Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Új Kráter-könyvek
  2008-04-22 21:56:01, kedd
 
   
 
Kráter Műhely Egyesület
2013 Pomáz, Búzavirág u. 2. * tel./fax: 26/328-491
szutor@krater.hu * www.krater.hu





Boda László: A magyar eredetkutatás és nyelvünk pere

ISBN: 978-963-9735-45-3

Ár: 2200 Ft.

Terjedelem: 152 oldal, kartonált


A magyar őstörténet rejtelmeibe vezet a kutató új kötete, mely az ugor kérdésre adott eddigi legpontosabb válasz is egyben. Krimiszerű okfejtés és nyomozás az avar-kabar-ugor nyomvonalon, mindez páratlanul olvasmányos formában.




Bakay Kornél: Magyarnak lenni büszke gyönyörűség!

tanulmányok

kartonált

2500 Ft

Bakay Kornél új kötete történelmi esszépanoráma. A gondolkodó kétkedéseit, felfedezéseit, sőt könyörtelennek tetsző ítéleteit is megosztja olvasóival. Az írások legtöbbje már elhangzott népszerű előadó-körútjai során: nagy öröm lesz kézbevéve nemcsak elismerni szaktudását, hanem olykor vitázni is felismeréseivel.

A szerző családi hagyományként megőrzött eredeti népmesefeldolgozásait saját illusztrációival jeleníti meg a mai gyermekvilág számára oly eszközökkel, amely a felnőttek fantáziáját is a történet újragondolásra serkenti.











Kárpáti trilógia

Ár: 3000 Ft

Terjedelem: 504 oldal

Szerző: vitéz Kollányi Károly

Kollányi Károly három nagy sikerű könyvének újrakiadását veheti kézbe az olvasó.
A Kárpát-medence Európában, a
Régi felvidékünk magyar múltjának elrablása és a
Trianoni boszorkánykonyha hajdani sikere nem volt véletlen: a politikatörténeti-geopolitikai művek igazságkereső stílusa hiánypótló erővel bírt, és nincs ez másképp ma sem.




A kétségek könyve

ÚJ KIADÁS

Puhakötésű ár: 1500 Ft

Terjedelem: 184 oldal


Szerző: Pessoa, Fernando

A világhírű portugál költő filozofikus vallomás-regényének hőse és írója is a szerző egyik alteregója: Bernardo Soarez. Magányos megfigyelésekben, elmélkedésekben, rácsodálkozásokban kiapadhatatlan alkotás.









Erdély szolgálatában - Emlékírók könyve
Összeállította Kovács Attila Zoltán.

Ár: 2200Ft , méret B/5, 192 oldal, Keménytáblás



Erdély másfélszáz éves története egy kötetben a kortársak szemével! A kötet a fejedelemség megszületésétől (1541) követi végig Erdély viszontagságos történetét Apafi Mihály lemondásáig - vagyis az önállóság végéig.

Az antológia felvállalt célja: bemutatni Erdély történeti érdekességeit, kevéssé ismert momentumait: Fráter György tevékenységét, a Báthoriak korát, benne Báthory Zsigmond lemondásainak hátterével, továbbá az oláh fejedelemséggel vívott harcokat, a bethleni abszolutizmus igazi arcát, a Rákócziak hétköznapjait, hadjárataikat, a sikertelen lengyel ,,kalanddal", Kemény János fejedelem tatár fogságát stb.

A kötet érdekessége, hogy az erdélyi emlékirat-irodalomból válogatja össze a teljes eseménytörténetet, hitelességéhez tehát kétség nem fér. Kiválóan használható iskolai, egyetemi olvasmányként, de az Erdély története iránt érdeklődök is haszonnal forgathatják - szerzői életrajzokkal és időrendi táblázattal kiegészítve!




Üstökös Demeter

Negyedszáz csíki népmese (Barcsa Dániel és Kovács Dániel illusztrációival)


Keménykötésű ár: 1980 Ft

Terjedelem: 192

Szerző: Barcsa Dániel

A szerző családi hagyományként megőrzött eredeti népmesefeldolgozásait saját illusztrációival jeleníti meg a mai gyermekvilág számára oly eszközökkel, amely a felnőttek fantáziáját is a történet újragondolásra serkenti.





A fáraó menyasszonya

SEHEREZÁDÉ sorozat 1.

