Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A lábmasszázs hatásai
  2018-06-08 08:37:06, péntek
 
  Több mint 14 ezer idegvégződés található a lábakban, így nem csoda hogy rendkívül érzékenyek és fokozottan reagálnak az érintésre. A láb masszírozásával az egész test feloldódik.

Ez az egyszerű, de hatékony módszer nyugtató érzést kölcsönöz a partnerünknek, így érdemes rutintevékenységként beépíteni az életmódunkba a nyak- és a hátmasszázzsal együtt. Könnyen elsajátítható még akkor is, ha sosem tanultunk masszázst.



Előnye, hogy nincs szükség semmi különleges előkészületre vagy eszközre. Bárhol elvégezhető még úgy is, ha partnerünk a kanapén ülve tévét néz.

Nézzük először a fő mozdulatsort, amelyet alkalmaznunk kell!
Effleurage: Ezzel kezdjük mindig, illetve fejezzük be a kezelést. Egyszerűen fogjuk a lábat a két tenyér közé, és teljes hosszában simítsuk fel-alá.

Ujjkörzés: Helyezzük mindkét hüvelykujjunkat a lábra, és körkörös mozdulatokkal masszírozzuk végig.

Csuklózás: Szorítsuk ökölbe a kezünket, és nyomjuk a talpba, majd fordítsuk el - menjünk így végig a talpon a saroktól az ujjakig. Lábforgatás: egyik kézzel fogjuk meg a lábujjakat, másikkal a sarkat, és lassan forgassuk el a lábfejet az óramutató járásával megegyező irányba. Ismételjük meg mindkét irányban kétszer.

Lábforgatás: Egyik kézzel fogjuk meg a lábujjakat, másikkal a sarkat, és lassan forgassuk el a lábfejet az óramutató járásával megegyező irányba. Ismételjük meg mindkét irányba kétszer.

Kiterjesztés: Helyezzük a hüvelykujjunkat és a tenyérdombunkat a lábfej felső részére úgy, hogy az ujjaink átfogják az egész talpat. Húzzuk végig a lábfejen a hüvelykujjat fentről egészen a lábfej széléig, majd újra helyezzük vissza a kiindulópontba.

Lábujj forgatás: Fogjuk a kezünkbe a lábfejet, és a mutató-, illetve hüvelykujjal forgassunk el minden egyes lábujjat finoman az óramutató járásával azonos, majd ellenkező irányba.

Bokakörzés: Egyszerre masszírozzuk körkörösen a lábfej külső, illetve belső részét a két ujjunkkal.

Húzd és told: Tegyük egyik kezünket a lábfej külső oldalára, a másikat a belső felére, majd gyengéden egyik kezünkkel húzzuk, másikkal pedig toljuk egy irányba a lábfejet.

Első lépés
Kezdjük a jobb lábbal. Tartsuk a két kezünk között - egyiket tegyük a lábfejre, másikat a talp alá. Húzzuk a kezeket az ujjakig, majd toljuk vissza a bokáig. Ismételjük meg legalább háromszor, és növelhetjük a nyomást is.

Második lépés
Tartsuk meg a sarkat a bal kezünkkel, a jobbal pedig fogjuk meg az ujjakat, és toljuk a lábszár felé ezt a kezünket lassan, ameddig kényelmes és nem okoz fájdalmat. Ez segít a talpban lévő feszültségek kioldásában.

Harmadik lépés
Tegyük a sarkokra mindkét hüvelykujjunkat, az egyiket kicsit feljebb, mint a másikat. Majd apró körmozgásokat végezzünk, váltva a hüvelykujjakat. Így haladjunk előre az ujjakig. Fontos, hogy a boltívnél kevésbé nyomjuk az ujjakat.

Negyedik lépés
Helyezzük a középső ujjainkat a lábfejre, a nagylábujj és a mellette lévő ujj hornyába. Apró körkörös mozdulatokkal masszírozzuk végig a boka irányában. Ha végeztünk, ugorjunk eggyel arrébb a második és a harmadik ujj közé. Ismételjük, amíg a sor végére nem érünk.

Ötödik lépés
Tegyük mindkét kezünket a láb két oldalára úgy, hogy az ujjbegyek a bokacsontnál legyenek. Használjunk erőteljes masszázst az óra járásával azonos irányban a bokacsont körül egyszerre, párhuzamosan. Majd az óramutató járásával ellentétes irányban ismételjük meg.

Hatodik lépés
Vegyük a lábfejet oldalról a két kezünk közé. Gyenge toló-húzó mozdulatokkal görgessük ellentétes irányba a lábfejet a tenyereink között. Ismételjük meg kétszer.

