Belépés
nobi94.blog.xfree.hu
Csak az számít, hogy tudd, mit akarsz, és küzdj érte. Vigyázz az útra, melyre lépsz, mert az élet útja kétes és nehéz. Ha lépsz, fontold meg léptedet! Koczkás Norbert
1994.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Pinokkió (1940)
  2023-02-25 14:28:18, szombat
 
  A Pinokkió (eredeti cím: Pinocchio) 1940-ben bemutatott amerikai rajzfilm, amely Carlo Collodi Pinokkió kalandjai című meséje alapján készült. A 2. Disney-film rendezői Hamilton Luske és Ben Sharpsteen.

Miről is szól a film?
A történetet, Tücsök Tihamér meséli el nekünk, mely egy csillagfényes éjszakán, az öreg Geppetto nevű fafaragó házában veszi kezdetét. A kis tücsök szemtanúja, amint a mester befejezi a legújabb fabábját, Pinokkiót, és kijelenti hogy nincs más kívánsága, csak hogy az, igazi kisfiú legyen.
Az éjszaka során, a Kék tündér látogat el hozzá, és teljesíti az óhaját: életre kelti Pinokkiót, és kinevezi Tücsök Tihamért a kisfiú lelkiismeretévé.

Geppetto annyira örül, hogy másnap beíratja a kisfiút iskolába, ám az úton, a ravasz Derék Rókus és Durbelle Béla, meggyőzik hogy menjenek el Stromboli bábszínházába, Tihamér kifogása ellenére. Felléptetik Pinokkiót, és az előadásra való sikere miatt, Stromboli ketrecbe zárja a bábut. Megjelenik Tihamér, de nem tudja kiszabadítani. A tündér is felbukkan és számon kéri a fiúcskát, miért nem ment iskolába. Erre Pinokkió hazudozni kezd, és egyre csak nő az orra. Végül megígéri hogy jó lesz, és a tündér megbocsát neki, és visszaváltoztatja az orrát. Szabadon engedi, és közli vele hogy ez az utolsó alkalom hogy segített neki.

Eközben Rókus és Béla, a gonosz fuvaros emberrel egyezkedik, aki megígéri nekik hogy rengeteg pénzt ad nekik, ha szereznek kisfiúkat, akiket elvihet a Vidám Szigetre. Útközben összefutnak Pinokkióval, és meggyőzik hogy utazzon el ő is. A szabályok nélküli szigeten, a fiúk egyre csínytalanabbak, nem sejtve semmit.
Azonban Tihamér rájön a sziget titkára: A kisfiúk a rossz magatartásuk miatt, szamarakká változnak, és rabszolgálnak adják el őket később bányákban, vagy cirkuszokban. Pinokkió sikeresen megmenekül Tihamérral, ám szamár füle és farka lesz.

Hazatérés után, a duó nem talál senkit a műhelyben. Hamarosan kapnak egy levelet a tündértől, aki szerint Geppetto-t, Pinokkió keresése közben lenyelte egy bálna, Góliát.
A bábú, Tihamérral együtt, apja segítségére siet, a tengerbe ugrik. Hamarosan lenyeli őt a bálna, és újraegyesül Geppetto-val. Pinokkió rájön, ha tüsszentésre kényszerítik Góliátot, kijuthatnak. A terv működik, de a dühös bálna üldözőbe veszi őket, és összetöri a tutajukat. Geppetto-t, Figaro-t, Cleo-t és Tihamért a partra mossa a tenger, de a tücsök már csak Pinokkió testét találja meg.

Otthon, Geppetto miközben gyászolja a kisfiát, az felébred és igazi fiúvá változik, mert a tündér így jutalmazta meg, mert bátornak, őszintének és önzetlennek bizonyult.
Miután észreveszik hogy életben van, mindenki ünnepel. Tihamér megköszöni a tündér kedvességet, aki egy aranyéremmel jutalmazza meg őt, mely hivatalos lelkiismereti szolgálatát bizonyítja.

