Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Egy feje tetejére állt világ
  2023-02-06 20:28:53, hétfő
 
  Egy feje tetejére állt világ

,,Van ilyen hiábavalóság is, ami a földön történik: Vannak igazak, akikkel úgy bánnak, mint a bűnösökkel; és vannak bűnösök, akikkel meg úgy bánnak, mint az igazakkal. Azt mondom, hogy ez is hiábavalóság. Ezért az örömöt dicsérem, mert nincs jobb dolog az ember számára a nap alatt, mint ha eszik, iszik és örül, és ez kíséri munkáját egész életén át, amelyet Isten adott neki a nap alatt." (Prédikátor 8,14-15)

Az élet tele van sok rejtéllyel. Például egy tornádó lecsap egy csendes lakóutcára. Tizenöt másodperccel később tizenkét ház vált rommá. De nem tizenkét ház volt egymás után. Hanem négy elpusztult, aztán három megkímélve volt, aztán öt eltűnt, aztán egy megkímélve volt, aztán még három eltörölve lett.
Hogyan magyarázod ezt? Feltételezhetjük, hogy a tizenkét ház azért lett elpusztítva, mert a bennük lakók különleges büntetést érdemeltek? Mit mond ez az érintetlenül hagyott négy ház lakóiról?
De feltehetjük a kérdést másképp is. Miért élnek a gyilkosok hosszú ideig, míg a jók fiatalon halnak meg? "Ez nem igaz" - ellenkezel. "Sok gyilkos éveket tölt börtönben, néhányat pedig halálra ítélnek. És bizonyára sok jó és tisztességes ember él meg szép öregkort, és úgy hal meg, hogy gyermekei és unokái köréjük gyűlnek". Elismerem a lényeget - és Salamon is így van ezzel -, hogy nem minden gonosz boldogul, és nem minden igazat büntetnek igazságtalanul. De egy tökéletes világban a gonoszok soha nem boldogulnának, és az igazakat soha nem büntetnék. Ha az igazat megvalljuk, elég sok bűnöző van, aki látszólag boldogul, hogy az elgondolkodó embernek okot adjon arra, hogy megálljon.
Salamon tanácsa ezzel a látszólagos igazságtalansággal kapcsolatban egyszerű. Ne aggódj emiatt. Így van, csak ne aggódj azon, hogy Isten hogyan igazgatja a világegyetemet. Ez talán könnyelmű vagy akár kegyetlen tanácsnak tűnhet, de szerintem azt jelenti, hogy ne aggódjunk azok miatt a dolgok miatt, amelyek felett nincs hatalmunk. Van egy barátom, aki egy olyan mondatot használ, aminek ezen a ponton óriási értelme van: "Nyugodtan ne legyen erről véleményed". Milyen felszabadító gondolat ez. Mivel nem tudod, hogy bizonyos dolgok miért történnek, és mivel nem tudod kideríteni nyomozással, miért aggódnál miatta?
Ne hagyd, hogy a nagy kép miatt érzett csalódottságod megakadályozza, hogy élvezd a jelen pillanatot. Az élet elég nehéz anélkül is, hogy olyan plusz terheket kellene vállalnod, amelyeket nem arra szántak, hogy viselj. Hagyd Istent Istennek lenni. Addig is élvezd az életet, amit Ő adott neked. Nyugodtan ne legyen véleményed arról, hogy Isten hogyan irányítja a világegyetemet. Aztán menj ki, és töltsd el a napot.

Szuverén Uram, hagyom, hogy Te intézd a Te dolgaidat, és arra kérlek, hogy segíts nekem az enyémet intézni. Ámen.

Ray Pritchard
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Ő jó
  2023-02-06 19:53:45, hétfő
 
  Ő jó

,,Adjatok hálát az ÚRnak, mert jó, mert örökké tart szeretete!" (1Krón 16:34)

Hiszem, hogy az Úr néha súg a gyermekei szívébe. Sok olyan kereszténnyel találkoztam, akik a bajok idején megkapták a közelgő szabadulás édes bizonyosságát, bizonyosságot, hogy nem fognak összetörni, bizonyosságot, hogy betegségben nem fognak meghalni. Bátrak vagyunk, amikor a belső bizalom lehetővé teszi számunkra, hogy azt mondjuk: ,,Nem halok meg, hanem élek" (Zsolt 118:17). A bajban a hívők nagy vigaszt merítenek abból, hogy Isten könyörületére támaszkodnak.
Az Úr szigorúan megfenyíti őket, de nem adja őket a halálnak (Zsoltárok 118:18). Lehet, hogy az én Atyám fájdalmat okoz nekem az ütéseivel, de Ő nem tesz nekem igazi kárt, és nem engedi, hogy bárki más megsebezzen. Isten hűséges. Nem engedi, hogy erődön felül megkísértve legyél, sőt a kísértéssel együtt megadja a menekülés útját, hogy el tudd viselni (1Kor 10:13). Azt is tudom, hogy alattam vannak az örökkévaló karok (5Mózes 33:27).
Ha az Úr öl, akkor azért teszi, hogy életre keltsen. Ha megsebez, akkor azért teszi, hogy meggyógyítson. Soha ne hagyjátok, hogy bármi is elszakítson benneteket ettől a bizalomtól. ,,Oh, adjatok hálát az Úrnak, mert Ő jó! Mert az Ő irgalma örökké tart" (1Krón 16:34). ,,Az Ő könyörületessége nem fogyatkozik el" (Jer.Sir. 3:22). Isten gyógyítani akar, amikor éles szikét vesz a kezébe. A földművesek nem metszik meg a szőlőt, amelyet ki akarnak tépni, és nem csépelik ki a gyomokat, amelyeket el akarnak égetni.
Isten gyakran beleteszi a kezét a keserű dobozba, de vannak édes frissítői, hogy elvegye a keserű ízt. Egy kis pillanatra elhagy, de nagy kegyelemmel tér vissza. Hatékony vigasztalásod van, ha a hited meg tudja tartani az Úr atyai könyörületének áldott tényét.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2023.01 2023. Február 2023.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 98 db bejegyzés
e év: 2155 db bejegyzés
Összes: 35910 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 174
  • e Hét: 8886
  • e Hónap: 20761
  • e Év: 208563
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.