Az egyiptomi szerzőpáros (író és grafikus) csodaszép vállalkozása számtalan nemzetközi díjat (Ibby-, Mubarak Gyermekkönyv-, Afrika-díj) nyert az utóbbi években. Az Ezeregyéjszaka meséinek képeskönyv kiadásával évtizedek óta adós a magyar könyvkiadás. A Kráter Műhely Egyesület új vállalkozása természetesen nemcsak ezt a hiányt kívánja pótolni, hanem míves és igényes gyerekkönyvet ad az olvasó kezébe, amikor útjára bocsátja a kivételes mesesorozatot.











Zathureczky Gyula: Erdély, amióta másképp hívják
Tanulmánykötet, 1939

ISBN: 963 9472 78 6

Puhakötésű ár: 1600 Ft

A Re-Vízió sorozat harmadik darabja a román megszállás alatti Erdély húsz évét fedezi fel újra számunkra. A könyvet Püski Sándor adta ki először 1939-ben. Újrakiadása az erdélyi autónómia gondolat jegyében nélkülözhetetlen olvasmány a fiatalok és minden elkötelezett érdeklődő számára. Kor- és társadalomrajza példamutató a ma élő írók számára is.







Kuncz Aladár: Felleg a város felett
ISBN: 963 9472 83 2

Puhakötésű ár: 1600 Ft

Az erdélyi író posztumusz munkájában sokan Szabó Dezső fiatalkorát látják visszaköszönni lázadó főhősének cselekedetében és gondolkodás módjában. A Re-Vízió sorozat szerkesztői a hiteles valóságkutatóra, a láttató lélekbúvárra, a tapintatos krónikásra hívják fel a figyelmet.





Kövesdi Kiss Ferenc: Riadóra szól a harang
A Mezőség településeinek helyzetképe (1891-1991)

ISBN: 963 7329 41 2

Keménykötésű ár: 3800 Ft

Kövesdi Kiss Ferenc (1913-2004) több mint félszázadig járta fáradhatatlanul az erdélyi Mezőség településeit, gyűjtötte az adatokat az itt élő magyarságról, múltról és jelenről, látogatta a fogyatkozó gyülekezeteket, leltározta a vészesen sokasodó szórványgondolatokat. Barangolásainak hihetetlen gazdag tény- és élményanyagát foglalja magába ez az évekig készült nagy munkája, melyből 1995-ben itthon és Erdélyben megjelent egy kisebb válogatás Még szólnak a harangok! címmel. A szerző közel másfélszáz kisebb-nagyobb mezőségi település társadalmi-kulturális-egyházi viszonyait ismerte meg közelebbről fáradságos kiszállásai során, nemegyszer úttalan utakon gyalogolva a vendégmarasztaló mezőségi sárban, régebben a hatalom gyanakvó szolgálatosaitól is szorongva. Vállalkozása a legjelesebb Erdély-felfedező elődök teljesítményéhez mérhető. Nem indokolatlanul jut eszünkbe elsőként Orbán Balázs neve.





Felelős irodalom
ISBN: 963 7329 66 8

Puhakötésű ár: 1500 Ft

Terjedelem: 196

Szerző: Mezey László Miklós

Mezey László Miklós azt keresi tanulmányában, hogy a felvidéki magyar irodalmi művekben miképpen inspirálja az elszakadt nemzetrész a maga irodalmát, és az irodalom miként ,,szolgálja" nemzetét. A kötet elsősorban a trianoni döntés és az 1990-es évek közötti felvidéki magyararság mába érő történeti kérdéseire hangolja az olvasói figyelmet.






Földváry Györgyi: Emberkert (naplóregény)
Puhakötésű ár: 900 Ft

Hitelesség, megrázó őszinteség, a mindenki számára kritikus kamaszkor hű ábrázolása teszi felejthetetlenné ezt a Naplót, amely az epilepsziás tünetek és lelki események felidézésével döbbenti meg az olvasót.




Kalotaszegi ünnepek
néprajzi monográfia

ISBN: 978-963-9472-53-2

Keménykötésű ár: 3500 Ft

Terjedelem: 384 oldal

Kötés: Cérnafűzött, keménytáblás

Szerző: Vasas Samu

A kötet majd két évtizedes gyűjtőmunka eredménye: egy egész tájegység, a tágabb értelemben vett Kalotaszeg 41 falujának teljes ünnepi szokásanyagát veszi számba, továbbá a gazdasági évhez kapcsolódó szokásrendjét, az ünnepek szokásainak verses és prózai szövegeit. A könyvből sugárzik a népművészet, a népi életformák természetközelsége, embersége. Napjaink emberének nemcsak néprajzi érdeklődését elégíti ki, hanem lenyűgöző olvasmány.












