Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Székelyek nagy menetelése 2013.10.26
  2013-10-27 11:16:08, vasárnap
 
  A Székelyek nagy meneteléséről ,,csak az maradjon otthon, aki- nek a nevére kiállított hivatalos halotti bizonyítványa van. Más igazoló iratot nem fogadunk el" - jelentette ki Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnöke egy pénteki sepsiszent- györgyi sajtótájékoztatón.
Mint pontosította, a teljes körű részvételt célzó elvárása első- sorban az SZNT vasárnapra meghirdetett nagy menetelése által érintett települések lakosságára vonatkozik. Arra a kérdésre, hogy még mindig 150 ezer felvonulóra számít-e, kijelentette: csü- törtökön módosította a számításait, most már 200 ezer részt- vevővel számol. Izsák Balázs hozzátette, nem tulajdonít nagy jelentőséget a számoknak, ezeknél fontosabbnak tartja, hogy a résztvevők a közösségi összefogás élményében részesüljenek. Az SZNT elnöke elmondta, hogy a menetelésnek egyebek között a román-magyar alapszerződés 15/9-es cikkelyét kell tudatosítania. Ebben a szerződő felek azt vállalták, hogy tartózkodnak az olyan intézkedésektől, amelyek megváltoztatják a kisebbségek által lakott régiók lakosságának arányait. Ha Románia a Székelyföldet egy nagyobb közigazgatási régióba olvasztaná be, azzal megsértené az alapszerződést. ,,Azt kérjük Magyarország kormányától, hogy kérje számon az alapszerződés betartását" - jelentette ki Izsák Balázs.
Az elnök ironikus hangnemben mondott köszönetet a székelyföldi prefektusoknak, amiért a székely szimbólumok ellen indított pereikkel megerősítették a székely közösségi tudatot. ,,Üzenem Codrin Munteanunak (Kovászna megye korábbi, magyarellenes megnyilvánulásairól elhíresült prefektusának - a tud.), hogy számítok rá a jövőben is" - jelentette ki.
Úgy vélte, a Székelyek nagy menetelése meg fogja értetni Bukaresttel, hogy a közösségi akarat semmibe vevése tovább erősíti a székelység hangját, és a követeléseknek újabb és újabb hullámaival kell szembenéznie. Hozzátette, hogy a székelyföld autonómiájáról szóló konstruktív párbeszéd elkezdését szeretnék elérni. Izsák Balázs arról is említést tett, hogy tíz évvel ezelőtt alakult meg a Székely Nemzeti Tanács. Megjegyezte, ünneplésre akkor lenne ok, ha sikerült volna elérni a Székelyföld területi autonómiáját. Az SZNT működése eredményének tartotta azonban, hogy sikerült a közbeszéd középpontjába állítani az autonómia kérdését, és elfogadták a székely zászlót, ,,amely alá fel lehet ma sorakozni".

Ma tartják a Székelyek Nagy Menetelését, a rendezvényre szombaton több ezer tüntető érkezett Székelyföldre. Az erdélyi autonómiáért demonstrálók 14 településről vonulnak gyalog a Brassót-Bákóval összekötő 55 kilométeres szakaszon. A tüntetést a Székely Nemzeti Tanács szervezte, de valamennyi erdélyi magyar párt támogatja. A román csendőrség és rendőrség már jelezte, hogy fokozottan készülnek a rendezvény biztosítására.
- A demonstrációval párhuzamosan Magyarország több településén, valamint európai és észak-amerikai nagyvárosokban is szolidaritási megmozdulásokat tartanak. A menetet a legtöbb magyarországi politikai párt is támogatja, a budapesti szimpátiavonuláson a Fidesz, a KDNP és a Jobbik mellet, az Együtt-PM szövetség és az LMP is részt vesz, a Gyurcsány-párt viszont nem.
Hír TV videó Link

A Duna televízió közvetítését vasárnap 9 óra 45 perctől a hirado.hu-n is követheti.
Élő közvetítés a menetelésről Klikk a linkre Link
Videó Link - Sajnos gyakori az adáshiba
Világszerte 22 helyen tartanak megmozdulásokat a román régiósítási törekvések ellen, és a székely autonómia ügye mellett, köztük Budapesten, Debrecenben, Szolnokon, Sárospatakon és Keszthelyen is.
........


Székely nagy menetelés 2013.10.26 útvonala
Térképet is készített a Székely Nemzeti Tanács a Székelyek Nagy menetelésének útvonaláról. A Facebookon közzétett térképen a résztvevőknek a székely székek szerinti elhelyezkedést is javasolják, az egyes székekhez színmagyarázat is van. (hírszerk.)
........

