Belépés
nobi94.blog.xfree.hu
Csak az számít, hogy tudd, mit akarsz, és küzdj érte. Vigyázz az útra, melyre lépsz, mert az élet útja kétes és nehéz. Ha lépsz, fontold meg léptedet! Koczkás Norbert
1994.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Végtelen történet
  2023-01-28 13:26:23, szombat
 
  A Végtelen történet (eredeti cím angolul: The NeverEnding Story, németül: Die unendliche Geschichte) 1984-ben bemutatott nyugatnémet-brit-amerikai koprodukcióban készült fantasy film, melynek történetét Michael Ende azonos című regénye ihlette, és a Végtelen történet trilógia 1. része.

Miről is szól a film?
Bastiannak nem könnyű az élete.
Édesanyja meghalt, az apja pedig állandóan azzal gyötri, hogy rosszul tanul és
folyton álmodozik.
A fiú egy szép napon besétál a könyvesboltba, ahol rábukkan egy érdekesnek
látszó könyvre. Lenyűgözi Fantázia császárnőjének története.
Az uralkodónő egyre gyengébb, mert birodalma veszélybe került, mind nagyobb területet pusztít el a Semmi.
A császárnő úgy érzi, országa addig van biztonságban, ameddig ő él.
Ahhoz azonban, hogy életben maradjon, szüksége van egy különleges, fantáziatlanság és reménytelen álmodozás elleni gyógyírra, s ezt a gyógyírt kell Atreju-nak elhoznia.
Bastian annyira átéli az eseményeket, hogy egyszer csak ott találja magát
Fantázia kellős közepén.

Itt nézheted meg:
https://youtu.be/iYzP8C9lJ14



 
 
0 komment , kategória:  Műsor (rajzfilm , film...)  
Szombaték titkos világa epizódlista
  2023-01-25 23:04:00, szerda
 
  ELSŐ ÉVAD
1-2.Kur köve
3.A Hibagon bosszúja
4.Jégbarlangok
5.Ki lesz ma a vacsora?
6.Kumari Kendam királya
7.Varjú segédje
8.Hatszázötven
9.A bagolyember éjféli elesége
10.Nyüzsgés a világűr szélén
11.Víz nélkül
12.Fekete Hétfő
13.Lények a ketrecben
14.A vízalatti ház
15.A masina szelleme
16.Valami úszik a vízben
17.A célpont: Fiskerton
18.Újra a rémálmok világában
19.Az ellopott tigris esete
20.Kur őre
21.Óriások eledele
22.Az Atlasz-ék
23.A varázslatos Párizs
24.Ahol a víz az úr
25.Lemuria árnyai
26.Kur feltámadása
MÁSODIK ÉVAD
1-2.Kur
3.Az ezer szemű szörny
4.A sötétség szájában
5.Garuda légiója
6.Tsul Kalu visszatérése
7.Szemtől szembe
8.Föld alatti élet
9.Az alakváltó
10. Kriptidek háborúja

 
 
0 komment , kategória:  Műsor (rajzfilm , film...)  
A vándorló palota
  2023-01-24 13:20:14, kedd
 
  A vándorló palota (Howl's Moving Castle) 2004-ben bemutatott, Oscar-díjra jelölt japán animációs fantasy kalandfilm, ami Diana Wynne Jones azonos című könyve alapján készült Mijazaki Hajao írásában és rendezésében és a Studio Ghibli gyártásában.

Miről is szól a film?
Sophie az apja kalapboltjában dolgozik. Míg munkatársai vidáman szórakoznak, ő befejezi a kalapot, amelyet elkezdett. Mikor végzett, el akar menni nővéréhez, Lettie-hez. Útközben két katona megtámadja, akiktől egy furcsa fiatalember menti meg, majd a levegőbe emeli, s elröpíti Lettie vendéglőjébe. Ott Lettie figyelmezteti Sophiet, hogy ne kerüljön Howl varázsló közelébe. Mikor hazamegy, a Puszták Boszorkánya fogadja, s sértegeti Sophie kalapboltját. A lány távozásra kéri, de megretten, mikor megtudja, hogy a középkorú nő egy kegyetlen boszorkány, de már képtelen védekezni. A Puszták Boszorkánya egy 90 éves vénasszonnyá változtatja. Sophie úgy dönt, nem marad a boltban, hanem elmenekül.

