Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
H.Kohut Katalin: A varrónő (Vilma-Béla párbeszéd)
  2018-09-26 13:11:46, szerda
 
   
 


H.Kohut Katalin: A varrónő (Vilma-Béla párbeszéd)


- Béééla, nem vállalta el a varrónő a ruháimat, mit fogok felvenni?!
- Vilmám, van elég ruhád...
- Bélám, nem tudod, hogy a ruhákat nem lehet felvenni szaladgálósnak, csak időnként, meg színházba, alkalomra?
- A ruha alatt minden ruhádat értem, drága Vilma!
- A nadrág nem ruha, ruhaneműek csoportjába tartozik, mint a szoknya, a blúz, az ing, a farmer, meg a kabát-féle is, a pancsókkal együtt.
- Akkor milyen ruhád nincsen most, Vilmám?
- Nadrágjaim, meg szoknyáim, meg pár felsőm, ami fontos lenne.
- Rengeteg nadrágod van, meg szoknyád...
- Igen, de egyet sem tudok felvenni, mind nagy rám, lötyög rajtam.
- Értem, akkor pakold össze, elvisszük a varrónőnek, hívd fel telefonon!
- Már felhívtam, azt mondta, nem ér rá most, rengeteg munkája van. Egyébként is csak az ismerősöknek vállal, igaz, hogy kétszáz egy nadrág levágás, ötszáz egy átalakítás, talán érdemes lenne várni rá, de nincs időm, itt van a jó idő, kellenek a ruhák.
- De éppen tegnap vásároltál új fehér és keki nadrágot, mi a baj velük?
- Lecsúsznak a derekamon, drága Bélám, ilyen az olcsó kínai, nem akartam sokat fizetni új tavaszi ruhákért. Olcsó húsnak híg a leve, ahogyan szokták mondani.
- Menjünk akkor a varrodába, pakolj össze, drága Vilmám!
- Jó napot kívánunk, hoztunk pár ruhát bevetetni, nadrágokat levágatni, szoknyákba gumikat húzni, kiválogatjuk, ami belefér a költségbe, mutatjuk a legfontosabbakat!
- Meddig mehetek el árban?
- A szoknyák és a nadrágok lennének a legelsők, mennyibe kerülnének?
- 7.600,-Ft, mert mindegyik szoknyának a tetejét meg kell bontani, gyárilag vannak, nem lehet simán gumit fűzni beléjük, a nadrágok közül egyet be kell szűkíteni, egybe cipzár kell...
-Még egy fontos keki blúzom lenne beszűkíteni a két oldalát...
- 1.500,-Ft...
- Jó, akkor azt majd a jövő hónapban...
- Bélám, maradt még pár ruhám, de telefonált a varrónőm, hogy vigyem át, elvállalta őket darabját ötszáz forintért, átvittem hozzá a blúzokat, meg három nadrágot átalakítani, még 3.000,-Ft, talán ez már méltányos ár, nem olyan drága, mint a varrodáé.
- Ráadásul a varroda vidéki áron dolgozik, Pesten sokkal drágább lenne minden.
- Nem is tudom, hogy honnan lehet szert tenni egy baráti ismerősre, aki jól tud varrni, lehetne rá mindig számítani?
- Majd keresgélünk, drága Vilma, meghirdetjük az interneten ott, ahol élünk a környékünkön.
- Tavalyelőtt találtam egy varrónőt, aki házhoz jött, felhívtam telefonon, de már befutott azóta,meg kellene keresni a bonyolult labirintusos utcák között, hol lakik. De a kezdő árait is felemelte azóta.
- Így van ez általában, mindenki kezd egyszer valahol, aztán amikor már nagy igény van rá, elrontja az egészet, csak nem tud róla, hogy már nem szívesen keresik.
- Lánykoromban egészen más volt, akkor a ruházati szövetkezet varrónői vállaltak otthon munkát. Így varrattattam Kohárikné Margitkával lila-fehér trapéz aljú nadrágkosztümöt, s mire megvarrta, már ott voltak hozzá a kiegészítőim, a fehér pantonett papucsom, meg a fehér tergál kardigánom. Nem volt sok ruhám, mert nagyon keveset kerestem, de azok harmonizáltak egymással. A sárga-vörös piké ruhámhoz vásároltam egy sárga-vörös holdjárót, a piros mini ruhámhoz piros szandált és táskát, de volt amihez csak szandálcipő illett.
- Milyen az a szandálcipő, drága Vilmám?
- Olyan, mint a szandál, csak elöl zárt az orra, a szandál pedig körben nyitott. A pantonett papucs valójában, elöl zárt az orra, ma is lehet kapni, csak más néven. Régen külön néven volt minden nevezve, hivatalosan, akkor, amikor még lehetett kapni fél méreteket is cipőben. Például fekete trapéznadrághoz fekete parafa szandált hordtam.
- Ahhoz képest most nincsen olyan sok táskád és cipőd, mint amikkel hozzám jöttél, mi történt?
- Nem is tudom, drága Bélám, talán már a drapp, bordó, cseresznye és hasonló színű ruháimat mindig variálom olyanokkal, melyekhez van cipőm és táskám is, meg ritkán lehet kapni ezeket a színeket.
- Akkor most meg volt a tavaszi ruhafelfrissítés, minden rendbe téve, átalakítva, most már igazán van mit felvenni, Vilmám!
- Igen, köszönöm a varrónőmnek, hogy jelentkezett, meg tudtam oldani az összes ruhámat, melyeket félretettem azzal, hogy nincs mit felvenni. Most már bátran nézek szembe a kihívással, hogy minden napra van új ruha, melyekben jól érezhetem magamat.
- Akkor érzi magát előkelően és elegánsan a nő, ha mindig meg tud jelenni...
- Igen, talán így is lehet mondani, fél egészség a fittség, szépség mellett a harmonikus elegancia, drága Bélám! Köszönöm, hogy vagy nekem, támogatsz mindenben!
- Én köszönöm, drága Vilmám, hogy Veled ennyire szépséges és értékes az élet minden pillanata, még a kirándulás, séta is, mindig rácsodálkozom elegáns megjelenésedre.