 
 
0 komment , kategória:  Erdély  
Címkék: demonstrációval, megmozdulásokat, megváltoztatják, intézkedésektől, nagyvárosokban, prefektusoknak, alapszerződést, megerősítették, színmagyarázat, autonómiájáról, követeléseknek, elhelyezkedést, bizonyítványa, biztosítására, magyarországi, székelyföldet, székelyföldre, alapszerződés, tudatosítania, magyarellenes, meneteléséről, résztvevőknek, közigazgatási, részesüljenek, középpontjába, szolidaritási, prefektusának, menetelésének, kijelentette, fontosabbnak, menetelésről, menetelésnek, közvetítését, jelentőséget, magyarország, rendezvényre, maradjon otthon, nevére kiállított, pénteki sepsiszent-, teljes körű, közösségi összefogás, menetelésnek egyebek, román-magyar alapszerződés, szerződő felek, olyan intézkedésektől, kisebbségek által, nagyobb közigazgatási, alapszerződés betartását, elnök ironikus, székelyföldi prefektusoknak, székely szimbólumok, székely közösségi, Izsák Balázs, Székely Nemzeti Tanács, Üzenem Codrin Munteanunak, Székelyek Nagy Menetelését, Székelyek Nagy,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép estét  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Vidámság  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Sok ember olyan, mint a kaméle...  képre írva  Mindent de mindent visszakap  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Tanmese  Emlékezz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Egy párkányon  Esterházy Péterre emlékezünk  Kedvenc felismerésem az imádsá...  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam  Szeretem ujjad karcsuságait,  Nem kell hozzá fürdőruhás  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  A Magyar Költészet napja alkal...  Szép estét kedves látogatóimna...  A pitypang legendája  Az ember  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Borzasztó  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Facebookon kaptam  Egyszerű  Horváth Szilvia tollából  Szívek  Szép estét  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Somlyó Zoltán - Orgonával  Az ember emlékekből áll  Különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Otthon  Facebookon kaptam  Különleges  Egy gondolat  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  jó reggelt  Márai Sándor tollából  Esterházy Péterre emlékezünk  Jan Twardowski - Siessünk  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Mindent de mindent visszakap  Ady Endre - Mindegy átka  Nagy és kis csodák  Jó éjszakát  jó reggelt  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Esterházy Péterre emlékezünk  Egy barátság története  Otthon  Esterházy Péter: Harmonia c...  Somlyó Zoltán - Orgonával  Ott van  Márai Sándor tollából  A Magyar Költészet napja alkal...  Töröld le  Vito Giaquinto gondolata  A sorsod  Paul David Tripp Április 15  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Sok ember olyan, mint a kaméle... 
Bejegyzés Címkék
maradjon otthon, nevére kiállított, pénteki sepsiszent-, teljes körű, közösségi összefogás, menetelésnek egyebek, román-magyar alapszerződés, szerződő felek, olyan intézkedésektől, kisebbségek által, nagyobb közigazgatási, alapszerződés betartását, elnök ironikus, székelyföldi prefektusoknak, székely szimbólumok, székely közösségi, közösségi akarat, székelység hangját, követeléseknek újabb, székelyföld autonómiájáról, közbeszéd középpontjába, autonómia kérdését, székely zászlót, rendezvényre szombaton, erdélyi autonómiáért, román csendőrség, rendezvény biztosítására, demonstrációval párhuzamosan, legtöbb magyarországi, román régiósítási, székely autonómia, székely székek, egyes székekhez, demonstrációval, megmozdulásokat, megváltoztatják, intézkedésektől, nagyvárosokban, prefektusoknak, alapszerződést, megerősítették, színmagyarázat, autonómiájáról, követeléseknek, elhelyezkedést, bizonyítványa, biztosítására, magyarországi, székelyföldet, székelyföldre, alapszerződés, tudatosítania, magyarellenes, meneteléséről, résztvevőknek, közigazgatási, részesüljenek, középpontjába, szolidaritási, prefektusának, menetelésének, kijelentette, fontosabbnak, menetelésről, menetelésnek, közvetítését, jelentőséget, magyarország, rendezvényre, eredményének, autonómiáját, szembenéznie, autonómiáért, demonstrálók, párhuzamosan, lakosságának, székelyföldi, településről, tartózkodnak, sárospatakon, meghirdetett, pontosította, székelyföld, útvonaláról, kisebbségek, számításait, módosította, menetelését, szimbólumok, konstruktív, településén, bukaresttel, megjegyezte, keszthelyen, kormányától, kilométeres, debrecenben, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1935
  • e Hét: 3705
  • e Hónap: 16381
  • e Év: 250128
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.