Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kohut Katalin: Karácsonyi vándor
  2021-12-19 09:53:50, vasárnap
 
   
 

,,Amikor az embernek igazi karácsonyfa áll az otthonában, alatta az ajándékokkal, semmi se tűnik túl szomorúnak vagy túl keménynek. Valahogy azt sugallja, hogy a világban mindig marad fény és remény. Szerencsés, akinek van valakije, akivel megoszthatja ezt az élményt."
Nora Roberts

Semmi sem lehet olyan tökéletes,mint a karácsony este Ez az egyetlen nap az évben, amire mindannyian készülünk, lesve egymás titkos kívánságát, mert az örömszerzés is a szeretet lényege.
Hajnalban hófehér pelyhecskék örvendeztettek meg minket. Nem sokkal utána már befedte a tiszta hó az utcákat, tereket, háztetőket, fákat. Még a fenyők is felöltötték magukra a tél csodáját.
Már a fenyőfát egyedül feldíszítettem. Nehezen ment a tartóba való becsavarása, de szerencsére egyenesen állt, meg a cövek.
A férjemet reggel elhívták a munkahelyére, még egy sürgős dolog volt, amit el kellett intéznie. A gyerekek a szobájukban számítógépeztek, nem lehetett onnan kirobbantani őket.
Ismét egyedül - sóhajtottam, s erőtlenül indultam a konyhába elkészíteni az ünnepi vacsorát. Magányosnak éreztem magamat. Emlékeztem gyermekkori karácsonyaimra, amikor szüleim a legnagyobb titokban készültek vilia estére, mi gyerekek az udvarról lestük a szobánkat, vajon jár-e ár Jézuska. Izgalommal készültünk az ajándékozásra. A karácsony előtti várakozás hosszú hónapokig tartott, volt időnk felkészülni rá, s az utolsó nap ment általában a leglassabban, messzinek tűnt az este. Szomorúan gondoltam arra, hogy Danit egyáltalán nem érdekli az ünnep, Tina meg sem hallgatja, amikor néha a szeretet fontosságáról kezdek el beszélni neki. Igen, a szeretetről nem prédikálni kell, ezzel tisztában voltam, hanem figyelmességben,törődésben, gondoskodásban nyilvánul meg elsősorban, no meg az ölelés biztonságában. Már ők ezt is elhárították maguktól,nem tudni,miért. Gondolkoztam,mit rontottam el. Kinéztem a konyhaablakon és megláttam egy idegen férfit hátizsákkal. Felkeltette a kíváncsiságomat. Vajon ki lehet és miért jár egyedül karácsony előestéjén, hová tart ebben a sötétben? Akkor elindult a házunk felé, hallottam a határozott kopogást. Kimentem ajtót nyitni és szembe nézett velem egy tiszta, boldog kék szempár.
- Elnézést kérek - szólt szelíd hangon -, csak egy pohár vizet szeretnék kérni Öntől.
- Fáradjon beljebb! - invitáltam be a hivatlan vendéget törölgetve közben kezeimet a kötényemben.
- Hová tart ilyen hidegben egyedül?
És mesélni kezdett:
- Tudja, asszonyom, nincsen senkim a világom, sem házam, sem autóm. Egyedül járom az országokat, gyönyörködöm a természet minden csodájában. Vannak olyanok a Földön, akiknek nincsen igazi hazájuk, mert a haza ott van, ahol a szeretet lakozik, ahová a szívünk köt minket.
Oda adtam neki a pohár vizet és mérhetetlen nyugalom árasztotta el testemet, elfelejtkeztem a gyerekek közömbösségéről is. Ekkor megérkezett a férje. A két férfi bemutatlkozott egymásnak, s mintha mindig ismerték volna egymást, jó barátként a velem megkezdett beszélgetést. Közben leültettük, megengedtük, hogy kissé rendbe is szedje magát.
Folytattam a konyhai munkámat. Dénes és az ismeretlen nagyon jól megértették egymást, minden témában egy véleményen voltak. Dani és Tina kíváncsian csatlakozott a két férfihez. Megbeszélték az iskolai dolgokat, a számítógépes szokásaikat, s érdekes módon, amikor a szeretetre terelődött a szó, elmondták véleményüket, mit tartanak róla, mit jelent nekik ez a szó valójában. Úgy éreztem, a békesség költözött a családba, a megértés átvette fontos szerepét az egymásra való odafigyeléssel együtt. Jól tudtam, hogy így kellene élni az év minden napján, hogy naponta érezzük a szeretet csodáját egymással és minden hozzánk hasonló emberrel.
Asztalhoz invitáltam a családot az ünnepi ruhák felöltése után. A karácsonyi vándor szíve áhítatos rendet sugárzott. Elfogyasztottuk az ünnepi vacsorát és a desszertet, majd a szoba ajtajában elénekeltünk A zöld fenyőfán kigyúltak a gyertyák kezdetű ének mellett az összes általunk ismert szép szeretet-dalt. A gyerekek szemében könny csillogott, férjem meghatottan állt mellettem és átadtuk egymásnak a meglepetés ajándékainkat. Hosszan öleltük egymást a csillogó fenyőfa alatt.
A vándor nem tartott velünk, nem is tudtam hirtelen,mit is adhatnék neki ajándékba, olyat, ami szívből jön, ami egyedi és felejthetetlen, aminek igazán örülne. Ekkor kiszaladtam a konyhába, hogy készítsek neki elemózsiát, s megkérjem, töltse nálunk a karácsony éjszakát, de már hűlt helyét találtam.
Gyorsan összepakoltam egy csomagot,kiszaladtam az utcára, egy darabig követtem léptei nyomát a hóban a sarki fenőig, s ott vége volt. Mintha a föld nyelte volna el. Ekkor értettem meg, hogy a karácsony vándora volt az igazi ajándékunk.

