Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kávéval ezeket a betegségeket is megelőzhetjük
  2018-06-01 10:47:20, péntek
 
  Szívünk, ízületeink és májunk védelme mellett még bizonyos rákfajták kialakulását is segít megelőzni a rendszeres kávéfogyasztás.

Az elmúlt évtizedek megannyi kutatásával a hátunk mögött ma már elég magabiztosan állíthatjuk, hogy a rendszeres kávéfogyasztás jót tesz az egészségünknek. Mielőtt azonban rátérnénk, hogy mely betegségek megelőzésében segíthet a kávéscsésze vissza-visszatérő emelgetése (rendszeres fogyasztás alatt napi 3-4 csészét, avagy maximum 400 milligramm koffein elfogyasztását értjük), hangsúlyozzuk ki, hogy terhes nők, valamint alvászavaros, diabéteszes, Parkinson-kóros és vérnyomásproblémákkal küzdő emberek (akár férfiak, akár nők) feltétlenül egyeztessenek a kezelőorvosukkal, mielőtt intenzív kávézásba kezdenének. És persze ha lehet, senki se pakolja tele a kávéját krémmel és cukorral!



A kávé csökkenti a májrák kockázatát
Több tanulmány is nagyjából 40 százalékos csökkenést mutat a májrák kialakulásának esélyében már napi két csésze kávé elfogyasztása esetén is. Mindemellett friss tanulmányok rámutatnak, hogy a máj egyéb problémái is nagyobb eséllyel kerülnek el bennünket, ha kávéfogyasztók vagyunk.

A kávé csökkenti a stroke esélyét
Egy 50 évet és 11 tanulmányt áttekintő kutatás semmilyen káros kapcsolatot nem talált a kávéfogyasztás és a stroke kialakulásának esélye között, sőt: a mérsékelt, napi két-háromcsészés kávéfogyasztás finoman csökkentette is a stroke kockázatát.



A kávé véd a prosztatarák ellen
Ami a prosztatarákot illeti, egy 2011-es tanulmány egyértelmű kapcsolatot talált a kávéfogyasztás és a prosztatarák kialakulásának alacsonyabb esélye között. Ebben az esetben egyébként elsősorban nem a koffein hatása számít (mint amúgy a kávé és a betegségmegelőzés kapcsolatában a legtöbbször), hanem az ital egyéb összetevői, főleg a fenolsavak és az antioxidánsok - vagyis a prosztatarák megelőzésében azok is jó úton járnak, akik koffeinmentes kávét fogyasztanak.

A kávé segít csökkenteni az ízületi fájdalmakat
Különös tekintettel a csuklók, a kéz, a hát és a nyak fájdalmaira. Az erre vonatkozó kísérlet szereplői tradicionális irodai ülőmunkákat végeztek, és a kávéfogyasztók jóval kevésbé panaszkodtak fájdalmakra.

A kávé segít megelőzni a bőrrákot
Természetesen nem állíthatjuk, hogy a bőr alapos védelmét a napfénytől kiválthatjuk a kávéfogyasztással, de egy közelmúltbéli bostoni tanulmány szerint a kávéfogyasztóknak kisebb az esélye a bazálsejtes karcinóma kialakulására, amely a leggyakoribb bőrrák-típus.

A kávé akadályozza a mellrák kialakulását
Egy japán tanulmány eredménye mutatott rá erre, amelyet egy svéd vizsgálat árnyalt tovább: ez utóbbi szerint a legtöbbet a változókoron már túlesett nők profitálhatnak ezen a téren a kávéfogyasztásból. Ehhez viszont a tanulmány szerint viszonylag magas kávébevitel, napi nagyjából 5 csésze elfogyasztása szükséges.

A kávé véd az Alzheimer-kór ellen
Egy idős emberek (65 és 88 év közöttiek) körében végzett felmérés eredménye szerint azok mutatták kevesebb jelét a demenciának, és azokat érintette kevésbé a korai Alzheimer-kór, akik több kávét fogyasztottak. Napi három csészényi már elengedő hozzá a kutatók szerint.