A film előzetese :
https://youtu.be/MknDSSDNMf0

 
 
0 komment , kategória:  Műsor (rajzfilm , film...)  
A rettegés mélye
  2023-02-25 14:23:35, szombat
 
  A rettegés mélye.
Eredeti címe:
The Hole
2009-ben készült Thriller film.
Hossz: kb 1óra32perc


Szereplők:

Haley Bennett - Julie
Chris Massoglia - Dane
Teri Polo - Susan
Nathan Gamble - Lucas
Bruce Dern - Hátborzongató Carl
Quinn Lord - Annie Smith
John DeSantis - Monster Dad
Douglas Chapman - Normal Dad
Mark Pawson - Travis
Peter Shinkoda - Young Cop
Jonathan Bruce - Mover
Merritt Patterson - Jessica


Miről is szól a film ?
Joe Dante (Szörnyecskék) rendezte ezt az izgalmakban és kalandokban bővelkedő thrillert, amely a gyermekek legrejtettebb szorongásai és titkai közé kalauzolja a nézőt. Dane és öccse,
Lucas nemrég költöztek a városba, és a szomszéd Julie-val a házuk pincéjében egy feneketlen lyukat fedeznek fel.
Valahányszor felnyitják a fedelét, gonosz erő szabadul el, és a legborzasztóbb
rémálmaik
elevenednek meg. Dane-ék szép lassan rájönnek: szembe kell nézniük a legsötétebb félelmeikkel, ha nem akarják, hogy újra és újra lerántsa őket A RETTEGÉS MÉLYE.

A film előzetese:
https://youtu.be/fyEUhaKLRMg




 
 
0 komment , kategória:  Műsor (rajzfilm , film...)  
Négy dinó New Yorkban
  2023-02-25 14:14:37, szombat
 
  A Négy dinó New Yorkban (eredeti cím: We're Back! A Dinosaur's Story) 1993-ban bemutatott amerikai rajzfilm, amelyet Dick és Ralph Zondag, Phil Nibbelink és Simon Wells rendezett. Az animációs játékfilm producere Steve Hickner. A forgatókönyvet John Patrick Shanley írta, a zenéjét James Horner szerezte. A mozifilm az Amblimation gyártásában készült, az Universal Pictures forgalmazásában jelent meg. fantasy kalandfilm.

Miről is szól a film?
Cecilia és Louie a két gyerek
legnagyobb álma, hogy egyszer végre igazi barátokat
találjanak a New Yorkban, ahol élnek.
Egy napon álmuk teljesül, ám cseppet sem olyan formában, ahogy ők elgondolták.
A nagyvárosba ugyanis különös látogatók érkeznek, négy dinoszaurusz képében.
A két gyerek hatalmas izgalommal éli meg a találkozást, és hamar, igen szoros barátságot sikerül a furcsa vendégekkel kötniük.
Az viszont mindenkit meglep, hogy milyen illemtudóak ezek a dinoszauruszok.



Itt nézheted meg:
https://mesekincstar.tv/negy-dino-new-yorkban-teljes-mesefilm/














 
 
0 komment , kategória:  Műsor (rajzfilm , film...)  
Gazdátlanul Mexikóban
  2023-02-25 11:32:31, szombat
 
  A Gazdátlanul Mexikóban (eredeti cím: Beverly Hills Chihuahua), amerikai színes élőszereplős film.

Amerikában 2009-ben jelent meg. Magyarországon 2009-ben DVD-n, majd 2015-ben a Disney Channelen jelent meg.

Miről is szól a film?
Vivian Ashe Beverly Hillsben él, és egy elkényeztetett csivava-kutyahölgy, Chloe gazdája. Egy nap Vivian Ashe, mivel üzleti útra kell utaznia, felelőtlen unokahúgára, Rachelre bízza a kutyáját. Miután Rachel úgy dönt, hogy hétvégi kirándulásra megy Mexikóba a barátaival, Chloe eltűnik.

