Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Allergia ellen
  2023-03-10 22:35:52, péntek
 
  Hatásos gyógynövények az allergia tüneteinek enyhítésére!

Az allergia szinte egész évben hatással van életünkre!

Hatásos gyógynövények az allergia tüneteinek enyhítésére:

Az első és legfontosabb gyógynövény az allergia igazi ellenfele: a FEKETE KÖMÉNY!
A fekete kömény magjának nagyon magas a tápértéke, számtalan aminosavat és ásványi anyagot tartalmaz, amik mind hozzájárulnak az immunrendszer védekező mechanizmusainak erősítéséhez.
A fekete kömény mérsékelheti az asztmás rohamok számát és képes enyhíteni azok súlyosságát is. Csökkentheti a szénanátha-, por-, pollen, állatszőr- és akár még az ételallergia tüneteit is!
Egy fél-egy éves kúrával ezek a tünetek minimálisra csökkenthetőek! Sőt még azoknak is érdemes kipróbálni, akiknél csak reggelente jelentkeznek az asztma tünetei.
Természetes gyulladáscsökkentő, illetve baktérium- és vírusölő tulajdonságai miatt tüdőgyulladások kiegészítő kezeléséhez is szokták alkalmazni.
Még az emésztés egészségét is támogatja. Szélhajtó tulajdonsága miatt csökkenti a puffadást. Feloldja a bélben letapadt nyálkát és még az elgombásodott bélrendszer tisztítására is alkalmas!

A QUERCETIN a növényekből nyert természetes flavonoid, ami több mint 20 növényben található meg, mint pl a citrusfélék, brokkoli, hagyma, szőlő, kávé, tea, meggy és az alma. Legfontosabb tulajdonsága, hogy nagyon erős antioxidáns.
A quercetin rengeteg jótékony hatással rendelkezik!
Enyhíti az allergiás tüneteket! - Erős gyulladás gátló tulajdonságokkal bír, így meggátolja a gyulladásért felelős anyagok termelését, mint pl a hisztamin. Mivel a hisztamin felel az allergiás tünetek kialakulásáért, így allergia ellen is védelmet nyújthat.
Védelem a vírusok ellen! - Gátolja a vírusok elszaporodását a szervezetben, illetve megakadályozza, hogy más sejteket fertőzzenek meg.
Hozzájárul szívünk egészségéhez! - Számos kutatás bizonyítja, hogy a quercetin hozzájárulhat az élettartam meghosszabbításához és szívünk egészségéhez. Elősegíti a káros koleszterin szintjének csökkenését a szervezetben. Illetve csökkenti a lerakódást az erekben.

A CSALÁN ősidők óta ismert, sokoldalúan alkalmazott gyógynövény, amely számtalan gyógyhatással rendelkezik.
Vértisztító hatásának köszönhetően enyhítheti az allergiás tüneteket, így az ekcémát, szénanáthát, asztmát és a csalánkiütést.
A csalán természetes gyulladáscsökkentő, emellett pedig antihisztaminokat is tartalmaz, enyhítheti a szénanáthával összefüggő tüneteket, például az orrdugulást, köhögést, tüsszögést, szem- és orrviszketést.

Az ananászban magas koncentrációban jelen lévő BROMELAIN egy olyan enzim, amely nem csupán a fehérjék emésztését segíti, hanem ígéretes gyulladáscsökkentő hatásai is vannak.
A bromelain gátolja egyes prosztaglandinok kialakulását. Ezáltal megakadályozza az ezek okozta fájdalmat és gyulladást, miközben egyéb, gyulladásgátló prosztaglandinok termelését elősegíti.
Oldja a nyákot, enyhíti az orrdugulást. Habár a vizsgálati eredmények nem egységesek, a bromelain enyhítheti a szénanátha következtében fellépő gyulladást és duzzanatot is.

Fontos kiemelni, hogy a megelőzésen van a hangsúly! Érdemes már a tünetek kialakulása előtt elkezdeni a kúrát, hogy azok már csak nagyon enyhe módon jelentkezzenek!
Forrás : Herba D hírlevele

Megjegyzésem : Ezek mind valóban jók, személy szerint leghatásosabbnak Szent Hildegárd receptjét tartom ( étkezési gesztenye és méz ) Kérem akit részletesen érdekel e-mail címemre írjanak (pacsakute@tvn.hu ) mert ide hiába írnak a tvn nem engedi az email címek megjelenítését . ( CzI )
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Jót tesz nekünk az edzés utáni szaunázás?
  2023-03-10 22:20:40, péntek
 
  A testi és a lelki egészségünket is szolgálja a rendszeres edzés és a rendszeres szaunázás. De jót tesz-e nekünk az edzés utáni szaunázás? A cikkben erre adjuk meg a válaszokat.

