Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ismeretlen szerző: Az ajándék fácska
  2021-12-16 13:59:41, csütörtök
 
   
  Egyszer, valamikor régen, mikor még Isten angyalkái lent jártak a Földön, történt, hogy egy szép, nagy kertben hangos sóhajtozás támadt. Egy égszínkék szemű, napsugárhajú angyalka éppen arra járt, és megkérdezte: - Ugyan ki sóhajtozik akkorákat?
A kopár fák - mert télidőben történt - nyújtózni kezdtek. Megrecsegtették üres ágaikat.
- Mi vagyunk, édes kis angyalka.
- No, és mi a kívánságtok?
Egyszerre száz fácska kiáltott feléje:
- Szépek akarunk lenni! Szépek!
- Friss zöld köntöst akarok, és rügyező bimbócskákat! - rendelkezett az egyik.
- Én hófehér virágokat szeretnék himbálni az ágaimon. De olyan könnyűek legyenek, mint a nyári ég opálos felhőcskéi, nehogy roskadoznom kelljen alattuk! - mondta a másik.
- Én is virágokat kérek, olyan rózsaszínűeket, mint a hajnalhasadás az égen! - tolakodott az angyalka elé a harmadik fácska.
- És kinek akartok ennyire tetszeni? - kérdezte csodálkozva az angyal.
- A napsugárnak, hogy aranyos uszályát ránk terítse. A színes szárnyú pilléknek, hogy körüllengjenek bennünket. A kis éneklő madaraknak, hogy csodálkozzanak, és irigyeljenek.
Az angyalka fejét csóválta, de azért beleegyezőleg intett:
- Meglesz a kívánságtok.
Tovább ment, és tűlevelű törpefenyőcskét látott, hóval, zúzmarával borítottan.
- Hát te? - csodálkozott feléje. - Talán bizony semmit sem kívánsz, hogy ilyen csöndes vagy? Szomorúnak is látszol. Ugyan, mi bajod van?
A tűlevelű fácska halkan sóhajtott és előadta a bánatát.
- Egy kisleányka ment erre, megérintett, és hegyes tűleveleim felsebezték az ujjacskáját. Ezért bánkódom, jó kis angyal. Oh, ha jóvátehetném önkéntelenül elkövetett hibámat, és megajándékozhatnám őt valamivel! Síró arcocskája bizonyára mosolyra gyúlna megint. Igen, igen! Ajándékot szeretnék adni neki, és a többi kis gyermekeknek is, hagy nevessenek, kacagjanak! Az angyalka erre a kis törpefenyő mellé állott.
- És mondjad csak, fenyőfácskám, nem panaszolnád fel a terhet, ha teleaggatnám gyönge kis ágaidat?
- Oh, nem, nem, bármennyire is roskadoznék az ajándékok súlya alatt, szívesen vállalnám a terhet, csakhogy megörvendeztessem vele a gyermekeket.
Az angyalka erre könnyű mozdulattal kiemelte a földből a fácskát.
- Úgy hát gyere velem!
És vitte magával a mennyországba. Odafent éppen nagy sürgölődés, forgolódás volt. Az angyalkák ezüstös, aranyos papírosba diót, almát csomagoltak. Babákat fésülgettek, lovacskákat nyergeltek fel. Az angyalka eléjük állította a fácskát.
- Íme, nézzétek, mit hoztam! Ő a legszerényebb fácska. A többi mind csupán azért kívánt cifrálkodni, hogy irigyeljék, és gyönyörködjenek benne. Könnyűszárú fehér és rózsaszínű virágokat kértek, hogy szépek és díszesek legyenek. De terhet viselni nem akarnak. Csupán ez a szerény kis fácska ajánlkozott, hogy minden terhet szívesen vállal, csakhogy ajándékokat osztogathasson. Díszítsétek hát fel, kis testvéreim!
Nosza, rávetette magát az angyalsereg a fenyőcskére. Egyik aranyhajat szórt rá, másik ajándékokkal aggatta teli. Egy harmadik gyertyácskákat szúrt a levélkéibe. - Elbírod, nem túl sok? - kérdezte az angyal, aki felhozta őt a mennyországba. - Bírom, bírom. - felelte vígan a fácska. Oh, bárcsak annyi ajándékot vihetnék le, hogy minden kisgyermeknek jusson belőle!
Az angyalka erre két kezébe fogta a telerakott fácskát, és a Jóisten elé vitte.
- Íme, édes, jó Istenem, itt van az ajándékfácska, melyről beszéltem. Megengeded, hogy levigyem a földre?
- Vidd le, édes kis angyalom! - mondta a Jóisten, miközben megáldotta a fenyőfácskát, melyen egyszerre kigyúltak a gyertyák. Nagy fényesség áradt szét, és bevilágított mindent. Mire leértek a földre, éppen karácsony estéje volt. Midőn a főbbi fácskák látták a fényesen kigyúlt törpefenyőt, és a körülötte boldogan örvendező gyermekeket, megbánták, hogy csak szépek, díszesek akartak lenni, és hangosan felsóhajtottak. Az angyalka éppen lenézett a mennyországból, és mindjárt megkérdezte őket:
- Ugyan miért sóhajtoztok, hiszen mondtam, hogy megtesz a kívánságtok!
- Csakhogy mi is ajándékozni szeretnénk ám, mi is örömet akarunk szerezni a gyermekeknek!- kiáltottak fel a fácskák.
