Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
narancslikőr házilag
  2016-11-27 21:55:48, vasárnap
 
 




Hozzávalók
1 liter jó minőségű vodka
40 dkg cukor
5 nagy narancs
1 citrom
víz

ELKÉSZÍTÉSE:

A gyümölcsöket kefével alaposan mossuk meg, hogy eltávolítsuk róluk a vegyszermaradványokat. Zöldséghámozóval pucoljuk meg őket, figyelve arra, hogy a héjakon ne maradjon fehér rész, máskülönben a likőr keserű lehet.

A héjakat tegyük egy nagy, tisztára mosott befőttes üvegbe, öntsük rá a vodkát, fedjük le, és sötét, hűvös helyen hagyjuk állni egy hétig, miközben minden nap rázzuk fel.

Az egy hét elteltével főzzünk a cukorból és 5 dl vízből szirupot: a cukrot öntsük a forró vízhez, és kis lángon forraljuk kb. tíz percig. Ha kihűlt, öntsük a leszűrt likőrhöz, és lezárva ismét tegyük el pihenni, ezúttal két-három hétig, naponta felrázva.

Minél tovább érik, annál finomabb lesz.

TIPPEK:

• A likőrt feldobhatjuk különféle fűszerekkel, például fahéjjal, kardamommal, vaníliával, szegfűszeggel vagy csillagánizzsal. A likőrkészítés első fázisában adjuk őket a gyümölcshéjhoz.

• Az alkoholos héjakat ne dobjuk el, használhatjuk például sütemények, desszertek készítéséhez.

forrás: vital.hu
 
 
0 komment , kategória:  karácsony  
Címkék: zöldséghámozóval, csillagánizzsal, gyümölcshéjhoz, szegfűszeggel, használhatjuk, likőrkészítés, feldobhatjuk, eltávolítsuk, készítéséhez, gyümölcsöket, kardamommal, máskülönben, fűszerekkel, elkészítése, hozzávalók, elteltével, desszertek, vaníliával, sütemények, különféle, forraljuk, fázisában, alkoholos, fahéjjal, befőttes, miközben, tisztára, szirupot, felrázva, likőrhöz, finomabb, maradjon, cukorból, pucoljuk, alaposan, minőségű, gyümölcsöket kefével, likőr keserű, héjakat tegyük, cukrot öntsük, forró vízhez, leszűrt likőrhöz, likőrt feldobhatjuk, likőrkészítés első, alkoholos héjakat,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Spenót fasírttal  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Ady Endre - Mindegy átka  Szép estét kedves látogatóimn...  Vidámság  Jó nap volt  Gebhardt Nóra versei II.  A gyulladáscsökkentő és csonte...  képre írva  Csend  Nagy és kis csodák  Alvó cica  Isten hűségének mértéke  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Jan Twardowski - Siessünk  Robert Merle tollából  József Attila - Kopogtatás nél...  Somlyó Zoltán - Orgonával  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Esterházy Péterre emlékezünk  József Attila - Kopogtatás nél...  Borzasztó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A sorsod  Szabó T. Anna - Pitypang  Horváth Szilvia tollából  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  Bornyi Veronika haiku verse  Esterházy Péterre emlékezünk  Hamvas Béla  Esterházy Péter: Harmonia c...  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Magyar költészet napja  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Robert Merle tollából  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Latinovits Zoltán tollából  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  Nem kell hozzá fürdőruhás  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Magyar költészet napja  A Magyar Költészet napja alkal...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Önmaga ellenére  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  Szabó T. Anna - Pitypang  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Otthon  Robin Wight pitypang szobra  Ady Endre - Mindegy átka  Latinovits Zoltán tollából  Tanmese  Dóró Sándor: Embernek maradni  Jó éjszakát  Az ember  Egy barátság története  Szép estét kedves látogatóimna...  jó reggelt  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta 
Bejegyzés Címkék
gyümölcsöket kefével, likőr keserű, héjakat tegyük, cukrot öntsük, forró vízhez, leszűrt likőrhöz, likőrt feldobhatjuk, likőrkészítés első, alkoholos héjakat, zöldséghámozóval, csillagánizzsal, gyümölcshéjhoz, szegfűszeggel, használhatjuk, likőrkészítés, feldobhatjuk, eltávolítsuk, készítéséhez, gyümölcsöket, kardamommal, máskülönben, fűszerekkel, elkészítése, hozzávalók, elteltével, desszertek, vaníliával, sütemények, különféle, forraljuk, fázisában, alkoholos, fahéjjal, befőttes, miközben, tisztára, szirupot, felrázva, likőrhöz, finomabb, maradjon, cukorból, pucoljuk, alaposan, minőségű, figyelve, naponta, főzzünk, ezúttal, lezárva, leszűrt, héjakon, hagyjuk, pihenni, például, narancs, héjakat, kefével, vízből, vízhez, lángon, kihűlt, cukrot, öntsük, tovább, citrom, dobjuk, forrás, mossuk, likőrt, tegyük, tippek, percig, vodkát, fedjük, keserű, helyen, minden, mosott, rázzuk, üvegbe, ismét, hűvös, likőr, lehet, cukor, három, minél, annál, fehér, adjuk, hétig, róluk, sötét, vital, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 124
  • e Hét: 1799
  • e Hónap: 2791
  • e Év: 34520
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.