A faluban élő parasztok segítségével eljut a Hangafüves Pusztába. Ott látja meg a bokorba szorult madárijesztőt, akit elnevez Répafejnek. Segít neki, s ő cserébe ad neki egy sétapálcát, s elvezeti a Vándorló palotához, ahol menedékre talál. Igen ám, de az Howl birtokában van. Mikor Sophie belép, egy lelket se talál, csak egy kis lángot, ami a kandallóban ég. Ő Calcifer, a Tűzdémon. Sophie egyezséget köt vele: kideríti, hogy gazdája miért bánik vele rabszolgaként, s cserébe a démon majd visszaváltoztatja öregasszonyból lánnyá. Reggel, mikor felébred találkozik Markl-lal, Howl tanoncával. Érkeznek vevők is különböző varázsírásokért, varázsszerekért. Markl, hogy megtévessze őket, egy nagy szakállú törpévé változtatja magát. Amíg vásárlók vannak náluk, Sophie súlyos bűnt követ el: hazudik. Markl figyelmezteti, hogy ilyet ne tegyen, mert az nagy bajt hozhat rájuk. Nekiállnak reggelit készíteni. A boszorkánytanonc elmondja, hogy a Tűzdémon csak a gazdájának engedelmeskedik, ennek ellenére Sophie-nak sikerül rávennie egy kis szalonnasütésre. Ekkor megérkezik Howl, s nyomban kézbe veszi az irányítást. Markl hiába faggatja, hogy hol volt, ő nem mond semmit, hanem megreggelizik és parancsot ad Calcifernek, hogy melegítsen fürdővizet, s tolja arrébb a Palotát. Sophie pedig nekilát a kastély takarításához, merthogy takarítónőnek állt.

Közben Sophie majdnem kiiktatja Calcifert. A távozó Howl elmagyarázza neki, hogy nem szabad ilyen durván bánnia Calciferrel, mert ha őt kiiktatja akkor Howl-nak is vége. Aztán eltűnik. Miközben Sophie takarít, visszatér az ereje. Mikor végeztek, Markl-lal zsúrt rendeznek kint, s viszontlátják Répafejet. Howl estére fáradtan, s gondterhelten hazaérkezik, de reggelre megint eltűnik. Sophie Markl-lal vásárolni megy a piacra. Közben egy régi vágya teljesül be, mert testközelből láthatja a tengert. Krumplit és halat vásárolnak, amit a varázslótanonc ki nem állhat. Ám bombáznak, s a vásár hamar véget ér. Sophie felfedezi a Puszták Boszorkánya szolgáját a nép között, s menekülni kezdenek. Addigra Howl is hazaér. A boszorkánymester varázsszereit Sophie
véletlenül megcserélte, s a sampon feketévé változtatta Howl szőke haját. A varázsló kiborul, s nyálkás varázslatot vet be, amit Sophie kénytelen feltörölni, a varázslót pedig megint megfürdetik. Howl a halálos varázslat után alig tér magához, akkor mondja el Sophie-nak, hogy Suliman varázslónő rég hívatta, mert beszólítják a háború miatt a mágusokat, varázslókat. Ugyanakkor a Puszták Boszorkánya azért üldözi Howlt, mert egykor a varázsló visszautasította. Howl nem akar harcolni, megkéri Sophie-t, tegyen valamit az ügy érdekében. Sophie egyedül megy a Kingsbury királyi családhoz, hogy Howl anyja szerepében elmagyarázza Suliman varázslónak a történteket. Útközben találkozik a Puszták Boszorkányával, s Hinn kutyával. Együtt kell megmászniuk egy hatalmas lépcsősort, közben kibékül a Puszták Boszorkányával. Szükség is van az összetartásra. Suliman lakosztályába Hinnel megy be. Suliman tehetetlen öregasszonnyá változtatja a Boszorkányt, Sophie minden tiltakozása ellenére is. A kevély varázslónő Howlt gonosznak és kegyetlennek tartja, Sophie megunja Suliman varázslónő siránkozását, s visszabeszél. Közben Howl a király képében megmenti Sophie-t, a Puszták Boszorkányát és a többieket Suliman varázslónőtől. Ezek után Howl újra eltűnik. Ekkorra Sophie már szerelmes a boszorkánymesterbe. Hazaviszi a palotába a Puszták Boszorkányát és Hinnt és róluk is gondoskodik. Másnap Howl újra megjelenik és kijelenti, hogy átvarázsolja a palotát másmilyenre. Calcifer segítségével kellemes otthonná változtatja a pöffeszkedő palotát.


