Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Megtévesztő információ miniszterelnöki levélben
  2013-07-15 20:38:31, hétfő
 
  Megtévesztő információ miniszterelnöki levélben

Többel emelte a kormány a minimálbért, mint az előző két kormány összesen - ez az egyik legfőbb érv a nemrégiben az állampolgárok postaládáiban elhelyezett, ,,Magyarország jobban teljesít" című propagandafüzetben. Az viszont már nem derül ki a kiadványból, hogy a bruttó összeg nőtt havi 24 500 forinttal, amiből mindössze 3 590 forint maradt a dolgozók zsebében. Ha pedig összevetjük az idei nettó minimálbért a 2009. évivel, akkor azt látjuk, hogy a legkisebb kereset most ötezer forinttal kevesebbet ér, mint négy évvel ezelőtt.

Óriási sikertörténetnek állítja be a kormány, hogy három év alatt összesen 24 500 forinttal emelkedett a minimálbér, ami több mint amennyivel a megelőző nyolc évben összesen növekedett a legkisebb bér összege. Ezzel szemben az igazság az, hogy a ténylegesen minimálbéren foglalkoztatottak zsebében mindössze 3 590 forinttal marad több az idén, mint 2010-ben.

Ez az összeg azonban nem elég ahhoz, hogy az időközben bekövetkezett áremelkedéseket kompenzálja. Érdekes összehasonlítást végzett Hanti Erzsébet, a Magyar Szakszervetek Országos Szövetségének (MSZOSZ) szakértője. Számításából kiderül, hogy a jelenlegi 64 190 forintos nettó minimálbér 2009. évi árakon számolva mindössze 52 965 forintot ér, ami csaknem ötezer forinttal kevesebb, mint a 2009. évi 57 815 forintos nettó összeg.

A múlt évben megszüntetett adójóváírás következtében a minimálbéren foglalkoztatott, gyermektelen dolgozók adóterhe 4,8 százalékról 16 százalékra emelkedett, míg az adóék a 2011. évi 38,8 százalékról 2012-re 48,8 százalékra nőtt - figyelmeztetett tavaly augusztusban az Európai Bizottság a magyar kormánynak írt levelében. Az európai uniós szakértők az alacsony jövedelműek adójának csökkentését szorgalmazták, mint ismeretes, erre az idei évben sem került sor. A lenti táblázatból jól látszik, hogy az adójóváírás eltörlésének hatását kompenzáló bruttó minimálbéremelés óriási tehernövekedést jelentett a munkáltatók számára, miközben a nettó összeg alig emelkedett, és csaknem ötezer forinttal kevesebbet ér, mint 2009-ben.

http://www.sokkaljobb.hu/sites/default/files/tartalmak2013/07/01_8.jpg

Az adójóváírás eltörlésének következménye, hogy a bruttó 98 ezer forintos minimálbéren foglalkoztatott gyermekteleneknek idén csaknem 15 680 forint adót kell fizetniük, s az összesen 18 130 forintos járulékterhek levonása után 64 190 forintjuk marad. Az egygyermekes minimálbéreseket is 5 680 forint adó terheli, két gyermek kell ahhoz, hogy a minimálbér után ne kelljen szja-t fizetni.

Három évvel ezelőtt bruttó 98 ezer forintból - mindenféle gyermekkedvezmény nélkül -
75 282 forintot kaptak kézhez a munkavállalók, s bruttó 80 ezer forintnak volt a nettója annyi, mint amennyi most 98 ezerből marad.

Ki járt jól valójában a minimálbér-emeléssel?

A kiadvány szerint az intézkedéssel 619 ezer magyar ember jár jobban. Az adóhatóságtól korábban kapott információk szerint a 2011. évi adóbevallásokban (a 2012. évi adatok ugyebár még nem ismertek) összesen 448 ezer magánszemély tüntetett fel egész évre vonatkozóan minimálbér alatti munkabért az akkor még létező adójóváírásnál megjelölt jogosultsági hónapok alapján. Az MSZOSZ becslése szerint a ténylegesen minimálbéren foglalkoztatottak száma nagyjából 300 ezerre tehető - nyilatkozta a Pénzcentrum.hu-nak korábban Pataky Péter, az MSZOSZ elnöke. Az egész évben minimálbért vagy az alatti jövedelmet szerzők táborát gyarapítják ugyanis a részmunkaidősök is, akik csak a csökkentett munkaidő miatt vallanak be alacsonyabb jövedelmet.

A hatszázezres szám úgy jöhet ki, ha azokkal is számolunk, akik - ellentétben a minimálbérért dolgozókkal - valóban jobban jártak a legkisebb kereset emelkedésével. Számos, kedvezményesen adózó béren kívüli juttatás maximumösszege is a minimálbérhez igazodik. Jól jártak ezen kívül azok a magasabb keresetűek, akik táppénzen vagy gyeden voltak az elmúlt években, ezeknek a juttatásoknak az összege is a legkisebb keresethez kötődik.

