Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Emberi közöny
  2013-10-26 21:04:45, szombat
 
  Járókelők orra előtt raboltak el lányokat Debrecenben.
Sikítoztak, ellenkeztek, de ez két emberen kívül senkit sem hatott meg.
A járókelők körülbelül 10 százaléka kapja fel a fejét arra, ha tőle néhány méterre egy lányt akarnak autóba tuszkolni, elrabolni a nyílt utcán. A Forró Nyomon csapata Debrecen forgalmas pontjain, buszmegállókban tesztelte az embereket. Rejtett kamerákkal felszerelkezve több beépített lánnyal, és egy szintén beépített emberrablóval próbálkoztak.
Négy látványos mutatvány, csekély érdeklődés - többség még a sikítozásra sem fordult hátra. Két férfi akadt csupán, aki segíteni próbált. Az egyik rögtön a rendőrséget hívta, a másik pedig megpróbálta megvédeni a tinit.

Kitalált történet
Ahogy arról a Hír24 beszámolt, két férfit keres a rendőrség, akik a gyanú szerint megpróbáltak autóba tuszkolni egy lányt Debrecenben. Az eset még szeptember 17-én történt, az Árpád tér közelében lévő buszmegállóban. Az ismeretlenek odaléptek a középiskoláshoz, egyikük megfogta a karját követelte, hogy szálljon be az autóba. A kamasz nem hagyta magát, az ismeretlen páros pedig elment. Október elején bejelentés érkezett a rendőrséghez egy kísértetiesen hasonló eset miatt. A megyei rendőr-főkapitányság fantomképet közölt a támadóról és külön nyomozócsoport alakult, hogy minél előbb kézre kerítsék a tettest, ám hamar kiderült, 13 éves lány csúnyán félrevezette őket. Az iskolás a nyomozóknak azt mondta, a korábban megjelent diáklányokat érintő hírek hatására találta ki az egészet.

Fusson, fusson, fusson
Ám akár meg is történhetett volna. Vezendi Jánosné, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőrfőkapitányság szóvivője a Forró Nyomonnak hangsúlyozta, nem szabad passzívnak lenni, azt mondani, hogy ,,nem az én gyerekem", hiszen az is lehetne.
Fontos megtanítani a gyerekeknek, hogy ne álljanak szóba idegennel. Ha belebonyolódnak egy ilyen beszélgetésbe, az alkalmas lehet arra, hogy elbizonytalanítsák őket, vagy esetleg sokkal többet tudjanak meg róluk, mint amit ők el szeretnének mondani, illetve, hogy egy olyan szituációba kerüljenek bele, amit egyébként máskor nem tennének meg. Semmiféleképpen ne üljenek be, idegen autójába, akkor sem, ha az arra hivatkozik, hogy eltévedt, hogy segítségre szorul. Azt se engedje, hogy megfogják a kezét, a karját. Ha ez mégis megtörténik, mert nem tudott ezelől semmiféleképpen kitérni, akkor egy határozott mozdulattal kell ezt elutasítani, lerázni az idegen karját és lehetőleg futni. Az ugyanis nem szégyen.

