Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
FOLYIK AZ EMBEREK hÜLYÍTÉSE!!!
  2013-08-31 22:25:22, szombat
 
 

Folytatja a Fidesz a rezsikampányt

Rendületlenül folytatja a Fidesz a rezsicsökkentési hadjáratát. A kormánypárt októbertől, vagy januártól újabb tíz százalékos energiaár csökkentést ígér. A kérdés csupán az, hogy milyen árat lesz kénytelen fizetni a később a lakosság a mostani, választások előtti átmeneti könnyítésekért. Az árkorlátozásokkal veszteségessé tett önkormányzati közműcégeket előbb-utóbb adóforintokból kell talpra állítani. Az is egyértelmű, hogy az energia szektor sem lesz képes huzamos ideig ráfizetésesen működni.


Ma, 05:00

A Fidesz a rövid távú politikai céljai elérése érdekében folytatja a rezsicsökkentési hadjáratát és úgy tesz, mintha valóban mérsékelné a családok terheit, miközben a lakosság többszörösen visszafizeti a különböző extra adók formájában a közműdíjakból kapott árengedményeket - nyilatkozta lapunknak Tukacs István. Az Országgyűlés gazdasági bizottságának a tagja ezt annak kapcsán mondta el, hogy Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője az egyik kereskedelmi televízióban bejelentette: a kormánypárt szeptemberi frakcióülése fókuszában a családtámogatási rendszer kiszélesítése mellett a rezsicsökkentés áll majd.

Mint mondta: azt kérték a kormánytól, hogy jóval a fűtési szezon kezdete előtt határozza meg, mely területeket érinti majd a rezsicsökkentés. Kérték azt is, hogy az árcsökkenés az elmúlt év végéhez képest érje el a 20 százalékos mértéket - ismertette. Rogán Antal közlése szerint a frakcióülésen várhatóan döntés születik arról, hogy a díjak csökkenése a fűtési szezon kezdetével vagy jövő év január 1-jén lépjen-e életbe.

Tukacs István szerint az Orbán-kormány - a szolgáltatók zsebére - tovább folytatja a társadalmi szempontból mélyen igazságtalan támogatások osztogatását. A közüzemi díjak ilyen módon történő mérséklése ugyanis a szegényebb rétegeken nem segít, miközben a jómódú, sok energiát felhasználó háztartásoknak jelentős költségcsökkentést jelent. A szocialista országgyűlési képviselő szerint a mostani egységes támogatás helyett csak a rászorulókat kellene segíteni, azokat akik nehezen gazdálkodják ki a lakhatási költségeiket, nekik viszont a mostaninál nagyobb segítséget kellene nyújtani.

A szocialista szakpolitikus megjegyezte: a rezsicsökkentések ebben a formában már rövid távon sem fenntarthatóak. Az újabb tarifa lefaragás ugyanis a mostaninál is súlyosabb helyzetbe hozza a zömében már eddig is veszteséges, jobbára önkormányzati kézben lévő víz- és szennyvíz társaságokat, hulladékkezelő cégeket és távhőszolgáltatókat. Ezeknek a társaságoknak az árlefaragások miatt keletkező veszteségeit a későbbiekben mindenképpen pótolni kell. A kérdés csak az, hogy a jövőben brutális áremeléseket hajtanak végre ezek a vállalatok, a helyhatóság fizeti-e közpénzekből az életben tartásukat, vagy a kormány ad majd támogatásokat ugyancsak adóforintokból.

Szakértők megjegyezték: a távhőárak befagyasztása miatt a hőszolgáltatónak már idén is 52 milliárd forint központi kompenzációt kell adni ahhoz, hogy talpon maradjanak. Ennek az összegnek a döntő hányadát az áramfogyasztóktól szedi be a kormány " zöldenergia támogatás" címén. Az újabb tíz százalékos tarifa csökkentés esetén azonban növelni kell mintegy öt milliárd forinttal a távhő társaságok támogatását, ahhoz hogy azok ne menjenek csődbe. Ez pedig azt jelenti, hogy vagy újabb közpénzeket kell juttatni a hőellátó cégeknek, vagy több "zöldforintot" kell beszedni a villamosenergia fogyasztóktól.

Elemzők szerint a mostani áramdíj-csökkentést az áramnagykereskedő MVM rovására kellene végrehajtania a kormányzatnak, nem a veszteségessé tett piaci cégek kontójára. A gázárakat pedig a tervek szerint szeptember végéig az MVM tulajdonába kerülő volt E.ON gázkereskedő, illetve földgáztároló cég készleteit felhasználva kellene mérsékelni. Igaz ez utóbbi sem lesz olcsó a családoknak, az adófizetőknek ugyanis mintegy 260 milliárd forintjába kerül majd a két cég állami felvásárlása. Piaci váleméynek szerint ez túlzottan magas vételár a két társaságért.

