Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
A zöldbabánliszt előnyeiről
  2023-05-02 22:13:36, kedd
 
  Az egészséges táplálkozást preferálók körében egyáltalán nem ismeretlen a kókuszliszt, a mandulaliszt, a zabliszt vagy éppen a rizsliszt. Ezek a lisztek az egészséges lisztek kategóriáját színesítik, csakúgy mint a zöldbanán-liszt, amely számtalan előnnyel rendelkezik az egészségünkre nézve. Mutatjuk is, melyek ezek.

A zöldbanán-liszt egy gluténmentes liszt, így azok is bátran fogyaszthatják, akik gluténintoleranciában szenvednek. Minden olyan étel készítésekor bátran használhatjuk, amelyhez egyébként búzaliszt szükséges.

A zöldbanán-liszt nagyon tápláló, hiszen sok-sok tápanyagban bővelkedik. Többek között megtalálható benne az E-vitamin, a mangán, a magnézium és a cink is. Ezek külön-külön, de együttesen is nagyon hasznosak az immunrendszer védelmében.

Ha rendszeresen fogyasztjuk ezt az egészséges lisztet, biztosak lehetünk abban, hogy nagyon sokat teszünk a vastagbél egészsége érdekében, ugyanis csökkenti a székrekedés és a hasmenés kialakulásának esélyeit.

A csontritkulás egy nagyon komoly betegség, különösen ha az ásványi anyagok, köztük a kalcium nem szívódik fel megfelelően. A zöldbanán-liszt nagy segítségünkre lehet az ásványi anyagok felszívódásában és ezáltal azok hasznosulásában is.

A zöldbanán-liszt egy másik módon is sokat tesz a bélrendszer egészségéért. Csökkenti a rossz bélbaktériumok számát, míg a jó bélbaktériumok arányát segít megnövelni. Ezzel a bélflóra egyensúlyát tartja fenn, ami jobb emésztést eredményez.

A zöldbanán-liszt ezen kívül gazdag forrása a prebiotikus rostoknak, amelyek szintén jó emésztést biztosítanak, illetve a megfelelő bélmozgást is lehetővé teszik.

A zöldbanán-liszt keményítőt is tartalmaz, amely csökkenti a glükóz felszabadulását a vérben. Ez lassítja az inzulinválaszt, ami megakadályozza, hogy a vércukorszint ingadozzon. Ezzel pedig csökkenhet az inzulinrezisztencia és a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának az esélye.

A zöldbanán-liszt káliumban is bővelkedik. Ez az ásványi anyag a szív egészséges működését teszi lehetővé. A kálium az izom- és idegaktivitásban is részt vesz, szabályozza a vérnyomást és még a koleszterinszint csökkentésében is számíthatunk a segítségére.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Az öregedés lassítható
  2023-05-02 22:11:24, kedd
 
  Az öregedés sok mindent magával hoz. Egyre nehezebb lesz egyes tevékenységek elvégzése, sokat veszítünk a ruganyosságból és a szemmel is jól látható bőröregedés is megjelenik. Az öregedési folyamatokat ugyan nem lehet megállítani és még eddig senki sem találta fel az öregedés ellenszerét, de nem véletlen, hogy két ember mennyire eltérően öregedhet.

Míg egyesek úgymond több évet is letagadhatnak a korukból, mások sokkal gyorsabban öregszenek a kelleténél és lehet, hogy a kinézetük még a biológiai életkorukat is meghaladja. Mit tegyünk, hogy mi is fiatalosan nézzünk ki és ne öregedjünk olyan gyorsan?

Az első és legfontosabb dolog talán a hidratáció. Minél több vizet fogyasztunk, annál jobb lesz a bőr rugalmassága, illetve a bőr kevésbé lesz fénytelen, száraz és sokkal később jelennek meg rajta a ráncok és a finom vonalak.