A minimálbérhez kötődő juttatások, ellátások

Legfeljebb a legkisebb bér összegéig lehet béren kívüli juttatásként üdülési szolgáltatást nyújtani a munkavállalóknak, illetve közeli hozzátartozójának, a szakmai gyakorlaton lévő tanulónak, saját nyugdíjasnak a munkáltató tulajdonában, vagyonkezelésében lévő (saját) üdülőben. Tanulónként maximum a minimálbér 30 százalékának megfelelő összegben lehet béren kívüli juttatásként iskolakezdési támogatást adni. Legfeljebb a minimálbér két és félszereséig vállalhatja át a munkáltató az általa elrendelt iskolarendszerű képzés költségeit. Az önkéntes kölcsönös nyugdíjpénztárba fizetett hozzájárulás, illetve a foglalkoztatói nyugdíjszolgáltató intézménybe fizetett hozzájárulás legfeljebb a minimálbér 50 százaléka lehet. Önkéntes kölcsönös egészségpénztárba fizetett hozzájárulás legfeljebb a minimálbér 30 százalékáig adható béren kívüli juttatásként.

A minimálbér összege befolyásolja a maximálisan adható táppénz összegét is. Alapesetben a táppénz a napi átlagkereset 60 százaléka lehet, kivéve, ha valakinek nincs kétéves folyamatos munkaviszonya, mert akkor csak az 50 százalék jár. A juttatásnak azonban felső plafonja is van: nem haladhatja meg a minimálbér kétszerese harmincad részének megfelelő összeget. Az idei bruttó 98 ezer forintos minimálbér alapulvételével legfeljebb bruttó 6 533 forint lehet a napi összeg.

Nem mindegy, hogy mennyi a minimálbér a gyermekgondozási díjban (gyed) részesülő, magasabb keresetűek számára sem. A gyed összege alapesetben a napi átlagkereset 70 százaléka, maximuma azonban a mindenkori legkisebb bérhez igazodik: legfeljebb a minimálbér kétszeresének a 70 százaléka lehet. A tavalyi bruttó 130 200 forintról 137 200 forintra nőtt a gyed felső határa. A plafonhoz tartozó nettó összeg 4 585 forinttal nőtt havonta.

Forrás: Pénzcentrum

sokkaljobb-kommentár: Az egykulcsos adóval nagyon sokan jártak nagyon jól, főként a hatalom és holdudvara. Ők annyival, amekkora JÖVEDELEMRŐL a nép egyszerű gyermeke nem is mer álmodni: havi nettó 200-500 ezer forinttal, gyermekszámtól függően. Azok az országgyűlési képviselők is jól jártak, akik nem álláshalmozók. Nekik havi 70 ezer forinttal nőtt ennek következében a jövedelmük, ami még mindig több mint amennyi a 700 ezer minimálbéresnek jut. A közmunkán foglalkoztatottak 47 ezer forintja azon túl, hogy már hideg vízre is alig elég, nem számít be sehova: nem táppénz-alap, nem nyugdíjalap és nem szolgálati idő. Talán 300 ezer honfitársunk részesül már ebből a ,,kegyből". A munkavállalók további alázása a munkáltatóknak kedvező lehetőségeket biztosító új munkatörvénykönyv.

Talán ha a korrupcióval felhagyna a hatalom, és megszabadulna a népes rokonságtól, a feketekereskedelemben érintettektől, az offshore (adóelkerülő) lovagoktól, el tudnánk indulni felfelé a szakadékból. Az elmúlt nyócévezés helyett inkább erre kellene törekedni végre! Az élelmiszer kereskedelem nagy része a maffia kezében van, főként a zöldség-gyümölcs, benne a dinnyekereskedelem. Emiatt egy adószakértő szerint minimum 130 milliárd adó esik ki évente, de rosszul járnak miattuk a jövedelemhez alig jutó gazdálkodók is. Az így felvásárolt termés gyenge árát sokszor késleltetve kapják meg a termelők, már ha megkapják egyáltalán.


Békéscsaba, 2013. július 15.
F. I. - K. M.

Emlékeztető: ,,A bérek felemelése nélkül nincs megoldás! Nemcsak a hatalmon lévők és klientúrájának a jövedelmét kell megduplázni, és az egyszázalékos személyi jövedelemadó kulccsal tovább emelni, hanem a kisemberek bérének felemelésére is sort kell keríteni! Bárki bármit mond, nincs más megoldás! Ami most folyik, az pótcselekvés, maszatolás, dilettáns kapkodás." (Gazdag László közgazdász, egyetemi docens)

