Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/47 oldal   Bejegyzések száma: 461 
Megoldások benőtt köröm esetén
  2023-01-31 21:04:11, kedd
 
  Nagyon sokan szenvednek a benőtt köröm problémájától, amely nemcsak nagyon kellemetlen, hanem nagy fájdalmakkal is járhat. Mit tehetünk annak érdekében, hogy ne alakuljon ki ez a problémánk, illetve hogyan kezeljük, ha már kialakult? A cikkünkben erről olvashat.

A benőtt köröm ellen a legjobb, amit tehetünk, ha minden egyes nap meleg vízben áztatjuk a lábunkat. A hatékonyság érdekében adhatunk a meleg vízhez egy kevés Epsom-sót is. Áztassa a meleg sós vízben mindennap a lábát legalább 20 percig, sőt ezt a kezelést napi két-három alkalommal is megismételheti. Ez a kezelési forma ugyan nem szünteti meg a problémát, viszont segít a benőtt köröm miatt esetlegesen megjelent fertőzések elhárításában.

Ma már remek bőr- és eszközfertőtlenítő szerek léteznek. Mielőtt elkezdi a rendszeres pedikűrözést, nagyon lényeges, hogy alaposan lefertőtlenítse a körömágyat és a lábujjak bőrét, illetve a fertőtlenítés a pedikűreszközökre is éppen úgy vonatkozik, mint a bőrre.

Rendkívül jó módszer a benőtt köröm problémájára a fogselyem alkalmazása. Hogyan alkalmazza? Helyezzen egy vékonyabb fogselymet a körme alá, majd tekerje a körmére oly módon, hogy a köröm egy kicsit megemelkedjen. A módszer lényege, hogy a körmöt megemeljük, így az nem a körömágy irányában fog növekedni. Amikor a köröm elég nagy, akkor eltávolíthatjuk a fogselymet, amelyet minden egyes zuhanyzás után cseréljünk ki.

A lábáztatás egyrészt megkönnyíti a pedikűrözés folyamatát, másrészt nagyon hatékony lehet az esetleges fertőzések elkerülése érdekében. Nemcsak a fentebb említett Epsom-sós lábáztatás lehet hatékony, hanem az is, ha a lábáztató vízbe almaecetet öntünk. Az almaecetnek kiváló gombaellenes, antibakteriális és antiszeptikus hatása van.

A benőtt köröm miatt a körömágy gyakran megduzzad és gyulladt állapotba kerül. Az almaecet azonban nagyon hatékonyan képes felvenni a harcot a duzzanattal és a gyulladással szemben is. Készítse el a lábfürdőt, majd adjon hozzá fél csésze almaecetet. Áztassa ebben legalább húsz percig a lábait, majd kezdődhet is a kezelés, azaz a pedikűr.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Karcsúbb alak karalábéval
  2023-01-31 21:01:33, kedd
 
  Ha multivitamint szeretnénk szedni, de természetes úton juttatnánk azt a szervezetünkbe, akkor nincs is más dolgunk, mint karalábét fogyasztani, mivel ez a zöldség nagyon sok és sokféle tápanyagot, azaz vitamint és ásványi anyagot tartalmaz.

A zöldségben megtalálható a réz, a kálium, a mangán, a vas, a kalcium, az A-vitamin, a K-vitamin és a C-vitamin. Rostban is bővelkedik, amely nagyon hasznos, hiszen az emésztőrendszer egészségét hivatott fenntartani.

A karalábé segíti a rendszeres székletürítést és biztosak lehetünk benne, ha rendszeresen fogyasztjuk, nem lesznek gyomor- és bélrendszeri problémáink.

A karalábé rendszeres fogyasztásával karcsúbbak is lehetünk, mivel egyrészt sok rostot tartalmaz, másrészt nagyon alacsony a kalóriatartalma is, nem beszélve arról, hogy még energiát is biztosít a szervezet számára. Az alábbiakban olyan karalábés recepteket mutatunk be, amelyek segítenek az ideális testsúly elérésében és fenntartásában.

