Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
anti Candida recept
  2017-01-13 08:25:00, péntek
 
  Ha szervezetünkben túlságosan elszaporodott a Candida albicans gomba, diétával segíthetjük az egyensúly helyreállítását. Itt van három tökéletes és finom recept, ami nem annyira speciális, hogy ne lehessen akár az egész család kedvence.

A Candida diéta 3-6 hónapig tart, de szerencsére nem feltételül igényel külön főzőcskézést, az ételek többségét ugyanis nyugodt szívvel tálalhatjuk a családnak. Először a szénhidrátokat hagyjuk el, aminek során mindenfajta édességet száműznünk kell, ennek sajnos áldozatul esik a méz is, sőt az első 2-3 hétben a gyümölcsök is. Kerüljük az élesztő alapú ételeket, a penészes sajtokat, a fehér kenyeret, a fehér rizst, a nem teljes kiőrlésű tésztákat. Használjunk bátran fűszereket, a Candida különösen nem kedveli az oregánót, a rozmaringot, a tárkonyt, a kurkumát, a korinadert, a római köményt. Az olajok közül kiemelkedően jó az oregánó-, a fokhagyma- és az extra szűz olívaolaj.
Sütőtökkrémleves
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 db kb 2 kg-os sütőtök
- 4 fej vöröshagyma
- 2 fej fokhagyma
- 4 szál zöldhagyma
- 2 zöldségleveskocka
- 2 evőkanál olívaolaj
- frissen őrölt bors, só
ELKÉSZÍTÉSE:
A sütőtököt meghámozzuk, kb. 2 cm-es darabokra vágjuk. Az olívaolajon a felaprított hagymát, az összezúzott fokhagymát, és 2 szál felszeletelt zöldhagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a sütőtököt, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd hozzáadjuk a leveskockákat. Lassú tűzön, fedő alatt 3 percig főzzük. Turmixgéppel összetörjük, átpasszírozzuk, sózzuk, borsozzuk, utána még 2 percig főzzük. Tálaláskor felszeletelt zöldhagymával díszítjük.

TIPPEK:
Ha a nagyobb darabokra vágott tököt pár percig sütőben sütjük, könnyebb lesz meghámozni.

EGÉSZSÉGÜGYI TANÁCSOK:
A Candida dieta bármelyik szakaszában fogyaszthatjuk. A sütőtök magas béta-karotin-tartalmú zöldség, mely erőteljesen serkenti az immunrendszert, rákmegelőző hatású, csökkenti a szívbetegségek kialakulásának esélyét.

Könnyű kenyér
Hozzávalók:
- 1 csésze teljes kiőrlésű búzaliszt
- 1/2 csésze rozsliszt
- 2 tk. sütőpor
- 1/2 tk. só
- 2 tojás
- 1/4 csésze víz
- 2 ek. kukoricaolaj
- 1 tk. mák

ELKÉSZÍTÉSE:
Szitáljuk tálba a lisztet, tegyük hozzá a sütőport és a sót. Verjük fel a tojásokat egy tányérban, és egy keveset tegyünk félre a kenyér megkenéséhez. Adjuk hozzá a tojáshoz a vizet és az olajat, majd öntsük hozzá a liszthez. Alaposan dolgozzuk össze, és lisztezett deszkán formázzunk belőle kenyeret. Tegyük kivajazott tepsibe, adjunk a maradék tojáshoz egy kevés vizet, kenjük meg a kenyér tetejét. Szórjuk meg mákkal, vágjuk be 2-3 helyen a tetejét. Előmelegített sütőben 170 fokon süssük 35-40 percig.

EGÉSZSÉGÜGYI TANÁCSOK:
A candidával fertőzöttek nem fogyaszthatnak olyan kenyeret, ami élesztővel készült, a fehér lisztből készült kenyér pedig semmiképp sem ajánlott. A diéta első két hetében jobb, ha saját kezűleg készítünk kenyeret. Az alábbi kenyeret könnyű elkészíteni, de gyorsan kiszárad. Tegyük felszeletelve mélyhűtőbe, így kenyérpirítóban kiolvasztva és kissé megsütve friss, illatos kenyeret ehetünk.

Oregánós csirkemell
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 csirkemellfilé
- 2 ek. teljes kiőrlésű liszt
- 2 ek. margarin vagy vaj
- 2 ek. napraforgóolaj
- 4 ek. főzőtejszín
- 3,5 dl tyúkhúsalaplé
- 3-4 db mogyoróhagyma
- néhány oregánó levél
- 2 db babérlevél
- só, bors

ELKÉSZÍTÉSE:
Szórjuk meg liszttel, sóval és borssal a csirkemellfiléket. Mérsékelt hőfokon forrósítsuk fel a 2 evőkanál margarint és az egyik evőkanál olajat egy serpenyőben, és a csirkemelleket süssük 6-8 percig mindkét oldalunkon; majd vegyük ki, és tegyük félre. Közben és vágjuk apróra a mogyoróhagymát és az oregánó levelek egy részét (1-2 levélkét hagyjunk meg a díszítéshez). Tegyük a serpenyőbe a többi olajat, és pároljuk a mogyoróhagymát 1-2 percig. Öntsük rá a húsalaplét, tegyük hozzá a babérlevelet és az összevágott oregánó leveleket, majd addig főzzük, amíg a lé kicsit besűrűsödik. Vegyük ki a babérlevelet, öntsük bele a tejszínt. A hússzeleteket tegyük ismét a serpenyőbe, és mindkét oldalukon forrósítsuk át. Ha szükséges, ízesítsünk utána sóval és borssal. Szedjük ki a húsokat, öntsük le a mártással, és díszítsük a félretett oregánó levelekkel.