 
 
0 komment , kategória:  Műsor (rajzfilm , film...)  
Kacsamesék (sorozat)
  2023-01-23 07:00:25, hétfő
 
  A Kacsamesék (eredeti cím: DuckTales) 1987-től 1990-ig vetített amerikai televíziós rajzfilmsorozat, amelyet a Walt Disney Company készített és a Buena Vista Television forgalmazott.
Műfaja kalandfilm- és filmvígjáték-sorozat. A sorozat főszereplője Dagobert McCsip.

Miről szól a sorozat?
A sorozat főszereplői a Hápburgben (Kacsaháza) lakó Dagobert McCsip, a világ leggazdagabb kacsája, valamint három unokaöccse: Niki, Tiki, és Viki. Ők eredetileg Donald kacsánál, a nagybátyjuknál éltek, de amikor bevonult a haditengerészethez, az Dagobert felügyeletére bízta őket. Dagobert hiába rendelkezik mesés vagyonnal és egy óriási páncélteremmel, tele pénzzel, sokszor zsugori, és még több aranyra vágyik. A legtöbb epizód akörül forog, hogy különböző gonosztevők (mint például a Beagle Boyok vagy Mágika De Spell) megpróbálják megkaparintani a páncéltermének tartalmát. Emellett Flintheart Glomgolddal is meg kell küzdeni a leggazdagabb kacsaságért folytatott küzdelemben. Egyes epizódok a "szerencsecent" körül forognak: ez Dagobert legelső keresménye, egy tízcentes érme, amelynek többen próbálnak megszerezni. Egyes részekben Dagobert és az unokaöccsei különféle egzotikus tájakra utaznak, legendás kincsek nyomában.

A sorozat későbbi részeiben mutatkozik be két új szereplő: Bubba a kőkorszakból hozott ifjú őskacsa, valamint Egyszeregy Tóbiás, a feltörekvő, de balszerencsés könyvelő, aki egyben a városi szuperhős, Robokacsa civil alteregója is. Egyes részek különféle mellékszereplők körül forognak (mint például Kvák kapitány vagy Szaki Dani), de néha felbukkannak olyan karakterek, akik a Dagobert-képregényekből csak epizódszerepben köszönnek be (Gusztáv).

Főbb szereplők:
Dagobert McCsip - Cilinderes, gazdag, zsugori kacsa. Rengeteg sok pénze van, egy hatalmas páncélteremmel. A világ leggazdagabb kacsája. Leginkább csupán azt akarja, hogy minél több pénze legyen, minthogy bármi jóra elköltse. Az egyetlen dolog, amit Dagobert a pénznél is jobban szeret, az a családja. Először Skóciában élt szüleivel, aztán kiköltözött Amerikába. Mióta szerencse centet kapott, azóta érzi magát szerencsésnek.
Donald kacsa - A matrózkacsa, Dagobert unokaöccse. Hajó útra indul, ahová nem viheti unokaöccseit. Átmenetileg Dagobertre bízza, hogy gondjukat viselje az unokaöccseinek.
Niki - A piros ruhás kacsafiú, aki Donald első unokaöccse, nagy-nagy bátyja viseli gondját átmenetileg.
Tiki - A zöld ruhás kacsafiú, aki Donald második unokaöccse, nagy-nagy bátyja viseli gondját átmenetileg.
Viki - A kék ruhás kacsafiú, aki Donald harmadik unokaöccse, nagy-nagy bátyja viseli gondját átmenetileg.
Webby - Rózsaszín masnis kacsalány, Beakley asszonyság unokája, Dagobert befogadja a házába a nagymamájával.

 
 
0 komment , kategória:  Műsor (rajzfilm , film...)  
Richie Rich - Rosszcsont beforr
  2023-01-22 13:23:41, vasárnap
 
  A Richie Rich - Rosszcsont beforr (eredeti cím: Richie Rich) 1994-ben bemutatott egész estés amerikai filmvígjáték, amelyet Donald Petrie rendezett.

