Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Norman Hunter: Agyas professzor karácsonyfája
  2021-12-09 20:17:26, csütörtök
 
   
  Norman Hunter: Agyas professzor karácsonyfája

Agyas professzort és jó barátját - Célratarcs ezredest - mindig kalamajkába keverik a professzor fantasztikus találmányai.
Agyas professzor házában sosem volt még karácsonyi ünnepség. A professzor állandóan az új találmányain töprengett, és nem volt ideje a régimódi szokásokkal foglalkozni. Ezúttal azonban eltökélte, hogy mindenképpen megünnepli a karácsonyt, mivel egy ajándékozó találmánnyal rukkolt elő.
- Mindig is úgy gondoltam, Célratarcs - mondta a professzor az ezredesnek -, hogy az, izére, hagyományos karácsonyfára, hogy is mondjam, ráférne némi fejlesztés. - Ezen persze azt értette, hogy érdemes lenne még elpiszmogni vele.
A professzor körbeforgatta az új találmányát, és a gépezet kiálló részével úgy fejbe vágta az ezredest, hogy annak csengeni kezdett a füle.
- A találmányom alapja egy teljesen automatikus karácsonyfa, amelyet felszereltem egy mechanikus ajándékosztóval, egy köszöntőt mondó készülékkel és egy ajándékcsomagoló kiegészítővel, hogy az, izé, megajándékozott megfelelően becsomagolva és karácsonyi üdvözlet kíséretében kapja meg az ajándékát.
Erre meghúzott egy kart, megnyomott egy gombot, és eltekert egy tekerentyűt.
Csimm-bumm, fütty-fütty, és a gépezet a Kiskarácsonyt kezdte játszani.
- Vigyázzon! - kiáltotta a professzor, amikor a gép egy alaposan feldíszített csomagot lőtt az ezredes ölébe.
- Boldog karácsonyt! - harsogta a gép.
- A kiskésit! - szakadt ki az ezredesből.
- Nagyon ügyes - morogta az ezredes. - Hogy működik?
Amint feltette a kérdést, nyomban megbánta. Ilyenkor mindig az következett, hogy a professzor bonyolult magyarázatba fogott, amitől pedig az ő feje zúgni kezdett. Ezúttal azonban elmaradt a magyarázat.
Ehelyett a professzor titokzatos mosollyal csak annyit mondott:
- Várjon csak a karácsonyi ünnepségig, Célratarcs.
A professzor karácsonyi ünnepsége hagyományos módon indult, azt az apróságot leszámítva, hogy novemberben rendezte meg, mivel képtelen volt tovább várni a találmánya bemutatásával. Sorban érkeztek a vendégek, és mindannyian készültek a professzornak ajándékkal.
Röpkekukucs kisasszony egy akasztót hozott, amin öt kis kampó volt, hogy a professzor oda akassza a szemüvegeit. Eredetileg kulcsok számára készült, de mindegy is volt, mert a professzor a kabátját tette rá, és leszakadt az egész.
Célratarcs ezredes egy ágyút mintázó papírnehezékkel nehezítette tovább a dolgokat. Olyan élethű volt a kis ágyú, az ember azt várta, mikor dörren el. De persze azt várhatta.
A polgármester egy utcajelenetet ábrázoló képet adott neki aranyozott zöld bársonykeretben. Annak az utcának a képe volt ez, ahol a polgármester boltja található.
A lelkész a saját imáinak elegáns gyűjteményes kötetét ajándékozta a professzornak. Cirkalmas papi írással még dedikálta is neki mályvaszínű tintával.
Aggie néni kislányának lett volna a dolga a professzornak szánt ajándékuk - egy doboz vajkaramella - átadása. Ő azonban útközben megette a doboz tartalmát, és helyette egy ragadós puszit nyomott a professzor homlokára, ami remekül rögzítette a szemüvegeit. A postás használt bélyegeket hozott ajándékba. Mindegyiknek volt valami hibája, ami állítólag még értékesebbé tette őket.
- Ööö, izé, köszönöm - mondta a professzor -, most pedig jöjjenek beljebb.
Előrement a folyosón, és először véletlenül a konyhába vezette a társaságot. Kis híján nekiment a tűzhelynek, de végül hosszas rendezkedés és még több bocsánatkérés után bejutottak a dolgozószobába, ahol az automatikus mechanikus karácsonyfa állt.
Íme, az ajándékosztó - mondta a professzor, és egy sor különös karra mutatott.
Mindegyiken van egy név. Nincs más dolguk, mint meghúzni azt a kart, amin az önök neve szerepel.
- Bámulatos! - kiáltotta az ezredes.
- Bejelenthetem, hogy az ajándékosztó fa megnyílt? - kérdezte a polgármester és a lelkész egyszerre, majd a választ meg sem várva megköszörülték a torkukat, és kimért, hivatalos hangon bejelentették: - Számomra a megtiszteltetés, hogy az ajándékozást ezennel ünnepélyesen megnyissam!
