|
2018-06-04 18:36:03, hétfő
|
|
|
|
|
|
Ebből büntetlenül falhatsz: epres-rebarbarás sütemény - cukormentesen!
Rebarbarás-epres sütemény
Hozzávalók:
(kb. 25x30 cm-es tepsihez)
7 db M-es tojás
20 dkg vaj vagy 15dkg kókuszzsír
6 evőkanál por eritrit
1 mokkáskanál vanília őrlemény
1/2 kezeletlen citrom héja és leve
1 mokkáskanál szódabikarbóna
10 enyhén púpos evőkanál manióka liszt
1 jó marék pucolt, feldarabolt rebarbara
2 marék darabolt eper
egyéb bogyós gyümölcs 1 marék
1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy nagyobb tálba tegyük, amiben majd habbá is tudjuk verni. A fehérjéhez hozzáadjuk a citrom levét, és elkezdjük felverni. Amikor már kezd habosodni 1 evőkanál eritritet adunk hozzá, úgy verjük tovább, majd fokozatosan még két evőkanálnyit a habosítás közben.
2. Amikor kész, a szobahőmérsékletű vajat 3 evőkanál eritrittel, a vaníliával és a citrom héjával is kihabosítjuk, majd egyesével hozzákeverjük a tojássárgákat is.
3. A manióka liszthez hozzákeverjük a szódabikarbónát. A kész vajas habhoz hozzáadjuk a fehérje 1/3-át, és egy szilikon lapáttal vagy kanállal óvatosan összeforgatjuk úgy, hogy a manióka liszt 1/3-át is közben hozzáadjuk. A fehérje és a manióka liszt maradékával is az előzőek szerint teszünk.
4. A masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és óvatosan elterítjük. A gyümölcsöket és a rebarbarát a tetejére szórjuk. Nem kell belenyomkodni, mert magától bele fog egy kicsit süllyedni a tésztába. 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük, míg szép színe lesz a tésztának.
5. Amikor megsült, 10 percet hagyjuk a tepsiben pihenni, majd papírostul kiemeljük egy rácsra, hogy az alja ne vizesedjen be. Ha már teljesen kihűlt, felszeleteljük, a tetejét por eritrittel meghinthetjük. |
|
|
0 komment
, kategória: CUKORBETEGEKNEK |
|
Címkék: szódabikarbónát, szétválasztjuk, szódabikarbóna, összeforgatjuk, felszeleteljük, meghinthetjük, tojássárgákat, hozzákeverjük, belenyomkodni, cukormentesen, sütőpapírral, evőkanálnyit, kihabosítjuk, gyümölcsöket, feldarabolt, mokkáskanál, fokozatosan, büntetlenül, maradékával, hozzávalók, rebarbarát, hozzáadjuk, rebarbarás, kezeletlen, fehérjéhez, elterítjük, kókuszzsír, papírostul, vaníliával, vizesedjen, eritrittel, egyesével, rebarbara, eritritet, kiemeljük, habosodni, tojásokat szétválasztjuk, nagyobb tálba, fehérjéhez hozzáadjuk, citrom levét, habosítás közben, szobahőmérsékletű vajat, citrom héjával, manióka liszthez, kész vajas, szilikon lapáttal, manióka liszt, előzőek szerint, sütőpapírral kibélelt, tetejére szórjuk, kicsit süllyedni, tepsiben pihenni,
|
|
|
|
tojásokat szétválasztjuk, nagyobb tálba, fehérjéhez hozzáadjuk, citrom levét, habosítás közben, szobahőmérsékletű vajat, citrom héjával, manióka liszthez, kész vajas, szilikon lapáttal, manióka liszt, előzőek szerint, sütőpapírral kibélelt, tetejére szórjuk, kicsit süllyedni, tepsiben pihenni, szódabikarbónát, szétválasztjuk, szódabikarbóna, összeforgatjuk, felszeleteljük, meghinthetjük, tojássárgákat, hozzákeverjük, belenyomkodni, cukormentesen, sütőpapírral, evőkanálnyit, kihabosítjuk, gyümölcsöket, feldarabolt, mokkáskanál, fokozatosan, büntetlenül, maradékával, hozzávalók, rebarbarát, hozzáadjuk, rebarbarás, kezeletlen, fehérjéhez, elterítjük, kókuszzsír, papírostul, vaníliával, vizesedjen, eritrittel, egyesével, rebarbara, eritritet, kiemeljük, habosodni, tojásokat, süllyedni, elkezdjük, habosítás, tésztának, óvatosan, kanállal, evőkanál, sütemény, liszthez, fehérjét, felverni, szilikon, lapáttal, darabolt, őrlemény, tésztába, tepsiben, tepsihez, falhatsz, teljesen, kibélelt, tetejére, gyümölcs, előzőek, hagyjuk, pihenni, manióka, tetejét, fehérje, héjával, megsült, masszát, szórjuk, magától, sütőben, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
18977 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 175
- e Hét: 6916
- e Hónap: 17269
- e Év: 76522
|
|
|