A rendszeres szaunázásnak nagyon sok pozitív hatása van az egészségre nézve, a szaunázás ugyanis energiával tölti fel a szervezetünket. Szaunázás során az erek nemcsak ellazulnak, hanem ki is tágulnak. Fokozódik a véráramlás, ennek hatására jelentősen csökkenhet az ízületekben a feszültség, illetve az izmokban a fájdalom. A rendszeres szaunázás azoknak a személyeknek is segíthet, akik krónikus fájdalomban, illetve ízületi gyulladásban szenvednek.

A szaunázás során sokféle egészségre gyakorolt pozitív hatást élvezhetünk. Ilyen például a szervezet méregtelenítése, a fokozódó anyagcsere, a fogyás, a vérkeringés felpezsdítése, a fájdalomcsökkentés, az öregedési folyamatok lassítása, a bőrfiatalítás, a jobb szív- és érrendszeri funkciók, a jobb immunfunkciók, a jobb alvás, a stresszkezelés és a jobb relaxáció.

Már 30 percnyi szaunafürdőzés is közepes intenzitású testmozgásnak felel meg. Ennek hatására csökken a vérnyomás, ami jót tesz az érrendszernek.

A szaunázás segíti a toxinok kiválasztását a bőrön keresztül. Ezek a méreganyagok az izmokból, a zsírszövetekből, a szervekből és a szervrendszerekből kerülnek kiválasztásra.

A fizikai aktivitás javítja az agy egészségét, segíthet a testsúly kezelésében, csökkentheti a betegségek kockázatait, erősítheti a csontokat és az izmokat. A rendszeres testmozgás javítja a hangulatot, fokozza az energiát. A rendszeres edzés javítja a memóriát és az agy egészségét, védelmet jelenthet számos krónikus betegséggel szemben. Csökkenti a szorongást és a depressziós tüneteket, illetve megóvhat bennünket a szív- és érrendszeri betegségektől és a 2-es típusú cukorbetegségtől.

Egy Finnországban végzett kutatás során azt állapították meg, hogy az edzés utáni szaunázás további szív- és érrendszeri előnyökkel járhat.
Az edzés során is fokozódik a vérkeringésünk, amit tovább fokozhatunk, ha edzést követően még szaunázunk is. Mivel a vérkeringés fokozódása több oxigént szállít a sejtekhez, a szövetekhez és a szervekhez, így elmondható, hogy az edzés utáni szaunázás csakis pozitívan hathat az általános egészségi állapotra.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Vesekő ellen is hatásos
  2023-03-10 22:17:41, péntek
 
  Vesekő ellen is hatásos a gránátalma, a citrom, a zsurló és a pitypanggyökér

A vesekő egészen nagy is lehet, így a legjobb, ha mindent megteszünk annak kialakulása ellen. A vesekő ellen olyan természetes anyagok is a rendelkezésünkre állnak, amelyek a konyhánkban is megtalálhatók, és amelyek rendszeres fogyasztása nagyon hatékony lehet a vesekő kialakulásának megelőzésében. Mutatunk is néhányat.

Az első és legfontosabb dolog nem más, mint hogy folyamatosan hidratáltak maradjunk. Mivel érhetjük ezt el? A legjobb, ha tiszta vizet fogyasztunk minden egyes nap, hiszen a hidratáció megakadályozza ezeknek a veseköveknek a kialakulását. Ha nem iszunk eleget, nagyobb lesz az esély, hogy a vesékben kőlerakódások képződnek, és ha ezek megnőnek, akkor bizony nagy fájdalmakat is okozhatnak.

A másik természetes szer, amely nagyon hatásos lehet a vesekő ellen nem más, mint az almaecet. Az almaecetet vízzel elkeverve kell fogyasztani, hogy megakadályozzuk a vesekő kialakulásának a kockázatait. A legjobb, ha étkezés előtt iszunk meg egy pohárnyi almaecetes vizet.