2014. november 12.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Címkék: elfogyasztottuk, közömbösségéről, figyelmességben, kíváncsiságomat, számítógépeztek, odafigyeléssel, felejthetetlen, karácsonyaimra, örvendeztettek, gondoskodásban, feldíszítettem, elfelejtkeztem, bemutatlkozott, ajándékozásra, ajándékainkat, összepakoltam, fontosságáról, konyhaablakon, biztonságában, véleményüket, megoszthatja, elhárították, elénekeltünk, gondolkoztam, leglassabban, gyönyörködöm, ajándékokkal, munkahelyére, számítógépes, megbeszélték, kirobbantani, csatlakozott, beszélgetést, szerencsére, szobájukban, megengedtük, embernek igazi, világban mindig, karácsony este, szeretet lényege, fenyőfát egyedül, tartóba való, férjemet reggel, sürgős dolog, szobájukban számítógépeztek, konyhába elkészíteni, ünnepi vacsorát, legnagyobb titokban, udvarról lestük, szeretet fontosságáról, ölelés biztonságában, idegen férfit, Kohut Katalin, Nora Roberts,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Hiányzik  Albert Einsteinről  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Png kislány  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png lepke  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Akarat  Reménység és erő Krisztustól e...  Bounty krémes  képre írva  Png lepke  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Nem tudhatod  Az engedelmesség miért nem vál...  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  A kételkedés kezelése  Png cica  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Png virág  Paul David Tripp Április 21  Egy bizonyos határt  Nevem  Szép estét kedves látogatóimna...  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam Krisztinától  Fekete István - Akác  Png cica  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Soha ne kedvezz...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Paul David Tripp Április 20  Elköszönt  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Nevem  Erdőn  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Németh László tollából  Sokan azt tartják  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  s immár én is felragyogva, ért...  Hogy lehet megtartani  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Kövesd a cowboyt!  Szabolcska Mihály – Ákác...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Kellemes délutánt kívánok  Akarat  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Szép estét kedves látogatóimna...  Egy lelki imádság  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Leonardo da Vinci gondolata  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Éretlen vers  Ágai Ágnes – Csendélet  A sors  Leonardo da Vinci gondolata  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Jó éjszakát 
Bejegyzés Címkék
embernek igazi, világban mindig, karácsony este, szeretet lényege, fenyőfát egyedül, tartóba való, férjemet reggel, sürgős dolog, szobájukban számítógépeztek, konyhába elkészíteni, ünnepi vacsorát, legnagyobb titokban, udvarról lestük, szeretet fontosságáról, ölelés biztonságában, idegen férfit, házunk felé, határozott kopogást, pohár vizet, hivatlan vendéget, természet minden, szeretet lakozik, gyerekek közömbösségéről, velem megkezdett, konyhai munkámat, ismeretlen nagyon, véleményen voltak, iskolai dolgokat, számítógépes szokásaikat, szeretetre terelődött, békesség költözött, megértés átvette, egymásra való, szeretet csodáját, ünnepi ruhák, karácsonyi vándor, szoba ajtajában, zöld fenyőfán, gyertyák kezdetű, összes általunk, gyerekek szemében, meglepetés ajándékainkat, csillogó fenyőfa, karácsony éjszakát, darabig követtem, sarki fenőig, föld nyelte, karácsony vándora, igazi ajándékunk, elfogyasztottuk, közömbösségéről, figyelmességben, kíváncsiságomat, számítógépeztek, odafigyeléssel, felejthetetlen, karácsonyaimra, örvendeztettek, gondoskodásban, feldíszítettem, elfelejtkeztem, bemutatlkozott, ajándékozásra, ajándékainkat, összepakoltam, fontosságáról, konyhaablakon, biztonságában, véleményüket, megoszthatja, elhárították, elénekeltünk, gondolkoztam, leglassabban, gyönyörködöm, ajándékokkal, munkahelyére, számítógépes, megbeszélték, kirobbantani, csatlakozott, beszélgetést, szerencsére, szobájukban, megengedtük, megértették, hátizsákkal, szeretetről, mindannyian, elkészíteni, kiszaladtam, felkeltette, gyermekkori, felöltötték, meghatottan, sóhajtottam, mérhetetlen, becsavarása, szokásaikat, pelyhecskék, karácsonyfa, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 10 db bejegyzés
e év: 50 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 252
  • e Hét: 620
  • e Hónap: 6861
  • e Év: 59127
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.