A luxusban elkényeztetett kutya hölgy hirtelen szembesül az élet kemény valóságával. Kínjában találkozik Delgadóval, egy magányos német juhászkutyával, aki rendőrkutyaként dolgozott a helyi rendőrségnél, mielőtt társa meghalt, és elvesztette szaglóérzékét. Baráti kapcsolatot alakít ki vele, de aztán veszélybe kerül, amikor találkozik egy kegyetlen dobermannal, El Diablóval, és menekülnie kell előle.

Rachel, félve nagynénje reakciójától, amikor hazatér, úgy dönt, hogy Mexikóban keresi meg a csivava kutyát. Közben Papi, egy kis hiperaktív csivava, aki beleszeretett Chloéba, és gazdája, aki többek között Rachel nagynénjének kertépítője is, csatlakozik a kereséshez.

Eközben Chloe a rendőrkutya, Delgado segítségével el tud menekülni a ravasz patkány Manuel elől, valamint annak barátja, egy Chico nevű idióta leguán elől. Nem sokkal később El Diablo megpróbálja elvinni Chloét a gazdájához, egy kutyaviadal-promóterhez. A rendőrség, Rachel és a kertész, valamint Papi és Delgado azonban a segítségére sietnek.

Végül mindenki épségben hazatér; Chloe újra találkozik Papival, ahogy a gazdája és Rachel is, Delgado pedig újra rendőrkutya lesz. Eközben El Diablót elfogják, és rövid időre a sintértelepre kerül, majd egy gazdag, rózsaszín ruhákért rajongó hölgyhöz költözik. Manuel, a patkány és leguán barátja is megismeri a luxust, és lemond a további csalárd üzelmekről.
----------------------------------

Gazdátlanul Mexikóban 2.:
A beszélő csivavák egy fergeteges folytatásban térnek vissza - a hamisítatlan Disney vígjáték remek szórakozást nyújt az egész családnak. Régi ismerőseinknek új kalandokkal kell szembenézniük: a kölykeik született rosszcsontok, és kutya legyen a négy talpán, aki ép ésszel bírja újabb és újabb csínytevésüket. Ám amikor gazdáik bajba kerülnek, semmitől sem riadnak vissza, hogy megmentsék őket - mert a család, bármi is történjék, jóban-rosszban összetart. Így aztán kiskutya, nagykutya együtt száll harcba és megmutatja, hogy összefogással és bátorsággal a kicsik is képesek nagy dolgokra. A mókás és szívmelengető történetet ráadásul számos érdekes extra teszi különlegessé. Vigyázat, nagyon harapósak!




 
 
0 komment , kategória:  Műsor (rajzfilm , film...)  
A mentőcsapat (1977)
  2023-02-25 11:27:04, szombat
 
  A mentőcsapat (eredeti cím: The Rescuers) 1977-ben bemutatott amerikai rajzfilm, amely Margery Sharp könyve alapján készült. A 23. Disney-film rendezői Wolfgang Reitherman, John Lounsbery és Art Stevens. Az animációs játékfilm producere Wolfgang Reitherman. A forgatókönyvet Ken Anderson, Ted Berman, Larry Clemmons, Vance Gerry, David Michener, Dick Sebast és Frank Thomas írta, a zenéjét Artie Butler szerezte. A mozifilm a Walt Disney Productions gyártásában készült, a Buena Vista Distribution forgalmazásában jelent meg. Műfaja kalandos filmvígjáték.

