Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A szeretethiány lelki és testi következményei
  2018-06-11 15:02:54, hétfő
 
   
 



A szeretethiány népbetegség. A szeretethiánynak szövődményei vannak. Nem csak lelki, hanem testi szövődményei. A szeretethiány lelki vonzata a magány - vagy épp fordítva, a magány hozza magával a szeretethiányt?

Hol romlott el a dolog?

Ott, hogy már gyerekkorban csak arra koncentrált szüleink generációja, hogy a gyerek sikeres legyen. A lehetőségek adása közben elfelejtettük, hogy a szülő akkor tesz a legtöbbet gyerekéért, ha szereti, és ha ki is mutatja azt.


A szeretet nem egyenlő a lehetőségek megteremtésével. Így a szeretet, annak kimutatása az első helyről hátrébb sorolódott. Az a gyerek, aki nem érzi szülei szeretetét, nem tanulja meg annak természetét, és így nem tudja tovább adni saját gyerekének. Tehát, az értékrend az, ami változott.

Új szeretetnyelv - a megfelelés

A gyerek akkor kap elismerést szüleitől, ha valami jót, hasznosat tesz. Így abba a csapdába esik, hogy meg kell felelnie ahhoz, hogy szeressék. Amikor egy gyerek nem tud megfelelni egy elvárásnak, bűntudat ébred benne, ez pedig csak tovább rontja a helyzetet.
Tehát, azt gondolja, hogy nincs feltétel nélküli szeretet, meg kell azt vásárolnia, a fizető eszköz pedig a megfelelés. A szeretet szükséglet - létszükséglet -, nem kikerülhető, meg kell tanulni, és használni kell tudni.

A szeretetpótlék

Az a felnőtt, aki gyerekkorában nem tapasztalta meg a szeretetet, egész életében csak ezután sóvárog, szomjazik rá. Azért, hogy szeressék, mindent megtesz. Vállalja a megaláztatást, befolyásolható és zsarolható lesz.
Kamaszoknál, fiatal felnőtteknél jellemző, hogy kapcsolatból kapcsolatba sodródnak, hogy a testiséggel pótolják az őszinte, szerető érintés hiányát. Belőlük lesz az az idősebb ember is, akinek harminc cicája van, miközben szörnyen magányos...

Az elutasítás

Mindenki átélte már azt, amikor nagy szüksége lett volna arra, hogy szeressék, és amikor szeretetet kért, de azt nem kapta meg. Ez olyan kudarc, amivel kevesen tudnak jól megbirkózni. Azok az emberek, akik ezt a sérülést, a csalódást rosszul kezelik, esetleg a megalázottság érzése is társul hozzá, könnyen bezárkózhatnak saját világukba.
Nem csak lelkileg, hanem fizikailag is magukra zárják az ajtót. A csalódás érzésének elkerülése miatt kizárják a szeretetet az életükből. Ez pedig csak tovább rontja a helyzetet, mert önbecsülésük a képességükön fog alapulni, amivel sokszor nehéz érvényesülni.



A testi tünetek

Ilyen a fejfájás, a légszomj, maga a félelem is tünetként jelentkezik. Megemelkedhet a pulzusszám is. Jellemző tünet a hátfájás, mivel a szeretethiányos ember izmai merevebbek. Jelentkezhet gyomorfájdalom, vagy akár hányinger is.
A bőrön allergiás reakciók keletkezhetnek. A szeretethiány egy stresszes állapot, tehát minden tünet, ami a stresszre jellemző, a szeretethiányra is igaz.

Milyen adatok, tények mutatnak arra, hogy egyre kevesebb a szeretet?

Gyerekeink nagy része nem játszik társasjátékot, nem érdeklődik a többi ember iránt. Inkább elvonulnak és a számítógéppel játszanak. Minden harmadik házasság válással végződik, egyre több a magányos ember. Egyre több az alkoholbeteg, nyugtató függő, kábítószerfüggő, depressziós.
Egyre kevesebben mondják azt nap mint nap szeretteiknek, hogy: szeretlek. Mindenki csak kapni akar - akár szeretetet is - és pedig minél többet, minél gyorsabban. Adni viszont csak akkor, ha épp van rá ideje...