Minél kevesebb cukrot fogyasztunk, annál jobb dolgot teszünk a bőrünkkel, mivel a túl sok cukor felelőssé tehető a kollagén és az elasztin lebomlásáért, ami miatt a bőr sokat veszít a rugalmasságából.

A kor előrehaladtával jelentősen csökken a bőrben a kollagéntermelés. Azonban egy antioxidáns vitaminnal, mégpedig a C-vitaminnal jelentősen fokozhatjuk a kollagéntermelést, így a bőrünk is hosszabb ideg marad rugalmas és feszes.

A bőrproblémák és a bőr gyors öregedése ellen nagyon hatékonyak az antioxidánsok. Nemcsak a C-vitaminnak van antioxidáns hatása, hanem az E-vitaminnak, a réznek és az A-vitaminnak is.

Minden életkorban más és más bőrápolási rutinra van szükségünk. Nem elegendő csak anti-aging termékeket használni, az is fontos, hogy megtaláljuk a saját bőrtípusunknak megfelelő termékeket és ezeket rendszeresen, napi szinten alkalmazzuk.

A stressz hatására stresszhormonok szabadulnak fel a szervezetben, ami a bőr gyulladását is okozhatja. Ha szeretnénk csökkenteni a napi stresszt, sokat segíthet a meditáció, illetve a napi 7-8 óra alvás is.

A dohányzást felejtsük el, ha szép bőrt szeretnénk. A cigarettafüst oxigént von el a bőrből és károsítja a bőrsejteket, amitől az arcbőr fakó, sápadt és élettelen lesz.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A gyulladás és megelőzése
  2023-05-02 22:08:40, kedd
 
  A gyulladás károsítja a testet - hogyan előzhetjük meg?

A gyulladás nem egy ördögtől való dolog, hiszen ha gyulladás keletkezik az emberi testben, ez azt jelenti, hogy a szervezet védekezik, és a gyógyulási folyamat is elkezdődött. Ilyenkor valamilyen fertőzés ellen küzd a szervezet, vagy pedig valamilyen sérülést szeretne kijavítani.

Azonban nemcsak egyes betegségek miatt keletkezhet gyulladás a szervezetben, hanem az egészségtelen táplálkozás, az inaktív életmód és a túl sok stressz miatt is. Ha a gyulladás hosszú ideg fennáll, akkor krónikus gyulladás is kialakulhat, amelynek talaján pedig sokféle betegség létrejöhet, például cukorbetegség, ízületi gyulladás, asztma és még Alzheimer-kór is. Azonban a gyulladást mi magunk is leküzdhetjük, többek között az egészséges, gyulladáscsökkentő táplálkozás bevezetésével és alkalmazásával.

Honnan tudjuk, hogy gyulladás van a szervezetünkben? A tünetekből, mint például fájdalom, duzzanat, megemelkedett hőmérséklet, vagy az adott szerv, testrész funkciócsökkenése.

A krónikus gyulladásnak tehát sokféle oka lehet. Ilyen például az egészségtelen táplálkozás, az ételallergia, a stressz, a paraziták, a vírusfertőzések, a szivárgóbél-szindróma, a bakteriális fertőzések és a környezeti toxinok.

A krónikus gyulladást elsősorban úgy előzhetjük meg, ha nem fogyasztunk olyan ételeket és italokat, amelyek gyulladást keltenek a szervezetünkben. Mit ne együnk és igyunk? Transzzsírban gazdag ételeket, margarint, cukorral édesített italokat és ételeket, feldolgozott húsételeket, vörös húsokat, sült ételeket, finomított szénhidrátokat.

Mindenképpen részesítsük előnyben az olyan ételeket és italokat, amelyek gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek, mint például az olívaolaj, a zöld leveles zöldségek, a diófélék, a halak és a gyümölcsök. Egyes gyógynövények is a segítségünkre lehetnek a gyulladás csökkentésében, például a fokhagyma, a gyömbér, a kurkuma.