Karalábé-sárgarépa saláta hozzávalói:
1 nagyobb karalábé
1 nagyobb zeller
2 közepes sárgarépa
1 csésze petrezselyemlevél
1 maréknyi pirított tökmag
ízlés szerint só és olívaolaj
1 citrom

Elkészítése:
Hámozzuk meg és reszeljük le a zöldségeket. Tegyük egy salátástálba, majd adjuk hozzá a petrezselyemlevelet, amelyet előzőleg fűszervágó ollóval felaprítottunk. Pirítsuk meg a tökmagot, közben készítsük el a dresszinget: egy kisebb tálkában keverjük el a sót, az olívaolajat és a frissen facsart citromlevet. Öntsük a dresszinget a salátánkra, végül szórjuk meg pirított tökmaggal.

Avokádós karalábésaláta hozzávalói:
3 nagyobb karalábé
2 nagyobb alma
1 csokor újhagyma
1 sárgarépa
1 citrom
extraszűz olívaolaj
1 evőkanál almaecet
egy csokor petrezselyemlevél
1 nagyobb érett avokádó
ízlés szerint só és bors

Elkészítése:
Hámozzuk meg és reszeljük le nagyon vékonyan a karalábét, a sárgarépát és az almát, majd keverjük el egy nagyobb salátástálban. Vágjuk apró darabokra az újhagymát és a petrezselyemzöldet, és ezeket is adjuk a salátához. Készítsük el a dresszinget: keverjük össze az olívaolajat, a sót, a borsot, az almaecetet és a citrom frissen facsart levét, majd adjuk az egészet a salátánkhoz. Végezetül kockázzuk fel az avokádót és szórjuk meg ezzel a salátánkat.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Diéták és fogyókúrák  
Rosaceára
  2023-01-31 20:55:04, kedd
 
  Zab, uborka, lenmag és egyéb természetes szerek rosaceára:

A rosacea egy olyan bőrbetegség, amely minden korosztályt érinthet, valamint férfiak és nők is szenvedhetnek ilyen bőrbetegségben. A rosacea nem más, mint egy arcpír, hiszen ilyenkor a bőrben gyulladás keletkezik. A kis erecskék elpattannak és akár gennyes dudorok is kialakulhatnak a problémás bőrfelületen. Vannak ugyan gyógyszerek és kenőcsök rosacea ellen is, de ezeknek a kenőcsöknek és szereknek sok kellemetlen mellékhatásuk is lehet. A természet azonban felkínál olyan gyógynövényeket, amelyek nagyon hatékonyak lehetnek a rosacea természetes kezelésében. Mutatjuk is, melyek ezek.

A zöld tea az egyik legjobb természetes szer a rosacea kezelésére, ugyanis nagyszerű gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkezik, emellett kiemelkedő az antioxidáns és rákmegelőző hatása is. A zöld tea belsőleg fogyasztva is kifejti pozitív hatását, ehhez azonban naponta legalább 2-3 csészényit szükséges elfogyasztanunk. Egy másik módszer is létezik a rosacea kezelésére: a kiázott zöldtea-filtert a problémás bőrfelületre helyezhetjük, de csakis akkor, mikor már kihűlt.

A levendula nagyon jó nyugtató hatásokkal rendelkezik. Nem pusztán az idegeket nyugtatja azonban le, hanem a bőr nyugtatásában is verhetetlen. Nem beszélve arról, hogy nagyon jó baktériumellenes hatással is bír, ami azért is hasznos, mivel a rosacea kialakulását gyakran a bőrön elszaporodó baktériumok idézik elő. Mindemellett a levendula gyulladáscsökkentő tulajdonsága is kiemelkedő, illetve nagyon hatékony a bőrpír csökkentésében is. A legjobb, ha levendula-illóolajat használunk, de csakis egy-két cseppet és jól tesszük, ha azt is elkeverjük valamilyen hordozóolajjal. Olyan olajat válasszunk, amely nem okoz további irritációkat a bőrünkön.

Az uborka is egy remek természetes szere lehet a rosaceának, hiszen hűsítő és nyugtató hatásokkal rendelkezik. A bőrpír és a duzzanat csökkentésében verhetetlen az uborka, ugyanis nemcsak vízben, hanem tápanyagokban is rendkívül gazdag. Hogyan használjuk? Mossuk meg alaposan az uborkát, majd vágjuk szeletekre, ezt követően pedig néhány uborkakarikát helyezzünk a rosaceás bőrfelületre.

