld a bátorságomat, hogy kihasználjak minden törvényes lehetőséget, ami az utamba kerül. Ámen.

Ray Pritchard

 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Kétszeresen
  2023-02-24 18:52:55, péntek
 
  Kétszeresen

,,Az ÚR pedig jóra fordította Jób sorsát, miután Jób imádkozott barátaiért, és kétszeresen visszaadta az ÚR Jóbnak mindazt, amije volt." (Jób 42:10)

Sokan azt képzelik, hogy Istennek sok köze van az imakamrájukhoz, de semmi köze nincs a éléskamrájukhoz. Ha ez így lenne, az élet borzalmas lenne. Az Úr kezét a konyhaasztalon éppúgy meg kell látnunk, mint az úrvacsorai asztalon. Ugyanaz a szeretet, amely megteríti az asztalt, amikor Megváltónk haldokló szeretetére emlékezünk, megteríti az asztalt, hogy mindennapi kenyerünket biztosítsa. Tanuld meg mindenben meglátni Istent. Tanuld meg dicsérni Őt mindenért, amid van.
Lehet, hogy pénzügyi veszteség ért. Kedves barátom, az Úr helyre tudja állítani a veszteségedet. Amikor Jób mindent elvesztett, Isten készségesen helyreállította veszteségét (Jób 42:10). ,,Igen" -mondod -, ,,de az egy figyelemre méltó eset volt." Még mindig figyelemre méltó Istenünk van, és még mindig csodákat tesz.
Nézzétek meg a dolgot, mert figyelemre méltó volt. Jób elvesztette minden vagyonát. Ugyanilyen figyelemre méltó volt az is, hogy mindent visszakapott. Bizonyára, ha Isten képes szétszórni, akkor össze is tudja gyűjteni. Ha Isten szét tudta szórni Jób nagy vagyonát, akkor ugyanilyen könnyen vissza is tudta azt állítani.
Látjuk Isten pusztító erejét. Nem mindig látjuk azonban az Ő építő erejét. Pedig Isten természetének jobban megfelel, hogy ad, és nem elvesz. Rá jellemzőbb, hogy inkább simogat, mint hogy fenyít.
Úgy gondolom, hogy Isten különös műve volt, hogy Jób minden vagyonát elvette, és mély nyomorúságba sodorta. Amikor azonban az Úr ismét meggazdagította szolgáját, Jóbot, azt tette, amit szívesen tesz. Isten boldogsága akkor látszik a legvilágosabban, amikor szeretetének bőségét osztogatja.
Tudod-e ennek fényében vizsgálni a saját körülményeidet? Valószínűbb, hogy Isten inkább áldani és helyreállítani fog, mint megfenyíteni. Ő helyre tudja állítani a vagyonodat, az egészségedet, sőt még többet is.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2023.02 2023. Február 2023.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 98 db bejegyzés
e év: 2155 db bejegyzés
Összes: 35816 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 501
  • e Hét: 5007
  • e Hónap: 66676
  • e Év: 185768
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.