Miről is szól a film?
Ifjabb Richard Rich, röviden csak Richie, a világ leggazdagabb gyereke, a multimilliárdos Richard és Regina Rich egyszem gyermeke. Kertjében hullámvasút és baseballpálya van, otthonában van egy saját McDonald's, a személyi edzője pedig Claudia Schiffer. Mindene megvan, amiről egy tízéves fiú csak álmodhat, Richie mégis magányosnak érzi magát. Édesapja, amikor csak teheti, igyekszik vele időt tölteni, ám üzleti birodalmának, a Rich vállalatok vezetése miatt gyakran van távol otthontól, ilyenkor csak az Apahívó nevű kézi-kommunikátor segítségével tud beszélni a fiával. Richie egyetlen, állandó társa csupán hűséges komornyikja, Herbert Catburry. Egy alkalommal, mikor az édesapja nevében ellátogat a Rich vállalatok egyik gyárának felavató ünnepségére, találkozik egy csapat korabeli gyerekkel, akik felhőtlenül baseballoznak a helyi parkban. Richie megkísérel barátságot kötni velük, de a gyerekek elzavarják, mert elkényeztetett, gazdag tuskónak gondolják. Richie nagyon elszomorodik emiatt.

Eközben a Rich vállalatok kapzsi igazgatóhelyettese, Lawrence Van Dough, azt tervezi, hogy megszabadul Richie szüleitől, hogy ő maga vegye át a vállalat vezetését. Szövetkezik a Rich-birtok korrupt biztonsági főnökével, Fergussonnal, akit utasít, hogy rakjon bombát Rich-ék magángépére, mialatt ők Angliába utaznak a királynő születésnapjára. Az útra Richie is elkísérné a szüleit, ám Catburry meggyőzi a szülőket, hogy a fiú hadd maradjon itthon a hétvégére kicsit kikapcsolódni. Catburry meghívja a birtokra azokat a gyerekeket, akikkel Richie korábban barátkozni próbált, ahol mindenkit hamar lenyűgöz Richie páratlan, gazdag életstílusa és elképesztő holmijai. Közben Catburry romantikus kapcsolatba kerül az egyik gyerek, Gloria édesanyjával. A délután végére a vendégeknek szép lassan megváltozik a véleménye Richie-ről. Ezalatt Richie szülei véletlenül megtalálják a repülőjükön elhelyezett bombát, és még időben kihajítják az ablakon, ám a gép így is megrongálódik, és lezuhan a Bermuda-háromszögben. Richald és Regina egy mentőcsónakba kényszerülnek az Atlanti-óceánon, ám épségben megússzák a szerencsétlenséget. Van Dough biztosra véve, hogy Richie szülei halottak, átveszi a vállalat vezetését, ám önző, magáncélú döntéseivel hamar lerombolja a vállalat jó hírét.

Bár Richie szomorú a szülei eltűnése miatt, úgy érzi, nem hagyhatja, hogy Van Dough
tönkretegye az apja vállalatát, ezért elhatározza, hogy ő maga ragadja magához az irányítást (teljes jogú örökösként övé a vállalat legtöbb részvénye, Catburry pedig szabad kezet ad neki, hogy kiskorúként ezekkel rendelkezni tudjon). Richie egész életében erre a feladatra készült, és, minthogy az évek során elleste az édesapja üzletvezető technikáit, így sikerül újra felvirágoztatnia a Rich vállatokat. Van Dough azonban újabb terveket szövöget: Fergusson segítségével meggyanúsítja Catburryt Richard és Regina kiiktatásával így a rendőrség őt letartóztatja. Cinkosossági alapon Van Dough elbocsátja a Rich-birtok többi hűséges személyzetét, míg Richie-re nézve megszerzi a törvényes gyámság jogát, így őt háziőrizetben tarthatja. Van Dough következő célja, hogy megtalálja a Rich-birtok családi széfjét, amely egy kész vagyont rejthet magában, ennek hollétét pedig a Rich vállalatok híres feltaláló professzorától, Éles Észtől akarja megtudni.


 
 
0 komment , kategória:  Műsor (rajzfilm , film...)  
A könyvek hercege
  2023-01-22 13:08:19, vasárnap
 
  1995-ben bemutatott japán animációs filmdráma, amit Kondó Josifumi rendezett és Mijazaki Hajao írt. Ez volt a legelső olyan Studio Ghibli alkotás, melyet nem Mijazaki vagy Takahata Iszao rendezett.