Amennyiben rosaceától szenvedünk, úgy az Aloe vera nevű gyógynövényre is számíthatunk. A gyógynövénynek kimagasló a gyulladáscsökkentő hatása, emellett nagyon hasznos lehet a gyulladt és irritált bőr megnyugtatásában is. A legjobb, ha kipréselünk egy kevés Aloe vera gélt a növényünk leveléből és ezzel kenjük be a megtisztított arcfelületet. Nem kell lemosni, hiszen az Aloe vera gél nemcsak bőrnyugtató, hanem hidratáló hatásokkal is rendelkezik.
Forrás : Link

Folytatás :
Előző cikkünket folytatva bemutatunk néhány olyan természetes szert, gyógynövényt, amely nagyon hatékony a rosacea otthoni kezelésében. Mutatjuk is, hogy milyen természetes módszerek léteznek e bőrbetegség tüneteinek csökkentésére, illetve megszüntetésére.

Ha nagyon gyors és hatékony megoldást szeretnénk találni a rosacea mielőbbi elmulasztására, akkor a lenmagra is számíthatunk. A lenmag nagyon sok hasznos tápanyagot tartalmaz, többek között omega-3 zsírsavakban is bővelkedik, amelyek nemcsak tápláló, hanem gyógyító hatásokkal bírnak, amiért a rosaceás arcbőr igazán hálás lesz. A lenmagot megőrölve is fogyaszthatjuk, de kipróbálhatjuk a lenmagolajat is, amely belsőleg fogyasztva segíthet a bőrpír hatékony csökkentésében.

Korábbi cikkeinkben közöltünk olyan szépségápolási receptet, amelyben a zabpehely arcbőrre gyakorolt pozitív hatásairól is írtunk. A zabpehely - őrölve és belsőleg fogyasztva - szintén nagyon hatékony lehet a bőrpír csökkentésében. A rosaceás arcbőr gyakran viszket és száraz is, a zab ezeket a tüneteket segít sikeresen megszüntetni. A zab nemcsak gyulladáscsökkentő, hanem antioxidáns hatásokkal is rendelkezik. Ha pedig ekcémában szenvedünk, akkor a fürdővízbe szórt zab lehet a segítségünkre. Hogyan használjuk a zabot, zabpelyhet, ha rosaceánk van? Daráljunk le két-három evőkanál zabpelyhet és keverjük el annyi langyos vízzel, hogy egy pépes masszát kapjunk. Vigyük fel a megtisztított arcbőrünkre maszkszerűen, hagyjuk az arcunkon 30 percig, majd mossuk le.

A nyers méz is rendkívül jól funkcionál mint otthoni gyógymód és természetes orvosság. A rosaceás bőr is nagyon hálás lesz, ha mézes arcmaszkkal kényeztetjük, de csakis nyers, termelői és ne bolti mézet használjunk. Keverjünk el egy kevés mézet vízzel, majd kenjük be vele az arcbőrünket. Hagyjuk rajta kb. 15 percig, majd bő vízzel alaposan mossuk le.

A kamilla is nyugtató hatásokkal rendelkezik. Mivel csökkenti a gyulladást, így külsőleg és belsőleg is alkalmazhatjuk a kamillaterápiát. Naponta két csésze kamillatea elfogyasztása javasolt, hogy csökkentsük a szervezetünkben a gyulladást, merthogy sok esetben ez az oka a rosacea kialakulásának. A kamillában található tápanyagok úgy is fel tudnak szívódni a bőrbe, ha egy kiáztatott teafiltert helyezünk a rosaceás bőrfelületre.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
A rugalmasság még idősebb korban is fejleszthető
  2023-01-31 20:46:03, kedd
 
  A rugalmasság még idősebb korban is fejleszthető - néhány rugalmasságot fejlesztő gyakorlat

Azok az idősebb emberek, akik a koruk ellenére is rendszeresen mozognak, sétálnak, gyalogolnak, a koruknak és az egészségi állapotuknak megfelelően sportolnak, sokkal rugalmasabbak, mint az inaktív társaik. Az időskori rugalmasság megőrzése is rendkívül fontos, hiszen számos egészségi és egyéb előnnyel jár, ha valakinek nem merevek az izmai és az ízületei. Nézzük is, milyen előnyei vannak, ha idősebb korunkban is rugalmasak maradunk.

