Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
A természet elképesztő patikája
  2023-03-24 22:40:42, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Házi természetgyógyász  
A jódról jó tudni
  2023-03-24 22:39:52, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Házi természetgyógyász  
Tüdőtisztító ételek
  2023-03-24 22:38:38, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Házi természetgyógyász  
Candidapusztító ételek
  2023-03-24 22:37:37, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Házi természetgyógyász  
A tavaszi allergiának nem muszáj rémálomnak lennie
  2023-03-24 22:30:40, péntek
 
  A tél végén, illetve a tavasz kezdetén nagyon ingadozó a hőmérséklet. Ilyenkor kezdődnek a tavaszi allergiák is, amitől nagyon sok ember szenved, hiszen ebben az időszakban emelkedik a pollenszint a levegőben.

A szezonális allergiának tipikus tünetei vannak, ilyen például a szemviszketés, az orrfolyás, a tüsszögés, a torokirritáció, a torokfájás, a fejfájás. Az allergia tünetei azonban csökkenthetők, mutatunk is néhány természetes módszert ezzel kapcsolatban.

Az étrend jelentősen befolyásolhatja a szezonális allergiák szervezetre gyakorolt hatását. A diófélék, a halak, a gyümölcsök és a zöldségek enyhíthetik az allergiás tüneteket a pollen ellen küzdő aktív összetevők miatt. A halolaj és a krillolaj fogyasztása is javasolt, mivel omega-3 zsírsavakban bővelkednek, amelyek jelentős gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkeznek.

A szezonális allergiák tehát sokféle tünetet okozhatnak. Az allergiát okozó pollenek szinte megülnek a szempillákon és a hajban, emiatt nagyon hasznos lehet a gyakori hajmosás, illetve ma már szempillasamponok is kaphatók, amelyek jelentősen csökkentik az olyan tüneteket, mint a bőrviszketés, a bőrpír és a duzzanat a szem körül.

A probiotikumokat tartalmazó joghurt természetesen tudja csökkenteni az allergiás tüneteket okozó antitestek szintjét. A joghurt ezen kívül enyhíti azokat az emésztési panaszokat, amelyeket gyakran ételallergiák és ételintoleranciák okoznak.

Egyes tanulmányok arról számoltak be, hogy a fekete és a zöld tea mintegy tízszer több antioxidánst tartalmaz, mint például a zöldségek és a gyümölcsök. Mindkét tea antioxidánsai rendkívül előnyösek az emberi szervezet számára, jó hatással vannak az anyagcserére és segítenek kiüríteni a szervezetből az allergiát is okozó szennyező anyagokat. Ezek a teák nemcsak az allergiás tüneteket csökkentik, hanem nagyon jók akkor is, ha fogyni szeretnénk, illetve segíthetnek a cukorbetegség és a szívbetegségek megelőzésében.

Ha allergiásak vagyunk, figyeljünk oda jobban, hogy mit viselünk. A legjobb választás a pamutból és a lenből készült ruházat, ugyanis ezek az anyagok nem vonzanak annyi pollent, mint például a poliészterből készült ruhák.

Azok, akik gyakran szenvednek pollenallergiától, általában csak vízközelben érzik jól magukat. Milyen igazuk van, hiszen a tavak és folyók mellett sokkal kisebb a mért pollenkoncentráció, így kevesebb tünettel is kell számolnunk.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Betegségek, amelyeket a szemből is kiolvashat az orvos
  2023-03-24 22:27:21, péntek
 
  Ha nem is szó szerint kell ezt értelmezni, mégis igaz. A szemünk nagyon sok mindenről árulkodik nemcsak nekünk, hanem az orvosunknak is. Ha homályosan látunk, ha a szemfehérje sárgás színezetet ölt, ha gyakran könnyezik a szemünk, mi is egyből azt gondolhatjuk, hogy valami nincs rendben az egészségünkkel. Az orvos nemcsak első ránézésre, vagy nem mindig, de néhány kérdésre kapott válaszból is gyaníthatja, hogy valamilyen problémánk van az egészségünkkel. A szem ugyanis nemcsak a lélek tükre, de a testi állapotról is ad az orvosnak egy képet. Mutatunk is néhány példát.

Az orvos szinte azonnal észreveszi, ha valaki úgynevezett szemrángással küzd. Ebből a tünetből gyaníthatja, hogy az illető vagy stresszes, vagy túl sok koffeinben gazdag kávét fogyasztott, vagy alváshiányban szenved. Ha kezeljük a stresszt, ha eleget alszunk és ha korlátozzuk a koffeinbevitelt, ezek a problémák minden bizonnyal meg fognak majd szűnni.

Sok cukorbeteg személy küzd homályos látással. Sokan úgy kelnek ki az ágyból, hogy tökéletesen jól látnak, majd egy-egy nagy étkezést követően azzal szembesülnek, hogy csak homályosan látják a környezetüket, a körülöttük lévő világot. Ennek az az oka, hogy a magas vércukorszint megduzzasztja a szemlencsét, ami pedig homályos látást eredményez. A kezeletlen cukorbetegség azonban diabéteszes retinopátiához vezethet, amely látásvesztést is okozhat.