Mészáros Sándorné: Elrabolt éveim a Gulágon
Napló, Szinvay Ingrid előszavával

ISBN: 963 7329 28 5

Puhakötésű ár: 900 Ft

A könyv nemcsak a Szibériába elhurcolt női foglyok életét mutatja be hitelesen, hanem a XX. század embertelenségére és hősiességére is tanulságos emlékeztetőül szolgál. Meggyőződésem, hogy az Istenbe vetett hit és az ima mentett meg engem a biztos haláltól - írta megrázkódtatásairól a 9 éves hadifogságból hazatért asszony.




Gyurkovics Tibor: Hol vagy, Gyula?
ISBN: 963 7329 60 9

Puhakötésű ár: 1200 Ft

Egy próza meg versek sora. Összesen hat tucat. Meg számtalan közös fénykép - ez a "mérlege" Gyurkovics legújabb kötetének, mely Hernádi Gyuláról szól. Hernádinak. És természetesen nem csak neki.





Németh László: Irgalom
ISBN: 963 9472 80 8

Puhakötésű ár: 2300 Ft

Németh László minden műve, miközben önálló műként is létezik, része annak a nagyobb egésznek, amit szerzőjük tudatosan megteremtett életművének tekintünk. A korai Emberi színjáték például Németh legteljesebb regénye, a Gyász a legtökéletesebb, az Iszony a legkülönösebb, hiszen sajátos életérzést fogalmaz meg, az Irgalom, Németh utolsó regénye pedig a legszebb, mivel etikai rendszerét, a világról alkotott képét ebben a regényben foglalta össze a legteljesebben.




Németh László: Kocsik szeptemberben
ISBN: 963 7329 84 6

Puhakötésű ár: 2000 Ft

A Kocsik szeptemberben a több részesre tervezett fejlődésregény, az Utolsó kísérlet első, önálló darabja: egy parasztgazda fiának kitörését ábrázolja a két világháború közti magyar faluból. A regény gyerekhőse, Jó Péter, módos gazdaember fia, akinek meg kell küzdenie apjával álma megvalósításáért. Apa és fia küzdelméből drámai sodrású regény született; a 20. századi magyar realista irodalom egyik remekműve





Németh László: A feltámadt költő
(versek és verses drámák)

ISBN: 963 7329 06 4

Puhakötésű ár: 2300 Ft

"A líra áradása " végképp a Sámson-dráma sajátosan magyar ritmusaiban tetőzött-e Németh László életművében, vagy van-e még valami "tartalékban "? Nemcsak a harmincas évek verseiből összeállított A megölt költő című ciklus versei mutatják az író saját szavaival szólva "a számára elérhető művészi magasságok " szárnyalását, de a szintén művelődéstörténeti ihletésű József és testvérei és a Négy próféta is méltó a költészet kalandját nagyra becsülő író munkásságához. A kötet először jelentet meg verseket a kéziratos hagyatékból, közöttük néhányat a halála előtti íráspróbálkozások közül.






Székely András Bertalan: Kárpát-medencei Keresztkötődések
Egy konferenciasorozat tükrében

ISBN: 963 9472 92 1

Puhakötésű ár: 2300 Ft

1999 óta minden évben más-más történelmi helyszínen kerültek megrendezésre a nemzetiségi kérdéseket sokoldalúan megvilágító író- és tudóstalálkozók. Az előadások és szépirodalmi munkák szerkesztett változata átfogó képet nyújt a kárpát-medencei magyarság és szomszéd népeinek sorskérdéseiről, múltjáról, jelenéről és lehetséges jövőjéről.




Kővári Béla: Magyar holokauszt
naplóregény fotóillusztrációkkal, Für Lajos előszavával

ISBN: 963 7329 80 3

Puhakötésű ár: 1700 Ft

Kővári Béla (1923-1946) karpaszományos főhadnagy naplója a Magyar Királyi Honvédség megsemmisülésének mementója. A Brijanszkban mártírhalált halt Kővári jegyzetei hatvan év után kerültek elő, megjelentetése több, mint időszerű, hiszen a magyar holokauszt évtizedekig tabutéma volt.





Zas Lóránt: Mondom az igazat
összegyűjtött prózai írások

ISBN: 963 7329 57 9

Keménykötésű ár: 3200 Ft

Puhakötésű ár: 2700 Ft

Az emigrációban élő, Magyarországon is jól ismert író-költő új kötete az utóbbi évtizedek prózai írásainak gyűjteménye. A páratlanul izgalmas kötet a diaszpóra irodalmi életéről ad hiteles képet. 1956 hű "katonája " mindmáig a magyar függetlenségi eszme elkötelezettje maradt.




