Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
H.Kohut Katalin: A szív ereje
  2018-09-26 08:47:18, szerda
 
   
  H.Kohut Katalin: A szív ereje

Anna csodálatos kisleány volt, kívülállók szemével nem idevaló a Földre. Egész nap csicsergett vékony hangocskáján, közben a tükörben gyönyörködött saját arcképében, tiszta fenyőzöld szemeiben, melyekben ilyenkor tükröződött egy ismeretlen világ képmása, melynek egyedül ő a főhőse. Szívébe áhítat költözött, s mivel maga volt a kétlábon járó törvény, senki sem értette meg érzékenységét mindenre, sértette, ami torz, csúf, kellemetlen hang és látvány volt. Egyre jobban magába zárkózott, elhatározta, hogyha nem szereti senki, önmaga szívét fogja ringatni szépséges dalaival és hangjával. Már egész nap a tükörben nézegette magát és csodálta saját énekhangját.

A tükör világában megjelent tökéletes harmónia része volt mindenki, akit befogadott, akivel bizalmas volt, őket maga mellé helyezte, meg a szépségeket, akiket észrevett, mint nála különbeknek gondoltakat. A tükör illúziójában élt, mely a valóságnak csupán a tükröződése. Így szemlélte naponta kétoldali profilját a behajtott jobb és baloldali tükörszárnyak fogságában, s arra a megállapításra jutott, hogy furcsa személyisége van, kettős lehet talán, mert nem egyforma a bal és jobb oldali profilja. Ennek a kis diszharmóniának nem örült, nem tudta, hogy egykor két hódolója élt, bal oldala azé, akivel mindig íncselkedve játszotta a nyelvi játékait, a jobb oldala az egykori vőlegényéé. Emlékek özöne borította el a kislányt, amikor játszott a szavakkal, a nyelvvel, a hangokkal, időnként befogadva az örömbe egyik testvérét. A szeretetlenségre daccal felelt, minél jobban szenvedett a sivárságban, annál jobban szerette önmagát, hiszen valakinek őt is kellett szeretnie, megtette hát mindenki helyett. Nem is hitte el onnantól senkinek, hogy őt bármiért is lehet tisztelni, pedig mindent elkövetett érte, énekével és bájával szolgálta az emberiséget, mindenkivel kedves volt, ahol tudott segített, ennek ellenére követte a meg nem értés, a lenézés, a leértékelés. Nem tudhatta, hogy mindez a tükörben megjelent szív-törvényének rontásának világa volt már.

Annácska tükör törésekre lett figyelmes, egyszerűen leestek a falról magukról, vagy kettérepedtek és kihulltak a rámából az üvegdarabok. Nem sejtette, hogy ilyenkor mindig meghal valakije a tökéletes tükörvilágából. A gyönyöre forrása, a tükör elrabolta a lelkét, magához láncolta a sötét világ összes ura, kimondva rá a büntetés, a rontás igéjét, azt, hogy minden ékességétől, emberségétől megfosztják és soha semmi sem lehet belőle. Meghalt mindenki, aki szépnek látta a lányt, vagy tisztelte. Már lehajtott fejjel járt az utcákon abban a tudatban, hogy benne van a hiba, nem mert a szív-törvényével senkinek sem a szemébe nézni. Ki is állhatná meg a tiszta pillantását, ami ellen annyian ellene szegültek, de Anna ezt nem tudhatta. Cipelte a nehéz sorsot, melyet irigységből külseje és hangja, tehetségei, becsületessége, szorgalma miatt kiróttak rá, koldultatások, fényevések közepette sem adta fel hitét, hogy kellene lennie egy másik világnak, ahol minden tökéletes, ahol senki sem árt senkinek, ahol szeretet lakozik. Aki csak megpillantotta a tükör előtt Anna képmását, elmenekült a városból, mert az arca és alakja mellett felvonultak jól láthatőan a háttérben munkálkodó gonosz hatalmak, ártó szellemek. A tükörben láthatóvá váltak ilyenkor élete főbb szereplői és történései. Sokan kísérték figyelemmel nehéz sorsát, nélkülözéseit, szenvedését, de senki sem tudott rajta segíteni.
Kunyhójában magához ölelve Süsü plüsssárkányát lágyan dalolt, dala felért egy sóhajtással. A lelkét átadta a mindenségnek, hívta magához a csodás tükörvilágát, ahol mindenki szíve szerint él, boldog a gyermek, bölcs a bölcs öreg, amit gondol az agy, az beteljesül. Ahogy gyengült az egészsége, úgy erősödött belül. Azt hitte, hogy az új öröksége a szenvedése közben torzzá vált szíve, amit új sértések gyötörtek, a legnagyobbak egyike a betegség, a halál felé vezető útjával, melyet kiköveztek számára áspiskígyókkal, cerberusokkal, mindenféle fekete mágiával. Gesztenyeszín haja kihullott, őszes lett, megfakult a színe, fogai, körmei besárgultak, testrészei otrombává váltak, megnémult. Szív-ereje annyira meggyöngült, utolsó leheletéig is vigasztalva másokat egy napon lefeküdt és nem ébredt fel. Ekkor jelentkezett először egykori népének törvényőrei, Gyuszi, aki ismerte bájos gyermekként, nem tudta, mi történt vele. Majd jött a két oldalának megfelelő egykori udvarlója, Krisztián és Illés, zokogtak a sír szövetsége felett a sötétségnek, az elmúlás torzulásain, mely sérti a természetest, majd egyesével leszámoltak a fekete mágus hadsereggel, tükör törésekkel és misztikus állatokkal, mint világ uraival. Ébresztgették Annácskát, szólongatták, aki nem akart tudni többé semmiről, szívébe alig lehetett életet lehelni. Azelőtt nem tudott sírni, megdermedtek a lékek-könnyei, csak némán szemlélte a történéseket, értelmetlen halálokat. Most zokogott együtt a megmentőivel, akik vigasztalták szép szóval az egykori vigasztalót. Szépen hozzá még soha senki nem szólt, bár maga volt a kedvesség és a szerénység, állandó jóvátételével mások rossz természetének. Anna alig hitte el, hogy így, ennyire deformáltan őt lehet szeretni, mikor azelőtt külső-belső szépségként mindenkit irritált, különösen a hangja miatt. A segítők meglepődtek azon, hogy kislányként látta meg a napvilágot az egykori törvény, mégpedig olyan formában, hogy két világot képviseljen.