Boross Norbert, az Elmű-Émász társaságcsoport kommunikációs igazgatója lapunknak megerősítette, hogy cégeik a kormányzat által engedélyezett kilowattóránkénti 1,32 forint árrésből képtelenek kigazdálkodni az áramszolgáltatás működési költségeit. Ez pedig a szakemberek szerint a beruházások további drasztikus visszafogására és a dolgozói létszám leépítésére kényszerítheti a vállalatot.

Hegedűs Miklós a GKI Energiakutató Kft. ügyvezetője úgy látja: az energiaszolgáltatók egyre nehezebb helyzetbe vannak Magyarországon, mivel folyamatosan csökken mind az áram, mind a gázfelhasználás. A piac zsugorodása pedig azt jelenti, hogy az egy fogyasztási helyre jutó hálózatfenntartási költségek emelkednek. Vagyis gazdaságtalanabbá válik az energiaszolgáltatás. A kormányzat által kikényszerített díjcsökkentések pedig végképp veszteségessé teszik a cégeket. A szakértőnek sincs kétsége afelől, hogy a választások után a lakosság vagy fogyasztóként, vagy adófizetőként megfizeti majd az energiák valós árát. A mostani rezsicsökkentés csak átmeneti jellegű, miután gazdasági alapon nem indokolt - jegyezte meg az ügyvezető.

A szakember hozzátette: az Orbán-kormány az elmúlt három év alatt csak megszorításokat hajtott végre, ezért is lehet számára olyan fontos, hogy minden áron, és minden rendelkezésére álló eszközzel csökkentése a közüzemi tarifákat. Ez ugyanis afféle hangulat javító intézkedés a kabinet részéről.



Elhagyják a szolgáltatók az országot

A német RWE energetikai társaság vezetői a közelmúltban a legmagasabb szinten egyeztettek a Főgáz Zrt.-ben levő 49,83 százalékos tulajdonrész eladásáról, és az ügylet még az idén ősszel lezárulhat. A tulajdonrészt nem a többségi tulajdonos fővárosi önkormányzat veszi át - írta tegnap az EnergiaFocus.hu iparági forrásokra hivatkozva. Az RWE "ilyen spekulációkat nem kommentál"" - reagált a hírre Carolin Flemming, a cég külső vállalati kommunikációért felelős osztály vezetője.

Az RWE a magyarországi gáz- és áramszolgáltatás egyik legnagyobb szereplője. A német cég 1995-ben, az energiaágazat privatizációja során jelent meg a magyar piacon. A több mint 820 ezer embert kiszolgáló Főgáz Zrt. mellett érdekelt a 2,2 millió fogyasztót villamos energiával ellátó ELMŰ-ÉMÁSZ csoportban és más cégekben is.

http://propeller.hu/itthon/2769411-folytatja-fidesz-rezsikampanyt
 
 
2 komment , kategória:  Általános  
Címkék: családtámogatási, rezsicsökkentési, hőszolgáltatónak, áramszolgáltatás, megszorításokat, rezsicsökkentés, frakcióvezetője, társaságcsoport, kikényszerített, villamosenergia, gázfelhasználás, díjcsökkentések, kommunikációért, árengedményeket, fenntarthatóak, rendelkezésére, könnyítésekért, háztartásoknak, kényszerítheti, hulladékkezelő, privatizációja, adóforintokból, visszafogására, magyarországon, földgáztároló, veszteségessé, végrehajtania, országgyűlési, fogyasztóktól, fogyasztóként, frakcióülésen, kiszélesítése, kigazdálkodni, energiakutató, engedélyezett, megerősítette, rezsicsökkentési hadjáratát, kormánypárt októbertől, kérdés csupán, árkorlátozásokkal veszteségessé, energia szektor, rövid távú, családok terheit, lakosság többszörösen, különböző extra, közműdíjakból kapott, egyik kereskedelmi, kormánypárt szeptemberi, családtámogatási rendszer, fűtési szezon, frakcióülésen várhatóan, díjak csökkenése, FOLYIK AZ EMBEREK, Tukacs István, Rogán Antal, Boross Norbert, Hegedűs Miklós, Energiakutató Kft, Főgáz Zrt, Carolin Flemming,
Béla (#1)   2013-09-01 08:42:49
A szolgáltatók évek óta csökkenő áron veszik az energiát. Pl. áramot az MVM-től, ami az aukciós oldalon le is ellenőrizhető, ahol legalább látni lehet a valós árat is. A gáznál ugyanez titkos, legalábbis nem teszik közzé. Tehát nincs valós oka a szolgáltatóknak, hogy távozzanak, csupán már nem marad náluk egyre növekvő haszon. Viszont az, hogy nálunk eleve drágán értékesítenek ők a fogyasztóknak, nem tartható. Ezt, a lényeget nem kommunikálva, lovagolja meg a kormány. Ők nem bírták rá a szolgáltatókat, hogy mondjanak le a hasznukról, s esetleg veszteséget is nyeljenek le, mert erről szó sincs! http://www.mvm.hu/hu/hirek/SitePages/newsType.aspx?Type=Trade
Béla (#2)   2013-09-01 09:24:38
MVM Trade ZRt. 2011. szeptember 14-én megtartott árverésén
Értékesítési ár HUF/MWh 18.782.-

