Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ébresztő!
  2007-03-06 18:37:47, kedd
 
 



Milyen kövek? Milyen Molotov-koktélok? Ébresztő!
2007-03-04. 22:13:50

Civil ruhás rendőrök a nemzeti ünnepen címmel a következő tudósítás jelent meg a Gondola internetes fórumon, melyet bevezetésképpen szó szerint ide másolok. "Gondola: HírTV - Magyar Hírlap nyomán.

A tervek szerint nem vezényelnek egyenruhás rendőröket március 15-én Budapest utcáira. Civil ruhás nyomozók azonban nagy számban vegyülnek majd el a tömegben. A kerületi kapitányságok és a Budapesti Rendőr-főkapitányság csaknem teljes állományát berendelik az ünnepnapon.

Igyekeznek háttérben maradni az egyenruhás rendőrök a március 15-i megemlékezések helyszínein - a Magyar Hírlap információi szerint erről határozott a rendőrség vezetősége. Ha a következő napokban komolyabb fenyegetésről nem szereznek tudomást, legfeljebb csak a közlekedés irányításában segédkező egyenruhásokkal találkozhatnak a demonstrálók. A pajzsos, sisakos rohamrendőrök a város különböző pontjain várakoznak, de csak rendbontás esetén vezénylik őket az utcára.

A lap úgy tudja, nagy számban vegyülnek el a demonstráló csoportok között civil ruhás bűnügyi nyomozók. A kerületi kapitányságok és a Budapesti Rendőr-főkapitányság csaknem teljes állományát berendelik az ünnepnapon, erről már értesítették is a munkatársakat. Több helyen elkészültek a beosztások, ki milyen időpontban mely útszakaszon őrködik.

Alapvető feladatuk a tömeg hangulatának feltérképezése, a veszélyes egyének kiszűrése, figyelése. A rendőrök civil öltözete többféle is lehet. Lesznek, akik öltönyben csatlakoznak az ünneplőkhöz, mások hétköznapi viseletben lesznek, míg akadnak majd kapucnis, fiatalos figurák is. A civil zsaruk nem vihetnek zászlókat. Egyikük a lapnak azt mondta: ha valakinél csak köveket látnak, akkor igyekeznek elkülöníteni, s feltűnés nélkül közlik vele, hogy rendőrök, és intézkedni fognak vele szemben, ha nem hagyja el a helyszínt. Ellenben ha azt látják, hogy valaki Molotov-koktélt hajít a kocsik közé, lefogják, s átadják a külső kollégáiknak."
Eddig az idézet.

Tárgyszerű leszek és higgadt, mert vészhelyzetekben ez a megfelelő magatartás.



1. Rengeteg vita volt azon, hogy a TV székház ostroma provokáció volt-e? Nincs most idő és hely arra, hogy ebbe belebonyolódjak, ezért, élve a szabad véleménynyilvánítás lehetőségével, kijelentem, hogy szerintem provokáció volt. Mégpedig azzal a céllal, hogy a FIDESZ ne tarthassa meg szeptember 23-ra tervezett nagygyűlését. Nyomatékul még nemzetbiztonsági kockázatot és terrorfenyegetettséget is emlegettek. Következmény: a FIDESZ nem tartotta meg a gyűlést, s bár az ország ennek ellenére narancssárga színű lett az önkormányzati választásokon, Budapest nem változott annyit, mint remélni lehetett, és a főpolgármester is, hajszál híján, de maradt.


2. Rengeteg vita volt azon, hogy az október 23-án történtek provokáció volt-e, tudatosan szorították-e rá a Parlament elől elűzötteket az Astoriánál békésen ünneplő tömegre. Kijelentem, hogy szerintem ez is provokáció volt. A célja az volt, hogy: a.) eltereljék a figyelmet arról a példátlan botrányról, hogy a hatalom külföldi méltóságokkal ünnepelt, a nép nélkül, b.) megfélemlítsenek bennünket, egy életre elvegyék a kedvünket az ünnepléstől és a hatalom elleni, országszerte szaporodó fellépésektől, c.) tovább folytassák 1956 meggyalázását, pedig azt gondoltuk, hogy az "Imre, te hogyan csinálnád?" után már nincs lejjebb. Ennek ellenére a FIDESZ megtartotta november 4-i emlékező felvonulását a Terror Házától az Astoriáig, a menetelő tömeg szélén a rendezők élőlánccal biztosították, hogy ne férkőzhessenek közéjük provokátorok. A megemlékezés méltóságteljesen zajlott le, akárcsak a február 25-i nagygyűlés a Terror Háza Múzeum előtt, a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapján.


