Belépés
nobi94.blog.xfree.hu
Csak az számít, hogy tudd, mit akarsz, és küzdj érte. Vigyázz az útra, melyre lépsz, mert az élet útja kétes és nehéz. Ha lépsz, fontold meg léptedet! Koczkás Norbert
1994.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Kutyák és macskák
  2023-03-29 16:15:40, szerda
 
  Kutyák és macskák /Cats & Dogs/
A Kutyák és macskák 2001-ben bemutatott amerikai-ausztráliai állatos vígjáték, Lawrence Guterman rendezésében. A film története John Requa és Glenn Ficarra eredeti ötlete alapján a kutyák és macskák ősi ellenségeskedését ábrázolja. A filmet a Warner Bros. Pictures forgalmazza.

Miről is szól a film?
A dorombolás kora lejárt. Az orrunk előtt titkos háború zajlik. A felek foggal-körömmel küzdenek: ezt a háborút kutyák és macskák vívják, és épp a macskák állnak nyerésre. Új vezérük, a kérlelhetetlen sziámi cica velős csontot nem kímélve tör végső célja, a Föld teljes elmacskásítása felé. A kutyák ügynökei az utolsó pillanatban kiszagolják a bajt, és az ebkommandó mindent elkövet, hogy megállítsa a diktátort. A négylábúak háborújába Brody professzor (Jeff Goldblum) is belekeveredik, aki épp egy olyan anyagon kísérletezik, ami mindkét fél számára veszettül fontos.

- - - >>A film 2. illetve 3.része
Kutyák és macskák - A rusnya macska bosszúja:
A kutyák és a macskák örök harcban állnak egymással, miközben az embereknek fogalmuk sincs róla, mi zajlik a szemük előtt. Kedvenceink egy földalatti hálózat tagjai, akik az életüket kockáztatják értünk és azért, hogy fenntartsák az egyensúlyt az emberek leghűségesebb társai között. Ám a rusnya macska, Kopasz Kitty most átlépett egy határt. Az egykori titkos ügynök azt tervezi, hogy egy ördögi szerkentyű segítségével uralma alá hajtja mind a kutyákat, mind a cicákat. Így a történelem során először a két népségnek össze kell fognia, hogy megállítsa a doromboló fenyegetést.

Kutyák és macskák 3.: A mancs parancs:
A kutyák és macskák között teljes a béke. Jól képzett különleges ügynökeik titkos támaszpontjaikról ellenőrzik, hogy ne legyen olyan vadmacska vagy szédült eb, amelyik megzavarja az évszázados háborút követő törékeny nyugalmat.
De amikor egy rejtélyes főgonosz különlegesen rafinált tervével mégis egymásnak ugrasztja őket, tehetetlenek: csak egy lusta blöki és egy tériszonyos házicica marad, aki megkeresheti a titokzatos Pablót, a félelmetes, világuralomra törő kakadut. Ráadásul nemcsak a főgonosz hollétét kell kiszagolniuk, hanem a saját, tizenéves gazdáik problémáit is nekik kell megoldaniuk.


 
 
0 komment , kategória:  Műsor (rajzfilm , film...)  
Jim Button
  2023-03-29 11:40:18, szerda
 
  A Jim Button (német címén Jim Knopf, francia címén Jim Bouton) német-francia televíziós rajzfilmsorozat, amelyet 1999 és 2000 között mutattak be.
A történet Michael Ende: Gombos Jim és Lukács, a masiniszta és a Gombos Jim és a Rettegett 13 című meseregénye alapján.
A sorozat rendezője és producere Bruno Bianchi. Először Franciaországban a TF1, majd Németországban a KiKA vetítette le. Magyarországon pedig a Fox Kids, Jetix és TV2 sugározta, de csak az első évadot.
A második évad nem kapott szinkront.

A gyermekirodalom egyik mesterműve kel életre ebben az animációs kalandsorozatban. A Végtelen történet alkotójának, a legnépszerűbb német gyermekmese írónak, Michael Endének tollából származik a Jim Button, mely minden korosztály számára ajánlott gyönyörű mese barátságról, kötődésről, és önmagunk felfedezéséről.