MVM Partner ZRt. 2013. június 05-én megtartott árverésén
Értékesítési ár HUF/MWh 9.814.-
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Esti kép  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Ha nyitott vagy  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Húsvéti üdvözlet !  A nagyhét eseményei  Nárcisz  A nagy természet  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Szívet megérintő . . .  A csend aranyat ért  Facebookon kaptam  Dsida Jenő: ÚT A KÁLVÁRIÁRA  Heltai Jenő: Március  Mire jók ?  Képes idézet !  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sárkány  Nem azt látja  Esti Ima !  Nem hazudnak  Alvó cica  Facebookon kaptam  Agárdi Gábor gondolata  Várnai Zseni - Éveim  képre írva  Esti képek  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 26  Esti kép  Facebookon kaptam  Esti képek  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Haja van  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Sok ember olyan,  Válaszok a halál után  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Alvó kutya  Mire jók ?  Alvó cica  Facebookon kaptam  Egy hét kihagyás  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Soli Deo gloria  A szeretetről  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Soli Deo gloria  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Facebookon kaptam  Szívet megérintő . . .  Virágvasárnap: az élet és a re...  Facebookon kaptam  Sadhguru idézet  Kékfestőről pár szóban  Facebookon kaptam  Képes idézet !  Az angyali üdvözlet  Facebookon kaptam  Nárcisz  Facebookon kaptam  Leereszkedés és olvadás  Facebookon kaptam  Nem azt látja  Paul David Tripp Március 27  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ne hagyd  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Krisztinától  Graffiti bölcsesség  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva 
Bejegyzés Címkék
rezsicsökkentési hadjáratát, kormánypárt októbertől, kérdés csupán, árkorlátozásokkal veszteségessé, energia szektor, rövid távú, családok terheit, lakosság többszörösen, különböző extra, közműdíjakból kapott, egyik kereskedelmi, kormánypárt szeptemberi, családtámogatási rendszer, fűtési szezon, frakcióülésen várhatóan, díjak csökkenése, szolgáltatók zsebére, társadalmi szempontból, közüzemi díjak, szegényebb rétegeken, szocialista országgyűlési, mostani egységes, rászorulókat kellene, lakhatási költségeiket, mostaninál nagyobb, szocialista szakpolitikus, rezsicsökkentések ebben, újabb tarifa, árlefaragások miatt, későbbiekben mindenképpen, kérdés csak, jövőben brutális, helyhatóság fizeti-e, életben tartásukat, távhőárak befagyasztása, döntő hányadát, áramfogyasztóktól szedi, távhő társaságok, hőellátó cégeknek, villamosenergia fogyasztóktól, veszteségessé tett, gázárakat pedig, tervek szerint, adófizetőknek ugyanis, kormányzat által, áramszolgáltatás működési, szakemberek szerint, beruházások további, dolgozói létszám, piac zsugorodása, szakértőnek sincs, választások után, lakosság vagy, energiák valós, mostani rezsicsökkentés, szakember hozzátette, elmúlt három, közüzemi tarifákat, kabinet részéről, legmagasabb szinten, idén ősszel, többségi tulajdonos, hírre Carolin, magyarországi gáz-, energiaágazat privatizációja, magyar piacon, több mint, családtámogatási, rezsicsökkentési, hőszolgáltatónak, áramszolgáltatás, megszorításokat, rezsicsökkentés, frakcióvezetője, társaságcsoport, kikényszerített, villamosenergia, gázfelhasználás, díjcsökkentések, kommunikációért, árengedményeket, fenntarthatóak, rendelkezésére, könnyítésekért, háztartásoknak, kényszerítheti, hulladékkezelő, privatizációja, adóforintokból, visszafogására, magyarországon, földgáztároló, veszteségessé, végrehajtania, országgyűlési, fogyasztóktól, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 530
  • e Hét: 2790
  • e Hónap: 19583
  • e Év: 152500
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.