|
2016-11-27 21:55:48, vasárnap
|
|
|
Hozzávalók
1 liter jó minőségű vodka
40 dkg cukor
5 nagy narancs
1 citrom
víz
ELKÉSZÍTÉSE:
A gyümölcsöket kefével alaposan mossuk meg, hogy eltávolítsuk róluk a vegyszermaradványokat. Zöldséghámozóval pucoljuk meg őket, figyelve arra, hogy a héjakon ne maradjon fehér rész, máskülönben a likőr keserű lehet.
A héjakat tegyük egy nagy, tisztára mosott befőttes üvegbe, öntsük rá a vodkát, fedjük le, és sötét, hűvös helyen hagyjuk állni egy hétig, miközben minden nap rázzuk fel.
Az egy hét elteltével főzzünk a cukorból és 5 dl vízből szirupot: a cukrot öntsük a forró vízhez, és kis lángon forraljuk kb. tíz percig. Ha kihűlt, öntsük a leszűrt likőrhöz, és lezárva ismét tegyük el pihenni, ezúttal két-három hétig, naponta felrázva.
Minél tovább érik, annál finomabb lesz.
TIPPEK:
• A likőrt feldobhatjuk különféle fűszerekkel, például fahéjjal, kardamommal, vaníliával, szegfűszeggel vagy csillagánizzsal. A likőrkészítés első fázisában adjuk őket a gyümölcshéjhoz.
• Az alkoholos héjakat ne dobjuk el, használhatjuk például sütemények, desszertek készítéséhez.
forrás: vital.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: karácsony |
|
Címkék: zöldséghámozóval, csillagánizzsal, gyümölcshéjhoz, szegfűszeggel, használhatjuk, likőrkészítés, feldobhatjuk, eltávolítsuk, készítéséhez, gyümölcsöket, kardamommal, máskülönben, fűszerekkel, elkészítése, hozzávalók, elteltével, desszertek, vaníliával, sütemények, különféle, forraljuk, fázisában, alkoholos, fahéjjal, befőttes, miközben, tisztára, szirupot, felrázva, likőrhöz, finomabb, maradjon, cukorból, pucoljuk, alaposan, minőségű, gyümölcsöket kefével, likőr keserű, héjakat tegyük, cukrot öntsük, forró vízhez, leszűrt likőrhöz, likőrt feldobhatjuk, likőrkészítés első, alkoholos héjakat,
|
|
|
|
gyümölcsöket kefével, likőr keserű, héjakat tegyük, cukrot öntsük, forró vízhez, leszűrt likőrhöz, likőrt feldobhatjuk, likőrkészítés első, alkoholos héjakat, zöldséghámozóval, csillagánizzsal, gyümölcshéjhoz, szegfűszeggel, használhatjuk, likőrkészítés, feldobhatjuk, eltávolítsuk, készítéséhez, gyümölcsöket, kardamommal, máskülönben, fűszerekkel, elkészítése, hozzávalók, elteltével, desszertek, vaníliával, sütemények, különféle, forraljuk, fázisában, alkoholos, fahéjjal, befőttes, miközben, tisztára, szirupot, felrázva, likőrhöz, finomabb, maradjon, cukorból, pucoljuk, alaposan, minőségű, figyelve, naponta, főzzünk, ezúttal, lezárva, leszűrt, héjakon, hagyjuk, pihenni, például, narancs, héjakat, kefével, vízből, vízhez, lángon, kihűlt, cukrot, öntsük, tovább, citrom, dobjuk, forrás, mossuk, likőrt, tegyük, tippek, percig, vodkát, fedjük, keserű, helyen, minden, mosott, rázzuk, üvegbe, ismét, hűvös, likőr, lehet, cukor, három, minél, annál, fehér, adjuk, hétig, róluk, sötét, vital, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 124
- e Hét: 1799
- e Hónap: 2791
- e Év: 34520
|
|
|