Az angyalka erre édesen elmosolyodott, és azt felelte:
- Örülök, hogy még jókor eszetekbe jutott, hogy a külső hivalkodás nem sokat ér, és igazi öröme csak annak van, aki másokat is örülni lát. Legyen meg a kívánságtok. Édes, zamatos gyümölcsöt fogtok hordozni ágaitokon, és megajándékozzátok vele a gyermekeket. Nos, meg vagytok így elégedve?
- Igen, igen! - ujjongtak a fácskák. És boldogan várták, mikor kerül rájuk a sor, hogy maguk körül örömet, jókedvet, vidám, kacajt teremtsenek.
0
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő írások  
Címkék: megrecsegtették, törpefenyőcskét, gyönyörködjenek, csodálkozzanak, körüllengjenek, osztogathasson, rózsaszínűeket, gyertyácskákat, felsóhajtottak, mennyországból, mennyországba, beleegyezőleg, legszerényebb, hajnalhasadás, kisgyermeknek, elmosolyodott, ajándékfácska, önkéntelenül, bimbócskákat, jóvátehetném, rendelkezett, gyermekeknek, irigyeljenek, fenyőfácskám, csodálkozott, fenyőfácskát, bevilágított, napsugárhajú, teleaggatnám, ajándékokkal, ajándékokat, ajánlkozott, cifrálkodni, lovacskákat, díszítsétek, könnyűszárú, égszínkék szemű, harmadik fácska, színes szárnyú, angyalka fejét, tűlevelű fácska, kisleányka ment, angyalka erre, ajándékok súlya, angyalkák ezüstös, angyalka eléjük, legszerényebb fácska, többi mind, harmadik gyertyácskákat, telerakott fácskát, főbbi fácskák, fényesen kigyúlt,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Aztán itt van egy másik szerep...  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  A szív és a cselekvés egységes...  Imádkozás Krisztus értelméért  Facebookon kaptam  Talpra vándor  Nem kellett volna!  Facebookon kaptam  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Facebookon kaptam  Szép Álmokat  A halolaj és a hal még a migré...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Amikor 5 éves voltam,  Atyám !  Szabó Norbert – Szabadsá...  Vágy, élet és sugár  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Mai harmónia kártyám  A gyász  Rőzsehordó nő szobra  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Esti kép  Március 15 emlékére virágba bo...  Csörög a telefonom  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Szent Pio atya!  Minden jónak végeszakad egysze...  Facebookon kaptam  Március 15 emlékére virágba bo...  Kokárda  Akinek vaj van a fején...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Tétova lét  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Paul David Tripp Március 15  Márciusi eső  Facebookon kaptam  Rochefoucauld - a bölcs  A magyar sajtó napja március 1...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Március 15-re emlékve  ...és mégis ráismersz  Facebookon kaptam  Csendes éjszakán  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Esti kép  Tavaszról álmodom,  Fújjad márciusi szél . . .  Üdvözöllek az oldalamon  Könnyáztatta asszonysorsok  Törött csészék  Szép estét kedves látogatóimna...  Sajnos ezt elBalogozták  Kokárda  Facebookon kaptam  Ne feledjük: a föld jóval több...  Szép estét kedves látogatóimna...  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Evan Esar tollából  Facebookon kaptam  Szent-Györgyi Albert gondolata  Facebookon kaptam  A magukat nyílt és őszinte emb...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Március 15-re emlékve  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Mindig tud adni ,  Facebookon kaptam  Nem kellett volna!  Alvó cica  A Mindenható Istenben bízva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Amikor 5 éves voltam,  Facebookon kaptam  Kezdet  Könnyáztatta asszonysorsok  Alvó baby  Facebookon kaptam  Üdvözöllek az oldalamon  Minden jónak végeszakad egysze...  Ted Engstrőm gondolata  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
égszínkék szemű, harmadik fácska, színes szárnyú, angyalka fejét, tűlevelű fácska, kisleányka ment, angyalka erre, ajándékok súlya, angyalkák ezüstös, angyalka eléjük, legszerényebb fácska, többi mind, harmadik gyertyácskákat, telerakott fácskát, főbbi fácskák, fényesen kigyúlt, körülötte boldogan, angyalka éppen, külső hivalkodás, megrecsegtették, törpefenyőcskét, gyönyörködjenek, csodálkozzanak, körüllengjenek, osztogathasson, rózsaszínűeket, gyertyácskákat, felsóhajtottak, mennyországból, mennyországba, beleegyezőleg, legszerényebb, hajnalhasadás, kisgyermeknek, elmosolyodott, ajándékfácska, önkéntelenül, bimbócskákat, jóvátehetném, rendelkezett, gyermekeknek, irigyeljenek, fenyőfácskám, csodálkozott, fenyőfácskát, bevilágított, napsugárhajú, teleaggatnám, ajándékokkal, ajándékokat, ajánlkozott, cifrálkodni, lovacskákat, díszítsétek, könnyűszárú, napsugárnak, fenyőcskére, roskadoznom, angyalsereg, fésülgettek, csodálkozva, kívánságtok, csomagoltak, ujjacskáját, megérintett, roskadoznék, bármennyire, törpefenyőt, gyermekeket, megkérdezte, panaszolnád, ajándékozni, mozdulattal, sóhajtoztok, felsebezték, teremtsenek, forgolódás, madaraknak, sürgölődés, kiáltottak, irigyeljék, nyergeltek, tolakodott, sóhajtozás, aranyhajat, szeretnénk, hivalkodás, borítottan, sóhajtozik, arcocskája, rózsaszínű, nevessenek, törpefenyő, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 14 db bejegyzés
e év: 37 db bejegyzés
Összes: 7233 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 44
  • e Hét: 452
  • e Hónap: 12157
  • e Év: 51158
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.