Miről szól a rajzfilm?
Mikor a fiatal Jim Button legjobb
barátja Luke, a mozdonyvezető arra kényszerül, hogy elhagyja a piciny szigetet, ahol élnek,
Jim ragaszkodik ahhoz, hogy Luke-kal tartson.
A két jóbarát még nem tudja, milyen veszélyek és kalandok várják őket a furcsa új világban. Útközben találkoznak Lisivel, a fiatal hercegnővel, kit kegyetlen kalózok tartanak fogságban és akibe Jim beleszeret.
Ott van még Grindtooth asszony aki a világ legöregebb és leggonoszabb sárkánya.
Attól való félelmében, hogy élete a vége felé közeledik Grindtooth asszony az örök fiatalság titkát szeretné megfejteni.
Azt hiszi, ha tanulmányozza a fogságában levő gyerekek életét, sikerrel jár.
Jim azonban rájön, hogy Lisi megmentése az ő végzete és egy közös utazásra indulnak hármasban Szomorfalva felé, Luke gőzösén, Emmán.
Kalandokkal, izgalmakkal, sárkányokkal, szörnyetegekkel, misztikus földrészekkel teli, nem hétköznapi utazás veszi kezdetét.
A Jim Button egyetlen epizódja sem fog csalódást okozni a nézőknek, Jim és Luke, kiknek éles esze, makacssága és rettenthetetlen bátorsága méltó fegyver a Sors megpróbáltatásaival szemben, együtt legyőzhetetlen párosnak bizonyul.

A rajzfilm főcímzenéje:
https://youtu.be/1w0xSk3nj6Q

 
 
0 komment , kategória:  Műsor (rajzfilm , film...)  
Fránya macska
  2023-03-29 11:31:13, szerda
 
  Fránya macska
That Dran Cat (1997)
Nemzet: amerikai
Stílus: vígjáték, családi, kaland
Hossz: 86 perc

Miről is szól a film?
Egy Massachussetts-i kisvárosban két ostoba ember elrabol egy vétlen lányt, akit összetévesztenek egy eladósodott üzletember feleségével. D.C., a kóbor macska egyik kalandozása közepette bebújik a rejtekhelyre, ahol a lányt fogva tartják. Magához édesgeti a cicát és nyakába akasztja karóráját, amelynek szíjába segítségkérő üzenetet karcol.
Patti véletlenül megtalálja az órát és az üzenetet a cica nyakában. Segítséget kér egy FBI ügynöktől, aki elhiszi történetét, és együtt nyomoznak tovább a kilenc életű különleges ügynök, D.C. tapogatózása segítségével.

A film előzetese:
https://youtu.be/KcoXN28yL9Q

 
 
0 komment , kategória:  Műsor (rajzfilm , film...)  
Fullmetal Alchemist
  2023-03-29 09:48:12, szerda
 
  A Fullmetal Alchemist japán mangasorozat, melynek írója és rajzolója Arakava Hiromu. A Fullmetal Alchemist világának környezete az európai ipari forradalom utáni időszakra emlékeztet és egy olyan kitalált világban játszódik, ahol az alkímia az egyik legfejlettebb tudományos eljárás. A történet egy testvérpárról, Edward és Alphonse Elricről szól, akik a Bölcsek köve után kutatnak, hogy visszaszerezzék testüket,
mivel Edward jobb karját és bal lábát, Alphonse pedig az egész testét elvesztette, miután sikertelenül próbálták alkímiával visszahozni halott édesanyjukat.

Magyarországon az első animeadaptáció Fullmetal Alchemist - A bölcsek kövének nyomában címmel 2007. október 13.
és 2008. április 6. között, a második anime Fullmetal Alchemist: Testvériség címmel, 2010. június 1. és 2011. június 13. között futott az Animax műsorán magyar szinkronnal. Az Animax mindkét filmet levetítette, az elsőt .. -én, a másodikat pedig 2012. április 1-jén. Az első animeadaptáció első 20 epizódját a MangaFan leányvállalata, az Elemental Media adta ki.

Az animesorozat cselekménye:
A legendák szerint létezik egy titokzatos tárgy, amely többszörösére növeli használója erejét; egy tárgy, amelynek segítségével áthághatók a tudomány és természet szabta határok.
Egy vérvörösen csillogó kő, amelynek titkát évszázadok óta kutatják az alkímia mesterei: a Bölcsek Köve. Sokan próbálták már létrehozni, de eddig még senki nem járt sikerrel.
Most azonban két nagyon fiatal és tehetséges alkimista eredt a nyomába, akiknek célja nem a hatalom vagy a hírnév.
Edward és Alphonse Elric egy szörnyű hibát próbálnak helyrehozni, ám tudtukon kívül olyan veszélyes játszmába keverednek, amelyben nem csak a saját sorsuk a tét, hanem több millió emberé is.
A teremtő erőt csak egy hajszál választja el a pusztítótól, a Bölcsek Köve pedig olyan eszköz, amely még jó kezekben is veszélyes lehet.
Az Elric testvérek pedig még nem sejtik,
miféle teher nyugszik a vállukon.

Az Alkímiáról röviden:
A Fullmetal Alchemist világában az alkímia létező, a mindennapokban gyakorolt dolog, de jellemzőiben sok ponton eltér a történelmi alkímiától.

A sorozatban az alkímia tudományának segítségével megérthetjük egy anyag szerkezetét, darabokra szedhetjük, majd újra összerakhatjuk azt valamilyen más formában. Egységnyi tömegű anyagból, csak egységnyi tömegűt hozhatunk létre (ez az ún. egyenértékűség elve). A transzmutáció végrehajtásához, melyben egy anyagot egy másikká alakítunk át, szükség van transzmutációs (alkimista) körre, amely kapcsolatot biztosít az alkimista és az anyagok között.