EGÉSZSÉGÜGYI TANÁCSOK:
Fogyaszthatják candidások, akár a candida-diéta kezdő szakaszában is. Az oregánót különösen nem kedvelik a gombák. Alacsony szénhidrát- és zsírtartalma, magas fehérjetartalma miatt kiváló étel fogyókúrázóknak is. Tálaljuk friss salátával, így tökéletesen egészséges és finom ebédet kínálunk akár az egész családnak.
 
 
0 komment , kategória:  Candida  
Címkék: sütőtökkrémleves, fogyókúrázóknak, kenyérpirítóban, fehérjetartalma, helyreállítását, szervezetünkben, átpasszírozzuk, szénhidrátokat, immunrendszert, fogyaszthatjuk, napraforgóolaj, szívbetegségek, csirkemellfilé, fogyaszthatják, csirkemelleket, mogyoróhagymát, fogyaszthatnak, kialakulásának, előmelegített, zöldhagymával, leveskockákat, felszeletelve, mogyoróhagyma, hússzeleteket, tyúkhúsalaplé, elszaporodott, babérlevelet, felszeletelt, turmixgéppel, kukoricaolaj, egészségügyi, főzőcskézést, zsírtartalma, kiemelkedően, megkenéséhez, meghámozzuk, egyensúly helyreállítását, egész család, ételek többségét, szénhidrátokat hagyjuk, élesztő alapú, penészes sajtokat, fehér kenyeret, fehér rizst, római köményt, olajok közül, extra szűz, sütőtököt meghámozzuk, felaprított hagymát, összezúzott fokhagymát, nagyobb darabokra, sütőtök magas, EGÉSZSÉGÜGYI TANÁCSOK,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
James Allen  Jó éjszakát  Esterházy Péterre emlékezünk  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Egy gondolat  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  39 ígéret  Paul David Tripp Április 13  Szabó T. Anna - Pitypang  Az ember  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Pitypang szökőkút  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  Egy barátság története  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Robert Merle tollából  Paul Éluard - És egy mosoly  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Azért kaptad  Nevelőszülőkhöz adták,  Segíts neki dicsérni Téged  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Jó éjszakát  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  A felvilágosodás...  Mindent de mindent visszakap  Szép estét  Magamnak  Szabó T. Anna - Pitypang  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Bornyi Veronika haiku verse  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Vidámság  Önmaga ellenére  39 ígéret  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Különleges  Esterházy Péter: Harmonia c...  Ott van  Bornyi Veronika haiku verse  Müller Péter tollából  Az ember emlékekből áll  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Reményik Sándor: Pierrot &...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Jánosházy György: Fogd a kezem  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Latinovits Zoltán tollából  Paul David Tripp Április 13  Spenót fasírttal  Pitypang szökőkút  Andrássy Réka - A bolond Böske  jó reggelt  Szívek  Mindig lesz olyan  képre írva  Sík Sándor - Ha jő a perc  Anyák napjára  Szép estét kedves látogatóimna...  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Esterházy Péterre emlékezünk  Szép álmokat!  Előfordul, hogy  James Allen 
Bejegyzés Címkék
egyensúly helyreállítását, egész család, ételek többségét, szénhidrátokat hagyjuk, élesztő alapú, penészes sajtokat, fehér kenyeret, fehér rizst, római köményt, olajok közül, extra szűz, sütőtököt meghámozzuk, felaprított hagymát, összezúzott fokhagymát, nagyobb darabokra, sütőtök magas, szívbetegségek kialakulásának, keveset tegyünk, kenyér megkenéséhez, maradék tojáshoz, kevés vizet, kenyér tetejét, candidával fertőzöttek, fehér lisztből, diéta első, alábbi kenyeret, egyik evőkanál, csirkemelleket süssük, oregánó levelek, többi olajat, összevágott oregánó, hússzeleteket tegyük, félretett oregánó, candida-diéta kezdő, oregánót különösen, egész családnak, sütőtökkrémleves, fogyókúrázóknak, kenyérpirítóban, fehérjetartalma, helyreállítását, szervezetünkben, átpasszírozzuk, szénhidrátokat, immunrendszert, fogyaszthatjuk, napraforgóolaj, szívbetegségek, csirkemellfilé, fogyaszthatják, csirkemelleket, mogyoróhagymát, fogyaszthatnak, kialakulásának, előmelegített, zöldhagymával, leveskockákat, felszeletelve, mogyoróhagyma, hússzeleteket, tyúkhúsalaplé, elszaporodott, babérlevelet, felszeletelt, turmixgéppel, kukoricaolaj, egészségügyi, főzőcskézést, zsírtartalma, kiemelkedően, megkenéséhez, meghámozzuk, vöröshagyma, rozmaringot, használjunk, elkészítése, olívaolajon, összezúzott, felaprított, zöldhagymát, szakaszában, serpenyőben, forrósítsuk, díszítéshez, összevágott, besűrűsödik, főzőtejszín, kiolvasztva, erőteljesen, rákmegelőző, tökéletesen, elkészíteni, fertőzöttek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 292
  • e Hét: 1967
  • e Hónap: 2959
  • e Év: 34688
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.