Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Tulipánköd
  2023-02-25 21:06:53, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Csillagászat  
Tejút
  2023-02-25 21:06:01, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Csillagászat  
Aigai palota i.e. 359
  2023-02-25 20:59:58, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Régen épült, készült  
Ha nem tudsz hálás lenni...
  2023-02-25 20:53:36, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
Ha nem szakítasz időt...
  2023-02-25 20:52:09, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
A májunk jelez, ha baj van
  2023-02-25 20:13:47, szombat
 
  A májunk jelez, ha baj van - a glutation és a máriatövis azonban segíthet

Többféle májbetegség is létezik. Van az úgynevezett alkoholmentes zsírmájbetegség, amely nem az alkoholfogyasztás miatt következik be. Ennél a betegségnél lehetnek enyhe, illetve akut változatok is.

A kezeletlen alkoholmentes zsírmájbetegség súlyos szövődményekhez is vezethet, mint például májrák vagy éppen májelégtelenség.

Éppen emiatt is lényeges, hogy bizonyos időközönként méregtelenítsük a májunkat, hiszen ezzel nagy terhet veszünk le erről a szervről, amely nagyon jól tud ugyan regenerálódni, de ahogy öregszünk, úgy egyre nehezebben végzi el ezt a feladatát is.

Az úgynevezett zsírmájbetegség hatással van az egész szervezet egészségére. Többek között megzavarja a máj méregtelenítő funkcióit, illetve negatív hatással van a tápanyagok anyagcseréjére. Mindemellett megnehezíti a szervezet oxigénfelvételét és az immunrendszert is gyengíti.

A zsírmájbetegség kialakulásában sok minden szerepet játszik. Az egyik a nagy mennyiségű kalóriafelvétel, de a magas cukortartalmú és a feldolgozott élelmiszerek is okai lehetnek a zsírmájbetegség kialakulásának.

A szervezetünket minden egyes nap érik káros hatások, amelyeket egy idő után nem tolerál a máj. Olyan szennyezőanyagok kerülhetnek a testünkbe, mint környezeti toxinok, nehézfémek, növényvédő szerek, gyógyszerek, dohányfüst, tisztítószerek, tartósítószerek, és estig lehetne még sorolni...

A máj sokféleképpen jelez nekünk, ha nem tudja megfelelően ellátni a méregtelenítő munkáját. Az egyik ilyen jel a fájdalom és a kellemetlen érzés a bordák jobb oldalán. Az is egy jel, ha gyakran puffadunk, vagy ha zsíros ételek fogyasztását követően rosszul érezzük magunkat.

A jelek skáláját színesítik a bőrproblémák, például az úgynevezett májfoltok megjelenése, a bőr viszketése és a szemek alatt megjelenő sötét karikák. Májbetegséget jelezhet még a súlygyarapodás, a száraz bőr, a fölösleges hasi zsír. Ha kívánunk valamilyen ételt vagy italt, például az édességeket, a cukrot, az alkoholt vagy a kávét, ez is jele lehet a májbetegségnek. Májbetegséget jelezhet a fáradtság, az alvási nehézségek vagy ha allergia gyötör bennünket, illetve ha az utóbbi időben derült fény az autoimmun betegségünkre. A sárgaság és az izzadás is azt jelezheti, hogy májproblémáink vannak.

A máj regenerálódását segíti az egyik leghasznosabb antioxidáns, a glutation, hiszen csökkenti az oxidatív károsodást és semlegesíti a szervezetben a rákkeltő anyagokat és toxinokat. A glutation emellett csökkenti a gyulladást, erősíti az immunrendszert.

A szilimarinban bővelkedő máriatövisről se feledkezzünk meg, hiszen antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkezik. A gyógynövény segíti a májsejtek regenerálódását, segít a máj hegesedésének megelőzésében és csökkenti a zsírok felhalmozódását a májban.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Nekem nagyon tetszik :-)
  2023-02-25 16:43:34, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Puffadást csökkentő gyógynövények
  2023-02-25 16:38:44, szombat
 
  A puffadás nagyon sok embert érint világszerte. Az emberek jelentős hányadánál valamilyen ételintolerancia okozza ezeket a panaszokat, míg mások esetében a fokozott bélgázképződés, a bélflóra egyensúlyának a felborulása, a székrekedés vagy valamilyen gyomor- és bélrendszeri fertőzés okozza a tüneteket. Léteznek azonban olyan gyógyteák, amelyek nagyon hatékonyak a puffadás csökkentésében és annak megszüntetésében.

Az egyik ilyen remek gyógytea nem más, mint a borsmentatea, amely nagyon eredményes az emésztési problémák enyhítésében. A borsmentában olyan flavonoidok találhatók, amelyek csökkentik a hízósejtek aktivitását. Ez azért lényeges, mivel sok esetben ezek tehetők felelőssé a puffadás kialakulásáért.

A borsmenta segít a bélrendszer ellazításában, csökkenti a bélgörcsöket, illetve nagyon sokat segít a puffadás és a fájdalom csillapításában is.

A másik remek gyógynövény a puffadás enyhítésére nem más, mint a citromfű. A citromfűtea is nagyon hatékonyan enyhíti az emésztési problémákat, például a fokozott gázképződést és a puffadást is. A citromfű ezen kívül csökkenti a hasi fájdalmat és az olyan emésztési panaszokat, mint a székrekedés.

A gyömbért már évszázadok óta alkalmazzák emésztéssel összefüggő problémákra. A gyömbér nemcsak a hányinger csillapításában verhetetlen, hanem elősegíti a gyomor gyorsabb ürülését, emellett enyhíti az emésztési zavarokat, a bélgörcsöket, a puffadást és a fokozott bélgázképződést is.

Az édesköményt is hagyományosan az emésztési zavarok enyhítésére alkalmazták. Ilyen emésztési zavar a hasi fájdalom, a székrekedés és a puffadás. Az édeskömény emellett jelentősen csökkenti a fekélyek kialakulásának a kockázatait. Ez azért lényeges, mivel a fekélyeknek nagy szerepe van a puffadás kialakulásában.

A hagyományos orvoslásban a kamillát használták emésztési zavar, hányinger, puffadás és fekélyek kezelésére is. A kamilla rendszeres fogyasztása megakadályozhatja a Helicobacter pylori nevű baktérium elszaporodását, amely szintén oka lehet a puffadás kialakulásának. A kamillának a virágzata tartalmazza a leghasznosabb vegyületeket, például a flavonoidokat.

Az angelikagyökér stimulálja az emésztőnedveket és ezzel az egészséges emésztést segíti elő, illetve megakadályozza a puffadás kialakulását.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Mesebeli táj
  2023-02-25 13:52:07, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Spirituális-Fantazi  
Lilasárkányos hölgy
  2023-02-25 13:51:15, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Spirituális-Fantazi  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2023.01 2023. Február 2023.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 320 db bejegyzés
e év: 1993 db bejegyzés
Összes: 49208 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 538
  • e Hét: 1501
  • e Hónap: 14492
  • e Év: 190367
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.