Miről is szól a film?
Egy Penny nevű kislányt valamikor elrabolt a gonosz Miss Medúza egy New York-i árvaházból és egy mocsárban félig elsüllyedt lapátkerekes gőzhajón tartja fogva. Medúza arra kényszeríti a kislányt, hogy egy rég meghalt kalóz barlangjába leereszkedjen és onnan drágaköveket hozzon fel neki. Már sok ilyen értékes kő a birtokába került és a kislány nem akar többet lemenni a sötét lyukba, amit időről-időre elönt a tengervíz, ezért az ott tartózkodás életveszélyes. Medúza azonban az ,,Ördög szeme" nevű gyémántot akarja, amit a kislány sehol sem talál. Az emberi bűnüldözők nem bukkantak a lány nyomára, de Penny üvegpalackba rejtett segélykérése eljut a nemzetközi egér segélyszervezethez, aminek székhelye az ENSZ épületében van. Két rettenthetetlen egér - Bernard és Miss Bianca - felkerekedik, és egy öreg macska, Rufusz tippjeit követve a kislányhoz vezető nyomra bukkannak: Medúza zálogüzletéhez. A rettenetes nő is éppen a helyszínre indul. A két egér titokban vele együtt indul el, de kiesnek a gyorsan haladó autóból. Egy albatrosz hátán repülve jutnak el a helyszínre. A kislányt nem egyszerű megmenteni, mert két idomított aligátor őrzi, amik már többször visszahozták a kislányt, amikor el akart menekülni. Amikor Medúza újból a gyémánt keresésére kényszeríti a kislányt, a két egér is vele megy, és észreveszik, hogy az egy koponya belsejébe van beszorulva. Nehezen, de kiszedik a gyémántot, majd a víz majdnem elsodorja őket. Medúza megkaparintja a követ, de nem engedi el a kislányt a macijával együtt, pedig megígérte neki.

A két egér és a kislány tervet készítenek: a két aligátort a hajó elromlott liftjébe csalják és ott bezárják őket, majd a Medúza által használt vízi robogóval elmenekülnek. Segítségükre van néhány apró állat, amik a mocsár szélén élnek és a két egér találkozott velük, amikor a sirályról leszálltak.

Mivel Medúza éppen a maciba rejtette a gyémántot, Penny a macival együtt magával viszi New Yorkba, ahol a gyémánt egy múzeumba kerül. Nemsokára két felnőtt jelentkezik, és örökbe fogadják a kislányt.


 
 
0 komment , kategória:  Műsor (rajzfilm , film...)  
A dzsungel könyve (1967)
  2023-02-25 11:21:52, szombat
 
  A dzsungel könyve (eredeti cím: The Jungle Book) 1967-ben bemutatott amerikai rajzfilm, amelyet Wolfgang Reitherman rendezett.
A Walt Disney Productions gyártásában készült, a Buena Vista Distribution forgalmazásában jelent meg. Műfaja zenés, kalandos filmvígjáték.

Miről is szól a film?
A történet Maugliról szól, akit kölyökkorában magára hagytak az indiai dzsungelben.
Bagira, a bölcs párduc, egy kis kerek kosárban talál rá. Kezdetben Rama és Rakhsa farkaspár neveli őt saját kölykeikkel együtt, a farkasfalka pedig maga közé fogadja. Amikor Maugli felcseperedik, Bagira azt tanácsolja a falkának, hogy költözzön vissza sajátjai közé, az emberlakta faluba, főként azon nyomós októl indíttatva, hogy Sir Kán visszatért a dzsungelbe, aki köztudottan gyűlöli az embereket, mivel fél azoknak "piros virágától", azaz a tűztől. E döntéssel egyedül maga Maugli nem ért egyet, ezért inkább elmenekül a Bagirával falu felé tartó útjuk közben. Kalandjaiban vele tart újdonsült, szórakoztató barátja: Balu, a medve, akinek jelenléte és viselkedése gyakran a humor forrását képezi. Lépten-nyomon olyan alakok nehezítik Maugli útját, mint Lajcsi király, az orangután, Ká, a hipnotizőr óriáskígyó és Sír Kán, a tigris.
Ez utóbbi kettő táplálékként tekint rá, az orangután pedig a tűz készítését akarja tőle megtudni, de hasztalan. A történet tetőpontja a Maugli és Sir Kán közti összecsapás, melyből szerencsésen maugli kerül ki győztesen.
Végül, ha kanyargós és megpróbáltatásokkal teli úton is, de megtalálja az utat az emberek közé: egy véletlenül meglátott kislány bája ösztökéli arra Mauglit, hogy otthagyja a dzsungelt.