Hankiss János: Európa és a magyar irodalom
Keménykötésű, ára: 2800 Ft

Terjedelem: 576 old.

Európa és a magyar irodalom annyit jelent, hogy irodalmunk nyugati értelemben vett irodalom s igazi értékét és szerves funkcióit ebből a szemszögből is meg kell mérni. De ennek a megmérésnek igazi értelme csak azzal a föltevéssel lehet, hogy irodalmunk magyar. Ha nem volna gyökeresen magyar, az energiák birtokáért küzdő Európát vajmi kevéssé érdekelhetné. Önmagunk szempontjából pedig azért kell elvégezni ezt a feladatot, mert íróink és nemzeti nagyjaink európai síkban keresték útjaikat, s ebben várják ítéletüket; és mert mi, köznapi magyarok oly sokat kínozzuk magunkat azzal a fölösleges dilemmával, hogy "Nyugat vagy Kelet?" (Részlet a kötetből)


Székely Trianon
Keménykötésű ár: 1700 Ft

Terjedelem: 272

Szerző: Ambrus András

1925-öt írunk, egy székely falu küzd a megmaradásért. Közös vagyonuk a hatalmas fenyves erdő, de erre már szemet vetett az új államhatalom és az új ügyeskedők is. Mindezt néhány év múltán betetőzi a nagy gazdasági válság, amely végigsöpör a világon, és jó alkalmat teremt az uzsorásoknak. Eközben a faluközösség őrzi szokásait, éli hétköznapjait -- ahogy századok óta --, és teremnek áldozatkész vezetők is.





Flaubert, Joyce és Beckett: A sztoikus komédiások
fordította Romhányi Török Gábor


Puhakötésű ár: 1400 Ft

A Beckett-évfordulóra megjelenő kötet igazi csemege az irodalmárok és a Beckett-olvasók számára, hiszen afféle ,,segédkönyv" a prózaírás mikéntjéről. Ám ez a kis könyv nem fontoskodva tudományoskodó tanulmány, hanem esszé. Sőt, szögezzük le: példáján kellene tanítanunk az esszéírást! Rengeteg humorral és roppant szórakoztatóan, példátlan szellemességgel közli gondolatgazdag anyagát. Száz oldalon erről a három nagyon fontos íróról még soha senki nem közölt ennyi hasznos információt!