Hamarosan mindenki karokat húzogatott, a gép kattogott, a szoba megtelt karácsonyi dalokkal és jókívánságokkal, és mindenki izgatottan bontogatta az ajándékát.
A polgármester selyemharisnyát és levendulavizet kapott, amit igazából Röpkekukucs kisasszonynak szánt a professzor, csak összekeverte a neveket a karokon.
Jaj, de figyelmes! - tört ki Röpkekukucs kisasszonyból. A következő pillanatban azonban döbbent ,,na de" felkiáltás követte az első lelkesedést. A kisasszony ugyanis tyúkszem kezelésére szolgáló kenőcsöt, valamint levélszekrényt mintázó dobozba csomagolt dohányt kapott, amit eredetileg a postásnak szánt a professzor.
Aggie néni egy doboz szivart kapott. A lelkész pedig egy pucér porcelánbabát. Célratarcs ezredes ajándéka egy meggyekkel díszített masni volt. A könyvtáros nagy, szögletes kutyakekszet kapott, és azon tűnődött, vajon ez valamilyen új könyv-e.
Attól tartok, valami tévedés történt - mondta a lelkész. - Megengedi, hogy elcseréljem ezt a csodás ajándékot valami hozzám illőbbre?
Visszatette a babát a gépbe, és meghúzta az egyik kart. Ezzel egy időben a polgármester és Aggie néni is visszatuszkolták az ajándékaikat, és elkezdtek olyan gombokat nyomkodni a gépen, amelyeket nem nyomkodásra terveztek.
- Ne, ne, ne! - kiáltotta a professzor.
De már elkésett. Az automatikus karácsonyfa nyilvánvalóan megsértődött, amiért az ajándékait visszaadták. Olyan karácsonyi csengettyűzenét csinált, mintha egy tűzoltóautó szirénázna, koszos zöld füstöt adott ki magából, elkurjantotta magát, hogy ,,Boldog karácsonyt Szent István ünnepén!", és kirobogott a házból.
- Nyomás utána! - kiáltotta az ezredes, aki úgy érezte, tudja, hogy kell egy ilyen helyzetet kezelni.
Az egész társaság a gép után rohant, amelyik éppen a Kiskarácsony, nagykarácsony összekutyult változatát énekelte. Az ezredes kardot rántott,és a karácsonyfának rontott. A fa elkapta a kardot, és díszcsomagolásbanadta vissza.
- Kisült-e már a karácsony - énekelte a gép, és jobbra-balra mindenkinek ajándékokat osztogatott jókívánságok kíséretében. Három kisfiú és egy koldus reszelőt és csavarhúzót kapott, amit a professzor eredetileg saját magának szánt. Egy asszonyság, aki éppen az élelmiszerboltból lépett ki, megkapta a lelkész porcelánbabáját, valamint meghallgathatta az Ó, szép fenyő igen hamis változatát.
- Kerülje meg, és vágja el az útját - kiáltotta a lelkész egy úthengeren dolgozó embernek. De sajnos az úthengerek nem reagálnak túl gyorsan.
A professzor biciklire pattant, a gép azonban egy halom üveggolyót szórt szét, és a professzor egyenesen belerepült a polgármester karjaiba.
- Kislarácsony, nagykarácsony, ha kisült már melegébe, hadd egyem meg, ide véle! - énekelte a gépezet.
Végigszáguldott az Uppington utcán, körbement a téren, balra fordult a Wright útra, míg eközben a professzor,a barátai és más városi lakosok üldözték.
- Tolvaj, állítsák meg! - kiáltozták az emberek, mert jobb nem jutott eszükbe.
A gép kifogyott az ajándékokból, így megragadott mindent, ami a közelében volt, és becsomagolta. Egy rendőr feltartotta a kezét, hogy megállítsa, mire kapott egy zsalukövet, használt bicikliket reklámozó plakátba csomagolva.
A gépezet átszáguldott a High utcán, és beleütközött egy enyveskezű rablóba, aki éppen az ékszerboltból jött kifele mindenféle értékes csecsebecsével.
- Itt egy szép könny, ott egy bamba - harsogta tovább a karácsonyfa. Ráült a rablóra, szétszakította a zsákot, és csak egy halom rendőr érkezése akadályozta meg abban, hogy órákat és gyöngysorokat kezdjen osztogatni. A rendőrök letartóztatták a rablót, és a gépet is őrizetbe vették volna, ha nem érkezik meg a professzor és nem kapcsolja ki. Próbálta elmagyarázni, mi is történt, de a rendőrök nem nagyon hittek neki.
- Ez bizony rendzavarás - mondta a nagy tokás rendőr őrmester. - Az ilyen viselkedés oda vezethet...
A professzor és az ezredes azonban gyorsan szétkapta a karácsonyfát, rápakolták egy talicskára, és adtak egy ötvenpennyst a férfinak, aki a talicskát tolta, hogy vigye el a gép darabjait a professzor házához. Végül minden jóra fordult. Az ékszerész busásan megjutalmazta a professzort, amiért elkapta a rablót, és így a professzor mindenkinek tudott karácsonyra szép ajándékot venni. Az ajándékokat végül az unalmas, megszokott, de mindenki számára örömteli módon adta át.