3. Eszembe nem jutna, hogy az életünkért, a jövő Magyarországáért, emberi méltóságunkért, a demokráciáért vívott vértelen küzdelmünket a regnáló hatalommal szemben egy focimeccshez hasonlítsam, ha a fent idézett hír erre nem kényszerítene rá. Az állás: 2:2. És most jön március 15-e, az ötvenedik az 1957-es Márciusban Újra Kezdjük után. Orbán Viktor azt nyilatkozta, idézem: "Ha a kormány nem uszítja rá a rendőreit a békésen ünneplőkre, akkor nem lesz rendbontás." A kormány nem uszítja rá. Új döntés született, a fenti hír szerint a rendőrség vezetése döntött így. Képzeljük magunkat el, ahogyan ott állunk a tömegben Március 15-én, az Erzsébet hídnál és környékén, és ahelyett, hogy békésen, emelkedett szívvel és lélekkel ünnepelnénk, azt kell figyelnünk gyanakodva: vajon melyik körülöttünk álló "öltönyös", "hétköznapi viseletbe öltözött" vagy "kapucnis, fiatalos figura" a békés ünneplő, és melyik a rendőr vagy a bűnügyi nyomozó? Egyáltalán: tudtommal a "rendőr" illetve a "bűnügyi nyomozó" nem azonos kifejezések, a hírben mégis felváltva, mintegy szinonimaként használják. Ha bűnügyi nyomozó van ott, akkor nyilván bűnügyre számítanak. Meg is mondják, milyenre, mert ők - úgy látszik - előre tudják­: "ha valakinél csak köveket látnak, akkor igyekeznek elkülöníteni, s feltűnés nélkül közlik vele, hogy rendőrök, és intézkedni fognak vele szemben, ha nem hagyja el a helyszínt. Ellenben ha azt látják, hogy valaki Molotov-koktélt hajít a kocsik közé, lefogják, s átadják a külső kollégáiknak." Mikor dobáltak a mi ünnepeinken köveket vagy Molotov-koktélokat? És kire: önmagunkra? Egymásra? Milyen kocsira? Soha. És ha most lenne ilyesmi, akkor azokat csak beépített provokátorok követhetnék el, akik észrevétlenül elvegyülhetnek a civil ruhás rendőrökkel, bűnügyi nyomozókkal együtt, öltönyben, hétköznapi viseletben és "kapucnis fiatalos figuraként". Elképzeli-e valaki, hogy a hatalmas tömegben, ahol egy tűt nem lehet leejteni, "észrevétlenül" ki lehet emelni valakit? Iszonyatos tülekedés, majd pánik, egymás letaposása alakulhatna ki, nem folytatom... Helyette kérdezek, mégpedig szakemberektől, jogászoktól, elsősorban a Köztársasági Elnök úrtól: jogszerű-e ez az intézkedés? Volt-e hasonlóra példa egy európai, magát demokratikusnak tartó államban? Ha jogszerű, akkor indokolt-e? Nekem, laikusként az a véleményem, hogy ez egy újabb, kétségbeesett kísérlet arra, hogy azonosító nélkül! közénk vegyítsék a rendőröket, a nyomozókat, félelmet, gyanakvást, és szörnyű emlékeket ébresztve bennünk. "Számon tarthatják, mit telefonoztam / s mikor, miért, kinek. / Aktába írják, miről álmodoztam, / s azt is, ki érti meg. / És nem sejthetem, mikor lesz elég ok, / előkaparni azt a kartotékot, / mely jogom sérti meg." (József Attila: Levegőt!)


4. Addig is, amíg a válaszok megszületnek, egy javaslatot teszek arra, hogyan védekezhetünk. A javaslat akkor is érvényes, ha nem engedélyezik a rendőrség vezetőinek ezt a tervét, mert nem bízom abban, hogy tiltás esetén nem élnek-e mégis ezekkel a módszerekkel. Kart karba öltve kell ott állnunk, ahogy '56 fiatal műegyetemistái mentek a Bem szoborhoz, ma már több mint fél évszázada. Nehogy azt gondolja bárki is, hogy ez, a kart karba öltés csak az összetartozás gyönyörű jelképe volt. Nem. Emellett ezzel meggátolták, hogy idegen elemek, besúgók, provokátorok férkőzzenek közéjük, mert mindenki olyan társába karolt bele, akit ismert. Mi nem ilyen csapat vagyunk, az ország minden részéből leszünk ott, minden korosztályból, ezért nem ismerhetjük egymást. DE! Ezzel a - küldött vagy maguktól odajövő - provokátorokat megakadályozhatjuk abban, hogy köveket, Molotov-koktélokat dobáljanak, a rendőröket, a bűnügyi nyomozókat pedig abban, hogy intézkedjenek, mert nem lesz ok az intézkedésre. A karunkat nyújtjuk, de ezzel cselekvésképtelenné tehetjük őket. Így a zászlót tartó keze még tarthatja a zászlót, ennek a módszernek egyetlen hátránya van: nem fejezhetjük érzéseinket tapssal, mert egy pillanatra sem engedhetjük el egymás karját. Szóval, kiáltással mondhatjuk el érzéseinket. Ők akarják kiszűrni, megfigyelni a "veszélyes egyéneket"? Mi nem vagyunk veszélyesek, ezt már számtalanszor bebizonyítottuk. Ezzel a módszerrel mi tudjuk cselekvésképtelenné tenni őket! De ehhez következetességre, egységre van szükség. Honfitársaim! ÉBRESZTŐ!




