Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Mindegy...
  2023-02-26 19:47:39, vasárnap
 
  Mindegy...

Mindegy, hogy mi lesz énvelem,
Hová hajtom le bús fejem,
Mindegy, hogy mi vár énreám,
Miből lesz pihenő párnám,
Csak tudjam, hogy Te vagy velem,
Hatalmas, erős Istenem!

Nem számít az már énnekem,
Ha sírva zengem énekem,
Nem bánom, bármi jöjjön rám,
Panaszra nem nyitom a szám,
Csak tudjam, hogy Te hordozol,
Istenem..., s engem gondozol.

Mindegy, hogy meddig élek itt,
Hogy hívó szavad mikor int,
Csak tudjam, hogy e lét után
Elnyerem életkoronám,
Csak tudjam, hogy ott Nálad fent
Örökké áldom szent neved.

Mindegy, ha tépetten járok
És jót senkitől nem várok,
Nem számít, hogy a kenyerem
Keserű könnyekkel eszem,
Csak zárjam hálaimába,
HOGY NEM ÉLTEM ITT HIÁBA!

Dénes Ferenc
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Kezdj el dolgozni... most!
  2023-02-26 18:46:56, vasárnap
 
  Kezdj el dolgozni... most!

,,Miképen hogy nem tudod, melyik a szélnek útja, és miképen vannak a csontok a terhes asszony méhében; azonképen nem tudod az Istennek dolgát, a ki mindeneket cselekszik. Reggel vesd el a te magodat, és este se pihentesd kezedet; mert nem tudod, melyik jobb, ez-é vagy amaz, vagy ha mind a kettő jó lesz egyszersmind." (Prédikátor 11,5-6)

Az élet bizonytalan. És akkor mi van? Salamon éppen azért érvel a bátor cselekvés mellett, mert nem tudhatjuk, mi történik holnap. Kelj korán, mondja, és maradj fenn sokáig. Ne vegetálj a tévé előtt. Használj ki minden lehetőséget, amit Isten ad, és hozd ki belőle a legjobbat.
Ez a gyakorlatias tanács egy barátomra emlékeztet, aki mindent tudott - énekelni, tanítani, zenét vezetni; zseniális volt az építkezésben, és tudta, hogyan kell autót javítani, ráadásul szemináriumba is járt. Egy nap megkérdeztem a jövőjéről. Lelkipásztor vagy tanár akar-e lenni, vagy valami más hivatásba akar-e lépni? Remélte, hogy megházasodik? Azt válaszolta, hogy nemrég összefutott az egyik régi szemináriumi tanárával, és tanácsot kért tőle. "A túl sok lehetőség átkától szenvedsz" - mondta neki a professzor.
Ez a problémája azoknak az embereknek, akik úgy érzik, hogy túl sok választási lehetőségük van, és ezért nem tudják, hogy melyik utat válasszák. A professzor egy farmon nőtt fel, és amikor leérettségizett, maradhatott a farmon, vagy mehetett főiskolára. Főiskolára ment. Amikor befejezte, visszamehetett volna a farmra, vagy mehetett a teológiára. A teológiára ment. Amikor végzett, nem volt választási lehetősége, így elment a doktori kollégiumba. Az egyetlen állásajánlatot a teológiától kapta, ahová járt, ezért elfogadta, és a mai napig a tantestület tagja.
"A legtöbb ember arról álmodik, hogy több lehetősége legyen, de engem az az áldás ért, hogy szinte egyáltalán nincs is" - mondta a professzor. "Életem minden egyes szakaszában általában csak egyetlen választási lehetőségem volt, így aztán meghoztam, és továbbléptem." Salamon szívből egyetértene ezzel a filozófiával.
Szeretnéd megismerni Isten akaratának "titkát"? Ha van "titok", akkor az abban rejlik, hogy ma azt teszed, amiről már tudod, hogy az Isten akarata. Csak kelj fel, kelj ki az ágyból, zuhanyozz le, öltözz fel, reggelizz meg, és tedd meg, amit meg kell tenned. Ahogy ma Isten akaratát teszed, úgy fogod felfedezni Isten holnapi akaratát.
A történet tanulsága: Ne aggódj a lehetőségeid miatt. Szolgáld az Urat ma, és a holnap majd gondoskodik magáról.

Atyám, ments meg engem a holnapról való üres spekulációktól, amikor a mai munkámmal kellene foglalkoznom. Ámen.

Ray Pritchard
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Megadtad neki
  2023-02-26 18:24:24, vasárnap
 
  Megadtad neki

,,Életet kért tőled, és megadtad neki, hosszú életet, örökké tartót." (Zsoltár 21:5)

Isten sokkal többet ad nekünk, mint amennyit kérünk. Ábrahám azt kérte Istentől, hogy Izmael élhessen előtte. Azt gondolta: ,,Bizonyára ő az ígért örökös. Nem várhatom el Sárától, hogy öreg korában gyermeke legyen. Isten ígért nekem egy örököst. Biztosan Hágár gyermeke lesz." Így szólt: "Vajha Ismáel élne te előtted." (1Móz 17:18). Isten teljesítette Ábrahámnak ezt a kérését, de ennek ellenére megadta neki Izsákot és a szövetség minden áldását.
Ott van Jákob. Letérdel imádkozni, és arra kéri az Urat, hogy adjon neki kenyeret és ruhát (1Móz 28:20). Mit adott neki Isten? Amikor visszatért Bételbe, több ezer juha és tevéje volt, és sok vagyona (1Móz 32:3). Isten meghallgatta, és bőségesen többet tett annál, mint amit kért (Ef 3,20).
Dávidról meg van írva: "Életet kért tőled, és megadtad neki, hosszú életet, örökké tartót" (Zsoltárok 21:5). Igen, Isten nemcsak a napok hosszát adta, hanem trónt is fiainak minden nemzedékre. Dávid az Úr előtt ült, elárasztva az Úr jóságától.
"Nos", kérdezed, "ez igaz az újszövetségi imákra is?" Igen, igaz. Egy bénát vittek Jézushoz, és kérték, hogy gyógyítsa meg. Ő azt mondta: ,,Bízzál fiam! Megbocsáttattak néked a te bűneid" (Mt 9:2). Nem ezt kérte, ugye? Nem, de Isten nagyobb dolgokat ad, mint amit kérünk.
Hallgasd meg annak a szegény haldokló tolvajnak alázatos imádságát: ,,Uram, emlékezzél meg rólam, amikor eljössz a Te országodba". És Jézus így szólt hozzá: "Bizony mondom neked, ma velem leszel a paradicsomban" (Lukács 23:42-43). Nem is álmodott ilyen megtiszteltetésről.
Ha egyszer kérsz, megkapod azt, amit soha nem kértél, és soha nem is gondoltál arra, hogy megkapd. Ezt az igeverset gyakran idézik tévesen: "Annak pedig, a ki véghetetlen bőséggel mindeneket megcselekedhetik, feljebb hogynem mint kérjük vagy elgondoljuk" (Ef 3:20). Kérhetnénk, ha érzékenyebbek lennénk, és több hitünk lenne a legnagyobb dolgokban, mert Isten végtelenül többet akar adni nekünk, mint amennyit kérünk Tőle.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2023.01 2023. Február 2023.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 98 db bejegyzés
e év: 2155 db bejegyzés
Összes: 35918 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1146
  • e Hét: 14720
  • e Hónap: 26595
  • e Év: 214397
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.