Miről is szól a film?
Cukisima Sizuku 14 éves diáklány a Mukaihara nevű középiskolában, legjobb barátja Harada Júko. Tokióban él szüleivel, Aszakóval és Szeijával, valamint nővérével Sihóval. Sizuku könyvmoly és szeret írni. Egy átlagos estén átnézi könyvtári könyveinek kölcsönző-kártyáját, s felfedezi, hogy egy bizonyos Amaszava Szeidzsi mindet kikölcsönözte már előtte. Az elkövetkező napok során Sizuku többször is összefut egy fiúval, aki gyakran kihozza a sodrából. A fiúról később kiderül, hogy ő Szeidzsi.

Egy nap Sizuku megpillant egy macskát a vonaton, s elkezdi követni. Az állat egy antik bolthoz vezeti őt, melyet egy bizonyos Nisi Siró vezet. A boltban található egy macskaszobor, a Báró. Kiderül, hogy Szeidzsi Nisi unokája. Azt is megtudjuk, hogy Júko szerelmes Sizukuék osztálytársába, Szugimurába, aki viszont Sizukut szereti. A fiú ezt be is vallja a lánynak, aki azonban visszautasítja Szugimurát.

Az antik boltban Sizuku elénekli a ,,Take Me Home, Country Roads" című dalt saját japán fordításában Szeidzsi, Nisi, valamint annak két barátja közreműködésével. Sizukuból és Szeidzsiből barátok lesznek. Szeidzsi hegedűkészítést tanul, hogy álmát követve hangszerkészítő mester lehessen belőle. Nem sokkal Sizukuval való találkozása után Szeidzsi Cremonába, Olaszországba utazik egy két hónapos tanulmányútra. Sizuku elhatározza, hogy ő is próbára teszi tehetségét. Júkóval megbeszéli, hogy az elkövetkező két hónap során komolyan megpróbálkozik az írással. Megkérdezi Nisit, hogy írhat-e a Báróról, akinek valaha volt egy társa is, Louise, egy nőstény-macskaszobor.

Ahogy egyre több időt szentel az írásnak, Sizuku rágcsálnivalókon kezd élni, fenn marad hajnali 4:20-ig, és iskolai eredményei romlanak. Sizuku vitába bocsátkozik nővérével valamint szüleivel a jegyeivel kapcsolatban. Eközben Nisi azt álmodja, hogy elvesztett, fiatalkori szerelme meglátogatja őt. Ahogy az álom véget ér, Sizuku érkezik hozzá, aki befejezte történetét, és elhozta a kéziratot Nisinek. Miután Nisi elolvassa Sizuku írását, a lány könnyekben tör ki. A bácsi egy kis rámen levessel vigasztalja meg, s elmeséli Sizukunak, hogy első hegedűjének elkészítése után Szeidzsi is egy jó nagy adag ráment evett.
Nisi felfedi Sizuku előtt, hogy ő és első szerelme, Louise Németországban tanultak, és egy kávézóban rábukkantak két macskaszoborra. Azonban a fiatalok és a macskaszobrok a két világháború során elszakadtak egymástól.

Nisi kocsival hazaviszi Sizukut, aki elhatározza, hogy felső középiskolába fog járni, hogy többet megtanulhasson az írás mesterségéről. A lány elmondja otthon az anyukájának, hogy saját maga próbára tételét egyelőre befejezte. A következő reggelen meglátja Szeidzsit a biciklijén, aki szintén eldöntötte, hogy elvégzi a középiskolát, mielőtt visszamegy Cremonába. A biciklin egy olyan helyre tekernek, ahol a megnézhetik a napfelkeltét. Amíg ott vannak, Szeidzsi szerelmet vall Sizukunak, és megkérdezi, hogy a jövőben hozzámenne-e feleségül. Sizuku boldogan igent mond.


 
 
0 komment , kategória:  Műsor (rajzfilm , film...)  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2022.12 2023. Január 2023.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 6 db bejegyzés
e év: 36 db bejegyzés
Összes: 220 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 33
  • e Hét: 182
  • e Hónap: 371
  • e Év: 5103
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.