 
 
0 komment , kategória:  Műsor (rajzfilm , film...)  
Laputa - Az égi palota
  2023-02-25 11:16:23, szombat
 
  A Laputa - Az égi palota (Castle in the Sky vagy Laputa: Castle in the Sky) 1986-ban bemutatott japán animációs fantasy kalandfilm Mijazaki Hajao írásában és rendezésében. Az első Studio Ghibli gyártásában készült film. Zenéjét Hiszaisi Dzsó szerezte.

Miről is szól a film?
Egykoron az emberi civilizáció repülő városokat épített, amelyek egy ismeretlen katasztrófában elpusztultak, újra a földre kényszerítve az emberiséget. Az egyetlen megmaradt repülő várost, Laputát egy nehezen áthatolható vihar veszi körül, emiatt létezését sokan legendának tartják.

A történet nyitányában egy léghajót, amelyben Sheetát, egy lányt szállítanak, akit Muska ezredes, a kormány titkosügynöke rabolt el, Dola kapitány kalózai támadják meg, hogy megszerezzék a lány kristályamulettjét. Az összecsapás alatt Sheeta kiugrik a hajóból, de az amulett ragyogni kezd és a zuhanását lelassítja. Egy bányászfaluban ér biztonságosan földet, ahol egy Pazu nevű fiú talál rá, aki az otthonába viszi, hogy felépüljön. Másnap reggel Sheeta magához tér és meglepetten látja, hogy Pazu egy repülőgépet épít azzal a céllal, hogy megtalálja Laputa elveszett városát, amelyet megboldogult apja néhány éve sikeresen le is fényképezett. Sheetát Dola kalózai - akik egyben a fiai, Charles, Louis és Henri - és Muska katonái is üldözik, ezért menekülnie kell, amelyben Pazu és a főnöke, Mr. Duffi a segítségére lesz. Sheeta és Pazu egy elhagyatott bányába zuhannak - az amulett segítségével biztosan érnek földet -, ahol Sheeta elmondja, hogy ő és családja északra, egy Gondoa nevű völgyben élt, de szülei halálával egyedül maradt, majd Muska és emberei elrabolták. Hozzáteszi, fogalma sem volt, hogy az amulettjének, ami már generációk óta a családja tulajdonában áll, ekkora hatalma van. Felbukkan egy remete, Pomme bácsi, aki elmagyarázza nekik, hogy Sheeta amulettje egy levitációs kristály, ami levi kőből készült, abból az anyagból, ami Laputát és a többi repülő várost is a magasban tartotta.

A bánya elhagyása után Sheeta elmondja Pazunak, hogy a teljes neve 'Lusheeta Toel Ul Laputa'. Muska katonái azonban elfogják és Tedis erődjébe viszik őket, ahol Pazut egy sötét, hideg és nyirkos toronyba zárják, míg Sheeta egy lényegesen kényelmesebb cellát kap. Muska megmutat Sheetának egy alvó laputai robotot és felfedi előtte, hogy tud a teljes nevéről, ami a laputai királyi ághoz való kötődésének bizonyítéka (ő a trónörökös). Hozzáteszi, hogy az egykor egész világot uralma alatt tartó Laputa létezése veszélyt jelent az emberiségre. Megfenyegeti, hogy ha nem működik vele együtt Laputa megtalálásában, elveszi Pazu életét. Sheeta beletörődik helyzetébe és követi Muskát, s arra kéri Pazut, hogy menjen el és felejtse el Laputát a saját biztonsága érdekében, Muska pedig - a ,,szolgálatait" megköszönve, hogy eddig megvédte Sheetát - néhány aranypénzzel útnak indítja a fiút.

Pazu megtörve hazamegy, otthonában azonban Dola és kalózai fogadják. Kifaggatják a fiút, s hallva, hogy Muska Góliát nevű hajója Sheetával fedélzetén hamarosan Laputa megkeresésére indul, azonnal a kristályamulett megszerzésére indulnak. Dola megengedi Pazunak, hogy velük tartson. Ezalatt Sheeta az erődben elmond egy apotropaikus igét, amivel váratlanul működésbe hozza az amulettet és az alvó robotot. A robot nagy pusztítást végez, miközben Sheetát keresi. Mikor megtalálja, a lány lenyugtatja a robotot, és az amulett egy fénysugárral megmutatja Laputa helyét. Muska kihasználva a helyzetet Góliát nevű léghajójával elpusztítja a robotot. Pazu épp ekkor érkezik megmenteni a lányt, de Muska megszerzi az amulettet és a jelét követve elindul Laputába.