Kulcs, telefon, táska
Nem azért állok oda, hogy na ma engem meg fognak támadni, akárkivel megtörténhet, és akivel megtörtént, az is azt gondolta még az előző egy percben is hogy vele ez nem történhet meg" - mondta egy debreceni önvédelmi oktató. Kocsis Csaba azt tanácsolja a fiataloknak, ha sötét helyen kényszerülnek egyedül sétálni, ne fussanak, határozott léptekkel haladjanak, a nyakukat ne húzzák be ki, ne tükrözzenek már a fellépésükkel is, hogy ők áldozatok. Legyen kéznél kulcs, telefon, a táskája is úgy, hogy ütni tudjon vele. Soha nem az a cél, hogy verekedjen, hanem az, hogy időt nyersen a futásra.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: buszmegállókban, semmiféleképpen, középiskoláshoz, belebonyolódnak, nyomozócsoport, felszerelkezve, buszmegállóban, kísértetiesen, kényszerülnek, főkapitányság, beszélgetésbe, fellépésükkel, emberrablóval, megtörténhet, próbálkoztak, hangsúlyozta, történhetett, diáklányokat, félrevezette, megpróbáltak, ismeretlenek, rendőrséghez, mozdulattal, debrecenben, fantomképet, megtörténik, szituációba, megtanítani, rendőrséget, gyerekeknek, elutasítani, megpróbálta, szeretnének, nyomozóknak, sikítozásra, ellenkeztek, járókelők körülbelül, fejét arra, lányt akarnak, nyílt utcán, szintén beépített, egyik rögtön, rendőrséget hívta, másik pedig, gyanú szerint, lányt Debrecenben, ismeretlenek odaléptek, karját követelte, ismeretlen páros, kísértetiesen hasonló, korábban megjelent, ilyen beszélgetésbe, Forró Nyomon, Vezendi Jánosné, Hajdú-Bihar Megyei Rendőrfőkapitányság, Forró Nyomonnak, Kocsis Csaba,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Zilahy Lajos gondolata  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Ne kapaszkodj magasabbra,  Varga János Veniam - Fontos sz...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  A másik dolog,  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Alázat  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Erdőn  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Adakozás  Paul David Tripp Április 20  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Png telefon  Png lepke  Png ház  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Nagyi telefonál  Nevem  Jó éjszakát  Szép álmokat!  Elköszönt  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Fekete-erdő desszert  Jó éjszakát  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Png férfi  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Lóhere  Akarat  Elköszönt  Az engedelmesség miért nem vál...  Paul David Tripp Április 19  Egy hatékony szolga  Png nő  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Mai harmónia kártyám  képre írva  Nagyon különös  A kételkedés kezelése  Fekete-erdő desszert  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Png rózsa csokor  Boldog születésnapot a ma ünne...  A televizió nem a kultúrát kép...  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Erdőn  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  A másik dolog,  s immár én is felragyogva, ért...  Jó éjszakát  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Reménység és erő Krisztustól e...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Akarat  Png kislány  Szívem tiéd  Egy hatékony szolga  A kételkedés kezelése  Nem tudhatod  Fekete-erdő desszert  Png kutya  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Tavaszi kép  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Varga János Veniam - Fontos sz...  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak! 
Bejegyzés Címkék
járókelők körülbelül, fejét arra, lányt akarnak, nyílt utcán, szintén beépített, egyik rögtön, rendőrséget hívta, másik pedig, gyanú szerint, lányt Debrecenben, ismeretlenek odaléptek, karját követelte, ismeretlen páros, kísértetiesen hasonló, korábban megjelent, ilyen beszélgetésbe, alkalmas lehet, olyan szituációba, arra hivatkozik, határozott mozdulattal, idegen karját, debreceni önvédelmi, buszmegállókban, semmiféleképpen, középiskoláshoz, belebonyolódnak, nyomozócsoport, felszerelkezve, buszmegállóban, kísértetiesen, kényszerülnek, főkapitányság, beszélgetésbe, fellépésükkel, emberrablóval, megtörténhet, próbálkoztak, hangsúlyozta, történhetett, diáklányokat, félrevezette, megpróbáltak, ismeretlenek, rendőrséghez, mozdulattal, debrecenben, fantomképet, megtörténik, szituációba, megtanítani, rendőrséget, gyerekeknek, elutasítani, megpróbálta, szeretnének, nyomozóknak, sikítozásra, ellenkeztek, tükrözzenek, fiataloknak, körülbelül, ismeretlen, kerüljenek, érdeklődés, verekedjen, megtörtént, határozott, sikítoztak, bejelentés, haladjanak, szeptember, hivatkozik, tanácsolja, passzívnak, kamerákkal, segítségre, áldozatok, rendőrség, járókelők, beszámolt, nyomonnak, megfogják, százaléka, embereket, megvédeni, tesztelte, tuszkolni, odaléptek, elrabolni, követelte, közelében, lehetőleg, önvédelmi, léptekkel, forgalmas, támadóról, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1868
  • e Hét: 4049
  • e Hónap: 37203
  • e Év: 270950
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.