A rendszeres testmozgás is megakadályozza a szervezetben kialakuló gyulladást. Már napi 30-40 perces séta is segíthet abban, hogy ne alakuljon ki gyulladás a szervezetünkben.

A krónikus stressznek is nagy szerepe van a gyulladás kialakulásában. Ha nem is tudjuk az életünkben a stresszt csökkenteni, fontos, hogy valami módon kezeljük azt, például jógával vagy meditációval.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Immunerősítés
  2023-05-02 22:06:16, kedd
 
  Immunerősítés bodzával, gombával, sóskával, brokkolival

Az immunrendszer erősítése egész évben fontos. A cikkben olyan táplálékokat sorolunk fel, amelyekkel erősíthetjük az immunfunkciókat és amelyek védelmet jelenthetnek a vírusok, a baktériumok és a gombák okozta fertőzések leküzdésében.

Az egyik ilyen immunerősítő nem más, mint a bodza. A bodzát évszázadok óta használják gyógyászati célokra. A bodza és kivonatai vírusellenes és gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkeznek, emellett ennek a növénynek kiemelkedően magas a flavonoidtartalma is. A bodzaszirup nagyon hatékony megfázás és influenza esetén, hiszen csökkenteni tudja a betegség időtartamát, és a tüneteket is enyhíteni képes.

A gomba rendszeres fogyasztásával is erősíthetjük az immunrendszert. A gomba gazdag forrása a szelénnek és a B-vitaminoknak, ezek a tápanyagok pedig aktívan részt vesznek az immunfunkciók megerősítésében. A gomba poliszacharidokban is bővelkedik, amelyek szintén fokozni tudják az immunrendszer működését.

A görögdinnyére is számíthatunk, ha az immunrendszer erősítése a célunk. A gyümölcs gazdag forrása az A-vitaminnak, a C-vitaminnak, a B6-vitaminnak, a glutationnak, amelyek együttesen javítani tudják az immunfunkciókat.

A búzacsíra is rengeteg tápanyagot tartalmaz, például B-vitaminokat, cinket és E-vitamint, amelyek nagyban hozzájárulnak az immunrendszer működésének fokozásához. A búzacsíra tehát olyan tápanyagokat biztosít a szervezet számára, amelyek aktívan közreműködnek a sejtek károsodásának megelőzésében, illetve a károsodott sejtek kijavításában.

A spenótnak kiemelkedő a folát-, az A-vitamin, a C- vitamin-, a rost-, a magnézium- és vastartalma. Ezek a tápanyagok fokozni tudják az immunrendszer működését.

Az édesburgonya két antioxidáns vitamint is tartalmaz, A-vitamint és C-vitamint, amelyek elengedhetetlenek az immunrendszer számára és az egészséges bőr fenntartásához.

A brokkoli szintén sok tápanyagban bővelkedik és erősíti az immunrendszert. Megtalálható benne a C-vitamin, a béta-karotin, a kálium, a magnézium, a cink és a vas is. B-vitaminokat is nagy mennyiségben tartalmaz, amelyek szintén aktívan megtámogatják az immunrendszert. Illetve egy másik tápanyagban, glutationban is bővelkedik, amely nem más, mint a szervezet egyik legfontosabb antioxidánsa.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Mongol rénszarvasok
  2023-05-02 22:04:00, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
Molnárfecskék
  2023-05-02 22:03:16, kedd
 
 




 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
Mezei nyúl
  2023-05-02 22:02:05, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
Kutyus és a kacsa
  2023-05-02 22:01:23, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
Kisróka
  2023-05-02 22:00:16, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
Színek hatásai
  2023-05-02 21:56:08, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szakanyagok  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2023.04 2023. Május 2023.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 45 db bejegyzés
e év: 1993 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 171
  • e Hét: 2309
  • e Hónap: 33795
  • e Év: 238496
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.