Meister Eckhart: Tizenöt német beszéd
Fordította: Schneller István
Kráter Klasszikusok sorozat
900 Ft
Eckhart mester az 1260 körül született német szerzetes korának, de az egész nyugati kultúrkörnek is legnagyobb misztikusa, s minden bizonnyal az egyik legeredetibb a mindenkori gondolkodók között. A könyvet főleg diákok, egyetemisták keresik, de a vallásos embernek is betevő falatja lett napjainkra.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: vendégmarasztaló, felejthetetlenné, embertelenségére, keresztkötődések, boszorkánykonyha, nélkülözhetetlen, megvalósításáért, megfigyelésekben, szolgálatosaitól, illusztrációival, teljesítményéhez, társadalomrajza, valóságkutatóra, barangolásainak, tudóstalálkozók, fejedelemséggel, sorskérdéseiről, felismeréseivel, megszületésétől, fáradhatatlanul, legtökéletesebb, elmélkedésekben, szellemességgel, legteljesebben, megjelentetése, viszontagságos, fejlődésregény, tudományoskodó, elkötelezettje, ezeregyéjszaka, könyörtelennek, visszaköszönni, hitelességéhez, karpaszományos, gyülekezeteket, indokolatlanul, magyar eredetkutatás, magyar őstörténet, ugor kérdésre, avar-kabar-ugor nyomvonalon, gondolkodó kétkedéseit, írások legtöbbje, szerző családi, felnőttek fantáziáját, történet újragondolásra, kétségek könyve, világhírű portugál, szerző egyik, kortársak szemével, fejedelemség megszületésétől, önállóság végéig, antológia felvállalt, Kráter Műhely Egyesület, Boda László, Bakay Kornél, Kollányi Károly, Kárpát-medence Európában, Bernardo Soarez, Összeállította Kovács Attila Zoltán, Apafi Mihály, Fráter György, Báthory Zsigmond, Kemény János, Üstökös Demeter, Barcsa Dániel, Kovács Dániel, Mubarak Gyermekkönyv-, Zathureczky Gyula, Püski Sándor, Kuncz Aladár, Szabó Dezső, Kövesdi Kiss Ferenc, Orbán Balázs, Mezey László Miklós, Földváry Györgyi, Vasas Samu, Mészáros Sándorné, Szinvay Ingrid, Gyurkovics Tibor, Hernádi Gyuláról, Németh László, Székely András Bertalan, Kárpát-medencei Keresztkötődések, Kővári Béla, Magyar Királyi Honvédség, Hankiss János, Székely Trianon, Ambrus András, Romhányi Török Gábor, Meister Eckhart, Schneller István, Kráter Klasszikusok,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  képre írva  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Leonardo da Vinci gondolata  Egy lelki imádság  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  A jó emberek mindig szépek mar...  Adakozás  Facebookon kaptam  Png kislány  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Jó éjszakát  Png fotel  Facebookon kaptam Krisztinától  Garai Gábor - Takarítás  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Alázat  Fekete-erdő desszert  Png virág  Egy maradéktalanul uralt világ  Nem méltó hozzád  Reménység és erő Krisztustól e...  Nem tudhatod  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Szívem tiéd  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Jó éjszakát  Jónás Tamás – Végtelen b...  Akarat  Adakozás  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Akarat  Esti kép  Tanuld meg ezt a versemet  Ne kapaszkodj magasabbra,  Alázat  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Png csokor  Adakozás  Amikor Jézus rátapos a lábadra  A Megváltó szolgálatában  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Alázat  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Hogy lehet megtartani  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Png cica  Akik bántanak téged  Irgalom és ítélet  Ne kapaszkodj magasabbra,  Hazára minden embernek szükség...  Alázat  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Egy maradéktalanul uralt világ  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Hiányzik  Png cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Zilahy Lajos gondolata  Az engedelmesség miért nem vál...  Jó éjszakát  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Erdőn  Nevem  s immár én is felragyogva, ért...  A jó emberek mindig szépek mar...  Nevem  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Boldog születésnapot a ma ünne...  Paul David Tripp Április 20 
Bejegyzés Címkék
magyar eredetkutatás, magyar őstörténet, ugor kérdésre, avar-kabar-ugor nyomvonalon, gondolkodó kétkedéseit, írások legtöbbje, szerző családi, felnőttek fantáziáját, történet újragondolásra, kétségek könyve, világhírű portugál, szerző egyik, kortársak szemével, fejedelemség megszületésétől, önállóság végéig, antológia felvállalt, oláh fejedelemséggel, bethleni abszolutizmus, sikertelen lengyel, kötet érdekessége, teljes eseménytörténetet, fáraó menyasszonya, egyiptomi szerzőpáros, utóbbi években, magyar könyvkiadás, hiányt kívánja, olvasó kezébe, kivételes mesesorozatot, román megszállás, könyvet Püski, erdélyi autónómia, város felett, hiteles valóságkutatóra, láttató lélekbúvárra, tapintatos krónikásra, erdélyi Mezőség, fogyatkozó gyülekezeteket, vészesen sokasodó, évekig készült, kisebb válogatás, szerző közel, vendégmarasztaló mezőségi, hatalom gyanakvó, legjelesebb Erdély-felfedező, felvidéki magyar, elszakadt nemzetrész, maga irodalmát, irodalom miként, kötet elsősorban, trianoni döntés, 1990-es évek, olvasói figyelmet, mindenki számára, epilepsziás tünetek, kötet majd, egész tájegység, tágabb értelemben, gazdasági évhez, ünnepek szokásainak, könyvből sugárzik, népi életformák, könyv nemcsak, biztos haláltól, nagyobb egésznek, korai Emberi, világról alkotott, regényben foglalta, több részesre, parasztgazda fiának, regény gyerekhőse, feltámadt költő, líra áradása, harmincas évek, megölt költő, számára elérhető, költészet kalandját, kötet először, kéziratos hagyatékból, halála előtti, nemzetiségi kérdéseket, kárpát-medencei magyarság, magyar holokauszt, utóbbi évtizedek, páratlanul izgalmas, diaszpóra irodalmi, magyar függetlenségi, magyar irodalom, megmérésnek igazi, föltevéssel lehet, energiák birtokáért, fölösleges dilemmával, székely falu, hatalmas fenyves, nagy gazdasági, faluközösség őrzi, sztoikus komédiások, prózaírás mikéntjéről, három nagyon, 1260 körül, egész nyugati, egyik legeredetibb, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 461
  • e Hét: 1298
  • e Hónap: 9902
  • e Év: 45843
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.