 
 
0 komment , kategória:  Műsor (rajzfilm , film...)  
Hókusz Pókusz
  2023-02-25 11:11:10, szombat
 
  A Hókusz pókusz (eredeti cím: Hocus Pocus) 1993-ban bemutatott misztikus családi vígjáték.

A film Halloween idején játszódik, amikor egy tinédzser, aki nem hisz a boszorkányokban, szándéka ellenére életre kelt három boszorkányt, a Sanderson nővéreket.
Max az életét kockáztatja, hogy megvédje kishúga életét egy szimpatikus osztálytársnője, egy segítőkész zombi és egy halhatatlan macska segítségével.

Miről is szól a film?
1693, Salem, Massachusetts

Thackery Binx (Sean Murray) felébred és észreveszi, hogy a kishúga nincs az ágyában. Emilyt három boszorkány a házukba csalta, ahol ki akarják szívni az életerőt belőle. Mary (Kathy Najimy), Sarah (Sarah Jessica Parker) és Winifred (Bette Midler) egy varázskönyv segítségével főzetet készítenek. Thackery megpróbál segíteni a kishúgának, de az egyik boszorkány elektromos villámokkal megbénítja, majd halhatatlan fekete macskává változtatja. A Sanderson nővérek szeretnének újra fiatalabbak lenni és ehhez gyerekek életerejére van szükségük. A boszorkányokat nemsokára felakasztják. Előtte Winifred egy varázslatot mond, ami szerint Halloween éjszakáján, telihold idején, ha egy szűz meggyújtja a fekete gyertyát, akkor ők visszatérnek az életbe aznap éjszakára.

1993-ban, 300 évvel később egy tizenéves, Max Dennison (Omri Katz) Los Angelesből Salembe költözik a családjával, ahol nem érzi jól magát. A boszorkánysággal szemben is szkeptikus.
Max kishúga, Dani (Thora Birch) boszorkánynak öltözött és örül, hogy itt lehet. Halloween éjszakáján Maxnak kell kísérgetnie (mivel a szüleik felnőttek jelmezes buliján vesznek részt), ami a fiúnak nem jelent szórakozást. A két fiú megint gúnyolódik rajta, amikor a közelükben mennek el. Egy nagy házhoz érnek, ahol ,,bizonyára gazdagok laknak", ezért bemennek, ahol szintén jelmezes buli van. Itt lakik Max titkos vonzalmának tárgya az osztályból, Allison (Vinessa Shaw), aki örömmel fogadja őket, és vállalkozik rá, hogy elkíséri őket a boszorkánymúzeumba (ami egy ideje már bezárt, mert ,,furcsa dolgok történtek"). Max kissé meggondolatlanul meggyújtja a fekete láng gyertyáját. A három boszorkány hamarosan életre kel. Mary boszorkány kiszagolja a gyerekszagot, de mielőtt el tudnák fogyasztani, Max azt a látszatot kelti, hogy ő varázsló, aki megidézi ,,a halál égőesőjét", amikor az öngyújtójával működésbe hozza a tűzoltó rendszert. Mielőtt azonban elmenekülnének, Binx beszélő macska képében (Jason Marsden) felveteti Maxszal a varázskönyvet, így a boszorkányok nem tudják elkészíteni az életet ellopó varázsitalt.




 
 
0 komment , kategória:  Műsor (rajzfilm , film...)  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2023.01 2023. Február 2023.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 8 db bejegyzés
e év: 36 db bejegyzés
Összes: 220 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4
  • e Hét: 48
  • e Hónap: 519
  • e Év: 5251
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.