A vesekő kialakulása ellen nagyon hasznos lehet a citromlé is. A citromlé nagy mennyiségben tartalmaz citromsavat, amely hatására kevesebb kalcium rakódik le a vesékben. Azoknak a betegeknek, akik gyakran szenvednek vesekő miatt, nagyon alacsony a szervezetében a citrátszint, pedig minél magasabb ez a szint, annál kisebb a veszélye a vesekő kialakulásának.

Gyógynövények közül a bazsalikomra is számíthatunk a vesekő megakadályozása érdekében. A bazsalikom olyan vegyületeket tartalmaz, amelyek segítenek a szervezetben a húgysavszintet szabályozni és mivel ecetsavat is tartalmaz, így segít a meglévő vesekövek feloldásában.

A gránátalmalére is számíthatunk, ha szeretnénk megakadályozni a vesekövek kialakulását. Ez a gyümölcslé olyan vegyületeket tartalmaz, amelyek csökkentik a vizelet savasságát, ez viszont jelentősen lecsökkenti a kövek kialakulásának az esélyét. A gránátalmában antioxidáns vegyületek is vannak, amelyek nemcsak a vesekövek kialakulását előzik meg, hanem a már meglévő kövek feloldását is segítik.

A népi gyógyászat már nagyon régóta használja a pitypanggyökeret a vesekövek kialakulása ellen. A gyógynövény remek vizelethajtó és ezzel együtt az apró kövek eltávozását is segíti.

A zsurló elősegíti a szervezetben a vizeletáramlást, -kiürülést és ily módon segíti a kövek eltávozását a szervezetből.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
2023 március 10 : SZÉKELY SZABADSÁG NAPJA
  2023-03-10 14:18:59, péntek
 
 



Ma van a SZÉKELY SZABADSÁG NAPJA, amely a székelység összetartozását jelképezi. Kérdés, hogy miért éppen március 10.-e lett megjelölve az emléknapnak.

A Székely Nemzeti Tanács 2012. január 6-án úgy döntött, azért ezt a napot választják, mert 1854. március 10-én végezték ki a marosvásárhelyi Postaréten a Makk-féle összeesküvés három tagját Bágyi Török János kollégiumi tanárt, Martonosi Gálffy Mihály ügyvédet és Nagyváradi Horváth Károly földbirtokost, a székely vértanúkat.

A Makk-féle összeesküvés néven ismert mozgalom azért indult el, mert az 1848-as forradalom leverése után a magyar társadalomban tovább élt a remény, hogy a szabadságharc külföldi segítséggel újrakezdhető. Makk József tüzér ezredes állt a mozgalom élére, azaz az erdélyi fegyveres felkelés megszervezésére. 1851-ben felkereste Kossuthot Törökországban és együtt kidolgozták a felkelés tervét. 1851. június 25-én Kossuth írásos meghatalmazást adott Makknak a mozgalom előkészítésére. A felhatalmazás kiterjedt a hadsereg újjászervezésére, a fegyverek és hadi felszerelések beszerzésére is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Ünnepek  
Hajhullás esetén segíthet
  2023-03-10 13:00:18, péntek
 
  Hajhullás esetén segíthet:
Málnás tea dióval: 80 g málnát 3-4 evőkanál mézzel és 10 dkg darált dióval együtt 20 percig kell főzni, naponta többször javasolt fogyasztani.

Szezámmag-por: szezámmagot vajsárgára pirítunk, ehhez kevés sót, cukrot, borsot adunk, majd gyúródeszkán kiterítve, sodrófával porrá törjük, üvegben tároljuk és ételekbe, tejbe, kenyérre hintve fogyaszthatjuk, a magas cinktartalom segíti a haj növekedését, fényességét.

Gyömbéres hajkezelés: vékony szeletekre vágott gyömbérrel a kopaszodó hajbőrt naponta 3- 4-szer dörzsöljük be.

Forrás: Dr Ságodi László, hagyományos kínai orvos
Öngyógyuljunk együtt fb oldal
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Szalmarózsák
  2023-03-10 11:15:39, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Rézvirág
  2023-03-10 11:14:57, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Pillangóvirág
  2023-03-10 11:14:18, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2023.02 2023. Március 2023.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 272 db bejegyzés
e év: 1993 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2549
  • e Hét: 7394
  • e Hónap: 38880
  • e Év: 243581
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.