A rugalmasság jelentősen csökkenti a sérüléseket, hiszen ilyenkor jobb lesz az egyensúlyérzék és az izmok kompenzációja is. Ha ez nem így van, akkor megerőltethetjük magunkat és sokkal gyakoribbak lesznek a húzódások és az izom-, illetve ízületi sérülések. A rugalmasság csökkenti az izmokban keletkező feszültséget is és ez megakadályozza, hogy túl sok stressz keletkezzen a környező ízületekben.

A rugalmasság azt is jelenti, hogy nagyobb lesz a mozgástartományunk, ami nemcsak a sport- és az egyéb teljesítményt fokozza a mindennapok során, hanem az olyan funkcionális képességeket is, mint lehajolás vagy leguggolás. A rugalmasság egyébként a könnyebb regenerálódást is megtámogatja.

Ha rugalmasabbak vagyunk, akkor fokozott mobilitásra is számíthatunk. Azok az idősek, akik rendszeresen végeznek rugalmassági gyakorlatokat, kevesebb fájdalmat tapasztalnak, olajozottabban tudják elvégezni a mindennapi teendőiket és sokkal simábban meg tudnak oldani olyan egyszerű dolgokat, mint az ágyból való felkelés, a padlóról felvenni leesett tárgyakat, egyszóval jóval könnyebben boldogulnak az életben.

A rugalmasság még a testtartás javításában is segíthet, ugyanis ha túl sokat ülünk, az merevséget okoz az izmokban és az ízületekben. A rugalmasság fokozása jót tesz a testtartásnak és csökkenti a fájdalmat, például a nyak, a fej, a derék és a hát fájdalmát.

Most pedig nézzünk néhány gyakorlatot, amellyel fokozhatjuk a rugalmasságunkat! Álljon fel, helyezze a lábait csípőszélességbe, a térdeit kissé behajlítva. Hajoljon előre, majd érintse meg a kezével a lábujjait.

A második gyakorlathoz ereszkedjen a padlóra négykézláb, nyújtsa a magasba az egyik karját, ameddig csak tudja, közben szépen lassan tolja hátrafelé a csípőjét a sarkai irányába. Végezze el a gyakorlatot a másik karjával is.

A harmadik gyakorlathoz feküdjön le a padlóra, húzza fel egyszerre mindkét térdét a mellkasa irányába, majd szép lassan engedje le mindkét lábát a padlóra kinyújtott állapotban.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
A levendula és a jó egészség
  2023-01-31 20:41:41, kedd
 
  A levendulát mindenki ismeri. Már a kertben is érezni a kellemes illatát, amikor nyílik; ha pedig összegyűjtünk egy csokornyit és bevisszük a lakásba, akkor semmi mást nem lehet érezni, csak ezt a nagyon kellemes illatú növényt, ami betölti az egész teret. Ezt a gyógynövényt fel lehet használni sok mindenre, például készíthetünk belőle teát, amely nyugtatja az idegeket és nagyon hatékonyan oldja a stresszt, illetve még kekszbe is belesüthetjük.

A levendula illóolaja is nagy népszerűségnek örvend, mutatjuk is, hogy milyen előnyei is vannak ennek a nagyszerű illóolajnak.

A levendula olyan kémiai vegyületekben gazdag, amelyek nagyon jót tesznek az egészségünknek. Flavonoidokat és kumarint is tartalmaz, amelyek egyes zöldségekben és gyümölcsökben is megtalálhatók. Ezek a vegyületek nemcsak antioxidáns, hanem remek gyulladáscsökkentő hatásokkal is rendelkeznek.

A levendula-illóolaj egy linalool nevű vegyületet is tartalmaz, amely csökkenti a vérnyomást és a szorongást is nagyszerűen oldja.

A levendula egyik legjobb hatása, hogy támogatja a jó alvást. Ez a gyógynövény oly módon képes a jó pihenés biztosítására, hogy megemeli a szervezetben a melatoninszintet.

A levendula illóolaja nagyon hatékony a gyulladás és a fájdalom csökkentésében. Segít megnyugtatni az idegrendszert, jobb hangulatot teremt és ezeknek a hatásoknak köszönhetően még a vérnyomást is leviszi.