 
 
0 komment , kategória:  Műsor (rajzfilm , film...)  
Bátor, a gyáva kutya
  2023-03-29 09:42:42, szerda
 
  A Bátor, a félénk kutya (néhány alkalommal Bátor, a gyáva kutya; eredeti cím:
Courage the Cowardly Dog)
amerikai televíziós rajzfilmsorozat, amelyet John R. Dilworth rendezett.
A sorozatot Amerikában és Magyarországon egyaránt a rajzfilmekre szakosodott
Cartoon Network televíziós csatorna sugározta.
Először 1999 és 2002 között vetítették. 104 darab 11 perces rész készült belőle,
amelyek párosával kerültek adásba.

Miről is szól a rajzfilm?
Bátor-ról sok mindent el lehet mondani,
de azt, hogy ő lenne a világegyetem
legbátrabb négylábúja, biztosan nem.
Mégis, becsületbeli kötelességének érzi, hogy stratégiai fontosságú helyekre elásott kellékeinek gazdag tárházával megvédje idős gazdáit - a rajongó Muriel-t és a hóbortos Eustace-t, a farmert - mindazon
paranormális erőktől, amelyek közös otthonukat fenyegetik az
Amerikai Egyesült Államok-beli Sehonnan városában.

A rajzfilm főszereplői:
- Bátor: Lila (egyszer fehérré rémült a 4. évadban), félénk kutya, aki folyton bajba keveredik. Gazdája Muriel, aki miatt többször is kockáztatja az életét, hogy aztán az ölében pihenhessen. Amikor megijesztik, magas hangon sikít vagy némán lemerevedik. Bátor a szüleivel élt, ám egyik nap, amikor labdáztak, Bátor feje beszorult a kerítésbe. A szülei elvitték az állatorvoshoz, de a gonosz állatorvos kilőtte Bátor szüleit a Holdra. Bátornak sikerült megszöknie, ezután épp arra jött Muriel és magával vitte a kiskutyát. Bátor eredeti hangja Marty Grabstein.
- Muriel Bagge: Az idős skót hölgy. Hobbija a főzés, szereti a természetet, az idegenekkel is közvetlen. Férje zsarnokoskodik felette, de ő ezt általában eltűri. Csak ritkán válik haragossá, de ha Eustace bántja Bátort, Muriel fejbe kólintja férjét egy sodrófával. Gesztenyebarna haja van, amikor Bátorra talál. A sorozatban mindig őszként mutatják, még akkor is, amikor gyerek lesz.
- Eustace Bagge Mogorva, kopasz földműves, aki a gazdálkodás terén nem jár sok sikerrel, de szeretne rengeteg pénzre szert tenni. Általában a foteljében ül és tévézik, vagy újságot olvas. Bátor hiába mentette meg többször az életét, sose hívja a nevén, csak buta kutyának szólítja. Eustace anyjával nőtt föl egy lakókocsiban és apja kiköpött hasonmása. Miután apja meghalt, anyja azt hajtogatta, hogy Eustace sosem ér az apja nyomdokaiba. Mindent elkövet, hogy megrémítse Bátort. Van egy bohócmaszkja, amivel állandóan ijesztgeti Bátort, de Muriel mindig ott terem és megvédi kutyáját. Eustace eredeti hangja Lionel G. Wilson volt, majd Arthur Anderson vette át a szerepét.


 
 
0 komment , kategória:  Műsor (rajzfilm , film...)  
Időstoppolók
  2023-03-29 09:37:42, szerda
 
  Időstoppolók
Clockstoppers (2002)
Nemzet: amerikai
Stílus: akció, sci-fi
Hossz: 93 perc
Amerikai mozibemutató: 2002. március 29.

Miről is szól a film?
Zak a lehető legunalmasabban tengeti napjait. Egészen addig, míg rá nem lel egy szerkezetre, ami megállítja az időt.
Eleinte remek szórakozásnak tűnik az egész, ám hamarosan rájön, nem egyedüli élvezője a mozdulatlanságnak.
Akik jobban ismerik a hihetetlen időjelzőt,
úgy gondolják, hogy az egész világ feletti
hatalom van annak a kezében,
aki az eszközt birtokolja.
Ezért vissza akarják szerezni, bármi áron.

A film előzetese:
https://youtu.be/BQ5_1cXSh-w


 
 
0 komment , kategória:  Műsor (rajzfilm , film...)  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2023.02 2023. Március 2023.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 8 db bejegyzés
e év: 36 db bejegyzés
Összes: 220 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 17
  • e Hét: 54
  • e Hónap: 870
  • e Év: 4675
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.