A kávé segít tovább élni
Egy több mint egymillió ember adatait kielemző tanulmány szerint a kávéfogyasztók általános mortalitási kockázata alacsonyabb, így ők potenciálisan hosszabb életet élhetnek. A jelenség magyarázata alighanem szintúgy abban keresendő, hogy a kávéban antioxidánsok is találhatóak, amelyek nagyon hasznosak a sejtjeink számára.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Címkék: kezelőorvosukkal, kávéfogyasztók, profitálhatnak, kávéfogyasztás, kialakulásának, egészségünknek, elfogyasztását, prosztatarákot, tradicionális, természetesen, elfogyasztása, megelőzésében, hangsúlyozzuk, egyeztessenek, kapcsolatában, antioxidánsok, koffeinmentes, kialakulására, közelmúltbéli, fogyasztottak, potenciálisan, prosztatarák, kialakulását, leggyakoribb, csökkentette, mindemellett, háromcsészés, alvászavaros, változókoron, kiválthatjuk, magabiztosan, fogyasztanak, panaszkodtak, állíthatjuk, ülőmunkákat, diabéteszes, rendszeres kávéfogyasztás, elmúlt évtizedek, hátunk mögött, kávéscsésze vissza-visszatérő, kávéját krémmel, kávé csökkenti, májrák kockázatát, májrák kialakulásának, stroke esélyét, stroke kialakulásának, stroke kockázatát, prosztatarák ellen, prosztatarákot illeti, 2011-es tanulmány, prosztatarák kialakulásának, esetben egyébként,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Alázat  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Paul David Tripp Április 20  Szép estét kedves látogatóimna...  Jó éjszakát  Egy bizonyos határt  George Byron - Ahogy itt jár -...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Minden harmadik...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png virág  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Png telefon  George Byron - Ahogy itt jár -...  Szép álmokat!  Tavaszi kép  Png telefon  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Png csokor  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Albert Einstein gondolata  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Szép estét  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam Annuska bar...  Elköszönt  Nem méltó hozzád  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Erdőn  Akarat  Kellemes délutánt kívánok  Akarat  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Csak a fogyatkozás látható  Minden harmadik...  Mindig jusson idő nevetni  Png csokor  Amikor Jézus rátapos a lábadra  A Megváltó szolgálatában  Png telefon  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Png telefon  Paul David Tripp Április 21  Szívem tiéd  Bertolt Brecht -től idézet  A sors  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Egy lelki imádság  A jó emberek mindig szépek mar...  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Hazára minden embernek szükség...  Png ház  Paul David Tripp Április 21  George Byron - Ahogy itt jár -...  Akarat  Egy maradéktalanul uralt világ  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Nagyi telefonál  Akarat  Gonosz démon-álarc  Julian Brass gondolata  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Kerüld el az evangélium örömén...  Makszim Gorkij gondolata  Png kutya  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Png csokor  Julian Brass gondolata  Albert Einsteinről  Szép estét  Png kislány  Az igazi szeretetért rendszeri...  Németh László tollából  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Az a nap, amelyik nevetés nélk... 
Bejegyzés Címkék
rendszeres kávéfogyasztás, elmúlt évtizedek, hátunk mögött, kávéscsésze vissza-visszatérő, kávéját krémmel, kávé csökkenti, májrák kockázatát, májrák kialakulásának, stroke esélyét, stroke kialakulásának, stroke kockázatát, prosztatarák ellen, prosztatarákot illeti, 2011-es tanulmány, prosztatarák kialakulásának, esetben egyébként, koffein hatása, betegségmegelőzés kapcsolatában, ital egyéb, antioxidánsok &#8211, prosztatarák megelőzésében, kávé segít, ízületi fájdalmakat, nyak fájdalmaira, erre vonatkozó, kávéfogyasztók jóval, napfénytől kiválthatjuk, közelmúltbéli bostoni, kávéfogyasztóknak kisebb, bazálsejtes karcinóma, leggyakoribb bőrrák-típus, kávé akadályozza, mellrák kialakulását, japán tanulmány, svéd vizsgálat, tanulmány szerint, idős emberek, korai Alzheimer-kór, kutatók szerint, több mint, kávéfogyasztók általános, jelenség magyarázata, kávéban antioxidánsok, sejtjeink számára, kezelőorvosukkal, kávéfogyasztók, profitálhatnak, kávéfogyasztás, kialakulásának, egészségünknek, elfogyasztását, prosztatarákot, tradicionális, természetesen, elfogyasztása, megelőzésében, hangsúlyozzuk, egyeztessenek, kapcsolatában, antioxidánsok, koffeinmentes, kialakulására, közelmúltbéli, fogyasztottak, potenciálisan, prosztatarák, kialakulását, leggyakoribb, csökkentette, mindemellett, háromcsészés, alvászavaros, változókoron, kiválthatjuk, magabiztosan, fogyasztanak, panaszkodtak, állíthatjuk, ülőmunkákat, diabéteszes, mortalitási, demenciának, alacsonyabb, magyarázata, találhatóak, tanulmányok, fájdalmakra, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 4 db bejegyzés
e év: 41 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1428
  • e Hét: 4295
  • e Hónap: 10667
  • e Év: 61458
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.