Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Egészséges zöld szupertáplálékok
  2023-03-11 23:11:41, szombat
 
  Egészséges zöld szupertáplálékok, amelyek energiát biztosítanak : búzafű, algák és árpafű

Sokan, akik életmódváltáson gondolkodnak, első lépésként méregtelenítik a szervezetüket. A cikkben négy olyan szupertáplálékról lesz szó, amely nagyon sokat segíthet a méregtelenítésben, illetve az egészséges életmód biztosításában és fenntartásában. Mutatjuk is, milyen zöld színű szupertáplálékot szerezzünk be, ha a tavaszt feltöltődve szeretnénk indítani.

Ha valamilyen egészséges zöld szupertáplálékra vágyunk, akkor nincs is más dolgunk, mint búzafüvet vásárolni egy bioboltban, hiszen ez a zöld szupertáplálék tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal és aminosavakkal. A búzafűnek kiemelkedő a méregtelenítő hatása. Ha szeretnénk a szervezetünket értékes tápanyagokkal feltölteni, akkor csak fogyasszuk rendszeresen ezt a szupertáplálékot! A búzafüvet keverhetjük gyümölcslével, illetve vízzel is.

A búzafűtől sokkal jobb lesz az emésztésünk és erősebb lesz az immunrendszerünk, nem beszélve arról, hogy a szervezetünk közben megszabadul a felgyülemlett toxinoktól.

A másik szuperétel az árpafű, amely szintén tartalmaz vitaminokat, ásványi anyagokat és esszenciális aminosavakat, emellett a szervezet lúgosításában is aktívan részt vesz. Az árpafű az elfogyasztását követően mintegy tíz órán keresztül segít a vércukorszint szabályozásában. Ha egy aktív napra vágyunk, akkor mindenképpen fogyasszunk árpafüvet, mivel segítséget nyújt az energiaszint növelésében.

A zöld szupertáplálékok sorát gazdagítja a spirulina és a chlorella alga is. A spirulina egy kékes-zöldes színű alga, amely tele van mindazokkal a tápanyagokkal, amelyre egy embernek csak szüksége lehet. Ebben a táplálékban ugyanis szinte minden vitamin, ásványi anyag és aminosav megtalálható. A spirulina alga is nagyon hatásos a szervezet lúgosításában. A mai modern ételek a szervezet elsavasodását okozzák, azonban ezt a hatást kompenzálhatjuk, amennyiben rendszeresen fogyasztunk spirulina algát.

A chlorella alga is szuper egészséges, hiszen nagy mennyiségben tartalmaz vitaminokat, ásványi anyagokat, rostot és fehérjét is, azaz minden olyan tápanyagot, amely az egészségünket hivatott fenntartani. Ez a fajta alga is megtámogatja az emésztést, segít a méregtelenítésben és a vitalitás fenntartásában.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Tavasszal gyűjtsünk pitypangot és fogyasszuk rendszeresen!
  2023-03-11 23:07:28, szombat
 
 



Közeledik a tavasz. A természet is megújul és olyan gyógynövényekkel örvendeztet meg bennünket, amelyek nagyon jó szolgálatot tesznek az egészségünk védelmében. Ilyen a pitypang is, amely hamarosan ellepi a mezőket és réteket. Gyűjtsük is, hiszen számtalan jótékony hatással rendelkezik az egészségünkre ez a csodálatos gyógynövény.

Soha ne forgalmas utak mentén szedjünk pitypangot és más gyógynövényt, hiszen ezeken a gyógynövényeken nagyon sokféle szennyeződés lehet, amelyekkel nem használunk, inkább csak ártunk az egészségünknek. Mutatjuk is, hogy mi mindenre jó a pitypangtea, miért is kortyolgassuk rendszeresen.

A pitypangtea rendszeres fogyasztása lehetővé teszi, hogy a csontjaink sokáig egészségesek maradjanak, ugyanis ez a gyógynövény gazdag forrása a kalciumnak. Amennyiben nem fogyasztunk elegendő kalciumban gazdag ételt, úgy a csontok törékennyé válnak és az ásványianyag-sűrűségük is jelentősen lecsökken, ami pedig csontritkuláshoz vezethet.

A pitypang rendkívül gazdag különféle tápanyagokban. Nagy mennyiségben tartalmaz például A-vitamint és K-vitamint. A K-vitamin nemcsak a normális véralvadást segíti elő, hanem a csontok mineralizációjában is aktívan részt vesz. Ezen kívül az agy megfelelő működését és a normális anyagcserét is biztosítani tudja.

A gyógynövény gazdag forrása az A-vitaminnak is, amely támogatja a szem és a bőr egészségét, illetve a megfelelő idegi működést is segít ellátni. Az A-vitamin nem mellesleg remek antioxidáns hatással is rendelkezik, ami segít a szervezetben kialakult gyulladást csökkenteni.

A pitypangot sokan csak a máj őreként ismerik, talán nem véletlenül. Az egyik legjobb gyógynövény a máj egészségének fenntartására, csakúgy mint a máriatövis. A pitypangnak nagy szerepe van a májfunkciók egészségének helyreállításában és a máj méregtelenítő funkcióinak javításában.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Bizsereg a keze és az ujjai? Mutatjuk, mi okozhatja!
  2023-03-11 22:58:38, szombat
 
  Napjainkban nagyon sok olyan elektronikai eszközt használunk, amely bizony okozhatja az ujjak és a kezek bizsergését és az ujjak zsibbadását. Sokat használjuk a számítógépet, a laptopot, a telefont, a tabletet és a többi kütyüt. Ezeknek az eszközöknek a használata teljesen más testtartást és kéz- illetve ujjmozdulatokat kíván meg, mint a hagyományos könyvolvasás és ez bizony oka lehet ezeknek a különös és furcsa tüneteknek. Azonban más is oka lehet, ha valakinek sokat bizseregnek a kezei és az ujjai, egyes esetekben komoly betegség is állhat a háttérben.