http://www.sokkaljobb.hu/content/megt%C3%A9veszt%C5%91-inform%C3%A1ci%C3%B3-minis ztereln%C3%B6ki-lev%C3%A9lben
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: minimálbéreseket, sikertörténetnek, minimálbéremelés, adóbevallásokban, munkavállalóknak, nyugdíjpénztárba, gyermekgondozási, összehasonlítást, részmunkaidősök, minimálbéresnek, alapulvételével, tehernövekedést, figyelmeztetett, áremelkedéseket, miniszterelnöki, foglalkoztatott, iskolarendszerű, adójóváírásnál, munkáltatóknak, kedvezményesen, klientúrájának, maximumösszege, gyermekszámtól, foglalkoztatói, megszüntetett, járulékterhek, bekövetkezett, szövetségének, következtében, következménye, szorgalmazták, szakszervetek, minimálbérhez, álláshalmozók, országgyűlési, kétszeresének, egyik legfőbb, állampolgárok postaládáiban, bruttó összeg, dolgozók zsebében, idei nettó, legkisebb kereset, megelőző nyolc, ténylegesen minimálbéren, összeg azonban, időközben bekövetkezett, múlt évben, minimálbéren foglalkoztatott, magyar kormánynak, európai uniós, alacsony jövedelműek, idei évben, Hanti Erzsébet, Magyar Szakszervetek Országos Szövetségének, Európai Bizottság, Pataky Péter, Gazdag László,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Paul David Tripp Április 15  Andrássy Réka - A bolond Böske  Ismeretlen: Ikarusz monda  Jázmin  Megígért békesség  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Azért kaptad  Ott van  Paul David Tripp Április 14  Jó éjszakát  képre írva  Bornyi Veronika haiku verse  A sorsod  Az ember emlékekből áll  József Attila – Keresek ...  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  Emlékezz  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Jan Twardowski - Siessünk  Azért kaptad  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  39 ígéret  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Segíts neki dicsérni Téged  Anyámról való emlékek  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jázmin  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Nevelőszülőkhöz adták,  Ma van a magyar költészet napj...  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Otthon  Sík Sándor - Ha jő a perc  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Különleges  Különleges  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Hogyan válunk hűségesekké?  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  40 felett  Csend  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam Krisztinától  Különleges  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  Szép álmokat!  A Magyar Költészet napja alkal...  Hogyan válunk hűségesekké?  Latinovits Zoltán tollából  Jó éjszakát  jó reggelt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Paul David Tripp Április 12  Horváth Szilvia tollából  40 felett  Borzasztó  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam  Különleges  képre írva  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  Jázmin  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Szép estét kedves látogatóimna...  Hamvas Béla  Nevelőszülőkhöz adták,  Kedvenc felismerésem az imádsá...  A pitypang legendája  Kertem  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Ma van a magyar költészet napj...  Egy gondolat  Hamvas Béla  Jan Twardowski - Siessünk  Horváth Szilvia tollából  Egy párkányon  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Sok ember olyan, mint a kaméle... 
Bejegyzés Címkék
egyik legfőbb, állampolgárok postaládáiban, bruttó összeg, dolgozók zsebében, idei nettó, legkisebb kereset, megelőző nyolc, ténylegesen minimálbéren, összeg azonban, időközben bekövetkezett, múlt évben, minimálbéren foglalkoztatott, magyar kormánynak, európai uniós, alacsony jövedelműek, idei évben, lenti táblázatból, adójóváírás eltörlésének, munkáltatók számára, nettó összeg, egygyermekes minimálbéreseket, minimálbér után, nettója annyi, kiadvány szerint, adóhatóságtól korábban, egész évben, alatti jövedelmet, csökkentett munkaidő, hatszázezres szám, minimálbérért dolgozókkal, minimálbérhez igazodik, magasabb keresetűek, elmúlt években, legkisebb keresethez, minimálbérhez kötődő, szakmai gyakorlaton, munkáltató tulajdonában, általa elrendelt, önkéntes kölcsönös, minimálbér összege, maximálisan adható, napi átlagkereset, juttatásnak azonban, minimálbér kétszerese, idei bruttó, napi összeg, gyermekgondozási díjban, gyed összege, mindenkori legkisebb, minimálbér kétszeresének, tavalyi bruttó, gyed felső, plafonhoz tartozó, egykulcsos adóval, országgyűlési képviselők, közmunkán foglalkoztatottak, munkavállalók további, munkáltatóknak kedvező, korrupcióval felhagyna, népes rokonságtól, elmúlt nyócévezés, élelmiszer kereskedelem, maffia kezében, adószakértő szerint, jövedelemhez alig, bérek felemelése, hatalmon lévők, jövedelmét kell, egyszázalékos személyi, kisemberek bérének, minimálbéreseket, sikertörténetnek, minimálbéremelés, adóbevallásokban, munkavállalóknak, nyugdíjpénztárba, gyermekgondozási, összehasonlítást, részmunkaidősök, minimálbéresnek, alapulvételével, tehernövekedést, figyelmeztetett, áremelkedéseket, miniszterelnöki, foglalkoztatott, iskolarendszerű, adójóváírásnál, munkáltatóknak, kedvezményesen, klientúrájának, maximumösszege, gyermekszámtól, foglalkoztatói, megszüntetett, járulékterhek, bekövetkezett, szövetségének, következtében, következménye, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 334
  • e Hét: 2256
  • e Hónap: 6001
  • e Év: 159497
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.