Hetedik lépés
Tegyük mindkét hüvelykujjunkat a talpra úgy, hogy egymással szembe mutassanak, a többi ujjunkkal öleljük körbe a lábfejet, hogy ellen tudjunk tartani. Csúsztassuk a hüvelykujjakat cikkcakkban, először a balt, majd a jobbat áthúzva a másik felett. Kezdjük a saroknál, és fejezzük be az ujjaknál.

Nyolcadik lépés
Fejezzük be a masszírozást a lábfej tetejének és aljának átsimításával szemből, felváltott kézzel. Fedjük le a teljes területet legalább kétszer. És ismételjünk meg mindent a másik lábnál is.

Tudta?
Az idősek egyik legnagyobb félelme, hogy elesnek - nem véletlen, hiszen ilyenkor akár végzetes sérüléseket is szenvedhetnek. Tanulmányok viszont bebizonyították, hogy lábmasszázzsal javítható az egyensúly. Hat hét után már komoly javulás tapasztalható a testtartásban és az állóképességben.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Masszázs és Csakrák  
Címkék: bebizonyították, hüvelykujjunkat, állóképességben, tenyérdombunkat, masszírozásával, lábmasszázzsal, hüvelykujjakat, kiindulópontba, hátmasszázzsal, előkészületre, partnerünknek, testtartásban, tapasztalható, mozdulatokkal, átsimításával, elsajátítható, körmozgásokat, szenvedhetnek, alkalmaznunk, kiterjesztés, életmódunkba, mozdulatsort, bokacsontnál, masszírozzuk, masszírozást, idegvégződés, feszültségek, párhuzamosan, hüvelykujjal, hüvelykujjat, cikkcakkban, csúsztassuk, lábforgatás, ismételjünk, használjunk, kioldásában, egész test, hátmasszázzsal együtt, kanapén ülve, óramutató járásával, lábfej felső, ujjaink átfogják, egész talpat, hüvelykujjat fentről, lábfej széléig, lábfej külső, belső felére, jobb lábbal, jobbal pedig, lábszár felé, kezünket lassan, talpban lévő,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Különleges  "Ez egy csoda"  különleges  Szép álmokat!  Vannak emberek  A hagyma antibakteriális hatás...  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Emlékezz  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Jó nap volt  Tanácsok egy pszichológustól  Sorsunk miatt...  Vito Giaquinto gondolata  képre írva  A sorsod  Facebookon kaptam  Hamvas Béla  James Allen  Egyszerű  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Spenót fasírttal  Jázmin  Facebookon kaptam Krisztinától  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Az ember  Pitypang szökőkút  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Önmaga ellenére  Egy barátság története  Egy barátság története  Szép álmokat!  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam  képre írva  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Van néhány kérdés, amin gondol...  Paul David Tripp Április 15  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  A Magyar Költészet napja alkal...  Robert Merle tollából  Esterházy Péterre emlékezünk  40 felett  Szívek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  képre írva  Önmaga ellenére  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Minden tavaszból őrizz..  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Paul David Tripp Április 15  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  Töröld le  Facebookon kaptam  Tanmese  Szívek  Annyira tisztelem a szabadságo... 
Bejegyzés Címkék
egész test, hátmasszázzsal együtt, kanapén ülve, óramutató járásával, lábfej felső, ujjaink átfogják, egész talpat, hüvelykujjat fentről, lábfej széléig, lábfej külső, belső felére, jobb lábbal, jobbal pedig, lábszár felé, kezünket lassan, talpban lévő, sarkokra mindkét, egyiket kicsit, boltívnél kevésbé, középső ujjainkat, mellette lévő, boka irányában, bokacsontnál legyenek, bokacsont körül, lábfejet oldalról, tenyereink között, többi ujjunkkal, hüvelykujjakat cikkcakkban, jobbat áthúzva, másik felett, lábfej tetejének, teljes területet, másik lábnál, idősek egyik, bebizonyították, hüvelykujjunkat, állóképességben, tenyérdombunkat, masszírozásával, lábmasszázzsal, hüvelykujjakat, kiindulópontba, hátmasszázzsal, előkészületre, partnerünknek, testtartásban, tapasztalható, mozdulatokkal, átsimításával, elsajátítható, körmozgásokat, szenvedhetnek, alkalmaznunk, kiterjesztés, életmódunkba, mozdulatsort, bokacsontnál, masszírozzuk, masszírozást, idegvégződés, feszültségek, párhuzamosan, hüvelykujjal, hüvelykujjat, cikkcakkban, csúsztassuk, lábforgatás, ismételjünk, használjunk, kioldásában, elvégezhető, tanulmányok, sérüléseket, növelhetjük, körkörösen, nagylábujj, bokakörzés, partnerünk, lábujjakat, forgassunk, ismételjük, egyszerűen, legnagyobb, felváltott, effleurage, fokozottan, feloldódik, ellentétes, mutassanak, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 38 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 623
  • e Hét: 4133
  • e Hónap: 6028
  • e Év: 56819
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.