Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Magyaros reggeli
  2023-03-23 11:48:51, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Hazám hazám 3.  
Kamilla tea
  2023-03-23 05:33:01, csütörtök
 
  A kamilla tea napjainkban az egyik legtöbbet vásárolt gyógytea Amerikában, egy tanulmány kimutatta, hogy az ottani populáció 20 %-a vásárol és fogyaszt gyógyteát. A jótékony hatásai az egészségre már évek óta ismertek, de új tanulmányok tudományos bizonyítékot találtak arra, hogy még kiemelkedőbbek az eredményei, mint amiket eddig ismertünk.
Miért van jobb hatással a nőkre?

Egy mexikói-amerikai 65 év feletti férfiak és nők között elvégzett kutatás támogatta azt az elképzelést, hogy a nőkre jobb hatással van a kamilla tea, mivel sokkal kiegyensúlyozottabb teafogyasztási szokásokkal rendelkeznek.


A nők bizonyítottan nagyobb hajlandóságot mutatnak a gyógyteák fogyasztásárea a férfiakkal szemben, kortyolgatják a házimunka elvégzése közben és az esti rutin részeként is. A kamilla teáról már régóta ismert, hogy csökkenti a gyomorgörcsöket és a gyulladást, ami szintén magyarázat lehet arra, hogy miért fogyasztják többet a nők, mint a férfiak : a nők sokkal hajlamosabbak a hormonális ingadozásokra, a folyadék megtartásra és a gyulladásokra, mint a férfiak.

Bret Howrey a University of Texas professzor asszisztense megerősíti : ,, A nők bizonyítottat gyakoribb kamilla tea fogyasztók, mint a férfiak".

A tudományos tanulmány és a belőle levont következtetések, amik a The Gerantologist folyóiratban találhatóak meg, amit a University of Texas orvosi szárnya adott ki, megmaradnak ösztönző bizonyítékként arra, hogy a kamilla tea számos jótékony hatással van az egészségre ebbe beleértve az átlagos élettartam növelését is.

A kamilla tea rendszeres fogyasztása tanulmányok által bizonyított összefüggést mutat azzal kapcsolatban, hogy a tea javítja a fogyasztóinak egészségét emellett pedig hidratálja őket és segíti a szervezet optimális működését.

Miért a kamilla?

A kamilla tea tartalmaz hippursavat, egy anyagot, ami stimulálja a növénytani fenolokat, amik bizonyítottan löketet adnak az immunitásnak és megsemmisítik a baktériumokat.

Emellett tartalmaz bisabololt, apigenint és kamazulént, amik természetes gyulladáscsökkentő anyagok. A krónikus gyulladások többféle egészségre veszélyes betegséghez vezethetnek és széles körökben ismert, hogy a gyulladás az a rossz egészségi állapot egyik jele lhet. A kamilla tea napi 2-5 bögrével való fogyasztása jelentősen csökkenti a gyulladást és a halandóságot.


Évszázadok óta ismert a nyugtató, csillapító és feszültség enyhítő ital, a kamilla jobb alvást, kevesebb feszültséget a fáradt izmokban és egy nyugodtabb, boldogabb elmét biztosít.

Kutatások bizonyították azt is, higy a kamilla tea segít egyensúlyozni a vércukor szintet, csökkenteni a szívproblémák esélyét és csillapítja a menstruációs és emésztési problémákat is.

Ezeknek tudatában már egyátalán nem meglepő, hogy a kamilla tea milyen népszerű, több mint 60 millió rendszeres fogyasztóval.

1. Gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik

A kamillatea gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik. Ha krónikus gyulladásos betegségben, például ízületi gyulladásban szenvedsz, a kamilla segíthet a fájdalom csillapításában és kényelmesebbé teheti a mindennapjaidat.

2. Csillapítja a megfázás tüneteit

Egy csésze kamillatea is remek orvosság a megfázás ellen, a torokfájást is csillapítja, téli időszakban szinte kötelező otthon tartani, és néha-néha szükség esetén elővenni, ahogyan a nagymamás is tette ezt gyerekkoromban! Tanulmányok kimutatták, hogy a kamilla jótékony hatású lehet a megfázás tüneteinek csökkentésében, amikor rossz az időjárás, tehát nem csak nagymamám találta ki, mondjuk használt a dolog, úgyhogy eddig sem kételkedtem. Egy csésze kamillateában egy csepp méz különösen előnyös, mivel a méznyugtató, antimikrobiális tulajdonságokkal is rendelkezik.

3. Jó a szívednek

A kamilla jótékony tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek jót tesznek a szívnek. Míg a kamilla szív-egészségügyi potenciáljával kapcsolatos kutatások még folynak, a kutatások azt sugallják, hogy a kamillatea fogyasztása hasznos lehet azoknak, akik olyan betegségekben szenvednek, mint a szívkoszorúér-betegség.

4. Segíti az emésztést

Egy bőséges étkezés után egy csésze kamillatea segíthet az emésztésben és enyhíti a gyomorpanaszokat. Kimutatták, hogy a kamilla csökkenti a savas reflux tüneteit, megakadályozza a puffadást és a gázképződést, és hozzájárul a gyomor-bélrendszer általános egészségéhez.

5. Jó az alváshoz

Problémáid vannak az éjszakai elalvással? A kamillateát évszázadok óta használják alvás- és relaxációs segédeszközként. A kamillatea enyhe nyugtató hatású, amely kiválóan alkalmas elalvásra. Elalvás után a kamilla segíthet az alvás minőségének javításában, így kipihentebben fogsz ébredni reggel, próbáld ki! Ráadásul azt is kimutatták, hogy a kamilla segít a depresszióval és más mentális egészségügyi problémákkal kapcsolatos alvásminőségi problémákban is.

6. Csökkenti a szorongást

Egy csésze kamillatea is segíthet csökkenteni a stresszt és a szorongást. Mivel a kamilla nagyon enyhe nyugtató is, így testileg és lelkileg is megnyugodhat.

7. Jót tesz az immunrendszernek

A kamilla fogyasztása az immunrendszerednek is jót tesz. Míg a kamilla számos jótékony hatásairól még folynak a vizsgálatok, a legújabb kutatások azt mutatják, hogy a kamilla antibakteriális tulajdonságokkal is rendelkezik, amelyek segíthetnek megelőzni a betegségeket és az immunrendszert csúcsformában tartani.





 
 
0 komment , kategória:  Frissítő - Hűsítő 2.  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2023.02 2023. Március 2023.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 10 db bejegyzés
e hónap: 62 db bejegyzés
e év: 1415 db bejegyzés
Összes: 34510 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 802
  • e Hét: 3614
  • e Hónap: 20295
  • e Év: 128939
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.