[Forrás: Mikó Eszter]
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: megfélemlítsenek, magyarországáért, nemzetbiztonsági, méltóságteljesen, vészhelyzetekben, bevezetésképpen, egyenruhásokkal, bebizonyítottuk, belebonyolódjak, demokratikusnak, főpolgármester, műegyetemistái, feltérképezése, provokátorokat, szakemberektől, megemlékezések, elvegyülhetnek, méltóságunkért, találkozhatnak, férkőzhessenek, biztosították, kapitányságok, rohamrendőrök, irányításában, fenyegetésről, védekezhetünk, számtalanszor, főkapitányság, szinonimaként, kényszerítene, demokráciáért, fellépésektől, korosztályból, önkormányzati, észrevétlenül, lehetőségével, nemzeti ünnepen, következő tudósítás, tervek szerint, kerületi kapitányságok, egyenruhás rendőrök, március 15-i, rendőrség vezetősége, következő napokban, közlekedés irányításában, város különböző, demonstráló csoportok, tömeg hangulatának, veszélyes egyének, rendőrök civil, civil zsaruk, kocsik közé, Milyen Molotov-koktélok, Magyar Hírlap, Budapesti Rendőr-főkapitányság, Terror Házától, Terror Háza Múzeum, Kommunizmus Áldozatainak Emléknapján, Márciusban Újra Kezdjük, Orbán Viktor, Köztársasági Elnök, József Attila, Mikó Eszter,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Hogy lehet megtartani  Szívem  Szívem  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Png kutya  Régi emberek, akikre máig büsz...  Png kutya  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Akik bántanak téged  Png cica  Popper Péter szavai  Irgalom és ítélet  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Próbálj meg ...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  A kételkedés kezelése  Png csokor  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Popper Péter szavai  Kerüld el az evangélium örömén...  Adakozás  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Png csokor  Png lepke  Akarat  Lóhere  Még csak most kezdődik a nap  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Alázat  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Nem számIt  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Lóhere  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Akarat  Facebookon kaptam Krisztinától  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Az igazi szeretetért rendszeri...  Png csokor  Reménység és erő Krisztustól e...  képre írva  Elköszönt  Alázat  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Png férfi  Akarat  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Akarat  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Nem tudhatod  A kételkedés kezelése  Szívem tiéd  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Ne kapaszkodj magasabbra,  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Éretlen vers  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Bounty krémes  A Megváltó szolgálatában  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19 
Bejegyzés Címkék
nemzeti ünnepen, következő tudósítás, tervek szerint, kerületi kapitányságok, egyenruhás rendőrök, március 15-i, rendőrség vezetősége, következő napokban, közlekedés irányításában, város különböző, demonstráló csoportok, tömeg hangulatának, veszélyes egyének, rendőrök civil, civil zsaruk, kocsik közé, külső kollégáiknak, megfelelő magatartás, ország ennek, önkormányzati választásokon, október 23-án, figyelmet arról, példátlan botrányról, hatalom külföldi, életre elvegyék, hatalom elleni, menetelő tömeg, rendezők élőlánccal, megemlékezés méltóságteljesen, február 25-i, jövő Magyarországáért, demokráciáért vívott, regnáló hatalommal, focimeccshez hasonlítsam, fent idézett, 1957-es Márciusban, békésen ünneplőkre, rendőrség vezetése, tömegben Március, békés ünneplő, rendőr vagy, bűnügyi nyomozó, hírben mégis, civil ruhás, hatalmas tömegben, válaszok megszületnek, javaslatot teszek, javaslat akkor, rendőrség vezetőinek, kart karba, összetartozás gyönyörű, ország minden, bűnügyi nyomozókat, karunkat nyújtjuk, zászlót tartó, módszernek egyetlen, megfélemlítsenek, magyarországáért, nemzetbiztonsági, méltóságteljesen, vészhelyzetekben, bevezetésképpen, egyenruhásokkal, bebizonyítottuk, belebonyolódjak, demokratikusnak, főpolgármester, műegyetemistái, feltérképezése, provokátorokat, szakemberektől, megemlékezések, elvegyülhetnek, méltóságunkért, találkozhatnak, férkőzhessenek, biztosították, kapitányságok, rohamrendőrök, irányításában, fenyegetésről, védekezhetünk, számtalanszor, főkapitányság, szinonimaként, kényszerítene, demokráciáért, fellépésektől, korosztályból, önkormányzati, észrevétlenül, lehetőségével, intézkedjenek, kétségbeesett, méltóságokkal, választásokon, meggyalázását, összetartozás, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 972
  • e Hét: 4074
  • e Hónap: 15185
  • e Év: 168681
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.