Akit sért a csúf, a rossz, a tökéletlen nem menekülhet többé saját tükörvilágába, hogy csak magát engedélyezett szeretni itt a Földön, ahol nincsen már régóta butaság ellen orvosság. A népe kinyújtotta kezét, magához ölelte Annát, mint egyetlen emberi képviselőjét a szépségnek, tehetségnek, csillagok fényének. Anna megtanulta elfogadni azt a szeretetet, melytől megfosztották, íncselkedő énekhangjával csengettyűzte fülébe két hősének a szeretet-dalát szívének öröm erejével.

2017. április 12.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Címkék: szeretetlenségre, diszharmóniának, tükörvilágából, megpillantotta, áspiskígyókkal, plüsssárkányát, megállapításra, becsületessége, koldultatások, tükörszárnyak, érzékenységét, nélkülözéseit, csengettyűzte, engedélyezett, énekhangjával, jóvátételével, tükörvilágába, megfosztották, gesztenyeszín, gyönyörködött, ébresztgették, cerberusokkal, természetének, kettérepedtek, személyisége, képviselőjét, jelentkezett, illúziójában, természetest, vigasztalták, megmentőivel, történéseket, tükörvilágát, hangocskáján, szólongatták, megdermedtek, szív ereje, tükörben gyönyörködött, ismeretlen világ, kétlábon járó, tükörben nézegette, tükör világában, tükör illúziójában, valóságnak csupán, behajtott jobb, megállapításra jutott, nyelvi játékait, jobb oldala, egykori vőlegényéé, örömbe egyik, szeretetlenségre daccal, tükörben megjelent, Kohut Katalin, Ébresztgették Annácskát,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Akarat  Bounty krémes  Akarat  Ami embereknek lehetetlen, az...  Garai Gábor - Takarítás  Örülök, hogy látlak!  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam Annuska bar...  Akarat  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Erdőn  Makszim Gorkij gondolata  Elköszönt  Png nő  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Png virág  Akarat  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Az engedelmesség miért nem vál...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Png fotel  Fehér virág  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Png nő  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Png csokor  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Egy maradéktalanul uralt világ  Kaffka_Margit  Png csokor  A jó emberek mindig szépek mar...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Mai harmónia kártyám  Őrizkednünk kell...  Png rózsa csokor  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Julian Brass gondolata  Png cica  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Png telefon  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Szép estét  Png csokor  A másik dolog,  Sose bánj semmit  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Sokan azt tartják  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Paul David Tripp Április 19  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Fekete István - Akác  Png telefon  Boldog születésnapot a ma ünne...  Kövesd a cowboyt!  Albert Einstein gondolata  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Próbálj meg ...  képre írva  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Png ház  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Irgalom és ítélet  Hiányzik  Régi emberek, akikre máig büsz...  Szép estét  Csak a fogyatkozás látható  képre írva  Az a nap, amelyik nevetés nélk... 
Bejegyzés Címkék
szív ereje, tükörben gyönyörködött, ismeretlen világ, kétlábon járó, tükörben nézegette, tükör világában, tükör illúziójában, valóságnak csupán, behajtott jobb, megállapításra jutott, nyelvi játékait, jobb oldala, egykori vőlegényéé, örömbe egyik, szeretetlenségre daccal, tükörben megjelent, falról magukról, tökéletes tükörvilágából, gyönyöre forrása, tükör elrabolta, sötét világ, rontás igéjét, utcákon abban, szív-törvényével senkinek, szemébe nézni, tiszta pillantását, nehéz sorsot, másik világnak, tükör előtt, háttérben munkálkodó, tükörben láthatóvá, lelkét átadta, csodás tükörvilágát, bölcs öreg, szenvedése közben, legnagyobbak egyike, halál felé, napon lefeküdt, elmúlás torzulásain, fekete mágus, egykori vigasztalót, hangja miatt, segítők meglepődtek, egykori törvény, népe kinyújtotta, szeretet-dalát szívének, szeretetlenségre, diszharmóniának, tükörvilágából, megpillantotta, áspiskígyókkal, plüsssárkányát, megállapításra, becsületessége, koldultatások, tükörszárnyak, érzékenységét, nélkülözéseit, csengettyűzte, engedélyezett, énekhangjával, jóvátételével, tükörvilágába, megfosztották, gesztenyeszín, gyönyörködött, ébresztgették, cerberusokkal, természetének, kettérepedtek, személyisége, képviselőjét, jelentkezett, illúziójában, természetest, vigasztalták, megmentőivel, történéseket, tükörvilágát, hangocskáján, szólongatták, megdermedtek, legnagyobbak, emberségétől, mindenségnek, szenvedését, emberiséget, elhatározta, énekhangját, sivárságban, szépségként, deformáltan, sóhajtással, tükröződése, törvényével, tehetségnek, törvényének, pillantását, képviseljen, megfosztják, üvegdarabok, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 10 db bejegyzés
e év: 50 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 638
  • e Hét: 1787
  • e Hónap: 8028
  • e Év: 60294
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.