A magas vérnyomás is negatívan hat a szemre, mivel károsítja azokat az ereket, amelyek vért szállítanak a retinába. Lehet, hogy mi magunk nem fogjuk ezeket az apró változásokat észrevenni, de egy szemészorvos minden bizonnyal igen, és javasolni fogja, hogy kezeltessük majd a magas vérnyomásunkat.

Amikor sötét foltokat látunk a szemünk előtt vagy lebegő foltok jelennek meg, ez több ok miatt is kialakulhat. Migrén is okozhatja a problémát, de a retinaleválás is oka lehet ezeknek a tüneteknek. Ha nem tapasztalunk villanó fényeket vagy a sötét foltokat követően fejfájást, akkor azonnal orvoshoz kell fordulni, mert nem migrénről, hanem retinaleválásról van szó.

Előfordul, hogy a szemfehérjében vörös foltok keletkeznek, mégpedig a szem ereinek törése miatt. Ez kialakulhat erősebb köhögés vagy nehéz tárgy cipelése miatt. Ha azonban nem múlik el vagy gyakran előfordul ez a probléma, szintén fel kell keresnünk egy orvost, mivel véralvadási zavar is lehet a háttérben.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
A bojtorjángyökér és a méregtelenítés
  2023-03-24 22:24:20, péntek
 
  A bojtorjángyökér mint a nyirokrendszer és a bőr méregtelenítője

A bojtorjángyökeret már évezredek óta alkalmazza a hagyományos orvoslás. Belsőleg és külsőleg is kihasználták a remek gyulladáscsökkentő tulajdonságát, illetve úgy gondolták, hogy kitűnő antibakteriális hatásokkal rendelkezik.

A gyógynövény fenolos savakban, kvercetinben és luteolinban is bővelkedik, amelyek remek egészségvédő és antioxidáns hatásokkal rendelkeznek.

A bojtorjángyökér egészségre gyakorolt pozitív hatásai széles körűek és a legtöbb hatóanyaga, a sok-sok tápanyaga elsősorban a gyógynövény gyökerében található. A gyógynövény tartalmaz élelmi rostokat, B6-vitamint, mangánt, magnéziumot, káliumot, folsavat, C-vitamint, kalciumot, foszfort, vasat és rezet.

A gyógynövény nagyon jó vértisztítóként funkcionál, hiszen segít a vért a felhalmozódott méreganyagoktól, toxikus anyagoktól megszabadítani. Egyes tanulmányok azt írták le, hogy olyan hatóanyagokat is tartalmaz, amelyek a nehézfémeket is segítenek kiüríteni a vérből. Mindemellett a bőr vérkeringését is javítja és ezzel a bőrt is sokkal egészségesebbé varázsolja.

A nyirokrendszer erek és nyirokcsomók hálózata, amely folyadékokat szállít a test szöveteiből a vérbe és fordítva. Amennyiben sikerül egészségesen tartanunk a nyirokrendszerünket, úgy sokféle betegségtől és egészségi problémától óvhatjuk meg magunkat. A bojtorjángyökér nemcsak a méregtelenítésben, hanem a nyirokelvezetésben is a segítségünkre lehet. Mivel remek vértisztítóként működik, így hozzájárul a nyirokrendszer megerősítéséhez is.

A diuretikumok segítenek a vesék stimulálásában, valamint a szervezetnek megszabadulni a fölösleges folyadékoktól és víztől. A bojtorjángyökér természetes vízhajtónak számít. Segít a szervezetnek a fölösleges víz elhajtásában, mégpedig a vizeletmennyiség növelésével.

A bojtorjángyökér az olyan bőrproblémákat is nagyszerűen kezelni tudja, mint például a pattanások, az ekcéma és a pikkelysömör. Egy tanulmányban azt írták le, hogy a gyógynövény még a bőrben zajló öregedési folyamatokat is lassítani képes, ugyanis a hatóanyagai javítják a dermális extracelluláris mátrix anyagcserét, ami csökkenti a ráncok mennyiségét és megjelenését.

A bojtorjángyökér inulint, azaz egy oldható prebiotikus rostot is tartalmaz, amely nemcsak az emésztést javítja, de a vércukorszintet is csökkenti.

A bojtorjángyökér erős gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik, éppen ezért javasolható azoknak a személyeknek, akik ízületi gyulladásban szenvednek. A gyógynövényből készült tea csökkentette a gyulladást és az oxidatív stresszt azoknál, akik degeneratív ízületi betegségben, pontosabban térdízületi kopásban szenvedtek.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Hegedűtorta csokiból
  2023-03-24 22:17:18, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Tortaművészet  
Bagolypihi
  2023-03-24 22:11:24, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
Szibériai Scylla virág
  2023-03-24 22:09:29, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2023.02 2023. Március 2023.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 272 db bejegyzés
e év: 1993 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2009
  • e Hét: 12123
  • e Hónap: 25872
  • e Év: 230573
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.