Boldog, ööö, izé, karácsonyt - mondta.

Kós Krisztina fordítása
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő írások  
Címkék: ajándékcsomagoló, visszatuszkolták, jókívánságokkal, papírnehezékkel, selyemharisnyát, megajándékozott, meghallgathatta, végigszáguldott, porcelánbabáját, bársonykeretben, ajándékosztóval, megtiszteltetés, csengettyűzenét, csecsebecsével, dolgozószobába, karácsonyfának, szétszakította, levélszekrényt, letartóztatták, levendulavizet, megköszörülték, professzornak, karácsonyfára, nagykarácsony, megjutalmazta, nyilvánvalóan, kiskarácsonyt, kiegészítővel, bocsánatkérés, gyöngysorokat, körbeforgatta, bejelentették, porcelánbabát, kisasszonyból, kisasszonynak, elkurjantotta, professzor fantasztikus, professzor állandóan, régimódi szokásokkal, ajándékozó találmánnyal, ezredesnek –, professzor körbeforgatta, gépezet kiálló, találmányom alapja, teljesen automatikus, mechanikus ajándékosztóval, köszöntőt mondó, ajándékcsomagoló kiegészítővel, alaposan feldíszített, ezredes ölébe, professzor bonyolult, professzor titokzatos, Norman Hunter, Szent István,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Tanuld meg ezt a versemet  Akarat  Facebookon kaptam  Alázat  Tóth Ágnes - Szervusz pad  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Leonardo da Vinci gondolata  Garai Gábor - Takarítás  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Alázat  Adakozás  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Alázat  Kövesd a cowboyt!  Szívem  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A másik dolog,  Adakozás  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Fehér virág  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  Zilahy Lajos gondolata  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Png telefon  Ami embereknek lehetetlen, az...  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Éretlen vers  Őrizkednünk kell...  Lóhere  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png telefon  Adakozás  Akarat  Alázat  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Png csokor  Soha ne kedvezz...  Nagyi telefonál  Nem tudhatod  Minden harmadik...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Akarat  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Szívem  Egy bizonyos határt  Zilahy Lajos gondolata  képre írva  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Lóhere  Png kislány  Alázat  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png cica  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség... 
Bejegyzés Címkék
professzor fantasztikus, professzor állandóan, régimódi szokásokkal, ajándékozó találmánnyal, ezredesnek &#8211, professzor körbeforgatta, gépezet kiálló, találmányom alapja, teljesen automatikus, mechanikus ajándékosztóval, köszöntőt mondó, ajándékcsomagoló kiegészítővel, alaposan feldíszített, ezredes ölébe, professzor bonyolult, professzor titokzatos, karácsonyi ünnepségig, professzor karácsonyi, apróságot leszámítva, találmánya bemutatásával, professzornak ajándékkal, akasztót hozott, kabátját tette, ágyút mintázó, utcajelenetet ábrázoló, képe volt, polgármester boltja, saját imáinak, professzornak szánt, doboz vajkaramella, doboz tartalmát, ragadós puszit, professzor homlokára, postás használt, professzor &#8211, konyhába vezette, automatikus mechanikus, ajándékosztó &#8211, önök neve, lelkész egyszerre, ajándékozást ezennel, szoba megtelt, polgármester selyemharisnyát, következő pillanatban, első lelkesedést, kisasszony ugyanis, postásnak szánt, doboz szivart, lelkész pedig, pucér porcelánbabát, meggyekkel díszített, könyvtáros nagy, csodás ajándékot, egyik kart, automatikus karácsonyfa, ajándékait visszaadták, tűzoltóautó szirénázna, ilyen helyzetet, egész társaság, ezredes kardot, karácsonyfának rontott, koldus reszelőt, professzor eredetileg, élelmiszerboltból lépett, lelkész porcelánbabáját, útját &#8211, úthengeren dolgozó, professzor biciklire, halom üveggolyót, professzor egyenesen, polgármester karjaiba, közelében volt, rendőr feltartotta, gépezet átszáguldott, enyveskezű rablóba, ékszerboltból jött, szép könny, halom rendőr, rendőrök letartóztatták, nagy tokás, ilyen viselkedés, ezredes azonban, talicskát tolta, professzor házához, ékszerész busásan, professzor mindenkinek, ajándékokat végül, ajándékcsomagoló, visszatuszkolták, jókívánságokkal, papírnehezékkel, selyemharisnyát, megajándékozott, meghallgathatta, végigszáguldott, porcelánbabáját, bársonykeretben, ajándékosztóval, megtiszteltetés, csengettyűzenét, csecsebecsével, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 10 db bejegyzés
e év: 50 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1178
  • e Hét: 3500
  • e Hónap: 9741
  • e Év: 62007
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.