Nagyon sokféle tápanyaghiány lehet az oka az ujjak bizsergésének. Elsősorban a B-vitaminok hiánya okozhatja ezeket a különös szimptómákat. Ha valakinek nincs elegendő B12-vitamin, B6-vitamin, B1-vitamin és E-vitamin a szervezetében, akkor számolnia kell ezekkel a tünetekkel. Hogyha nincs elegendő B-12 vitamin a szervezetünkben, akkor még egyéb idegrendszeri problémákkal is számolnunk kell. A zsibbadás és bizsergés mellett megjelenhetnek még az egyensúlyproblémák, illetve az izmok gyengesége is.

A carpalis alagút szindróma miatt is sok ember szenved, és ez is általában a sok számítógépes munka egyik következménye. Ez a betegség is oka lehet a kezek zsibbadásának, az ujjak bizsergésének. A betegség neve onnan származik, hogy a kéztőalagút a nem megfelelő tartás következményeként egyre inkább szűkül és nyomja az idegeket. A betegséget a gyakori ismétlődő mozdulatok váltják ki, de egyes betegségek is hajlamosítanak a carpalis alagút szindróma kialakulására. Ilyen például az elhízás, a cukorbetegség és a pajzsmirigybetegségek is.

A mértéktelen alkoholfogyasztás miatt is bizsereghetnek az ujjak és zsibbadhatnak a karok, ugyanis a túl sok alkohol negatívan hat az idegek működésére. Ezt nevezik alkoholos neuropátiának. A túlzott alkoholfogyasztás emellett fontos vitaminokat von el a szervezetből, ami szintén oka lehet ennek az egészségi problémának.

Egyes autoimmun betegségek, például az ízületi gyulladás is kiválthat ilyen tüneteket. Ilyenkor a gyulladás miatt működnek másképp a kezek és az ujjaik idegei, ami szintén oka lehet ezen különös tünetek kialakulásának.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
A kapor jó emésztési zavarokra és álmatlanságra is
  2023-03-11 22:53:01, szombat
 
 



Sokan gondolják úgy, hogy a régebbi időkben nem volt ennyiféle betegség. Ennek talán az is az oka, hogy hajdanán az emberek sokkal többet mozogtak, mint napjainkban, másrészt sokan kertészkedtek és ültettek olyan gyógynövényeket a kertjeikbe, amelyek sokféle jó hatással rendelkeztek az egészségre nézve. Ezeket a hatásokat a legtöbben ismerték is, és céltudatosan használták sütés-főzés során a kertbe ültetett gyógynövényeket. Ilyen gyógynövény például a kapor is. Mutatjuk, hogy milyen pozitív hatásokkal rendelkezik a kapor.

A kapor nagyon hatékony az emésztési zavarok csökkentésében és azok megszüntetésében. A gyógynövény hatékonyan csökkenti a puffadást és használhatjuk fokozott bélgázképződés esetén is.

A kapor más emésztési zavarra is alkalmazható, ilyen például a hasmenés. A gyógynövény ugyanis gazdag forrása a flavonoidoknak, amelyek megakadályozzák a hasmenést okozó baktériumok elszaporodását. A kapor elősegíti a rendszeres székletürítést, mindezt úgy, hogy csökkenti a hasmenés kialakulásának az esélyét.

Ha este szeretünk enni, de étkezés után gyakran szenvedünk emésztési zavaroktól, akkor nincs más megoldás, minthogy kaprot fogyasszunk evés után. Hogyan és miben segít a kapor? A kapor egészséges emésztést biztosít, mégpedig oly módon, hogy segít az emésztőenzimek kiválasztásában, ami megkönnyíti az emésztést, illetve olyan illóolajokat is tartalmaz, amelyek megtámogatják a belek perisztaltikus mozgását, így akadályozva meg a székrekedés kialakulását.

Sokan szenvednek a premenstruációs szindróma miatt, amelyet sokan hívnak egyszerűen csak PMS-nek. A kapor még a menstruációs görcsök csillapításában is a segítségünkre lehet, ami nagy megkönnyebbülés azok számára, akik gyakran küzdenek a menstruáció ideje alatt görcsökkel és hasi fájdalmakkal.

Idősebb korban nagyon sokan szenvednek az inszomnia, azaz álmatlanság miatt. A kapor ennek leküzdésében is segítségünkre lehet, ugyanis a gyógynövény flavonoidokat és B-vitaminokat tartalmaz, amelyek segítenek az idegrendszer lecsillapításában és nagyszerű relaxánsként működnek. Készítsünk a kaporból teát és kortyolgassuk el lefekvés előtt.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Ferdi nagybátyám emlékére
  2023-03-11 16:15:32, szombat
 
  Szeretettel búcsúzunk











 
 
0 komment , kategória:  Család  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2023.02 2023. Március 2023.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 272 db bejegyzés
e év: 1993 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 4845
  • e Hónap: 36331
  • e Év: 241032
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.