Forrás: Tudasfaja.com
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Címkék: szeretethiánynak, szeretethiányra, kábítószerfüggő, megteremtésével, szeretethiányos, bezárkózhatnak, befolyásolható, szeretethiányt, szeretetpótlék, gyomorfájdalom, keletkezhetnek, megemelkedhet, szeretetnyelv, megaláztatást, gyerekkorában, számítógéppel, szeretethiány, szeretteiknek, elfelejtettük, társasjátékot, létszükséglet, megalázottság, szövődményei, gyerekkorban, felnőtteknél, önbecsülésük, érvényesülni, jelentkezhet, képességükön, alkoholbeteg, kapcsolatból, természetét, lehetőségek, megbirkózni, kapcsolatba, generációja, szeretethiány népbetegség, szeretethiánynak szövődményei, szeretethiány lelki, magány –, magány hozza, gyerek sikeres, lehetőségek adása, szülő akkor, legtöbbet gyerekéért, lehetőségek megteremtésével, első helyről, gyerek akkor, csapdába esik, fizető eszköz, szeretet szükséglet, testiséggel pótolják,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Erdőn  Albert Einstein gondolata  Ami embereknek lehetetlen, az...  Alázat  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Nagyon különös  Szívem  Az igazi szeretetért rendszeri...  Kellemes délutánt kívánok  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Radikális szeretet  George Gordon Lord Byron: Inez...  Png lepke  Egy lelki imádság  Png fotel  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Szép estét kedves látogatóimna...  Elköszönt  Hazára minden embernek szükség...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Akarat  Hogy lehet megtartani  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Erdőn  Nagyi telefonál  Nem számIt  Alvó cicák  Png ház  Facebookon kaptam  Idő  Egy maradéktalanul uralt világ  A másik dolog,  Facebookon kaptam Krisztinától  Jó éjszakát  Akik bántanak téged  Akarat  Régi emberek, akikre máig büsz...  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Paul David Tripp Április 21  210 éve született a SZÓZAT meg...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Nem tudhatod  Amikor Jézus rátapos a lábadra  A kételkedés kezelése  A kételkedés kezelése  Albert Einsteinről  Akarat  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Még csak most kezdődik a nap  Akarat  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam Annuska bar...  Akarat  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fehér virág  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál 
Bejegyzés Címkék
szeretethiány népbetegség, szeretethiánynak szövődményei, szeretethiány lelki, magány &#8211, magány hozza, gyerek sikeres, lehetőségek adása, szülő akkor, legtöbbet gyerekéért, lehetőségek megteremtésével, első helyről, gyerek akkor, csapdába esik, fizető eszköz, szeretet szükséglet, testiséggel pótolják, csalódást rosszul, megalázottság érzése, csalódás érzésének, testi tünetek, szeretethiányos ember, bőrön allergiás, stresszes állapot, stresszre jellemző, többi ember, számítógéppel játszanak, magányos ember, szeretethiánynak, szeretethiányra, kábítószerfüggő, megteremtésével, szeretethiányos, bezárkózhatnak, befolyásolható, szeretethiányt, szeretetpótlék, gyomorfájdalom, keletkezhetnek, megemelkedhet, szeretetnyelv, megaláztatást, gyerekkorában, számítógéppel, szeretethiány, szeretteiknek, elfelejtettük, társasjátékot, létszükséglet, megalázottság, szövődményei, gyerekkorban, felnőtteknél, önbecsülésük, érvényesülni, jelentkezhet, képességükön, alkoholbeteg, kapcsolatból, természetét, lehetőségek, megbirkózni, kapcsolatba, generációja, depressziós, kikerülhető, népbetegség, jelentkezik, testiséggel, tapasztalta, koncentrált, kamaszoknál, sorolódott, megfelelés, gyerekeink, zsarolható, szeretetét, elismerést, elutasítás, megfelelni, elvonulnak, gyorsabban, szeretetet, vásárolnia, elkerülése, elvárásnak, fizikailag, érdeklődik, gyerekének, kimutatása, merevebbek, gyerekéért, pulzusszám, kevesebben, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 4 db bejegyzés
e év: 41 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2552
  • e Hét: 5419
  • e Hónap: 11791
  • e Év: 62582
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.