2017. április 3
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Címkék: ruhafelfrissítés, legfontosabbakat, nadrágkosztümöt, trapéznadrághoz, megjelenésedre, szaladgálósnak, rácsodálkozom, harmonizáltak, kiegészítőim, jelentkezett, ismerősöknek, labirintusos, varrattattam, környékünkön, meghirdetjük, lánykoromban, kiválogatjuk, szandálcipő, varrónőmnek, keresgélünk, átalakítani, hivatalosan, margitkával, szövetkezet, tavalyelőtt, csoportjába, félretettem, beszűkíteni, varrónőnek, interneten, harmonikus, kerülnének, nadrágokat, cseresznye, telefonált, szoknyákba, ruha alatt, pancsókkal együtt, ismerősöknek vállal, nadrág levágás, olcsó kínai, nadrágok lennének, nadrágok közül, fontos keki, jövő hónapban, varroda vidéki, baráti ismerősre, bonyolult labirintusos, kezdő árait, ruházati szövetkezet, fehér pantonett, fehér tergál, Kohut Katalin, Kohárikné Margitkával,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Alázat  Nagyon különös  Png fotel  Csak a fogyatkozás látható  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  A boldog családok mind hasonló...  Elköszönt  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Png nő  Leonardo da Vinci gondolata  Png ház  Png ház  A jó emberek mindig szépek mar...  A boldog családok mind hasonló...  Sokan azt tartják  Egy hatékony szolga  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  A sors  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Nem méltó hozzád  Ami embereknek lehetetlen, az...  Gonosz démon-álarc  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Png lepke  Gonosz démon-álarc  Mai harmónia kártyám  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Erdőn  Png virág  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Nem számIt  Png kislány  Szívem  Ne kapaszkodj magasabbra,  Png lepke  George Byron - Ahogy itt jár -...  Rátalálsz  Az engedelmesség miért nem vál...  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Png virág  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Alázat  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Adakozás  Leonardo da Vinci gondolata  Adakozás  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Garai Gábor - Takarítás  Nem számIt  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Alázat  Png fotel  Adakozás  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Paul David Tripp Április 19  Popper Péter szavai 
Bejegyzés Címkék
ruha alatt, pancsókkal együtt, ismerősöknek vállal, nadrág levágás, olcsó kínai, nadrágok lennének, nadrágok közül, fontos keki, jövő hónapban, varroda vidéki, baráti ismerősre, bonyolult labirintusos, kezdő árait, ruházati szövetkezet, fehér pantonett, fehér tergál, sárga-vörös piké, sárga-vörös holdjárót, piros mini, szandál pedig, pantonett papucs, tavaszi ruhafelfrissítés, összes ruhámat, harmonikus elegancia, élet minden, ruhafelfrissítés, legfontosabbakat, nadrágkosztümöt, trapéznadrághoz, megjelenésedre, szaladgálósnak, rácsodálkozom, harmonizáltak, kiegészítőim, jelentkezett, ismerősöknek, labirintusos, varrattattam, környékünkön, meghirdetjük, lánykoromban, kiválogatjuk, szandálcipő, varrónőmnek, keresgélünk, átalakítani, hivatalosan, margitkával, szövetkezet, tavalyelőtt, csoportjába, félretettem, beszűkíteni, varrónőnek, interneten, harmonikus, kerülnének, nadrágokat, cseresznye, telefonált, szoknyákba, nadrágjaim, elvállalta, átalakítás, szoknyának, pancsókkal, kihívással, olyanokkal, ruhaneműek, lecsúsznak, kirándulás, átalakítva, vásároltam, vásároltál, kardigánom, szűkíteni, telefonon, vállaltak, levágatni, pillanata, holdjárót, bevetetni, szoknyáim, felhívtam, mindegyik, elvisszük, melyekben, költségbe, érezhetem, pantonett, megvarrta, párbeszéd, egyébként, előkelően, kohárikné, egymással, elegánsan, forintért, színházba, alkalomra, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 10 db bejegyzés
e év: 50 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1762
  • e Hét: 4084
  • e Hónap: 10325
  • e Év: 62591
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.