Egy tanulmány arról is beszámolt, hogy a levendula illóolaja - aromaterápia formájában - még a menstruációs görcsöket is nagyon hatékonyan csillapítja. Azok a nők, akik a menstruációjuk ideje alatt naponta néhány percig belélegezték a levendula-illóolaj illatát, sokkal kevesebb hasi görcsről számoltak be, mint azok a nők, akik nem élvezték ki a levendula aromaterápiás hatásait.

A levendula remek antimikrobiális és vírusellenes hatásokkal is rendelkezik, azaz nagyon hatékonyan képes a baktériumok és a vírusok elpusztítására.

A levendulaolaj gyulladást és fájdalmat is csökkent. Ha szeretnénk kipróbálni ezeket a pozitív hatásait, akkor mindenképpen keverjük össze valamilyen hordozóolajjal, például olívaolajjal, kókuszolajjal vagy éppen mandulaolajjal.
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Fémes íz a szájban
  2023-01-31 20:38:33, kedd
 
  A fémes íz a szájban egyszerű módszerekkel is eltüntethető ugyan, de vannak olyan esetek, amikor valamilyen betegség vagy komoly probléma áll a háttérben. Ilyen például a vesebetegség, a májbetegség vagy éppen a cukorbetegség. Mutatjuk is, milyen gondok, milyen egészségügyi problémák és betegségek állhatnak a tünet hátterében!

Fémes íz leggyakrabban akkor alakul ki a szájüregben, ha nem megfelelő a szájhigiénia. Amennyiben nem mosunk rendszeresen fogat vagy nem használunk fogselymet, akkor nemcsak fogproblémák alakulnak ki, de az ínyünk is begyulladhat. A szájüregi fertőzések ugyanis gyakran okoznak fémes ízt a szájban. Első lépésként mindenképpen a fogorvost szükséges felkeresni, majd ha rendbe jött a fogunk és az ínyünk, akkor ez a fémes íz is meg fog szűnni.

Vannak olyan gyógyszerek, amelyek szintén okai lehetnek annak, ha fémes íz alakul ki a szájüregben. Ilyenek például az antibiotikumok, a vérnyomáscsökkentő gyógyszerek, egyes cukorbetegségre vagy depresszióra szedett gyógyszerek. Egyes gyógyszerek szájszárazságot is okozhatnak. Ilyenkor megváltozik az ízérzékelés és fémes íz is kialakulhat a szájüregben.

Léteznek olyan fertőzések, amelyeknek szintén lehet mellékhatása a fémes íz a szájban. Amennyiben valakinél arcüreggyulladás, felső légúti fertőzés vagy megfázás áll fenn, akkor is kialakulhat fémes íz a szájüregben, azonban a fertőzés, a betegség elmúltával ez a panasz teljesen meg is szűnik.

A rákkezelés részét képezheti a kemoterápia és a sugárkezelés is. Ilyenkor is megváltozhat a szag- és az ízérzékelés, azaz megjelenhet a fémes íz a szájüregben.

Ahogy idősödünk, úgy csökken az ízérzékelésünk. Azonban akik demenciában szenvednek, sokkal intenzívebben érezhetik ezeket a változásokat és mivel az agyban nagyon gyorsan végbemennek a memóriával, a kognitív készségekkel kapcsolatos változások, így a fémes íz érzése is sokkal erőteljesebbé válik, ugyanis az ízlelőbimbókat és az agyat különféle idegek kötik össze egymással.

A fémes íz kialakulásában nagy szerepe lehet az allergiáknak is. Még egyes ételekre való allergiás reakcióként is megjelenhet a fémes íz érzékelése a szájüregben.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Ica kő Peruban
  2023-01-31 14:52:46, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek   
Konyhánkban
  2023-01-31 14:51:43, kedd
 
 



Nincs is vörös macskánk
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek   
Felhő Norvégiában
  2023-01-31 14:49:59, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek   
Szivárványfelhő Magyarországon
  2023-01-31 14:49:04, kedd
 
 




 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek   
     1/47 oldal   Bejegyzések száma: 461 
2022.12 2023. Január 2023.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 461 db bejegyzés
e év: 1993 db bejegyzés
Összes: 49208 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 898
  • e Hét: 1861
  • e Hónap: 14852
  • e Év: 190727
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.