|
2018-06-04 21:38:02, hétfő
|
|
|
|
|
|
Fehércsokis epres sütemény
ELŐNYE nem kell sütni
Hozzávalók:
20 darab keksz, vagy tepsi szerint
800 g eper
200 g fehér csokoládé
180 ml tej
54 g tejszínhabpótló por
3 ek nyírfacukor vagy cukor
400 g tejföl
100 ml forró víz
30 g zselatinpor
Elkészítése:
Előveszünk egy mély tepsit, kibéleljük zsírpapírral és kirakjuk az aljára a kekszet. A fehér csokoládét gőz fölött egy magasabb edényben megolvasztjuk. A tejszínport felverjük a nyírfacukorral és a tejjel. A tejfölt kikeverjük.
A zselatint felolvasztjuk a forró vízben. Az epret megmossuk és lecsepegtetjük.
A megolvadt csokoládéból kiveszünk 1-2 evőkanállal és összedolgozzuk a felolvasztott zselatinnal, majd visszaöntjük a csokihoz és mixerrel alaposan átkeverjük. A fehér csokis-zselatinos masszát hozzáadjuk a tejfölhöz és mixerrel alaposan átkeverjük. Végül hozzáadjuk a felvert tejszínt és megint alaposan összekeverjük.
A keksz-sor aljára teszünk egy vékony réteg fehér csokis krémet majd jó sűrűn kirakjuk az eperrel és a maradék krémmel befedjük. Egy kicsit megütögetjük, hogy a krém egyenletesen oszoljon el, majd a hűtőbe tesszük minimum 6 órára.
Tálalás előtt felvágjuk kockákra és eperszemekkel díszítjük. |
|
|
0 komment
, kategória: SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÜTÉS NÉLKÜL |
|
Címkék: tejszínhabpótló, összedolgozzuk, lecsepegtetjük, nyírfacukorral, megolvasztjuk, felolvasztjuk, felolvasztott, eperszemekkel, összekeverjük, zsírpapírral, megütögetjük, visszaöntjük, egyenletesen, csokoládéból, elkészítése, zselatinpor, tejszínport, fehércsokis, evőkanállal, nyírfacukor, zselatinnal, kikeverjük, kibéleljük, zselatinos, hozzáadjuk, csokoládét, átkeverjük, előveszünk, hozzávalók, felvágjuk, csokoládé, felverjük, zselatint, tejfölhöz, díszítjük, megolvadt, mély tepsit, fehér csokoládét, magasabb edényben, tejszínport felverjük, tejfölt kikeverjük, zselatint felolvasztjuk, forró vízben, epret megmossuk, megolvadt csokoládéból, felolvasztott zselatinnal, fehér csokis-zselatinos, felvert tejszínt, keksz-sor aljára, vékony réteg, maradék krémmel, kicsit megütögetjük,
|
|
|
|
mély tepsit, fehér csokoládét, magasabb edényben, tejszínport felverjük, tejfölt kikeverjük, zselatint felolvasztjuk, forró vízben, epret megmossuk, megolvadt csokoládéból, felolvasztott zselatinnal, fehér csokis-zselatinos, felvert tejszínt, keksz-sor aljára, vékony réteg, maradék krémmel, kicsit megütögetjük, krém egyenletesen, hűtőbe tesszük, tejszínhabpótló, összedolgozzuk, lecsepegtetjük, nyírfacukorral, megolvasztjuk, felolvasztjuk, felolvasztott, eperszemekkel, összekeverjük, zsírpapírral, megütögetjük, visszaöntjük, egyenletesen, csokoládéból, elkészítése, zselatinpor, tejszínport, fehércsokis, evőkanállal, nyírfacukor, zselatinnal, kikeverjük, kibéleljük, zselatinos, hozzáadjuk, csokoládét, átkeverjük, előveszünk, hozzávalók, felvágjuk, csokoládé, felverjük, zselatint, tejfölhöz, díszítjük, megolvadt, kiveszünk, megmossuk, magasabb, csokihoz, tejszínt, oszoljon, alaposan, sütemény, mixerrel, edényben, kockákra, kirakjuk, befedjük, masszát, tejfölt, tesszük, maradék, krémmel, minimum, eperrel, teszünk, felvert, tálalás, kekszet, szerint, csokis, krémet, kicsit, előnye, fölött, tejjel, aljára, tejföl, megint, hűtőbe, vékony, tepsit, vízben, végül, , ,
|
|
|
|
2024. Március
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
| 1 | 2 | 3 | |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
18977 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 400
- e Hét: 2264
- e Hónap: 8538
- e Év: 58196
|
|
|